15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valkoinen melu ja vaaleanpunainen melu: Tehokas uniapua vauvoille, pikkulapsille ja aikuisille

Nukumme noin kolmanneksen elämästämme. Terve uni on tärkeää kaikille ikäryhmille, vaikka yksilölliset unetarpeet ja nukkumistottumukset voivat vaihdella suuresti. Normaalikehitykseen vastasyntyneet tarvitsevat yleensä 16-20 tuntia unta päivässä, vauvat kuudenteen kuukauteen asti nukkuvat jopa 13 tuntia päivässä ja pikkulapset yleensä noin 12 tuntia. 20 -vuotiaasta lähtien päivittäinen unen tarve on suhteellisen vakaa. Kokonaisuniaika ei vähene iän myötä, vaan se jakautuu eri tavalla eri päiville.

valkoinen melu vauvan univinkit nukahtaa

Sekä lapsilla että aikuisilla unella on tärkeä rooli terveydelle. Se vahvistaa immuunijärjestelmää ja lisää suorituskykyä. Mutta mitä pitäisi tehdä, jos et yhtäkkiä pysty nukkumaan ja kärsit siksi unen puutteesta? Tehokas uniapu voi parantaa tilannetta nopeasti ja säätää unirytmiä. Esittelemme sinulle menetelmän, josta on viime aikoina tullut erittäin suosittu erityisesti vanhempien keskuudessa. Valkoinen kohina on sen ihmelääkkeen nimi, joka auttaa monia ihmisiä löytämään tiensä nukkumaan.

Mikä itse asiassa on valkoista kohinaa ja miksi se on niin tehokas uniapuna?

Valkoinen melu rentouttaa uniapua vauvan unirutiinissa

Voisiko valkoinen melu tarjota ratkaisun unettomuuteen? Korkea kohina, jolla on jatkuva tehotiheys, joka sisältää kaikki äänitaajuudet, voi tukahduttaa muita häiritseviä ääniä, kuten katumelua, musiikkia ja meluisia naapureita. Tällä tavoin se voi kehittää rauhoittavia ja terapeuttisia vaikutuksiaan ja auttaa sekä vauvoja että pikkulapsia nukahtamaan. Aikuiset, joilla on vaikeuksia nukahtaa, voivat myös rentoutua paremmin valkoisella kohinalla.

Valkoinen kohina vauvojen uniapuna: siksi menetelmä toimii

Uniapua vauva valkoinen melu rentoutua kohdussa samanlainen

Ensimmäisten viikkojen aikana vauva nukkuu yli 18 tuntia päivässä kolmen tunnin jaksoissa. Koska vastasyntyneillä ei kuitenkaan ole päivän ja yön tunnetta, mahdollisuudet säätää unirytmiä ovat hyvin rajalliset. Muutama temppu auttaa vauvaa totuttelemaan päivä ja yö rytmiin nopeammin. Hyvän unen edellytykset ovat kiinteät rutiinit, kiinteät ateria- ja uniajat sekä erityiset rituaalit. Näitä ovat esimerkiksi uiminen, kehtolaulut ja valkoinen melu. Vauvat tuntevat valkoisen melun hyvin, se on hyvin samanlainen kuin kohdussa virtaavan veren ääni. Näin pienet tuntevat olonsa erityisen turvalliseksi ja rauhoittuvat nopeasti.

valkoinen melu vauvan uniapua 6 kuukautta

Esimerkiksi monet 1–6 kuukauden ikäisten vauvojen perheet ilmoittavat, että pienet pitävät hiustenkuivaajan, pölynimurin, liesituulettimen tai ilmanraikastimen äänet rentouttavina. Kaikilla näillä kodinkoneilla on yksi yhteinen piirre: ne tuottavat hämmentävän valkoisen melun kaltaisia ​​ääniä. Vanhempien ei tarvitse huolehtia siitä, että vauvat pitävät äänenvoimakkuutta ärsyttävänä. Se on itse asiassa toisinpäin. Se on erittäin kovaa kohdussa, joten pienet ovat tottuneet siihen. On kuitenkin parasta vähentää melua vauvan nukahtamisen jälkeen.

Jos valitset, sinun ei tarvitse kytkeä hiustenkuivaajaa päälle. Tarjoamme sinulle videon, jossa on valkoista kohinaa ja jonka voit toistaa.

Valkoinen kohina tehokkaana uniapuna lapsille

Valkoisen kohinan uniapua vauvalle tärkeä iltarutiini

Pienet lapset, jotka ovat kaksivuotiaita, tarvitsevat vähemmän unta kuin vauvat. Sinulla on jo asetettu päivittäinen rutiini ja päivä ja yö tunne. Teoriassa heidän pitäisi myös pystyä nukahtamaan nopeammin. Valitettavasti se ei ole niin yksinkertaista. Tässä iässä pikkulapsia pitää toisaalta viihdyttää voimakkaammin kuin vauvoja, toisaalta he hukkua nopeasti. Ylikypsillä lapsilla on silloin vaikeuksia rentoutua illalla ja he nukkuvat huonommin ja tavallista vähemmän. Ajan myötä useimmat vanhemmat kehittävät varman vaistonsa ja voivat tuntea, milloin lapsi on väsynyt. Rauhoittava valkoisen kohinan nukkumaanmenorutiini on tehokas uniapula monille pikkulapsille. Tällä voidaan myös välttää huutavat hyökkäykset yöllä. Näissä tilanteissa menetelmä voi osoittautua todelliseksi hengenpelastajaksi, kuten näyttelijä Eva Mendes äskettäin kertoi. Kaunis brunette, jolla on kaksi tytärtä, 2 ja 4 -vuotiaita, kollegansa, näyttelijä Ryan Goslingin kanssa, osti laitteen, joka tuottaa valkoista kohinaa. Siitä lähtien hän on kyennyt vakuuttamaan itsensä sen positiivisesta vaikutuksesta ja on innostunut.

Valkoinen melu aikuisten unen apuna

Valkoinen melu auttaa aikuisia nukahtamaan

Vauvojen ja pikkulasten nukahtamisongelmat ja unihäiriöt voidaan selittää pääasiassa iällä ja eri kehitysvaiheilla, mutta stressi on tärkein syy unettomuuteen aikuisilla. On tärkeää erottaa väsymys uneliaisuudesta. Kun olemme väsyneitä, tunnemme itsemme uupuneiksi. Useimmiten nukkuessamme emme voi vastustaa halua nukahtaa. Siksi, jos olet uninen, sinun pitäisi parantaa unta ja pidentää uniaikaa. Valkoinen melu on näissä tapauksissa hyödyllinen työkalu, koska se voi vaimentaa muita ääniä, kuten rakennustöitä ja katumelua tai kovaa musiikkia. Toisin kuin vauvat, monet aikuiset, joilla on ollut stressaava työpäivä, tarvitsevat hiljaisuutta rauhoittuakseen.

Yllättäen iltarutiinilla voi olla positiivinen vaikutus myös unettomiin ihmisiin. Näitä ovat esimerkiksi kevyt illallinen, suihkut ja säännölliset uniajat. Valkoisella kohinalla on tärkeä rooli, koska se voi auttaa vähentämään stressiä.

Asiantuntijat neuvovat olemaan menemättä töihin tai katsomaan televisiota juuri ennen nukkumaanmenoa. Kuten lastenkin, väsyneiden aikuisten voi olla vaikea nukahtaa tai herätä hyvin aikaisin.

Valkoinen kohina: muita mielenkiintoisia käyttötarkoituksia

Valkoinen melu poistaa unettomuuden lapsilla

Valkoinen tupakointi ei ole vain nukahtamisen apuväline, vaan sitä käytetään usein tinnitusta sairastavien potilaiden hoidossa. Tinnitus on sairaus, jossa potilaat kuulevat vihellyksen, melun tai vihellyksen. Asianomaiset kuvaavat sitä ärsyttäväksi korvien soimiseksi. Tutkijat ovat toistaneet pehmeää valkoista kohinaa tinnitusta sairastaville potilaille tuntikausia ja havainneet viikon kuluttua, että tauti on taantunut merkittävästi useimmilla.

Voiko vaaleanpunainen melu parantaa unen laatua?

Vaaleanpunainen kohina on 1 / f -kohinaa, jossa alemmat taajuudet esiintyvät ensisijaisesti. Se syntyy valkoisesta kohinasta taajuussuodatuksella ja sitä käytetään testisignaalina mittauksiin VHF FM -tekniikassa. Viime vuosina on kuitenkin tehty lukuisia tutkimuksia sen vaikutuksista ihmisiin. Esittelemme sinulle kaksi tällaista tutkimusta.

Ensimmäisen suoritti vuonna 2017 Chicagon Feinbergin lääketieteellisen yliopiston tiimi, jota johti D.Phyllis Zee. Professori selitti tulokset amerikkalaisen lääketieteen ja neurologian lehden numerossa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, edistääkö vaaleanpunainen melu todella terveellistä unta ja parantaako se epäsuorasti muistiamme.

vaaleanpunainen melu nukkuu paremmin unen apua

Tutkijat olettivat, että vaikka valkoista kohinaa käytetään taustamelun estämiseen ja rentoutumiseen, vaaleanpunaista kohinaa voidaan käyttää parantamaan unen laatua. Koska terveen unen aikana ihmisen aivot käyvät läpi viisi tärkeää vaihetta. Tämä unisykli kestää 1,5–2 tuntia ja alkaa kevyellä unella, jota seuraa syvän unen vaihe, jonka aikana keho rentoutuu. Sitten on kevyt univaihe ja sitten sykli päättyy niin sanottuun REM-vaiheeseen, jonka aikana näemme unia. Aivot käyttävät tätä 20 minuutin unta välittääkseen tärkeitä mekanismeja ja kokemuksia muistiin. Yhteensä neljä tai viisi tällaista unisykliä seuraa toisiaan yhden yön aikana.

valkoinen melu vaaleanpunainen melu uniapua

Testiryhmä, jossa oli 13 henkilöä, jäi nukkumaan. Ensimmäisenä iltana kaikki koehenkilöt tekivät muistitestin ja menivät sitten nukkumaan. Puolet osallistujista soitti sitten vaaleanpunaista kohinaa syvän unen vaiheessa. Seuraavana aamuna kaikki tekivät saman muistitestin uudelleen ja tulokset olivat hämmästyttäviä: ihmiset, jotka kuulivat vaaleanpunaista kohinaa yöllä, olivat tehneet kaksi tai kolme kertaa paremmin testissä.

Samanlainen tutkimus tehtiin myös Pekingissä noin kuusi vuotta sitten. Iltapäiväunien aikana testihenkilöille soitettiin vaaleanpunaista kohinaa. Seuraavana päivänä heille ei soitettu mitään, kun he nukkuivat iltapäivällä. Tulosten perusteella tutkijat päättivät, että vaaleanpunainen melu oli parantanut merkittävästi koehenkilöiden unen laatua ja antanut heidän nukkua jatkuvasti pidempään. Koehenkilöt pitivät vaaleanpunaista kohinaa miellyttävänä. He sanoivat, että se näytti juoksevalta vedeltä.

Tiedemiehet haluavat nyt jatkaa vaaleanpunaisen melun ja sen unen vaikutusten tutkimista. Olemme lisänneet yllä videon, jossa on vaaleanpunaista kohinaa, jotta saat paremman käsityksen.

vaaleanpunainen melu uniapua naisille syvän unen vaihe

Previous Post
Birkenstockin sandaalit tyylikkäiksi kenkäsuunnitelmiksi tänä kesänä
Next Post
Parhaat legginsit jokaiseen treenitilanteeseen – sinun tulee kiinnittää huomiota tähän!