15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luo puutarhalampi – määritä oikea sijainti, muoto ja koko

Luo puutarhalampi vesiputous-lumpeet-pikkukivet-romanttinen

Varsinkin lämpiminä kesäkuukausina ei ole mitään mukavaa kuin istua ulkona puutarhassa ja nauttia luonnon raikkaudesta lasillisen kylmän juoman kanssa kädessä. Tänään haluamme näyttää, kuinka voit toteuttaa tämän unelmasi. Annamme sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä sellaisen hankkimiseen Luo puutarhalampi voi. Riippumatta siitä, kuinka suuri puutarhasi on, voit luoda kauniin keitaan vesilammella ulkona. Kuinka se olisi mahdollista, voit selvittää nyt ja täällä!

Luo puutarhalampi – Valitse lampiisi sopiva paikka

Luo puutarhalammen askelkivet-vesiominaisuus-vesikasvit-sänky

Määritä ensin, mitkä toiminnot tulevan vesipuutarhasi pitäisi täyttää. Suunnittelu on tärkeä askel ennen puutarhalammen luomista. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon maaston erityispiirteet. Yritä nähdä lampi kaikista mahdollisista kohdista – talosta, terassilta ja muista puutarhan osista. Erityisen sopiva paikka vesijärjestelmälle on paviljonki tai muu erillinen istuin puutarhassa. Joten puutarhalammen sijainti on joka tapauksessa harkittava hyvin. Jos esimerkiksi pidät kasveista, voit valita paikan kukkapenkkiesi vieressä, mutta siellä, missä ei ole voimakasta auringonvaloa. Jos haluat kuulla veden kiireen, voit valita paikan lähellä luonnollista vesilähdettä. Suurella puutarhalla on varmasti monia vaihtoehtoja, jotka sinun on harkittava kahdesti.

Luonnollinen ilme

Luo puutarhalampi eksoottinen-tunnelma-terassi-kivi

Tulevan laitoksen koko riippuu suurelta osin nykyisestä kasvillisuudesta ja maastosta. Olemassa olevan puutarhan ja tulevan lammen välisten mittasuhteiden on oltava mahdollisimman tasapainossa, jotta pieni vesipuutarha näyttää mahdollisimman luonnolliselta. Puutarhalammikon luomisessa on aina pidettävä mielessä seuraavat seikat: veden pinta on vain puolet koko projektista – toinen puoli koostuu ympäröivästä kasvillisuudesta, mikä antaa projektille syvyyden tunteen.

valitse koko

puutarha-lampi-luo-moderni-pensas-valkoinen-laatat-puu

Tee muutama vaihtoehto tulevaa suunnittelua varten – kuten muoto, tyyppi ja koko – ennen kuin aloitat puutarhalammen luomisen. Merkitse sitten valittu sivustosuunnitelma. Olisi hienoa sijoittaa pieni keidas paikkaan, jota aurinko valaisee vähintään puolen päivän ajan ja jota ympäröivät muutamat suuret puut ja pensaat. Mutta ole varovainen, puut eivät saa olla puutarhalammen välittömässä läheisyydessä, muuten veden pinta on puhdistettava säännöllisesti lehdistä, hedelmistä ja paloista. Sinun on myös harkittava uudelleen ja tehtävä tarvittavat muutokset, jos maasto on kalteva, jotta lampi ei pääse liikaa mutaa ja likaa nousuveden aikana. Sinun on myös opittava sovellettavista rajoituksista, jotka koskevat suojaamattomien vesistöjen syvyyttä ja kokoa. Kun olet kaivanut reiän, varmista, ettei siellä ole kiviä ja teräviä esineitä, jotka voivat vahingoittaa vuorausta.

Puutarhalammen luominen – valitse oikea kasvillisuus

puutarha-lampi-luo-klassinen-design-brueck-puu-pergola

Jokaisen vesipuutarhan on säilytettävä tasapaino kelluvien ja vedenalaisten kasvien välillä. Kelluvat kasvit vaihtelevat juurien syvyyden ja vaaditun alueen mukaan. Edullisesti noin puolet veden pinnasta on kasvien peitossa. Vedenalaiset kasvit, kuten ruoho kobomba (Cabomba caroliniana) ja vallisnerias (Vallisneria americana), vaikuttavat merkittävästi veden suodattamiseen.

Muita vesikasveja, joita voimme vain suositella:

Vesililja (Nymphaea): Siinä on suuret, kauniit lehdet, joita voidaan käyttää lammen kalojen peitteenä. Liljat tarvitsevat rauhallista vettä ja auringonvaloa vähintään 4 tai 6 tuntia päivässä. Jotkut vesililjatyypit avaavat lehdet aamulla ja sulkevat lehdet auringonlaskun aikaan. Ne ovat kauniita eri väreissä: valkoinen, vaaleanpunainen, lohenpunainen, yksi laji jopa muistuttaa pionien värejä. Mutta kaikki lumpeet näyttävät upeilta! Neliapilaisella (Marsilea mutica) ja kelluvalla saniaisella (vesikaali) (Ceratopteris pteridoides) on myös herkkiä lehtiä; ne tuovat veden pintaan monimuotoisuutta ja tiheyttä. Lotus (Nelumbo): hindujen pyhä symboli, lootuskukat ovat suuria ja tuoksuvia, eri väreissä – vaaleanpunainen, koralli, valkoinen, punainen, keltainen.

luoda puutarhalammen kiviä rauta penkki patsaita

Muut tarvittavat elementit:

Vesipuutarhan suunnittelun ei tarvitse olla kovin kallista. Projektissa tarvitset ehdottomasti vedeneristystä (kumia), pumppua, mekaanista suodatinta, kasveja. Projektin koko on noin 180 x 300 cm, mutta voit muuttaa kokoja ja mittasuhteita.

5 vaihetta, joita on noudatettava lammen suunnittelussa

1. Määritä keinotekoisen järvesi sijainti tasaisella ja aurinkoisella maalla, jossa on hyvä vedenpoisto kaukana suurista puista ja pensaista. Vältä alueita, joilla kerrosten huuhtelu on vähäistä tai eroosion vaara korkeammilla osilla. Tee reikä maahan sen testaamiseksi. Määritä myös lammen ympäristö, johon haluat istuttaa kasvillisuutta. Poista kaikki suuret kivet, kivimurut, oksat ja juuret.

2. Varmista, että veden pinta on yhdensuuntainen järven pinnan kanssa. Korjaa mahdolliset kolhut, joita ei ole korjattu korkeuden tasoituksella.

luoda puutarha lampi kasvit aita suihkulähde

3. Tarvitset 3 cm paksun hiekkakerroksen järven pohjalle. Laske sitten tarvitsemasi vedeneristys: lisää kaksi kertaa järven syvyys ja noin 60-65 cm reunat (sekä leveys että pituus). Esimerkiksi järjestelmän koko on 300 × 365 cm ja syvyys 60 cm, tarvitaan sivuraide, jonka mitat ovat 487 x 548 cm. Lopuksi sinun on peitettävä reunat muutamalla kivellä.

4. Täytä reikä vedellä. Aseta sitten pienet kivet, tiilet ja kivikappaleet lammen ympärille, niin saat upean reunan. Vasta sitten voit huolehtia vesikasveista. Kuten näette, kaikki menee askel askeleelta lopputulokseen.

5. Odota viikko tai kaksi ennen kuin kasvatat siellä kaloja, etanoita tai muita eläimiä. Pian sen jälkeen myös levät alkavat kehittyä. Tämä tarkoittaa sitä, että pieni maailma lampissa toimii jo! Bravo, sinä teit sen!

luo puutarhalampi koristele lumpeet kivet kivi enkeli

Luo puutarhalammen lomaketyyppi määrittää sijainti

luo puutarhan lampi vesi ominaisuus suihkulähde kiviseinä

luo puutarhalampi vinkkejä muoto suihkulähde lumpeet

luoda puutarha lampi altaan pumppu kasvi nurkka kiviä

Previous Post
Moderni ylellinen huvila teräksestä ja lasista kauniilla panoraamanäkymillä
Next Post
Pääsiäismunien väritys – alkuperäisiä tekniikoita, joita kannattaa kokeilla!