15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista

Pienten lasten kanssa maalaaminen ja käsitöiden tekeminen on aina hauskaa ja vaikuttaa positiivisesti myös lapsen kehitykseen. Tällaisten toimintojen aikana keskittyminen lisääntyy, hienomotoriikka kehittyy ja mielikuvitus kiihtyy.

Käsityöt 2-vuotiaiden lasten kanssa, sormimaali

Jo pienestä pitäen pienet ovat uteliaita eri materiaaleista ja haluavat koskettaa kaikkea käsillään. Tässä artikkelissa olemme keränneet paljon hyviä ideoita ja vinkkejä 2-vuotiaiden lasten kanssa askarteluun, jotka voivat innostaa sinua aloittamaan luovia käsityöprojekteja.

näpertely-2-vuotiaiden-ideoiden-suolaisten taikina-aiheiden kanssa

2-vuotiaiden lasten käsityöideoiden tulisi olla mahdollisimman yksinkertaisia, mutta niissä tulisi olla mahdollisimman paljon värejä. Kaikkien käytettyjen materiaalien tulee olla lapsiystävällisiä ja myrkyttömiä. 2-vuotiaana useimmat lapset alkavat olla itsenäisiä ammatinharjoittajia ja saavat inspiraatiota erilaisiin käsityöprojekteihin. Sinun on kuitenkin myös huomattava, että jokaisen lapsen kehitys on yksilöllistä. Siksi sinun ei pitäisi vertailla taaperoasi samanikäisten lasten kanssa, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että yksi tai toinen lapsi voi tehdä enemmän tai muutaman asian yksin.

Käsityötä 2 -vuotiaiden lasten kanssa sormimaaleilla

tinker-with-2-old-children-finger-paint-diy-syötävä

Sormimaalit ja paperi ovat parhaita työkaluja pikkulasten käsityöhön. He haluavat kastaa sormensa maaliin ja pitää hauskaa sen tekemisessä. Joskus tämä luo kauniita kuvia, jotka ovat täynnä värejä ja luovuutta. Jos pikkulapset tekevät käsityötä sormimaaleilla kotona, peitä pöytä tai alue, jossa käsitöitä tehdään, vahapöytäliinalla sen suojaamiseksi. Näin ympäristö voidaan myös siivota paljon nopeammin ja helpommin käsityön jälkeen.

Käsityöt alle 3 -vuotiaiden lasten kanssa – luovia ideoita joka vuodenaikaan

Syksyn käsitöitä lasten kanssa – ideoita rakennuspaperilla

Käsityötä lasten kanssa syksyyn ja Halloweeniin – DIY -ideoita

tinker-with-2-old-diy-syötävä-sormi maalit

Alla on kaksi helppoa sormimaaliretseptiä, jotka ovat täysin myrkyttömiä ja erittäin nopeita valmistaa. Jos 2 -vuotias käyttää sitä maalaamiseen, sinun ei pitäisi huolehtia siitä, että maali joutuu vahingossa heidän suuhunsa.

Resepti sormimaaleille jauhoilla:

  • 4 kasaan ruokalusikallista jauhoja
  • 200 ml vettä
  • 4 rkl sokeria
  • Elintarvikeväri

Valmistautuminen: Sekoita jauhot, sokeri ja vesi kattilassa, vatkaa kaikki vispilällä ja keitä keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Levitä sitten pieniin astioihin ja sekoita eri elintarvikeväreihin.

Resepti syötäville sormimaaleille ilman jauhoja:

  • 500 g jogurttia
  • Elintarvikeväri

Valmistautuminen: Jaa jogurtti yksittäisiin astioihin ja lisää elintarvikeväriä. Sekoita kussakin säiliössä popsicle -tikulla, kunnes saat halutun värin.

tinker-paint-with-2-old-finger-paints

Sormimaaleilla voit tehdä värikkäitä kuvia 2 -vuotiaiden lasten kanssa. Kädenjäljillä, sormenjäljillä tai harjalla – luovuudella ei ole rajoja. Käytä lapsen innostusta ja anna hänelle vapaus tehdä käsitöitä. Sormimaaleilla maalaamisen jälkeen sinun on puhdistettava lapsen kädet kokonaan maalista, muuten on olemassa vaara, että maalitahrat tulevat koko asuntoon.

Käsityötä 2 -vuotiaiden lasten kanssa kädenjäljillä

tee-se-itse-2-vuotiaiden halloween-hämähäkkien kanssa

Vanhemmat voivat auttaa lapsia luomaan kauniita kädenjälkikuvia 2 -vuotiaana. Voit käyttää käsintehtyjä sormimaaleja tai yksinkertaisesti muita myrkyttömiä maaleja. Voit luoda luovia kuvia erityistilaisuuksia varten ja käyttää niitä asunnon seinän koristamiseen.

Pelottavat aiheet, kuten haamut ja hämähäkit, sopivat hyvin Halloweeniin. Taaperoidesi kädenjälkien avulla voit suunnitella nämä yksinkertaiset hämähäkit valkoisella maalilla mustalle paperille. Tätä varten maalaa koko käsi ilman peukaloa valkoisella maalilla ja tee kaksi vastakkaista kädenjälkeä. Liimaa lopuksi googly -silmät siihen ja olet valmis.

maalaa-näpertely-2-vuotiaiden lasten-riikinkukko-kädenjäljet

Värikkäitä lintuja, kuten tätä riikinkukkoa, voidaan käsitellä 2-vuotiaiden lasten kanssa pääsiäisenä ja keväällä. Tätä varten voidaan käyttää käsi-, sormi- ja jopa jalanjälkiä. Voit käyttää sitä myös muiden pääsiäismotiivien, kuten pääsiäispupujen, poikasten ja kanojen, luomiseen.

Suosittuja joulumotiiveja, kuten joulupukki, poro Rudolf, valkoiset enkelit ja yksinkertaiset lumihiutaleet, voidaan luoda luovasti pienillä kädenjäljillä. Ne luovat juhlatunnelman ja ovat myös erittäin suosittuja aivan pienimpien keskuudessa.

tinker-with-2-old-children-peruna-tulosteita

Erilaiset hedelmät ja vihannekset, joita voidaan käyttää eräänlaisena leimana, sopivat vaihtoehdoksi käsille ja sormenjäljille. Tätä varten leikkaa sopivat vihannekset paloiksi ja anna ne lapselle. 2-vuotiaan lapsen tulisi sitten kastaa ”leima” maaliin ja loihtia kauniita muotoja paperiarkille. Perunat, omenat, selleri ja sitruunat ovat parhaita tähän käsityöprojektiin.

Käsittele ideoita pikkulapsille paperilla

näppärä-2-vuotiaiden lasten-pääsiäinen-tipu-paperi

Paperi on sormimaalien lisäksi yksi suosituimmista käsityömateriaaleista 2-vuotiaiden lasten kanssa. Heillä on aina hauskaa repiä paperia, rypistää sitä tai kiinnittää eri malleihin. Tätä varten suosittelemme värillisen jäljityspaperin tai kreppipaperin käyttöä, koska ne ovat paljon ohuempia kuin käsityöpaperi ja lasten on helpompi työskennellä.

On olemassa materiaaleja ja työkaluja, joita sinun ei pitäisi koskaan käyttää 2 -vuotiaiden lasten kanssa askartellessasi. Kaikki nämä ovat teräviä reunoja, hauraita tai myrkyllisiä esineitä. Jos käsitöitä tehtäessä tarvitaan liimaa tai saksia, sinä tai vanhempi lapsi voit tehdä työn. Jotkut pikkulapset voivat käsitellä lasten saksia 2 -vuotiaana, mutta aikuisen on aina oltava heidän kanssaan.

tinkiminen-2-vuotiaan paperinpätkien tarttumisesta

Paperiapaleilla tinkiminen on varmasti hauskaa kaksivuotiaille. Anna pikkulapselle värillinen jäljityspaperi, kreppipaperi tai vanha sanomalehti tai aikakauslehti ja anna heidän repiä paperi. Voit sitten rypistää syntyneet paperijäämät ja järjestää ne väreiksi. Taapero liimaa syntyvät paperipallot paperiarkille, joka on päällystetty liimalla etukäteen, jolloin syntyy luova kuva..

Toinen loistava idea 2 -vuotiaiden lasten kanssa askarteluun on paperimashe. Tässäkin käytetään paperipaloja, jotka lapsi kastaa jauhojen ja veden seokseen ja kiinnittää sitten pintaan. Yksinkertaisella ilmapallolla voit luoda yksinkertaisen pyöreän muodon ja käyttää sitä kulhona.

näppärä-2-vuotiaan paperilevyn-pehmopaperin kanssa

Jos haluat tehdä tietyn eläimen tai esineen 2-vuotiaiden lasten kanssa, on parasta valita yksi tai kaksi sävyä. Koska lapset eivät vielä tunne värejä 2 -vuotiaana, tehtävä helpottuu. Jos esimerkiksi haluat tehdä leppäkertun, anna lapselle ensin vain punaista jälkipaperia kiinnittääksesi sopivan mallin. Vasta sen jälkeen, kun leppäkertun ruumis on valmis, annetaan mustat paperiympyrät lapselle. Tällä tavalla pieni ei voi sekoittaa värejä ja lopputulos on aina kaunis.

käsityöt-2-vuotiaiden lasten käsinjäljet-paperikalat

Et voi käyttää vain pikkulasten kädenjälkiä maalaamiseen. Ne voidaan myös leikata näytepaperista ja muuttaa sitten luoviksi käsitöiksi. Kädenjäljen leikkaaminen paperista on sinun tehtäväsi, mutta 2 -vuotias voi auttaa koristamaan käsityötä.

Käsityöt 2-vuotiaiden lasten kanssa-ideoita yksinkertaisista materiaaleista

näpertely-2-vuotiaiden lasten kanssa-paperilevy-riikinkukko

Jos sinulla on kaksivuotias lapsi, sinulla ei ehkä ole vapaa -aikaa ostoksille käsityökaupassa. Jos näin on, alla on muutamia upeita käsityöideoita, joissa käytetään materiaaleja, joita sinulla todennäköisesti on jo kotona. Ne sopivat täydellisesti käsityöhön 2 -vuotiaiden lasten kanssa ja sopivat jokaiseen vuodenaikaan.

Esimerkiksi paperilevyjä voidaan käyttää mallina erilaisille käsityöideoille, kuten eläimille, hedelmille ja vihanneksille. Käytetään tekniikkaa paperipalojen tekemiseen, mutta lapsi ei saa vain kiinnittää paperia, vaan myös muita esineitä paperilevylle.

leipomo-2-vuotias leppäkerttu-munapakkaus

Jos haluat tehdä käsitöitä 2-vuotiaiden lasten kanssa pääsiäisenä, voit käyttää munapakkauksia. Koska paljon munia ostetaan yleensä pääsiäisenä, jotkut munapakkaukset jäävät pääsiäismunien värjäämisen jälkeen. Tämän avulla voit luoda kauniita kevät- ja pääsiäiskuvioita lasten kanssa ja käyttää niitä osana sisustusta.

tinker-with-2-old-egg-carton-pipe-cleaning

Ideoita käsitöistä munapakkauksilla on yksinkertaisesti loputtomia, eivätkä ne sovellu vain pääsiäiseksi. Sen avulla voit tehdä värikkäitä toukkia, etanoita, poikasia, pupuja ja monia muita 2-vuotiaiden lasten kanssa. Leikkaa yksittäiset astiat pahvista ja luo niiden avulla haluamasi kuva. Sitten lapsi voi maalata kulhot sormimaaleilla ja kiinnittää ne sopivalla koristeella.

näpertää-2-vuotiaiden lasten-kevät-perhosten kanssa

Toinen kotitalousmateriaali, joka sopii täydellisesti askarteluun 2-vuotiaiden lasten kanssa, on kahvisuodattimet. Ne voidaan maalata sormimaaleilla ja väriliiduilla, ja niiden avulla voit tehdä yksinkertaisia ​​eläimiä, kuten nämä perhoset. Kahvisuodattimet on sidottu keskelle pyykkipoikilla, jotka on koristeltu värillisillä pomponeilla.

näpertely-2-vuotiaiden lasten-kaktus-jäätelötikkujen kanssa

Pippuripullojen avulla aivan yhtä monia asioita voidaan käsitellä 2-vuotiaiden lasten kanssa. Pienet voivat järjestää popsicle -tikut sopivan muotoisiksi, maalata ne ja koristella niitä. Sitten voit liimata popsicle tikkuja ja tehdä kauniita hahmoja, kuten näitä söpöjä kaktuksia.

Askartelu 2 -vuotiaiden lasten kanssa suolataikinaa

käsityöt-2-vuotiaiden suolataikina-lintujen kanssa

2-vuotiaiden lasten kanssa voit silti yrittää vaivaa taikinaa ja tehdä erilaisia ​​hahmoja. Suola taikina on paras tähän, koska se on erittäin nopea ja helppo valmistaa. Lisäksi hahmot voidaan leipoa suolataikinasta ja käyttää luovana koristeena.

näpytellä-2-vuotiaiden lasten kanssa suolaisia ​​taikinaleikkureita

Suola taikina tarvitsee vain vettä, suolaa ja jauhoja, sekoitetaan kulhoon ja vaivataan taikinamassaksi. Sitten sinun pitäisi rullata suola taikina ja leikata erilaisia ​​muotoja taaperon kanssa. Tällä tavalla voit jopa tehdä kauniita joulukuusikoristeita 2-vuotiaiden lasten kanssa.

käsityöt-pienten lasten-suolaisen taikinan-kädenjäljet

Kädenjälkien avulla voit paitsi maalata luovia kuvia, mutta myös tehdä hauskoja hahmoja suola taikinasta 2-vuotiaiden lasten kanssa. Auta lasta tekemään kädenjälki taikinaan ja paista sitten taikinaa uunissa 100 asteessa noin puoli tuntia. Sitten lapsen kädenjäljet ​​voidaan muuttaa luoviksi kuviksi pienellä maalilla.

Previous Post
Terveellinen ruokavalio – mitkä ovat tomaattien hyödylliset vaikutukset
Next Post
HIIT -treenisuunnitelma – edut ja mahtavat treenisuunnitelmat kotona yhdellä silmäyksellä!