15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakenna oma työpöytäsi – tee -se -itse -projekteja ja ideoita harrastelijoille ja ammattitaitoisille miehille

ideoita ja malleja puusta valmistetuille työpöydille eri tarkoituksiin käytännössä huoneessa

Jos haluat rakentaa tilavan ja vakaan työpöydän itse, siitä voi tulla työpaikkasi kruununjalokivi. Tästä syystä olemme koonneet postaukseemme luettelon sopivista ideoista ja DIY -projekteista, jotka voivat innostaa sinua. On joitain mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuten autotallin tukevat, rullaavat mallit, kiillotetut versiot sisähyllyillä ja modulaariset vaihtoehdot huoneistoille. Voit myös rakentaa kokoontaitettavan työpöydän itse tai rakentaa sen runkoon. Joten tässä luettelossa on useita hienoja vaihtoehtoja. Kuitenkin, jos tämä on ensimmäinen rakennuksesi, ammattitaitoiset puusepät ovat suositelleet aloittamaan jostakin yksinkertaisesta. Selaa vain vinkkejämme ja löydä luovia mahdollisuuksia käsityöalueellesi.

Hyödyllisiä vinkkejä – rakenna oma työpöytäsi

itse tehty työpöytä, jossa on maalaismainen ilme ja tilaa laatikoille, joissa on työkaluseinä

Käyttämällä vain puutavaraa, vaneria, pyörösahaa, porapuristinta ja hihnahiomakonetta voit luoda mukautetun tilauksen, joka sopii tarpeisiisi ja työtyyppisi. Voit luoda tämän tarkasti annetuista mitoista tai muuttaa niitä, jos tarvitset enemmän tilaa. Tällaisen rakenteen siirtäminen voi kuitenkin olla melko vaikeaa ja hankalaa. Tämän vuoksi on hyvä idea asettaa työpöytä paikkaan, jossa aiot käyttää sitä myöhemmin.

Käytä sähkösahaa puun leikkaamiseen ja rakenna oma työpöytäsi kierrätetyistä materiaaleista

Kuten useimmat käsityöläiset sanoisivat, näiden on oltava ensisijaisesti klassisia malleja, jotka eivät kulu, ovat helppoja valmistaa ja voivat palvella monenlaisiin tarkoituksiin. Jos sinulla ei ole sahaa tai muita työkaluja leikattavaksi, voit saada puun sahaamaan kaupasta, josta ostat sen.

Mukava ja käytännöllinen DIY -projekti

suunnittelija työpöytä, jossa on reikiä ja ylimääräisiä toimintoja ylhäältä

Jos etsit työpöytää, joka näyttää koristeelliselta, visuaalisesti houkuttelevalta ja silti täysin toimivalta, sinulla on muutamia vaihtoehtoja. Suunnittelija selittää, että tämä projekti on hieman vaivaa, mutta ei mahdotonta, jos sinulla on käsityötaitoja ja pöytäsaha. Tässä tapauksessa työpöytä on valmistettu Douglas -kuusesta, lattiapalkeista ja vanerista. Halutusta ulkonäöstä riippuen voit valita toisen tai jopa värjätä sen.

Varusta pyörät työpöydällä liikkumiseen ja parempaan liikkuvuuteen avaruudessa

Täydellinen ehdotus, jos rakennat työpöydän itse, mutta sinulla on rajallinen tila, on laittaa se pyörille. Näin työpöytää voidaan helposti ohjata huoneen läpi. Todellinen käsityöläinen arvostaa myös hyvää säätä ja tykkää työskennellä ulkona kesäpäivinä. Pöydän jalat voidaan valmistaa keskitiheästä kuitulevystä, mutta poraat myös reikiä, jotka on helppo liittää runkoon. Voit tehdä tämän vain ruuvaamalla ne yhteen ja lisäämällä jalkatuet. Sitten voit laittaa rullat päälle ja tarvittaessa kiinnittää niihin alemman lokeron.

Yksinkertaisesti rakenna suunniteltu työpöytä itse

Rakenna tai osta työpöytä siistille työalueelle laatikoilla ja maalaa se

Tämä voi olla toinen hieno projekti kokeneille DIY -harrastajille, jotka ovat jo rakentaneet pöydän puusta. Voit tehdä vanerista, puuliimasta ja ruuveista tukevan ja ei liian nuhjuisen penkin. Laita pöytäjalat yhteen, kiinnitä poikkipalkit ja lopuksi pöytälevy päälle. Koska työskentelet sen kanssa paljon, sinun on varmistettava, että kaikki liitännät ovat turvallisia ja kestävät kokoonpanon painon.

Ideoita ja malleja puiselle työpöydälle, jossa säilytystilaa on integroitu työtasoon

Työpöydän koon ansiosta pöytälevyn mitat ja korkeus voidaan valita vapaasti. Se voi olla melkein minkä kokoinen tahansa. Kohdista ensin esimerkiksi yksi jalka jalkatuen kanssa. Tärkeintä on, että jalan yläosan tulee olla samalla tasolla jalkatuen yläosan kanssa. Jalkatuki voi myös ulottua 5 senttimetriä jalan yläpuolelle. Seuraavaksi voit porata kaksi ohjausreikää ja kiinnittää ne 2 ruuvilla. Toista jalan alaosassa. Kiinnitä toinen jalka toiseen päähän ja suorita tämä kokoonpano kolme kertaa.

Liukuva, tilaa säästävä työkaluseinä ja pistokepaneeli huoneeseen asennettaville kiskoille

Voit kiinnittää pöytälevyn jalkoihin kannen kiinnikkeillä ja kohdistaa sen siten, että kaikilla neljällä sivulla on 8 senttimetrin ylitys. Voit sitten liimata lastulevyn vanerilevyyn puuliimalla ja varmistaa, että reunojen ympärillä on tarpeeksi liimaa. Kiinnitä kaksi kappaletta yhteen ja kuivaa ne kahdella painolla. Lopuksi voit työntää kaksi muuta ruuvia koko pöytälevyn läpi kumpaankin jalkatukeen.

Suunnittele autotallin työpöytä

mies työskentelee työpöydällä autotallissa instrumenttien ja laitteiden kanssa

Tällainen DIY -projekti on ihanteellinen niille, jotka haluavat rakentaa jotain silloin tällöin viikonloppuna. Tämä työpöytä ei vie paljon tilaa, ja tarvitset vain vaneria, puutavaraa ja ruuveja. Leikkaa jalat sopivan kokoisiksi, kiinnitä ne ja takapalkki. Testaa, että penkki on suora, lisää pöytälevy ja asenna sitten alahylly. Puuta voidaan käyttää myös kokonaan, koska vaneria käytetään vain lopputuotteen hieman keventämiseen.

Rakenna oma työpöytäsi puusta ja alempi hylly diy -projektina

Voit suunnitella tällaisen autotallin työpöydän sopivaksi vieritysvälinelaatikkoon ja muihin hyllyihin alla. Lisää ensin pöydän jalat ja kiinnitä ne ruuveilla. Voit asentaa takatangon hieman korkeammalle, jotta voit säilyttää muita laatikoita tai työkaluja alla. Jotta se olisi vieläkin helpompaa, käännä rakenne sivuttain ja suorita jokainen liitos. Aseta penkki sitten pystyasentoon ja tarkista vesivaa’alla, onko pinta tasainen. Keskijalat, hylly ja lopuksi pöytälevy voidaan lisätä viimeisenä säätämisen jälkeen. Vanerikerros voi myös toimia lisäsuojana työskennellessä.

Rakenna itse modulaarinen työpöytä

automaattinen työpöytä runkoon, jossa on saranoitu toiminto ja työkaluseinä, tekee mallin korjauksen

Monet DIY -harrastajat eivät ole onnekkaita asumaan taloissa, joissa on paljon tilaa. Jos olet yksi heistä, tämä esimerkki tarjoaa loistavan ratkaisun työtilaan, joka on täysin käyttökelpoinen, mutta visuaalisesti houkutteleva. Tämä työpöytä voidaan valmistaa myös mistä tahansa puusta, kuten setristä. Tämä on vähän kallis, mutta näyttää hyvältä ja tuoksuu vielä paremmalta. Pöydän runko ja modulaariset osat voivat koostua pylväistä ja paksuista laudoista. Viimeistele kaikki, varmuuskopioi molemmat yhdessä.

modulaarinen työpöytä asuntoon tai muuhun tilaan, jossa on osia ja teloja

Varmista, että modulaariset osat mahtuvat päätyöpöydän alle. Ne voidaan vetää tarpeen mukaan työkalujen tai tarvikkeiden nopean käytön varmistamiseksi. Lisäksi voit vetää modulaarisen osan ulos, jotta voit tehdä erilaisia ​​hauskoja järjestelyjä ja muokata ja laajentaa työtilaa tarpeen mukaan. Asunnossasi moduuleja voidaan sitten ohjata eri huoneisiin, jotta voit työskennellä myös esimerkiksi makuuhuoneessa tai parvekkeella. Laita kaikki niin, että se ei ole näkyvissä, kun saat kävijän.

Rakenna itse liikkuva työpöytä

Vaikka seuraava ehdotus on korvamateriaalit, tämä työpöytä on erittäin toimiva ja näyttää ammattimaiselta. Voit käyttää keittiön työtasoa, kuten esimerkissä, vaikka puukappale sopii myös. Tarvitset myös paksun kumimaton, vanerin, ruuvit, pyörät (rullat), maalin, keskitiheä kuitulevyn ja lastulevyn. Asentaminen ei vie kauan ja aloittelijat voivat yksinkertaisesti katsoa liitteenä olevan videon. Voit maalata työpöydän haluamallasi tavalla. Käytä kuitenkin tiivistettä ja kiillotusta työtasolla ja puulla.

rakentaa oman liikkuvan työpöydän huomautus mitat korkeus leveys pituus mitata ja asentaa juoksupyörät

Tarvitaan seuraavat materiaalit:

  • Ruuvit, niitit, liima
  • 30 mm paksu työtaso
  • 12 mm paksu vaneri
  • 15 mm paksu lastulevy
  • 20 mm paksu MDF -levy
  • Puu hyllyille
  • Jokainen siipipyörä kestää 25 kg kuormitusta
  • 3 mm paksu kumimatto työkalujen pitämiseen
  • Valkoinen lakka ja kiillotus paremman ilmeen saavuttamiseksi
  • Laatikko vähintään 30 kg: n kuormalle

Tämä työpöytä voi liikkua työpajassa ja antaa lisätilaa työkaluillesi. Tällainen liikkuva huonekalu auttaa myös pitämään työkalut kunnossa. Voit käyttää siihen enimmäkseen jääneitä materiaaleja, kuten vanhaa keittiölaatikkoa ja työtasoa.

Työpöytä runkoon

automaattinen työpöytä runkoon, jossa on saranoitu toiminto ja työkaluseinä, tekevät mallin korjauksen

Työpöydän voi myös taittaa ulos tavaratilasta, ja se on nopea ja helppo tapa korjata vialliset auton osat tai laitteet, jotta ne saadaan taas toimimaan. Ajatuksena on luoda autolle saranoitu työkaluseinä, joka voi sisältää myös harrastusvälineitä. Jos esimerkiksi unohdat jakoavaimen usein kotiin, tämä vaihtoehto voi olla erittäin hyödyllinen. Voit tietysti mukauttaa tämän version moniin eri automalleihin.

Rakenna lasten työpöytä itse

DIY -työpöytä lapsille, jotta he voivat rakentaa leikkipaikan työkaluilla

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, esittelemme sinulle ihastuttavan idean, jonka voit tehdä työtasolla, pohjalevyllä ja pegboardilla. Vaikka tämä on tarkoitettu pienokaisillesi, voit varmasti nostaa pöytälevyn tasoa ja tehdä työpenkistä yleensä sopivan pieniin tiloihin. Tällainen idea sopii myös lahjaksi tuleville seuraajillesi, jotka voivat kasvaa taitaviksi käsityöläisiksi sen kanssa. Tämä työasema voi siis olla toimiva lisä mihin tahansa kotiin ja tarjota upeita hetkiä yhdessä.

lapset rakentavat oman työpöydän leikkuulaudalla leluinstrumenteille

Lapset voivat käyttää tätä työpöytää myös leikkialueena muovityökaluilla, jos ne ovat vielä liian pieniä todelliselle vasaralle. Lasten työpöydän alla oleva hylly pitää kaikki löysät pienet asiat, kun taas integroitu reuna estää osien putoamisen. Takana olevan pegboardin avulla pienet yleismiehet voivat säilyttää kaikki työkalunsa helposti saatavilla olevissa paikoissa ja auttaa pitämään asiat siistinä, kun on aika siivota. Voit tehdä tämän projektin helposti viikonloppuna.

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja