15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vihannesten kerääminen omasta puutarhasta: hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille

Suunnittele vihannespuutarha luo sekoitettuja kulttuuriulottuvuuksia

Oma puutarha on jotain todella kaunista. Puutarha voidaan suunnitella maun ja mahdollisuuksien mukaan siten, että erilaiset tarpeet ja erilaiset maut täyttyvät. Suuntaus omaan vihannespuutarhaan on kasvamassa yhä enemmän. Ne, joilla ei ole omaa puutarhaa tähän tarkoitukseen, voivat yhä enemmän harjoittaa “kaupunkipuutarhanhoitoa”, kaupunkialueiden pienimuotoista puutarhanhoitokäyttöä asutusalueilla tai niiden välittömässä läheisyydessä. Jos sinulla on oma tila tätä varten, sitä parempi.

On oma vihannespuutarha herkullista terveellisempää

Jos kasvatat itse hedelmiä, salaattia ja vihanneksia, voit nauttia monista asioista. Ensinnäkin puutarhanhoito itsessään on monen harrastus. Monille tämä aktiviteetti tarjoaa rentoutumista ja tasapainon työhön ja muuhun arkeen. Monet ihmiset voivat sammua upeasti työskentelemällä puutarhassa. Lisäksi kauniisti maisemoitu puutarha on aina katsottavaa, ja siksi on ilo viettää kesä perheen tai ystävien kanssa. Suurin etu on kuitenkin se, että voit itse korjata tuoreen puutarhasta ja tietää tarkasti, miten se on kasvatettu ja millä sitä on käsitelty. Juuri tämä on monille yhä tärkeämpää. Puutarhan tuoreet vihannekset ovat paitsi terveellisempiä myös yleensä maukkaampia. Jotta sato olisi todella onnistunut, sinun on kuitenkin otettava huomioon muutama asia.

Kuinka suunnitella vihannespuutarha

Kasvipuutarhan istuttaminen, siemenet, versot keväällä

Vihannespuutarhan istutusta ei saa aloittaa ilman suunnitelmaa. Joten ensin on löydettävä hyvin harkittu suunnitelma. Kotipuutarhassa käytettävissä oleva tila on usein rajallinen, joten sitä tulisi käyttää järkevästi. Maaperän hedelmällisyys tulisi myös säilyttää optimaalisesti järkevällä suunnittelulla. Sitten sinun on mietittävä, mitä pitäisi kasvattaa ja istuttaa ensiksi. Sekaviljelmä ja viljelykierto ovat loistava tapa käyttää maaperää oikein ja välttää myös sairauksia. Huonoa talvea voidaan käyttää hyvin viljelyn suunnitteluun. Sitten voit saada tarvitsemasi siemenet seuraavalle kaudelle.

Suunnittele vihannespuutarha Määritä sängyn leveydelle tarvittava siemenmäärä

Tarkin tapa määrittää siementen määrä on määrittää vuoteiden sijainti ja koko. Voit myös tehdä suunnitelman vihannespuutarhasta tätä varten. Sängyn leveys 1,20 m – 1,30 m on erityisen edullinen vihannespuutarhassa. Tällä koolla keskikokoinen henkilö voi saavuttaa mukavasti sängyn keskelle molemmilta puolilta. Voit kuitenkin säätää leveyttä oman korkeutesi mukaan. kohdassa Puutarha foorumi Muuten saat paljon enemmän vinkkejä vihannespuutarhan optimaaliseen asetteluun.

Viljelykierto ja sekakasvit

Vihannespuutarha korotettu sänky salaattia yrttejä mansikoita

Jotta haitalliset taudinaiheuttajat tai sienet eivät lisääntyisi, on erityisen järkevää ja tärkeää muuttaa vihanneslajeja jollakin alueella. Mutta sekakulttuurit auttavat myös ehkäisemään sairauksia ja edistämään maukkaita ja terveellisiä vihanneksia. Sekaviljelmät, kuten porkkanat ja sipulit tai pavut ja suolaiset sekä tomaatit ja basilika, ovat jo osoittaneet arvonsa. Maaperä voi myös levätä vaihtamalla vahvaa ja heikkoa syömistä. Raskaat kuluttajat kuluttavat eniten ravinteita. Raskaita syöjiä ovat esimerkiksi parsakaali, perunat, kukkakaali, pinaatti, kurpitsa, salaatti, tomaatit ja kurkut. Nämä kasvavat optimaalisesti rikas lannoitettu kompostilla Lattia. Seuraavana vuonna heikkoja kuluttajia, kuten herneitä, papuja, selleriä, retiisiä, sipulia tai palsternakkaa, on kasvatettava vuorotellen, jotta maaperä voi toipua. Jos sinulla on pieni puutarha, voit myös istuttaa papuja ja herneitä raskaaseen kulutukseen.

Säännöllinen muokkaus on tärkeää

Vihannespuutarha suunnittelee jatkuvaa työtä kesäkuukausina

Jos haluat hoitaa vihannespuutarhan menestyksekkäästi, sinun on oltava tietoinen siitä, että jatkuva työ on tarpeen etenkin kesäkuukausina, jotta sato voi olla vastaavasti hyvä. Joten vihanneslaastarin maaperää on löystettävä säännöllisesti. Tämä tekee maaperästä läpäisevämmän ja mahdollistaa veden tunkeutumisen paremmin ja pitää maaperän kosteana pidempään. Ärsyttävät rikkaruohot myös tukahdutetaan tai jopa poistetaan kokonaan. Lisäksi kasvavien vihannesten säännöllinen valvonta on tärkeää, jotta tuholaiset, kasteet tai mätä voidaan havaita nopeasti. Varsinkin kun on varjoisia paikkoja tai kesä on erittäin sateinen. Jos käytät myös kasvihuonekaasua, sinun tulee varoa lämpenemistä täällä. Toisaalta riittävä ilmanvaihto on tärkeää.

Korotetut vuoteet helpottavat käsittelyä

Vihannespuutarha aloittelijoille Puusta valmistettu sekakulttuurin korotettu sänky

Vanhukset tai liikuntarajoitteiset voivat hyötyä erityisesti korotetuista vuoteista. Ne helpottavat työtä, koska voit tehdä sen ilman, että sinun tarvitsee taivuttaa tai polvistua selälläsi olevalla tavalla. Korotetut vuoteet voidaan luoda puulaudoilla tai kivillä. Suuremman rakenteen etuna on myös se, että kovilla lattioilla ei tarvitse työskennellä työläästi. Jos korotettu sänky on asianmukaisesti varastoitu, se saa ravintoaineita vihannesten kasvattamiseen pitkään.

Kasvipuutarhan salaatit viljelevät korotettua sänkyä

Kuvan lähde: pxhere.com CC0 Public Domain

Previous Post
Panna oma olut – Kuinka tehdä oma suosikki humalan makuinen juoma
Next Post
Tee luovia pääsiäispakkauksia kankaasta, paperista ja pusseista ja pakkaa kauniisti pääsiäislahjat