15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita

Puu on yksi suosituimmista materiaaleista, josta voit tehdä monia kauniita asioita. Käsityövaihtoehtoja on paljon! Lapset voivat myös työskennellä puun kanssa ja suunnitella kauniita hahmoja, koristeita ja esineitä aikuisen valvonnassa.

Puuntyöstö lasten ideoiden kanssa-peruskoulu-kynäteline-suunnittelumies

Tänään annamme sinulle yksinkertaisia ​​ideoita Puutöitä lasten kanssa, jotka on helppo tehdä oikeilla työkaluilla.

Työskentely lasten kanssa päiväkodissa

Puutöitä lasten kanssa ideoita-päiväkoti-kuutiot-maalaus-tornit-rakennus

Pienempiä puutöitä lasten kanssa – tämä on tietysti joustava termi. Jotkut projektit voidaan tehdä pienellä työkalulaatikolla, toiset vaativat hieman enemmän manuaalista taitoa. Esimerkiksi päiväkodin pienet lapset voivat maalata puupalikoita haluamallaan tavalla ja käyttää niitä omien malliensa keksimiseen. Lohkot ja pilarit ovat erityisen hyviä tornien rakentamiseen.

Helppo puutyö lasten kanssa

puutyöt-lapset-ideat-pojat-pikkulapset-kilpa-autot-napit-puiset tapit

Puiset leikkeet ovat ihanteellinen materiaali lasten käsityöhön, koska ne ovat erittäin monipuolisia mahdollisissa käyttötarkoituksissa, mutta helppoja työskennellä. Etuna on, että ne ovat halpoja ja myös luonnontuotteita. Erityisesti pienillä pojilla olisi hauskaa puisten leikkuuautojen kanssa.

Lasten leikkikenttä

puutyöt-lapset-ideat-kilpa-autot-rata-washi-teippilattia

Näiden hienojen kilpa -autojen valmistamiseen tarvitset puuklipsejä, maalia tai washi -teippiä, suuria painikkeita, hammastikkuja, liimaa ja koriste -olkia. Hammastikkuja käytetään renkaiden pyörimiseen. Hieno idea olisi myös tämä autokilpailurata lattialla, joka on yksinkertaisesti tehty washi -teipillä.

Tinker vanerin kanssa & koristele – 10 hienoa DIY -ideaa jäljitellä

Käsityöt puusta – 7 ideaa ja ohjeet joka vuodenaikaan ja kaikenikäisille

Terkku kierrätetystä puusta ainutlaatuisiin joulukoristeisiin

Röyhkeät puiset purjeveneet pikkulasten kanssa

puutyöt-lapset-ideat-purjeveneet-ajopuu

Purjeveneen tinkiminen lasten kanssa on täydellinen aktiviteetti kuumina kesäpäivinä. Jos otat lapsesi kävelylle metsässä, katso ympärillesi ja katso, löydätkö mukavia oksia, joita voidaan käyttää purjeveneeseen. Driftwood on myös ihanteellinen.

yksinkertainen ohje purjeveneelle

puutyöt-lapset-ideat-pikkulapset-yksinkertaiset ohjeet-purjevene

Kehys tehdään ensin neljästä puukappaleesta, sitten muut liimataan paikoilleen. Sitten masto kiinnitetään aluksen runkoon ja liimataan. Purjeet, liput ja pelastusrengas leikataan rakennuspaperista. Lapsi voi myös piirtää hauskoja lippuja värilliselle paperille värikynillä.

Siili kynäteline puusta

Puutyöt lasten kanssa ideoita kynänpidin siili toimii lasten puun peruskoulun kanssa

Uusi kouluun tarkoitettu kynäteline on hyvä idea lasten kanssa tehdyille puutöille. Sen sijaan, että teet laatikon kynille, voit sahata siilin. Voit ladata ja tulostaa tämän mallin. Voit määrittää siilin mitat itse. Voit käyttää seuraavia mittoja: 10 cm korkea / 15 cm leveä / 50 mm paksu.

Malli siili lasten kanssa tehtyihin puutöihin

puutyöt lapsille ideoita malli temppu puinen siili kynän pidike

Siilin piikit edustavat värillisiä tappeja.Varmista, että poranterä vastaa tapien kokoa. Tässä käytettiin 19/64 mm reikäsahan kiinnitystä. Reunaa kohti olevat reiät voidaan porata hieman syvemmälle kuin keskellä olevat, koska siilin ääriviivat ovat hieman korkeammat keskellä. 12 reikää porattiin. Sitten kaikki on hiottava hienoksi ja päällystettävä kirkkaalla lakalla.

Puutöitä peruskoululaisten kanssa

Puutyöt lasten kanssa-ideat-kynänpidike-äitienpäivä-lahja-valokuvat toimii lasten puu-peruskoulussa

Jos sinulla ei ole sahaa tai sopivaa mallia, mutta sinulla on vain reikäpora, puukuutiot sopivat täydellisesti yksinkertaisiin puutöihin lasten kanssa. Perhevalokuvia voidaan myös liimata puukuution sivuille. Täydellinen lahjaidea äitienpäiväksi!

Pienet puutyöt lasten kanssa – ohjeet 

puutyöt-lapset-ideat-kynäteline-peruskoulun nopat

Piirrä puukuution päälle 16 kentän ruudukko. Poraa 5 cm syvä pystysuora reikä jokaiseen poikkipisteeseen. Poran paksuuden tulee olla hieman paksumpi kuin tapit. Hio puinen kuutio huolellisesti. Nyt lapset voivat maalata kuution yhden puolen tai kaikki neljä. Kynän pidike hierotaan sitten mehiläisvahalla.

Säleistä tehdyt Halloween -hahmot

puutyöt-lapset-ideat-halloween-koristelu-maalaus-puupalkit

Sahattuja ja maalattuja levyjä voidaan käyttää upeiden kausikoristeiden luomiseen ulkoalueelle. Myös erittäin helppo rakentaa. Jotta palaset eivät kaatuisi, ne on kiinnitetty vaakasuoralle levylle.

luovia puisia koristeita jouluksi ja talvella

Puutyöt lasten kanssa-ideoita-joulu-puiset säleet-maalaus-puutarhan koristelu

Kun puiset säleet on leikattu sopiviksi, ne voidaan koristella haluamallasi tavalla. Frankenstein, aaveet, Jack-O-kurpitsat ja muumiat ovat erityisen suosittuja aiheita Halloweenina. Jouluna voit loihtia lumiukkoja, pingviinejä, poroja ja kuusia.

yksinkertaisia ​​puutöitä jouluksi

puutyöt-lapset-ideat-lanka-puu-levyt-taapero-kätevyys

Pienistä puusta valmistetuista koristelevyistä kauniita joulukuusi riipuksia voi myös käsitellä lasten kanssa. Nämä puukiekot ovat olleet jo muutaman vuoden ajan kaikkialla ja monen kokoisina. Näitä pieniä puisia osia voidaan käyttää monin tavoin!

Itse valmistetut joulukuusenkoristeet puulevyistä

Puutöitä lasten ideoiden kanssa-joulu-puu-levyt-lanka-tähdet

Tarvitset pienen poranterän reikien poraamiseen puulevyyn ja niiden avulla minkä tahansa kuvion luomiseen. Värillinen villalanka pujotetaan sitten reikien läpi kuvion korostamiseksi.

Riipus puusta

puutyöt-lapset-ideat-korut-tyttö-kaulakoru-puu-riipus

Nämä puulevyistä valmistetut koristeet sopivat erinomaisesti lahjoittamiseen ja tarjoavat monia suunnitteluvaihtoehtoja. Voit tehdä abstrakteja kuvioita tai hyvin määriteltyjä muotoja, kuten sydämiä ja tähtiä. Voit jättää päätöksen lapsille.

Villalanka eri väreissä

puutyöt-lapset-ideat-korut-ketju-riipukset-puu-levy-lanka

Jos reiät ovat hyvin pieniä, voit käyttää neulaa apuna. Lasten hienomotorisia taitoja, taitoa ja kärsivällisyyttä harjoitellaan pujottamalla ja sitomalla.

Tinker -lankakuva traktorin aiheella lastentarhaan

Puutyöt toimii lasten kanssa ideoita seinämaalauslangan kuvatraktori

Lankakuvat ovat jälleen loistava idea yksinkertaiseen puutyöhön lasten kanssa ja ne voidaan helposti yksilöidä. Voit helposti luoda kauniita aiheita ja kirjaimia naulalla, vasaralla ja paljon lankaa.

Tee kuva langalla ja neuloilla

Puutyö lasten kanssa vain naulaa ideoita langalla

Tätä projektia varten tarvitset mallin, puulevyn, vasaran ja naulat, langan, sakset, maalin ja siveltimen, kynän, pinsetit ja liiman. Luonnollinen puulevy voi myös olla taideteoksesi perusta. Se riippuu siitä, minkä tyylin haluat.

Vasara kynsiin

puutyöt lasten ideoita lankakuva tee itsellesi neuloja

Maalaa levy ensin valitsemallasi värillä, mieluiten kahdesti, jotta se peittyy hyvin. Merkitse kulmapisteet, joihin haluat kiinnittää naulat. Aseta malli levyn keskelle ja aloita ajaminen nauloihin.

Anna kaikkien kynsien irtoa noin 1 cm

woodwork children ideas threadkuva lastenhuone deco

Varmista, että kaikki ovat samalla korkeudella. Revi malli nyt taululta. Voit poistaa jäljellä olevan paperin pinseteillä.

Traktori näkyy jo

puutyöt-lapset-ideat-lanka-neulat-kuvia

Kierrä lanka ympäri

puutyöt-lapset-ideat-peruskoulu-taide-lanka-neulat

Nyt alat venyttää lankoja. On parasta aloittaa yhdeltä puolelta ja solmia lanka tiukasti. Sitten lanka kiertää jokaisen naulan ympärille ja toistaa ensinnäkin kuvion ääriviivat.

Lankakuvio on tehty!

puutyöt-lapset-ideat-pojat-neulat-lanka

Liimalla voit helposti korjata pari solmua. Kun olet lopettanut ääriviivat, voit yksinkertaisesti täyttää kuvion värillisillä langoilla haluamallasi tavalla. Esimerkiksi tässä traktorissa käytettiin kahta eri lankaa: musta renkaissa ja mustavalkoinen traktorin ohjaamossa.

opettaa lapsille pyrografiaa

Puutöitä lasten kanssa ideoita-pyrografia-opettaa-malli-piirtää

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto luovalle suunnittelulle on pyrografian vanha käsityö. Vanhemmat lapset voivat kokeilla tätä tekniikkaa ja polttaa kauniita kuvioita puupinnalle. Sähköisellä polttoainesauvalla (samanlainen kuin juotosrauta) motiivit voivat hiiltyä paikoin ja siten mustata.

Kuvion voi piirtää puulevylle lyijykynällä tai levittää hiilipaperin avulla. Aseta kuvio hiilipaperille ja seuraa ääriviivat kynällä, jolla on kiinteä kärki.

Polta aihe puupinnalle

puutyöt-lapset-ideat-juotosraudan pyrografiikka-puupaneeli

Ihannetapauksessa tulisi käyttää käsittelemättömästä puusta valmistettuja esineitä. Jos pinta on lakattu, se on poistettava, koska puun hiiltymisen aikana syntyvät höyryt ovat terveydelle haitallisia. Kytke polttoainesauva sähköön ja odota, kunnes kärki muuttuu punaiseksi. Säädä käyttämäsi puun lämpötila. Jos puu on liian vahva, se muuttuu mustaksi ja savua liian nopeasti. Liian vähän lämpöä ei jätä tarpeeksi vahvaa jälkeä.

Pyrografiikka maalilla 

puutyöt-lapset-ideat-seinämaalaus-puupaneelipyrografiikka-aloittelijat

Polttoainesauvalle on kaikenlaisia ​​vinkkejä, mutta yleiskärki sopii aloittelijoille. Voit käyttää sitä tehdäksesi viivoja, kaaria, pisteitä ja melkein mitä tahansa. Kärki pidetään yleensä peukalon ja etusormen välissä kuin kynä. Voit myös leikkiä eri lämpötila -asetuksilla saadaksesi värisävyjä.

Tee nuken sänky

puutyöt-lapset-ideat-tyttö-nukke-sänky-yksinkertainen rakenne

Nukkasängyn rakentaminen lasten kanssa ei ole ollenkaan vaikeaa! Täällä ei tarvita sahaa, erikoistyökaluja tai puuliitoksia. Voit säästää rahaa tällä tee-se-itse-rakenteella ja saat todella hyvän puisen lelun.

Tee nuken sänky yksinkertaisista puumateriaaleista

puutyöt-lapset-ideat-helpot ohjeet-pyöreät pääpuristimet-syömäpuikot-jäätelösauvat

Tarvitset neljä pyöreää puutappia (kutsutaan myös amerikkalaisiksi puusta), neljä puista vartaaa tai puutikkua, 6–7 jäätelötikkua ja liimaa. Tämä yksinkertainen rakenne on vakaa ja kestävä

Sängynrunko, joka on valmistettu pyöreäpäisistä puuklipseistä, puisista lastista ja vartaista

puutyöt-lapset-ideat-nukke-sänky-helpot ohjeet-puiset lastat-syömäpuikot-pyöreät pääpuristimet

Liimauksessa on tärkeää puristaa osat yhteen, kunnes puuliima on kuivunut. Sinun on edelleen varmistettava, että sänky ei käänny, mutta että sängyn osat, jotka kohtaavat toisiaan, ovat suorassa kulmassa toisiinsa nähden.

Sohva ja sänky yhdessä sopivien lisävarusteiden kanssa

puutyöt-lapset-ideat-nukke-sänky-sohva-ohjeet

Heti kun nuken sänky on valmis, sinun tulee myös ommella sopivat nuken vuodevaatteet. Tyyny, pussilakana ja patja täydentävät kokonaiskuvaa. Jos sängyn pitkälle puolelle on järjestetty useita tyynyjä, luodaan mukava nukkasohva.

Tee puiset nukkekalusteet itse

puutyöt-lapset-ideat-nukke-huonekalut-chalet-maalaismainen

Todelliset massiivipuiset huonekalut eivät saisi puuttua alppityylistä. Koristele nukkekoti pyöreällä puunrungolla varustetulla ruokapöydällä ja minihaaratuolilla. Ohuet puukiekot toimivat myös levyinä täällä.

Pidä hauskaa lasten kanssa ja loi koristeellisia ja käytännöllisiä esineitä luonnonmateriaalipuusta.

Previous Post
Kampa hiuskoristeena – kaunis lisävaruste jokaiseen kampaukseen
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille