15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla

Toki lasten pelejä on nykyään paljon, ja ne ovat myös käteviä ja nopeita löytää joko myymälästä tai verkosta. Mutta entä jos haluat pelata peliä tai et halua käyttää rahaa turhaan? Sitten voit tietysti tehdä pelin itse. Tänään haluamme tarjota sinulle pelin, jonka tiedät varmasti omasta lapsuudestasi. Se on tarttuva kuppi. Tiedät jo … muki, johon on sidottu pallo ja se on tartuttava mukiin. Haluatko pelata? Etsi sitten tarvittavat materiaalit ja voit tehdä omat kupit.

Tee tarttumiskupit muovikuppeilla tai paperikuppeilla

Tinker -tarttumiskupit, joissa on muovikuppeja ja värikkäitä akryylivärejä

Helpoin tapa valmistaa kupit on paperikupilla tai muovikupilla. Nämä voidaan suunnitella haluamallasi tavalla (tai voit ostaa vain värillisiä tai kuviollisia) ja varustaa sitten palloilla, palloilla tai helmillä. Tätä tarvitset, jos haluat valmistaa mukin mukilla:

 • Paperi- tai muovikupit
 • linja
 • helmi-
 • Puiset sauvat
 • kuuma liima
 • valinnaiset huopakynät, akryylimaalit ja siveltimet

Tinker -kupin valmistusohjeet

Maalaa kupit akryylimaaleilla ja huopakynillä ja tee niistä lasten pelejä

Maalaa kupit akryylimaaleilla haluamallasi tavalla ja anna maalien kuivua. Sitten voit piirtää mukavia kuvioita huopakynillä ja tehdä sitten kupin. Työnnä mukin pohjalle reikä saksilla tai muulla sopivalla työkalulla ja reikä siihen. Kiinnitä se sitten kuumalla liimalla. Leikkaa noin 12 cm pitkä pala johdosta ja sido se helmaan. Sido toinen pää puutikkuun ja peli voi alkaa!

Tinker jogurttikuppien kanssa

Valmista kupit jogurttikupilla ja washi -teipillä

Oletko tarjoillut lapsille jogurttia? Älä sitten heitä kuppeja pois sen jälkeen, koska voit myös käyttää niitä kuppien valmistamiseen sen jälkeen, kun olet pessyt ne hyvin. Näin se toimii:

 • Jogurtti kattilat
 • iso puuhelmi ja pieni
 • linja
 • Puinen sauva tai vartaat
 • valinnainen washi -teippi

Näin voit tehdä lasten leikkiä mukien kanssa:

Tee pelejä itse kierrätysmateriaaleista lapsille

Periaatteessa jatkat kuten ensimmäisessä variantissa: Suunnittelet ensin ulkoasun ideoidesi mukaan. Lävistä puinen sauva kupin pohjan läpi (voit pistää pienen reiän saksilla etukäteen). Leikkaa minkä tahansa pituinen naru (esimerkissä 30 cm) ja sido toinen pää suureen helmään. Laita toinen pää kupin valmistetun reiän läpi ja sitoa se sitten pieneen helmaan. Tällä tavalla lanka ei voi enää luiskahtaa ulos.

Työnnä nyt kaksi reikää mukin sivuseiniin. Näiden pitäisi olla vastakkain. Laita puinen sauva sen läpi (se on pidempi toisella puolella, jotta se voidaan pitää paikallaan) ja kiinnitä se kuumalla liimalla. Voit suunnitella tikun myös washi -teipillä. Jos käytät vartaaa tikun sijasta, leikkaa kärki irti sen jälkeen, kun olet työntänyt sen kupin läpi.

Tinker kiinni kiinni cup peli wc -rullat

Käsityöideoita kirkkaasti maalatulla wc -paperirullilla ja puuhelmillä

WC -rullat ovat erittäin suosittuja käsitöissä ja niitä voidaan käyttää monin tavoin. Joten ei ole ihme, että materiaalia voidaan käyttää myös, jos haluat tehdä tarttuvan kupin. Toinen loistava tapa kierrättää ja käyttää uudelleen suuria asioita. Kuinka käyttää rullia Catcher Cup -pelissä:

 • WC -paperirulla
 • Huopakynät, maalit, tarrat, washi -teippi tai muut suunniteltavat asiat
 • Nauha (esim. Villa)
 • helmi-

Tee hauska saalispeli

Jos haluat tehdä näitä tarttuvia kuppeja, anna lasten ensin suunnitella roolit haluamallasi tavalla. Leikkaa nyt pidempi naru ja sido toinen pää helmeen. Laita toinen pää rullan läpi ja sido se yhteen. Vaihtoehtoisesti voit rei’ittää aukon reikään rei’ityksellä ja sitoa narun vapaa pää sinne. Joka tapauksessa langan tulee olla riittävän pitkä, jotta se voidaan tarttua mukavasti rullan avaamisen myötä.

Tinker tarttuu kuppeihin pöytätennispallolla

Kupit, joissa on sauvat kiinni ja pöytätennispallot

Tietenkin, helmet eivät ole vain sopivia, jos haluat tehdä tarttuvia kuppeja. Muun muassa ping-pallot ovat myös sopivia, koska ne eivät ole liian painavia ja ne voidaan myös varustaa suhteellisen helposti reiällä. Jotta voisit pujottaa langan reikien läpi, tarvitset myös suuren neulan, jonka neula on riittävän suuri, jotta lanka mahtuu läpi. Työnnä reikä kupin pohjan läpi, pujota lanka myös tämän reiän läpi, sido paksu solmu niin, että langan pää ei pääse liukumaan läpi ja sitoa myös toinen pää palloon.

Voit suunnitella pallon haluamallasi tavalla – esimerkiksi kuten koripallon esimerkissä (on parasta hankkia oranssit pöytätennispallot heti) tai entä klassinen jalkapallo? Kuten huomaat, mielikuvituksellasi ei ole rajoja, kun teet tarttuvaa kuppia.

Tinker -tarttumiskupit - ideoita muovi- ja paperikuppeihin, wc -rullat ja pingispallot

Previous Post
Nuotioreseptit – Helppo retkeily ruoanlaittoon ja herkullisien aterioiden valmistaminen
Next Post
14 helppoa venytystä lapsille (hyvä ennen tai jälkeen harjoituksen)