15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kiinalaisen kaalin istutus – huolehtiminen suositusta salaatinpäästä

kiinalainen kaali kasvi napa puutarha salaatti vinkkejä

Kiinalainen kaali on salaattityyppi, joka sopii erinomaisesti keväällä ja kesällä. Lajikkeisiin kuuluu kiinalainen sinappikaali tai Pak Choi, jolla on tummanvihreät lehdet ja löysämpi muoto kuin kiinalaisella kaalilla vaaleilla lehdillä ja valkoisella varrella. Kiinalaista kaalia käytetään usein salaatteihin ja voileipiin, mutta se sopii myös paistamiseen, hauduttamiseen ja leivontaan. Jos olet tämän salaatin fani ja haluat kasvattaa sitä, tämä artikkeli on aihe sinulle Kiinalaisen kaalin istutus on varmasti suuri apu.

Kiinalaisen kaalin istutus – mikä paikka valita puutarhassa?

pak choi kiinalainen kaali kasvit vihreät lehdet valkoiset varret

Jos haluat istuttaa kiinalaista kaalia keväällä, sinun on odotettava, kunnes yön lämpötila ei enää laske alle 10 astetta. Muuten loppukesä on erityisen sopiva ja saat ensimmäisen sadon syksyllä. Valitse aurinkoinen paikka. Osittain varjostettuja paikkoja suositellaan myös kuumille alueille. Maaperän tulisi olla runsaasti ravinteita, eikä se saa muodostaa suolavettä. Lisäksi kaalia ei olisi pitänyt kasvattaa tässä puutarhan osassa kahden viime vuoden aikana.

Kiinalaisen kaalin istutus – siemenet ja hoito

vaaleanvihreät lehdet kiinalainen kaali salaatti kasvien hoito vinkkejä

Kun kaikki tämä on mielessä, voit aloittaa kiinalaisen kaalin istuttamisen. Siemenet voidaan kylvää 6 mm: n syvyyteen hieman yli tuumaa. Etäisyys on alussa 2,5 – 5 cm. Tämä laajennetaan 45 cm: iin ohennettaessa. Pak Choi -lajikkeella 20 cm: n etäisyys kuitenkin riittää. Sinun täytyy lannoittaa kasvit vain kerran koko kasvukauden aikana. On myös tärkeää, että kiinalaisen kaalin sängyssä ei ole rikkaruohoja ja se pidetään kosteana. Kiinalaisen kaalin kypsyminen kestää 50–85 päivää.

Kiinalainen kaali puutarhassa

puutarhavihannekset salaatti kiinalainen kaali kasvit hoito

Kuten kaikkien muiden kaalilajien kohdalla, kiinalaisen kaalin istuttamisen jälkeen tuholaisten tartunta ei ole aivan harvinaista. Tuholaiset ovat myös suurin piirtein samat. Leviämisen välttämiseksi tartunnan sattuessa sinun on tarkistettava kasvit säännöllisesti. Jos sairauksia ilmenee, ne on hoidettava välittömästi ja sairaat lehdet on poistettava.

Kiinalaisen kaalin istutus – kauan odotettu sato

puoliksi kiinalainen kaali kori paju jättää terveitä vitamiineja

Kiinalaisen kaalin korjaamiseksi leikkaa salaatin pää pois, kun se on saavuttanut täyden koon. Pak choilla voit tehdä tämän ja kerätä yksittäisiä lehtiä. Tämän lajikkeen kukat ovat myös syötäviä. Sadonkorjuu on tehtävä syksyllä ennen ensimmäistä pakkasta.

Pak choin kiinalaisen kaalin lehdet

pak choi kiinalaiset kaalikasvit korilehdet

Istuta kiinalainen kaali salaattien ainesosana

salaatinlehti kiinalainen kaali salaatti voileipä ainesosa vinkit hoito puutarha

Kiinalainen kaali on tunnettu hyvästä maustaan

Valmista salaatti kiinalainen kaali leikattu puulevy terveellistä ruokaa

Previous Post
Tee-se-itse-ideoita-käsityöprojekteja tiileillä
Next Post
15 upeaa urheiluallasmallia