15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bisfenoli A – Bpa -riskit ja varotoimet

Bpa-vaara-kemikaali-käytetty-juomien-elintarvikkeiden pakkaamiseen

Bisfenoli A., tai Bpa lyhyesti, on kemikaali. Sitä käytetään erilaisten esineiden valmistamiseen muovista. Se on todistettu Bisfenoli A. aiheuttaa erilaisia ​​sairauksia muovissa, minkä vuoksi on niin vaarallista, että tätä kemikaalia käytetään juomien ja elintarvikkeiden pakkaamiseen. Koska sitä käytetään laajalti polykarbonaattipakkausten osana, kohtaamme kemikaalin joka päivä. Mutta nämä ovat elintarvikkeita, joita emme voi kokonaan karkottaa jokapäiväisestä elämästä.

Bisfenoli A – mistä Bpa löytyy?

bpa-vaaralliset-muoviset-tuttipullot-muovipussit-pinnoitteet-metalliset tölkit

Kuten aiemmin mainittiin, tulee Bisfenoli A., muovipakkauksissa. Tämä sisältää muun muassa vesipullot, tuttipullot, muovipussit, mutta myös metallipurkkien (säilykkeiden) ja alumiinisäiliöiden päällysteen. Kahdessa viimeisessä tapauksessa kemiallinen Bpa pääsee ruokaan, jos päällyste naarmuuntuu, mutta myös happamat elintarvikkeet, kuten tomaattisose tai kala, joutuvat kosketuksiin Bpa: n kanssa. Lisäksi vesipulloja ei saa käyttää useammin kuin kerran. Muoviset tölkit elintarvikkeiden säilyttämiseen, jotka ovat niin suosittuja jokaisessa kotitaloudessa, ovat erityisen vaarallisia. Jos ruoka lämmitetään myös mikroaaltouunissa, riski kasvaa. Että Bisfenoli A. vapautuu vielä paremmin lämmöstä ja sekoittuu ruokaan. Näin kemikaali pääsee elimistöömme ja verenkiertoon.

Lisäksi Saksassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin toinen mielenkiintoinen tosiasia, nimittäin se, että vettä säilytettiin muovipulloissa paitsi Bisfenoli A. sisältää myös ainetta nimeltä antimoni. Se on metalloidi, joka on luonnossa esiintyvä elementti, mutta on haitallista suuria määriä kulutettuna. Havaittiin, että lasipulloihin varastoitu vesi sisälsi 30 kertaa vähemmän antimonia.

Bpa-tuotteet-vauvoille-vaara-johtaa sairauksiin

Että Bisfenoli A. vaikuttaa kielteisesti kehon eri osiin. Kemikaali on vastuussa diabeteksesta, sydän- ja maksasairauksista, ja se on syy aivojen ja hormonitoiminnan riittämättömään kehitykseen lapsilla. Eri tutkimukset ovat osoittaneet tämän.

Yksi tällainen tutkimus tehtiin vuonna 2007. Tutkittiin, missä määrin Bisfenoli A. tapahtuu eri pakkaus. Yleisimmin kulutetut ruoat ja juomat testattiin tätä varten. Suurin osa BPA: sta oli kanakeittoja, mukautettua maitoa ja purkitettuja ravioleja. Pienempi määrä löytyi kondensoidusta maidosta, hiilihapotetuista juomista ja hedelmäsäilykkeistä.

Bisfenoli A – Mikä on Bpa: n vaikutus elimistöön?

Bisfenoli-A-kemikaali-muovipakkaukset

Että Bisfenoli A. on useiden sairauksien, kuten diabeteksen, syövän ja sydänsairauksien, aiheuttaja. On todettu, että sairastuneiden määrä on kasvanut dramaattisesti. Esimerkiksi diabetesta sairastavia on 385 miljoonaa. Tällä vauhdilla odotetaan puoli miljardia vuonna 2030. Mielenkiintoinen, mutta samalla pelottava tosiasia on, että polykarbonaattipakkausten käytön aloittaminen vuonna 1057 on yhdistetty syövän ilmaantuvuuden lisääntymiseen tänä aikana.

Että Bisfenoli A. on öljyn johdannainen. Se tarkoittaa, että se on peräisin öljystä. Jos tämä kemikaali pääsee elimistöön, se kerääntyy sinne. Sillä on sama vaikutus kuin naishormonin estrogeenillä. Tästä syystä oletetaan, että Bpa on syy nuorempien sukupolvien lisääntyvään steriilyyteen. Yhteys Bisfenoli A. ja yhä suositumpi homoseksuaalisuus. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole todisteita tästä. Harvardin yliopistossa tehtiin kuitenkin tutkimus, jonka mukaan muovipakkauksiin varastoitu ruoka vaikuttaa sukupuolihormoneihin. Nämä lisäävät kolmanneksella hormoniin vaikuttavien aineiden määrää kehossa.

Toisessa tutkimuksessa 1500 amerikkalaisen virtsa tutkittiin tason määrittämiseksi Bisfenoli A. selvittää. Kävi ilmi, että ne, joilla oli suurempi sydänsairaus ja diabetes, kärsivät.

Bisfenoli A – kuinka välttää Bpa: n lisääntyminen?

Vesipullot-muovipullot-Bpa-terveydelle vaarallinen

Voit myös ottaa yhteyttä Bisfenoli A. ei välttämättä kokonaan, mutta ainakin rajoitettava. Sinun tarvitsee vain tarkkailla ja noudattaa muutamia asioita. Selvitä, mitkä ovat alla.

1. Bisfenoli A. – Syö vähemmän säilöttyä ruokaa

On parempi syödä tuoreita tai jäädytettyjä hedelmiä ja vihanneksia. Tämä ei ainoastaan ​​estä haitallisen kemiallisen Bpa: n, vaan myös säilöntäaineiden kulutusta ja saat myös enemmän terveellisiä aineita. Ja jos olet rehellinen, ne maistuvat paljon paremmalta tai jotain, mitä ne eivät?

2. Bisfenoli A. – Pakkaus lasista tai pahvista metallin tai muovin sijasta

Kuten jo mainittiin, happamat elintarvikkeet vetävät pakkauksestaan ​​enemmän Bpa: ta kuin muut elintarvikkeet. Tämän vaikutuksen välttämiseksi on parempi valita tuote, joka säilytetään lasipakkauksessa. Pahvipakkaukset, joissa säilytetään maitoa tai mehua, ovat myös vähemmän haitallisia. Siellä käytetään eristeenä alumiinikerrosta. Joten ne ovat myös parempia kuin muovipakkaukset.

3. Polykarbonaattiastioita ei saa käyttää mikroaaltouunissa

Valmiit tuotteet, jotka on vain lämmitettävä, varastoidaan yleensä pakkauksissa, jotka sisältävät BPA: ta, ja ne tulee yleensä valmistaa mikroaaltouunissa. Älä kuitenkaan unohda, että kuumuus vahingoittaa pakkausta ja näin BPA voi vuotaa ulos. Joten jos haluat lämmittää ruokasi, laita se lautaselle tai muulle astialle. Voit myös tarkistaa, vastaavatko pakkaukset Bisfenoli A. sisältää. Tässä tapauksessa kierrätyssymboli on merkitty numerolla 7.

Bisfenoli-A-vapaat tuotteet-vältä Bpa: n voittoa

4. Virvoitusjuomat on säilytettävä muovi- tai lasipakkauksissa

Lasi- tai muovipullot sopivat paremmin juomiin, koska purkit sisältävät suurimman osan Bpa: sta. Tämä pätee erityisesti muovieristettä käytettäessä. Suurin osa kierrätettävistä muovipulloista ei sisällä niitä Bisfenoli A.. Ota kuitenkin varotoimenpiteenä huomioon kierrätysmerkki ennen ostamista. Jos se on merkitty numerolla 7, voit olettaa, että pakkaus sisältää Bpa: ta. Jos haluat pitää juomaveden liikkeellä tai kotona, ruostumattomasta teräksestä valmistettu pullo on paras.

5. Älä käytä astioita kuumille ruoille tai juomille Bisfenoli A. sisältää

Käytä sen sijaan lautasia tai muita lasista, posliinista tai teräksestä valmistettuja astioita. Näissä ei myöskään saa olla pinnoitetta sisäpuolella.

6. Vauvojen astiat ja pullot eivät ole sallittuja Bisfenoli A. sisältää

Nykyään Bpa: ta ei yleensä enää käytetä tuttipullojen valmistuksessa. Mutta jos haluat olla varma, voit tarkistaa sen helposti. Valitse pehmeät ja helposti likaiset astiat. Jos muovi on kovaa eikä likaannu nopeasti, se tarkoittaa sitä Bisfenoli A. käytettiin.

7. Muokattu maito vauvalle jauheen muodossa

Vauvan maito jauheena sisältää huomattavasti vähemmän Bisfenoli A. kuin valmis, nestemäinen maito. Tämä oli vuoden 2007 tutkimuksen tulos.

8. Saavuta nämä tavoitteet, mutta älä aseta mahdottomia tavoitteita

Kuten sanoin, on periaatteessa mahdotonta poistaa BPA: ta kokonaan jokapäiväisestä elämästämme. Eikä sekään ole välttämätöntä. Joten jos aiot leikata sitä, älä kiellä sitä kokonaan, koska se vaatii paljon vaivaa, että lopulta kyllästyt siihen ja luoput siitä jonkin ajan kuluttua Bisfenoli A. kunnioittaa ja rajoittaa itseään.

Muuten, joissakin maissa, kuten Isossa -Britanniassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa, on jo kielletty tarjoilla vettä muovipulloissa julkisissa tiloissa, kuten ravintoloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Toisaalta Kanadassa on laitonta käyttää tuttipulloja Bisfenoli A. sisältää.

Bisfenoli-A-vapaat tuotteet vauvoille-tuttipullo-astiat

Previous Post
Moderni ylellinen huvila teräksestä ja lasista kauniilla panoraamanäkymillä
Next Post
Pääsiäismunien väritys – alkuperäisiä tekniikoita, joita kannattaa kokeilla!