15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi

Ruotsalaiset tontut valloittavat yhä enemmän monien ihmisten sydämiä ja olohuoneita, ja kun ajatellaan, kuinka söpöjä he ovat, ei ole ihme. Olemme jo osoittaneet, kuinka voit tehdä tonttuja ulkopuolelle. Tänään näytämme sinulle muutamia tapoja, joilla voit tehdä söpöjä, skandinaavisia joulutonttuja sisäkäyttöön ja tarkemmin, kuinka voit tehdä suuria tonttuja.

Tinker isot tontut – ohjeet eri materiaaleille

Suuret tontut tekevät käsityötä sukkista, puusta ja huopasta ohjeiden mukaan

Tonttujen tyypillisiä piirteitä ovat teräväkärkinen hattu, jonka alla näkyy vain nenä ja parta. Käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja voit tehdä tällaisia ​​tonttuja itse. Tämä tarkoittaa, että sinun ei välttämättä tarvitse hankkia uutta materiaalia hankkeeseen. Jotkut ohjeet soveltuvat myös kierrätysprojekteihin – käytä vain sellaisia ​​asioita, joita et enää käytä ja jotka heittäisivät muuten pois. Ja jos sinulla ei vielä ole ulkokoristeita, voit myös tehdä heti suuria tonttuja ulkoilulle.

Suuret tontut tekevät käsityötä huopasta ja kangaspalasista

Tinker isot tontut - yksinkertainen käsityöidea, jossa on styrox -kartio, kangaspalat ja huopa

DIY -tontut ovat erityisen sopivia, jos ympärilläsi on vielä muutamia kangaspaloja, jotka ovat liian pieniä vaatteiden ompeluun, mutta myös liian hyviä heitettäväksi. Koska joulutontut eivät tarvitse paljon kangasta, voi hyvinkin olla, että niitä riittää. Jos haluat tehdä suuria pikseliä tämän erityisen terävällä hatulla, tarvitset:

 • Kaiken kokoiset vaahtomuovit (esimerkissä 23 cm ja 43 cm korkea)
 • Kankaat
 • Huopa harmaa (tai mikä tahansa muu väri)
 • valkoinen tekoturkki
 • musta huopa
 • Nastat
 • Puinen pallo
 • paksu lanka
 • Pyörivä leikkuri ja sopivat matto- tai kangassakset
 • Kuuma liima ja ase
 • Nastat
 • valinnainen: joulukoristeet terävän hatun koristeluun

Tinker isot tontut – ohjeet

Ohjeet isojen pikselien ja tekoturkiksen tekemiseen

Leikkaa kankaasta hieman kolmiokappale, joka on hieman kartiota suurempi, jotta molemmat puolet voivat olla päällekkäin. Levitä kuumaa liimaa kankaan reunaa pitkin ja aseta kartio päälle pitämään kangas paikallaan. Kääri sitten kartio kankaan päälle käärimään se, laita liimaa myös kankaan toiseen päähän ja jatka rullaamista niin, että myös tämä pää kiinnittyy kartioon. Varmista, että kangas on kiristetty kireälle. Leikkaa vain ylimääräinen kangas pois kartion pohjasta.

Tinker isot tontut - yksinkertaisia ​​ohjeita aloittelijoille ilman ompelua

Ota nyt tekoturkikset ja aseta se eteesi turkki alaspäin. Vedä parta karkeasti lyijykynällä (muoto näkyy yllä olevassa kuvassa) ja leikkaa se pyörivällä leikkurilla. Älä paina liian kovaa tai leikkaat myös turkista. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kangassaksia. Liimaa sitten kuuma liima parta kartioon (jos haluat, voit kiinnittää sen ensin tapilla ja kokeilla mistä pidät eniten.

Käytä mitä tahansa materiaalia joulutonttujen tekemiseen

Leikkaa noin 17 cm pitkä lanka ja aseta se kartion yläosaan. Nyt sinun on vielä tehtävä tonttuhattu, johon käytät harmaata huopaa. Esimerkissä käytettiin 50 cm pitkää ja 15 cm leveää (leveimmässä kohdassa) kappaletta, mutta voit käyttää myös omia mittoja. Kääri huopa kartion ja langan yläosan ympärille ja liimaa päät yhteen. Halutessasi voit leikata hatun yläosaa hieman.

Suuret tontut taitavat erikokoisia koristella ikkunoita

Leikkaa nyt silmät mustasta huopasta (reikäreikä sopii myös tähän tarkoitukseen). Voit kiinnittää tai liimata ne kartioon tappeilla. Liimaa sitten puupallo nenään ja koristele hattu halutessasi joulukoristeilla.

Ruotsalaiset tontut tekevät oviaukkoja

Tee joululahjaksi oma parvekkeellinen tonttu parralla

Älä unohda korvata ovilukko myös joulumallilla joulun aikaan. Tätä varten suosittelemme seuraavaa DIY -oven pysäytintä, jota voit helposti jäljitellä. Voit myös tehdä suuria tonttuja luovutettavaksi. Tarvitset:

 • Kangas vartalolle
 • Huopa haltian hatulle
 • Tekoturkis
 • sakset
 • Riisin tai pavun jyvät
 • Kuitutäyte
 • neula ja lanka
 • Puinen pallo tai tupla nenään
 • Styrofoam -pallo päähän
 • kuuma liima

Tee pussi kankaasta ja täytä se riisin kanssa painon mukaan

Jos haluat tehdä suuria tonttuja käytettäväksi oviaukkoina, voit valita minkä tahansa koon tarpeidesi mukaan. Sinulla on myös vapaa valinta kankaan ja huovan värin suhteen. Leikkaa pyöreä kangaskappale (esimerkissä halkaisijaksi valittiin 25 cm). Sen ei tarvitse olla täydellisen muotoinen. Pujota lanka neulaan ja sido solmu langan päähän. Sinun tulee nyt ommella ympyrän reunaa pitkin, jotta voit sulkea pussin.

Tee joulukoristeita itse - skandinaaviset joulutontut hauska idea

Tätä varten tee vähitellen taitoksia, lävistä neula sen läpi. Esimerkki osoittaa selvästi, mitä tarkoitetaan. Jos olet tehnyt kaiken oikein, pussi sulkeutuu, kun vedät lankaa. Mutta ennen kuin suljet reiän kokonaan, täytä se riisillä tai pavuilla ja puuvillalla lisäämällä painoa. Sulje aukko ja sido solmu vetämällä langasta.

Doorstop Gnome käytännöllisenä koristeena jouluun

Liimaa nyt styrofoam -pallo päätä varten tuloksena olevaan runkoon. Leikkaa tekoturkista kolmion muotoinen pala varoen leikkaamasta turkista itse ja liimaa saamasi parta palloon. Nyt sinun on vielä tehtävä hattu pixiesille huopasta. Muotoile huopa kartioksi ja leikkaa ylimääräinen huopa pois. Liimaa korkki palloon ja varmista, että se on osittain partan päällä. Lisää nyt nenä, koristele hattu haluamallasi tavalla ja olet valmis!

Suuret pennut tekevät käsitöitä puusta

Tee joulutonttuja oksasta tai puunrungosta itse lasten kanssa

Jos haluat tehdä lasten kanssa suuria tonttuja joulukoristeeksi puusta, nämä oksista tehdyt muunnelmat ovat erittäin sopivia, koska ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Tarvitset minkä tahansa pituisia ja paksuja oksia, joiden yläpäät sahaat vinosti. Sen jälkeen lapset voivat tulla mukaan käsityöhön. Haarojen lisäksi tarvitset myös seuraavat, jos haluat hoitaa suuria tonttuja ja tehdä ne itse:

 • Huopa tai muu materiaali hatulle
 • Kupla nenälle (tai puupallo)
 • Puuvilla tai tekoturkis partaan
 • kuuma liima
 • valinnaiset kellot hatulle

Huovasta voit tehdä minkä tahansa pituisen hatun. Alimman ympärysmitan tulisi olla muutama millimetri suurempi kuin haaran. Kiinnitä korkki haaran kaltevalle puolelle. Liimaa sitten pulla kiinni. Leikkaa parta tekoturkista (jos käytät puuvillaa, muotoile haluamasi pala) ja liimaa se myös haaraan. Halutessasi voit lisätä kellon terävään korkkiin.

Kärki: Jos haluat, että gnome on erityisen suuri, voit käyttää puunrunkoa haaran sijasta. Jos teet puunrungon tonttuja, voit sitten käyttää niitä verannan tai katetun terassin koristeluun, koska ne voivat olla hieman liian suuria sisäkäyttöön.

Tinker tontut pois sukat – ohjeet

Tonttu, jolla on yksinkertainen sukka hattuina ja harmaa parta

Jos pidät enemmän rentoa hattua, joka roikkuu kauniisti alas, ylöspäin ulkonevan suorakärkisen hatun sijasta, voit myös tehdä sukkista suuria tonttuja. Tontut näyttävät erityisen viehättäviltä neulottujen sukkien kanssa, mutta ihanteelliset ovat myös tavalliset tai suositut pehmoiset sukat. Mutta sukkia ei käytetä vain hattuihin. Näin söpö tonttu valmistetaan sukalla:

 • 1 sukka vartalolle
 • 1 sukka hatulle
 • 1 naisten hienot sukat nenään (normaali sukka sopii myös)
 • kuuma liima
 • riisi
 • Puuvillapallot tai puuvilla
 • Stringit tai joustavat nauhat
 • Tekoturkis
 • valinnainen lanka ja tupla

Tämä tonttu koostuu vain sukkista, joten et tarvitse muita kankaita (tekoturkiksia lukuun ottamatta), jos teet suuria sukkia. Se on loistava tapa kierrättää vanhat sukat. Ota sukka vartalolle ja katkaise kantapään yläpuolella oleva pitkä osa. Täytä loput sukat riisillä. Mutta älä tee niistä liian täynnä, jotta voit sitoa ne myöhemmin.

Harmaat neulotut sukat rentoihin pixie -hattuihin, joissa koristeina kelloja

Tee nyt nenä mistä tahansa sukasta. Voit tehdä tämän täyttämällä sukan kahdella tai kolmella puuvillapallolla (riippuen siitä, kuinka suuren nenän haluat), hieman puuvillavillalla tai riisillä, vedä sukka mukavasti ja tiukasti niin, että nenäsi on kireällä ja sido se . Leikkaa sitten ylimääräinen pois. Sido tai liimaa valmis nenä runkoon ja tarkemmin solmuun.

Leikkaa turkista kolmion muotoinen parta. Varo leikkaamasta hiuksiasi, muuten parta suoristuu eikä näytä niin todelliselta. Liimaa parta suoraan nenän alle.

Nappeilla koristeltu pehmoinen sukka on muunnelma terävälle hatulle

Lopuksi tarvitset vain hatun. Tätä varten ota sukka ja leikkaa tällä kertaa kantapään alapuolelta. Taita sitten sukka pituussuunnassa keskelle ja levitä hieman liimaa varpaan alueelle. Näin muodostat terävän kulman. Laita sitten tontun hattu päähän ja suorista se. Kun olet tyytyväinen sijaintiin, liimaa hattu. Voit halutessasi lisätä pomponin.

Kärki: Jos haluat hatun putoavan tietyllä tavalla, voit kiinnittää langanpalan pixieen ennen hatun asettamista. Hattu voidaan sitten taivuttaa ja muotoilla haluamallasi tavalla.

Vinkkejä tonttuille

Ruotsalaiset piikit, joilla on parta mopista - alkuperäinen kierrätysidea

Kuten näette, sen tekemiseen ei ole tiukkoja sääntöjä. Voit tehdä suuria tonttuja haluamallasi tavalla käyttämällä ja yhdistämällä mitä tahansa materiaalia. Joten partaan ei tarvitse käyttää keinoturkista. Tähän tarkoitukseen sopivat myös mopsin reunat tai yksinkertaiset villalangat. Partan ei myöskään tarvitse olla valkoinen. Tummanharmaa, musta, ruskea ja jopa punainen ovat myös ihanteellisia. Ja vaikka klassisella skandinaavisella pikselillä ei ole käsiä ja jalkoja, se ei tarkoita sitä, ettet voi lisätä häntä joka tapauksessa.

Luovat ja mielikuvitukselliset tontut skandinaavisina joulukoristeina

Pitkät jalat voivat roikkua, kun asetat pikselin ikkunalaudalle, takkakappaleeseen tai erityiseen keinuun ripustaaksesi koristeeksi. Tontut ovat myös erittäin tyytyväisiä, kun heidät asetetaan puulevyyn. Mutta joulutontut ovat myös kauniita katsella lattialla takan vieressä tai sohvalla, etenkin ryhmissä. Siksi suosittelemme, että teet useita suuria tonttuja sen ollessa.

Vihreät pennut jaloilla

Vihreät piikit valkoisella ja harmaalla partalla ja pystysuorat hatut

Järjestä joulutontut ryhmiin

Isot pennut tekevät käsitöitä pitkillä jaloilla ja terävillä hattuilla

Söpöjä, suuria pikseliä kimaltelee sisällä joulukoristeina

Tee joulukoristeita itse talvella lasten kanssa lahjaideana

Eriväriset parrat

Gnome -parrat eri väreissä ja idea punoksilla

Skandinaaviset pixies kädet ja jalat

Söpö imp, kädet ja jalat ja roikkuva korkki

Tee isot pikselit – malli hatulle

Tulostettava malli joulun tonttuhattuun

Previous Post
15 inspiroivaa lastentarhaideaa – makuuhuoneen sisustus tytöille
Next Post
Moderni peili käytävällä – koristeellinen aksentti, jolla on suuri vaikutus