15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

TikTok selittää: Sopiiko sovellus lapsille ja muita hyödyllisiä tietoja vanhemmille

TikTok -sovellus herätti megahypeä Z -sukupolven keskuudessa. Nuoret ympäri maailmaa ovat innostuneita siitä ja katsovat julkaistuja videoita tuntikausia. Alusta on tullut niin suosittu, että se onnistui jopa poistamaan Instagramin latauskaavioiden kärjestä viime vuonna. Vaikka TikTok rikkoo kaikki ennätykset, suurin osa vanhemmista ihmettelee, mistä sovelluksessa on kyse ja sopiiko TikTok lapsille. TikTok selittää: Teemme yhteenvedon kaikesta mitä se voi tehdä, miksi se on niin suosittu teini -ikäisten keskuudessa ja miten voit suojella lapsiasi Internetissä.

TikTok selittää: opas vanhemmille

Aseta TikTok Lapsilukon ohjeet ja vinkit

Mikä on TikTok ja miten sovellus toimii?

TikTok on lyhyt sosiaalinen videoalusta. Käyttäjät voivat lisätä kappaleita kuvaamiinsa videoihin ja ladata ne. Leikkeet voidaan jakaa muiden käyttäjien kanssa ja tilaajat voivat arvioida ne. On myös suoratoistoja. TikTok Meistä -sivun mukaan sovelluksen tehtävänä on ”rikastuttaa ihmisten elämää ja tarjota positiivinen kokemus”. Se on siis suunniteltu lähinnä viihdettä varten.

Seuraava sisältö on erityisen suosittua: Lyhyet tanssi- ja huulipunat sekä videot aiheista, kuten kauneudesta, kuntoilusta ja komediasta. Käyttäjät voivat tallentaa videoita matkapuhelimillaan, ladata ne ja muokata niitä suoraan TikTokissa. Valittavana on lukuisia tehosteita ja suodattimia. Niin sanottu duettitoiminto on myös erittäin suosittu.

Periaatteessa kaikki yli 13 -vuotiaat voivat rekisteröityä. Tosielämässä harvoin tarkistetaan, ovatko käyttäjät todella 13 -vuotiaita tai vanhempia. Yksi asia on varma: suurin osa tilaajista on 16–24 -vuotiaita.

Lataa TikTok ilmaiseksi

Hallitse TikTok -sovellusta ja yleiskatsausta suojausasetuksista

Koska TikTok on sovellus, se löytyy useimmista sovelluskaupoista, kuten Instagram, Facebook ja Viber. Sovelluksen perusversion voi ladata ilmaiseksi Play Kaupasta. Rekisteröinti tai profiilin luominen on myös ilmaista. Sama koskee videotehosteita.

Vanhempien tulisi kuitenkin olla varovaisia, koska TikTokilla on useita tapoja käyttää rahaa. Alustalla on oma valuutta, “kolikot”, jotka toimivat maksuvälineenä. Aikuiset käyttäjät voivat ostaa nämä kolikot App Storesta ja antaa ne sitten pois. Voi hyvinkin tapahtua, että katsojia pyydetään lahjoittamaan kolikoita livestriimin aikana. Ja siitä voi tulla nopeasti kallis. Vaikka alle 18 -vuotiaat käyttäjät voivat tällä hetkellä ostaa halutut kolikot vain vanhempiensa suostumuksella, väärinkäyttö on teoriassa mahdollista.

TikTok selittää: Kuinka hyvin TikTok sopii lapsille?

TikTok selittää, miten vanhemmille asetetaan ja ohjataan asetuksia ja valvontaa

Teoriassa TikTokia voivat käyttää vain yli 13 -vuotiaat. Todellisuus on kuitenkin toinen, koska käyttäjän ikää ei valvota tarkasti. Vanhempien tulisi siksi miettiä, haluavatko he sallia sovelluksen ja ennen kaikkea millä ehdoilla. Koska aikuisia häiritsee useita kohtia:

Sopiiko TikTok lapsille? Vaarat Internetissä

TikTok selittää, kuinka hyvin TikTok sopii lapsille

1. datan suojelu. Rekisteröidy TikTokiin käyttäjän tulee antaa puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Kuten useimpien sovellusten kohdalla, voit halutessasi rekisteröityä TikTokiin Facebook -tililläsi.

2. Tekijänoikeudet. Videot ladataan TikTokiin ja niiden mukana seuraa muiden taiteilijoiden musiikkia. Sovellusoperaattorin mukaan kaikki saatavilla olevat kappaleet ovat lisensoituja. Siitä huolimatta on epäselvää, voidaanko videoita jakaa myös muille alustoille. Jos haluat olla turvassa, sinun tulee lähettää vain TikTokiin.

3. Sopimaton sisältö. Kuten kaikilla sosiaalisilla alustoilla, TikTokissa on myös sisällön tarkistus. Kun on kyse maltillisuudesta, noudatat tiettyjä sääntöjä. Jokainen lyhytelokuva luokitellaan ja, jos se ei ole sääntöjen mukainen, poistetaan. Kuten missä tahansa sosiaalisessa mediassa, sopimatonta sisältöä voidaan toistaa huolellisesta seulonnasta huolimatta.

4. Tietoverkkorikokset kuten kiusaaminen tai seksi. Tämä sisältää esimerkiksi ohjeet rohkeuden kokeille, jotka ovat vaarallisia. Nuoria kritisoidaan ruumiistaan ​​tai jopa pyydetään itsemurhaan. Vaikka alustan operaattorit reagoivat hyvin nopeasti tietoverkkorikoksiin, tällaiset tekijät jatkavat kasvamistaan.

TikTok -lapsilukko: tärkeimmät asetukset yhdellä silmäyksellä!

TikTok -vanhemmatila Aseta ja hallitse vinkkejä

Kuten kaikissa sosiaalisissa verkostoissa, lasten on pidettävä mielessä muutama asia TikTokia käyttäessään. Ainakin ensimmäisten vuosien aikana vanhempien tulisi pitää silmällä pikkulasten verkkotoimintaa. Tähän on useita tapoja. Vanhempien on parasta perustaa kaksi tiliä heti alusta alkaen – yksi lapselle ja toinen itselleen. Voit tehdä tämän lataamalla ja asentamalla TikTokin. Seuraava askel on muuttaa asetukset julkisista yksityisiksi. Tässä on vaiheittainen opas:

1. Tee tilistä yksityinen. Avaa ensin “Asetukset” -valikko, napauta sitten “Minä” ja napsauta sitten kolmen pisteen valikkoa ja aktivoi “Yksityinen tili”. Tämä varmistaa, että vain hyväksytyt käyttäjät voivat seurata lapsia.

2. Siirry “Suojaus” -valikkoon ja aseta profiili seuraavasti:

  • “Kuka voi lähettää sinulle suoria viestejä” – napsauta “Ei kukaan”
  • “Kuka voi tehdä ompeleen tai dueton videoillasi” – napsauta “Ei kukaan”
  • “Kuka voi nähdä haluamasi videot” – napauta “Vain minä”

Kierrä TikTok -videoita ja lataa sovellus ilmaiseksi

3. Videoiden kommenttiasetukset muuta seuraavasti:

  • Siirry “Yksityisyys ja suojaus” -valikkoon ja napsauta “Kuka voi lähettää kommentteja”. Täällä joko valitse “Ystävät” (ystävät ovat käyttäjiä, joiden kanssa olet ystäviä TikTokissa) tai poista kommentit käytöstä valitsemalla “Pois”.
  • “Yksityisyys ja suojaus” -kohdassa on kaksi hyödyllistä kommenttisuodatinta. Ensimmäistä kutsutaan “roskapostin ja loukkaavien kommenttien suodattamiseksi”. Se on automaattinen ja se on vain aktivoitava. Toinen on nimeltään “Avainsanojen suodatus”. Kun aktivoit, sinun on määritettävä tietyt avainsanat. Näitä sanoja sisältävät kommentit eivät näy lapselle.

4. Ota “mukana toimitettu tila” käyttöön (tunnetaan edelleen nimellä vanhemmatila). Se linkittää vanhemman TikTok -tilin lapsen tiliin. Aikuiset voivat asettaa päivittäisen aikarajan mm. Kahden laitteen välinen yhteys muodostetaan QR -koodilla. Tässä ohjeet asetuksiin:

  • Aseta lapsen matkapuhelin: Siirry “Yksityisyys ja suojaus” -valikkoon, napauta “Digitaalinen hyvinvointi” ja valitse “Mukana oleva tila”. Kun sinulta kysytään, kuka käyttää tiliä, vastaa “teini”.
  • Aseta vanhempien matkapuhelimet: Skannaa QR -koodi, aktivoi rajoitettu tila.

Sopiiko TikTok lapsille: Sovelluksen edut

TikTok Vältä vaarat vanhempien opas teini -ikäisille

Jos vanhemmat keskustelevat sovelluksen käytöstä yksityiskohtaisesti lastensa kanssa, TikTok voi osoittautua erittäin hyödylliseksi. Koska sovellus edistää luovuutta ja tarjoaa nuorille mahdollisuuden ilmaista persoonallisuutensa, toiveensa ja toiveensa. Koska verkosto keskittyy käyttäjien etuihin, lapset voivat luoda suhteita samanhenkisiin ihmisiin siellä. Lisäksi on olemassa tosiasia, että suurin osa TikTokin vaikuttajista ja sisällöntekijöistä on myös teini -ikäisiä. Charli D’Amelio, luultavasti tunnetuin TikTok-tanssija, on vain 16-vuotias. Nuoret ovat enemmän tai vähemmän keskenään, koska heidän vanhempansa haluavat selata Facebookia. Alustalla on myös oppimispotentiaalia, koska teini -ikäiset etsivät jatkuvasti uusia tietokoneohjelmia ja suodattimia. Opit ratkaisemaan ongelmia luovasti ja kertomaan tarinoita. Monissa tapauksissa TikToks on otos Z -sukupolven teini -ikäisestä todellisuudesta. Ja erityisesti korona -aikoina nuoret tarvitsevat tätä tunnetta olla osa yhteisöä. Se antaa heille tukea ja auttaa löytämään vastauksia tärkeisiin kysymyksiin ja lisäämään itsetuntoa. TikTok kannustaa myös rajat ylittäviin ystävyyssuhteisiin. Se on alusta, jolla on todella paljon tarjottavaa, jos sitä käytetään viisaasti.

TikTok selittää: historia, kilpailijat ja tulevaisuuden näkymät

TikTok sopii kaiken ikäisille lapsille

TikTok: Kiinalainen sovellus on ollut olemassa vuodesta 2012 lähtien

TikTok on erityisen suosittu nuorten keskuudessa Yhdysvalloista ja Euroopasta. Sovellus on kehitetty Kiinassa, mutta se ei ole saatavilla siellä. Siellä on kiinalainen versio nimeltä DouYin. Suurin ero näiden kahden alustan välillä on, että DouYinin sisältö voidaan sensuroida. Muuten näillä kahdella sovelluksella ei ole vain paljon yhteistä visuaalisesti, vaan ne ovat myös saman yrityksen kehittämiä. 36-vuotias Zhang Yiming perusti ByteDance-ryhmän vuonna 2012.

Kielletäänkö TikTok??

TikTok on kielletty ja sovellus myydään Microsoftille

Sovellus on käytännössä ainoa Kiinasta, joka on todella pystynyt vakiinnuttamaan asemansa kansainvälisillä markkinoilla. Useiden maiden, mukaan lukien Intian ja Australian, hallitukset ovat nyt kieltäneet TikTokin turvallisuussyistä. Yhdysvallat pelkää myös tietojen vakoilua. Trump ilmoitti äskettäin haluavansa kieltää sovelluksen Yhdysvalloissa. Tämä merkitsisi TikTokin loppua, koska suurin osa sen tähdistä, kuten USA: n Charli D’Amelio, postittaa. Huhujen mukaan Microsoft haluaa ostaa sovelluksen.

Voiko Instagram kilpailla TikTokin kanssa Kelat -sovelluksella?

Instagram yrittää myös kilpailla suositun sovelluksen kanssa. Reels tarjoaa käyttäjille uuden toiminnon. Voit kuvata lyhyitä videoita, lisätä niihin musiikkia ja ladata ne sitten. Niiden samankaltaisuudella on kuitenkin ratkaiseva ero: “Sinulle” -sivulla tai aloitussivulla Instagram toistaa vain seuraamiasi vaikuttajia. Sitä vastoin TikTok toistaa sisältöä käyttäjiltä, ​​joita ei seurata. Lyhyesti: Instagram tarjoaa mahdollisuuden hallita suosituksiasi jossain määrin. Esimerkiksi vanhemmat voivat seurata vain suojattuja tilejä Instagramissa, kun taas tämä olisi mahdotonta TikTokissa.

Previous Post
Maalaistyyliset tammesta valmistetut huonekalut ovat erittäin trendikkäitä
Next Post
Suunnittelija makuuhuoneen kalusteet, joissa on ranskalainen tunnelma sisustukseesi