15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vegaaninen syöminen – mitkä vitamiinit ja ravintoaineet eivät saisi puuttua?

vegaaniruoka hedelmät vihannekset saavat vitamiineja

Syö vegaani ei tarkoita pelkästään lihan luopumista, vaan myös kaikkia eläinperäisiä tuotteita, kuten munia, maitoa, juustoa jne. Vegaaniruokavalion tulee olla hyvin suunniteltu, jotta saamme kaikki tarvittavat ravintoaineet (vitamiinit ja kivennäisaineet) keholle. Vegaaneja koskevat säännöt ovat paljon rajoittavampia kuin kasvissyöjille. Koska he syövät vain kasvipohjaisia ​​elintarvikkeita, tulisi harkita huolellisesti optimaalista kalorien ja vitamiinien saantia. Seuraavat vitamiinit ja ravintoaineet eivät varmasti saisi puuttua valikosta.

Syö vegaani – hyviä vaihtoehtoja vegaaneille

vegaaniruoka vitamiinit vihreät lehtivihannekset kuivatut hedelmät

B2 -vitamiini

Vegaanit kuluttavat huomattavasti vähemmän B2 -vitamiinia, koska tärkeimmät B -vitamiinin toimittajat ovat poissuljettuja. Hyviä vaihtoehtoja vegaaneille ovat Täysjyvätuotteet, sienet, mantelit, vihreät lehtivihannekset, panimohiiva.

Syö vegaanisesti ja hanki B12 -vitamiini ruoan kanssa

vegaani syö b12 -vitamiinia imeä ruokaa

B12 -vitamiini

B12 -vitamiinia löytyy pääasiassa lihasta ja munista. Siksi vegaaneille pitäisi pitää vitamiini kasviperäisten tuotteiden kautta Panimohiiva, kasvismargariini, soijamaito ottaa vastaan.

Juo soijamaitoa

syö vegaanisia vitamiineja ravinteita juo soijamaitoa

D-vitamiini

D-vitamiinia löytyy kalasta, kananmunista ja maitotuotteista, ja sitä ei ole kasvipohjaisissa elintarvikkeissa. Vegaanit voivat saada tarvittavat määrät D -vitamiinia vihannesmargariinit, soijamaito, viljatuotteet vastaanottaa. Huomautus: Vegaanit ja ihmiset, joiden elämäntapoja he pitävät poissa auringonvalolta, tarvitsevat enemmän D -vitamiinia. Lapsille, jotka eivät juo maitoa, on annettava se lisäaineena.

Ravintohiiva

ravitsemuksellinen hiiva vegaani syö välttämättömiä vitamiineja imee b2 -vitamiinia

jodi

Jotkut tutkimukset osoittavat, että vegaanit ottavat pienempiä määriä jodia kuin keho todella tarvitsee. Jodia löytyy merilevistä, jodipitoisista maaperästä kasvatetuista vihanneksista (erityisesti sipulista), manteleista ja saksanpähkinöistä.

Vegaanien tulee olla varovaisia ​​kalorien saannin suhteen, koska suurin osa syömistäsi kasvipohjaisista elintarvikkeista voi tyydyttää nälän saamatta tarpeeksi kaloreita. Siksi vegaanien tulisi syödä niin, että ne varmistavat kehon riittävät energiatasot.

Etsi tofu -reseptejä

vegaaniset vitamiinit tofu reseptit vihannekset herneet

Hyödyllisiä ruokia vegaaneille päivittäiseen ruokalistaan:

– Soijamaito

– Erilaisia ​​kasvipohjaisia ​​elintarvikkeita, erityisesti viljatuotteita, jotka sisältävät runsaasti B12-vitamiinia, D-vitamiinia ja kalsiumia.

– Panimohiiva

– Paahdetut pähkinät (mantelit, saksanpähkinät)

vegaaniruoka vitamiinit pähkinät mantelit pistaasipähkinät vihannekset

vegaaniruoan pyramidi

vegaaniruoka vegaaniruoka pyramidiruoka

Vegaaniruokavaliot – terveellistä, maukasta ja entsyymirikasta vegaanisalaattia DEAVITA

Previous Post
Taitettavat lautasliinat – 15 yksinkertaista ja tehokasta ohjetta
Next Post
Käsityöt paperilevyillä – 20 ideaa joululahjaksi lasten kanssa