15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kalorinkulutusjooga: Kuinka monta kaloria poltat eri joogatyypeillä!

Riippumatta siitä, mikä on kuntotavoitteemme, on aina hyvä tietää suunnilleen kuinka paljon kaloreita poltamme harjoittelun aikana. Me kaikki tiedämme jo nyt, että kalorien kulutus kuntosalilla juoksumatolla tai cross trainerilla on melko korkea. Mutta entä jooga? Kuten sanotaan – ruoka ravitsee kehoa ja joogaharjoittelu ravitsee sielua ja henkeä. Siksi ei ole ihme, että joogasta on tullut yksi Saksan suosituimmista urheilulajeista useiden vuosien ajan. Hyvä joogaharjoittelu vahvistaa ja venyttää kehoa ja saa meidät tuntemaan olonsa rennommaksi ja tasapainoisemmaksi. On yleinen myytti, että jooga ei polta kaloreita muiden harjoitusten tapaan. Mutta se on kaukana totuudesta – tyypistä ja tyylistä riippuen eri lihasryhmiä edistetään ja koulutetaan. Joten … kuinka monta kaloria jooga polttaa? Selitämme kaiken, mitä sinun pitäisi tietää kalorinkulutuksen joogasta!

Kalorien kulutus jooga 30 minuuttia joka urheilu laihtua

Jooga perustuu vuosisatojen vanhaan perinteeseen ja sitä kehitetään jatkuvasti – nykyään on yli 130 erilaista joogaa. Säännöllinen liikunta voi vähentää stressiä ja ahdistusta sekä parantaa merkittävästi mielialaa, keskittymistä ja kognitiivisia toimintoja. Näiden etujen lisäksi hyvä joogaharjoitus voi edistää laihtumista. Itse asiassa jooga kuvaa kahdeksan raajan polkua valaistumiseen, joka määriteltiin Patandžalin “Joogasutralla”. Asanat tai asennot ovat fyysinen harjoitus, jota kutsumme joogaksi ja jotka ovat vain yksi linkki tällä tiellä. Kokeneet “joogit” väittävät, että poltat melkein yhtä paljon kaloreita vaativalla ja intensiivisemmällä joogaharjoituksella kuin tunnin aikana juoksumatolla.

Kuinka paljon kaloreita jooga polttaa ja voitko laihtua sen avulla?

Kotiharjoittelusuunnitelma Kalorien kulutus Jooga Helppo

Uuden aloittaminen voi olla aika pelottavaa, mutta vielä enemmän, kun emme ole varmoja siitä, mihin ryhdymme. Laajan valikoiman jooga -tyylejä ansiosta aloittelijat voivat nopeasti menettää jälkensä. Riippumatta siitä, etsitkö intensiivisiä ja nopeita harjoituksia tai hitaampia ja rentouttavampia harjoituksia, sinun on varmasti löydettävä tarpeisiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi sopiva joogatunti. Kaikki jooga ei ole tasa -arvoista – eri tyylit perustuvat eri asentoihin ja aktiivisuustasoihin, mikä tarkoittaa, että jotkut polttavat enemmän kaloreita kuin toiset. Meidän on myös mainittava, että joogan kalorien kulutus riippuu myös muista tekijöistä, kuten istunnon pituudesta ja intensiteetistä, sukupuolesta, iästä ja kuntotasostasi.

Kalorien kulutus Jooga Hatha Kotitreeni kotona

Lisäksi jooga -aloittelijoiden kalorien kulutus on hieman suurempi ensimmäisten 4-5 viikon aikana. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että et ole vielä perehtynyt liikkeisiin ja sinun on ponnisteltava enemmän kehollasi siirtyäksesi yhdestä asanasta toiseen. Valitettavasti ei ole yhtä vastausta kysymykseen siitä, voitko laihtua joogan avulla. Painonpudotuksessa tärkeintä on polttaa enemmän kaloreita kuin syöt. Joten kyllä ​​- niin kauan kuin noudatat tätä sääntöä, voit laihtua joogaharjoittelulla. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka harjoittavat joogaa säännöllisesti, noudattavat terveellistä ruokavaliota ja harjoittavat usein intuitiivista syömistä.

Kaloripoltto Vinyasa -jooga

Laske kalorinkulutuksen joogajoogaharjoitukset laihdutusjooga polttaa kaloreita

Vinyasa -jooga tunnetaan myös Flow -joogana ja on melko voimakas ja rasittava jooga -tyyli. Kaikki asanat on yhdistetty virtaavaan, tehokkaaseen prosessiin. Tässä jooga -tyylissä liikkeet synkronoidaan hengityksen kanssa, joten uuvuttava “virtaus” kehittyy. Vinyasa -joogassa asanojen järjestys ei ole kiinteä, joten jokainen voi löytää oman virtansa. Se tarjoaa täydellisen tasapainon rauhallisuuden, elinvoiman, rentoutumisen ja dynaamisuuden välillä ja on täydellinen kaikille, jotka haluavat polttaa muutaman ylimääräisen kalorin. Vinyasa -joogan kalorien kulutukseen vaikuttaa pääasiassa virtauksen voimakkuus. Jotkut asanat, jotka edistävät erityisesti rasvanpolttoa, ovat auringon tervehdys, tuoli, chaturanga dandasana ja lankku. Jos esimerkiksi painat 60 kiloa ja olet 1,60 metriä pitkä, Yoga Flow -kalorikulut ovat 550–580 kaloria.

Ja miten joogahathan kalorien kulutus on?

Kalorien kulutusjoogaharjoitus Kokovartaloharjoittelu kotona

Hathajooga on maailman tunnetuin joogalaji ja sitä pidetään kaikkien muiden joogatyylien perustana. Sana “Hatha” tulee sanoista “Ha” (aurinko) ja “Tha” (kuu) ja on symboli vastakohtien sulautumiselle. Se sisältää asanat sekä liikkeen sekvenssit (vinyasa), henkisen rentoutumisen tekniikat, meditaation ja hengitysharjoitukset. Koska harjoitusten vaikeustaso ja intensiteetti vain lisääntyvät ajan myötä, tämä jooga -tyyli on täydellinen aloittelijoille. Vinyasaan verrattuna Yoga Hathan kalorien kulutus ei ole niin korkea ja on noin 180 kaloria istuntoa kohden. Tämä johtuu siitä, että keskitytään pitämään asanat pidempään ajan tasapainon ja venytyksen parantamiseksi.

Yin -joogan kalorinkulutus on niin suuri

Kuinka paljon kalorien kulutusta joogaryhmäharjoittelun aikana Pilates hyödyttää laihtumista

Tämä joogatyyli on nimetty “Yin”: n “Yin / Yang” mukaan, ja se on melko uusi ja keskittyy ensisijaisesti syvään rentoutumiseen ja syvään hengitykseen. Asanat suoritetaan heikon kynttilän valossa ja hyvin hitaasti ja niitä pidetään pidempään. Aloittelijat aloittavat yleensä 2-3 minuutilla ja etenevät vähitellen ajan myötä, kunnes pidät asennot 8-10 minuuttia. Pidempi venytys vahvistaa pääasiassa faskioita ja sidekudosta. Asennot suoritetaan yleensä istuen tai makuulla, ja jos haluat laihtua joogan avulla, Yin -jooga on melko sopimaton. Mutta jos olet jatkuvasti stressaantunut ja etsit lepoa tai haluat vain rentoutua, olet hyvissä käsissä! Yin -joogan kalorien kulutus on noin 100 kaloria istuntoa kohden ja jooga -tyyli olisi erinomainen lisä tavalliseen harjoitussuunnitelmaan.

Harjoittele todella Power Jooga: Kalorien kulutusjooga Ashtanga

Kalorien kulutus Yin -jooga Erilaisia ​​joogalajeja

Ashtangajooga tunnetaan myös nimellä Power Yoga kuntosaleilla. Se on erittäin dynaaminen ja voimakas suunta, joka sopii kaikille, jotka kaipaavat korkean kalorimäärän joogaa 30 minuuttia! Harjoitusjärjestelmä perustuu kuuteen kiinteään asanasarjaan, joilla on eri vaikeustasot ja jotka suoritetaan kiinteässä järjestyksessä. Kuten Vinyasassa, liikkeen virtaus synkronoidaan hengityksen kanssa. Harjoitukset suoritetaan aina nopeasti peräkkäin ja ilman taukoja, mikä puolestaan ​​lisää joogakcal -kulutusta merkittävästi. Asanojen määrättyjen sekvenssien tuntemiseksi on suositeltavaa käydä ensin johdantotunnilla. Jooga -astangan kalorikulutus on 400–500 kaloria tunnissa. Vaikka Ashtanga muodostaa Power Yogan perustan, on olemassa kaksi eri tyyliä. Power Yoga on melko uusi jooga, jonka on kehittänyt amerikkalainen Bryan Kest ja asanojen järjestys on joustava.

Viimeisin kuntotrendi: polta kaloreita HIIT -joogalla!

Kuinka paljon kaloreita jooga polttaa kalorinkulutusta kotitreenissä

Työnnä kehosi äärimmilleen 30 minuutissa ja saa aineenvaihdunta todella käyntiin – nämä ovat vain joitain HIIT -harjoittelun eduista. Ja miltä HIIT -harjoitus ja jooga kuulostavat yhdessä? Nämä kaksi urheilulajia eivät voisi olla toisistaan ​​poikkeavia, eikö? HIIT -jooga, joka tunnetaan myös nimellä “athleticflow”, on uusin kuntotrendi ja yhdistää molempien harjoitustyyppien parhaat puolet. Konsepti on melko uusi, ja sen kehitti muutama vuosi sitten pari Nora ja Simon Kisten Zürichistä. Vaikka joogaharjoitukset tasapainottavat, rentouttavat ja hellästi venyttelevät, HIIT -elementit takaavat maksimaalisen ponnistelun ja saavat sinut todella hikoilemaan! Harjoitus kestää yleensä 60 minuuttia ja koostuu lämmittelyharjoituksista, joita seuraa jalka-, ylävartalo- ja koko vartaloharjoitukset ja joka päättyy joogaistuntoon. Intensiteetistä riippuen HIIT -joogan kalorien kulutus on 600–800 kaloria harjoitusta kohden.

Polta kaloreita joogan avulla – Nämä asanat lisäävät joogan kalorien kulutusta

Kalorinkulutuksen joogavirtauskoulutus kuinka monta kaloria poltat harjoittelulla

Nyt kun voit laskea keskimääräisen joogakalorien kulutuksen, kerromme sinulle, mitkä asanat sisällytetään rutiiniin polttaaksesi ylimääräisiä kaloreita. Monimutkaiset asennot, kuten tuoli, auringon tervehdys ja lankkuharjoitus, vaativat enemmän tasapainoa, voimaa ja venytystä ja stimuloivat siten rasvanpolttoa. Seuraavassa on muutamia joogaehdotuksia, joilla saat kaiken irti joogaharjoituksestasi!

  • Lankku (Chaturanga) – Toisin kuin klassinen lankkuharjoitus, nojaamme käsissämme tässä asennossa. Se on erinomainen harjoitus useiden lihasryhmien harjoittamiseen samanaikaisesti. Kun teet tämän, varmista, että kehosi on suorassa linjassa ja kädet ovat hartioiden alapuolella.
  • Kalorien kulutus jooga auringon tervehdys – Auringon tervehdys on Vinyasa -joogan peruselintarvike, ja se koostuu yhteensä 12 asanasta, kuten tikun asento ja lankku. Hellävaraiset liikkeet ja asentojen vaihtelu saavat verenkierron käyntiin ja varmistavat kaikkien lihasten käytön.

Kokovartaloharjoitus koti -kalorien kulutuksen jooga -aloittelijoille

  • Korkea syöksy – Luultavasti tiedät jo klassiset lounaat ja jotkut niiden monista muunnelmista kuntosalilta. Se on täydellinen paikka pakaran, jalkojen ja reiden sisäisten osien harjoitteluun ja vahvistamiseen.
  • Pyörä (Chakrasana) on yksi vaativimmista jooga -asennoista ja sopii siksi vain kokeneille harjoittajille. Se parantaa joustavuutta ja vahvistaa käsiä, hartioita ja jalkoja samanaikaisesti.

Kalorien kulutus Jooga Auringon tervehdys Pilates painonpudotukseen

Previous Post
Terveellinen ruokavalio – mitkä ovat tomaattien hyödylliset vaikutukset
Next Post
HIIT -treenisuunnitelma – edut ja mahtavat treenisuunnitelmat kotona yhdellä silmäyksellä!