15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 hyödyllistä vinkkiä, jos haluat rakentaa puutarha -aidan itse

Rakenna omat puutarha-aidasi inspiraatio-diy-garden-design-ruusut

Ennen kuin saat sellaisen Rakenna oma puutarha -aita, On parasta katsoa nämä hyödylliset vinkit. Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi olla selvä, on se, mihin tarvitset aidan – onko sillä käytännön tarkoitus ja toimittava rajana omaisuutesi ja tien välillä vai toimiko se koriste -elementtinä? Oikea muoto, muotoilu, korkeus, pituus ja materiaali riippuvat myös tästä. Useimmissa tapauksissa haluat kuitenkin rakentaa aidan puutarhaan useista syistä ja yhdistää useita mainittuja toimintoja keskenään. Paras tapa tehdä tämä on selitetty seuraavilla riveillä.

Rakenna oma puutarha -aidasi – materiaalivalinta

Rakenna oma puutarha-aidan kaari-nauhat-optiikka-koriste-inspiraatio

Jos sinulla on Rakenna oma puutarha -aita valkoinen aita on klassinen valinta. Mutta ennen kuin ostat puumateriaalia ja valkoista maalia maalaamiseen, sinun on harkittava tätä päätöstä huolellisesti. Puinen puutarha -aita vaatii suhteellisen monimutkaista ja säännöllistä huoltoa, mikä liittyy kuluihin. Jos aitaa ei maalata säännöllisesti juuri, puu jätetään säälle nopeammin ja se on jopa vaihdettava kokonaan jossain vaiheessa. Siksi harkitse, haluatko käyttää muuta materiaalia, joka on helpompi huoltaa – esim. PVC -puuta. Muita hyväksyttäviä vaihtoehtoja materiaalille ovat alumiini, teräs, rauta tai bambu.

Rakenna oma puutarha -aidasi – sekoita eri materiaaleja

Rakenna oma puutarha-aidan ruskea-levyt-yksinkertainen-yksityisyyden suoja-idea

Ei ole pakollista, että käytät vain yhtä materiaalia puutarha -aidalle tai edes yhtä mallia. Voit esimerkiksi perustaa etupihalle puuaidan, jonka yhdistät sitten takapihalla olevaan halvempaan ketjulenkkiin, jossa muut eivät näe sitä, ja se voidaan myös piilottaa korkeammilla pensailla. Jos sinulla on Rakenna oma puutarha -aita, tämä käytännöllinen yhdistelmä säästää paljon kustannuksia.

Tee tutkimusta ja valmistaudu hyvin

puutarha-aita-rakentaa-valkoiset-levyt-kaari-kiipeilyruusut

Ennen kuin aloitat puutarhan aidan rakentamisen, olisi hyvä tehdä tutkimusta. Selvitä, onko naapuruston organisaatiolta tai yhteisöltä erityisiä vaatimuksia. Voi olla, että tietyt säännöt määräävät aidan ulkonäön ja korkeuden. Olisi sääli, jos ryhtyisit rakentamaan aidan ja joudut purkamaan sen uudelleen jonkin ajan kuluttua hyväksynnän puutteen tai vastaavan vuoksi.

Ajattele aina vihreää

puutarha-aita-rakenna itse-ympyräkuvio-graeser-weiss-design

Yksityisyyden suoja -aita tai puutarhaseinä – 102 ideaa puutarhan suunnitteluun

Jos sinulla on Rakenna oma puutarha -aita olet myös tervetullut valitsemaan vihreän vaihtoehdon. Aita, jossa on kiipeilykasveja, voi antaa sinulle yksityisyyttä toimimalla yksityisyyden suojana ja se voi olla täydellinen koriste puutarhaan keväällä ja kesällä. Täällä voit valita eri materiaalien välillä. Huomaa, että kestää jonkin aikaa, ennen kuin kasvit voivat peittää kaiken ja suojata sen uteliailta katseilta.

Palkkaa ammattilaisen apua

vinkkejä oman puutarha -aidan vuokraamiseen

Puutarha -aidan rakentaminen voi olla paljon monimutkaisempaa ja vaikeampaa kuin ensi silmäyksellä saattaa tuntua. Mutta voit myös yksinkertaisesti saada ammattiapua ja siten ottaa riskejä. Joten olet varma, että puutarha -aidasi asennetaan lopulta oikein. Hanki neuvoja ja vinkkejä asiantuntijalta. Hyödyllisiä vinkkejä löytyy myös rautakaupasta, josta voit hankkia materiaalit.

Ole hyvä naapuri

vinkkejä oman aidan rakentamiseen hyvä naapuri

Ole hyvin avoin naapureidesi kanssa, kun sinulla on sellainen Rakenna oma puutarha -aita haluta. Jaa tulevaisuutesi heidän kanssaan ja varmista, että he ovat samaa mieltä. Voit jopa valita vaihtoehdon rakentaa yhteinen puutarha -aita naapureiden kanssa. Tässä tapauksessa sinun on päästävä sopimukseen materiaalista, suunnittelusta ja ennen kaikkea määrästä ja, mieluiten, kirjattava ylös kaikki kirjoittamasi ehdot kirjallisesti, jotta erimielisyydet eivät syntyisi jonain päivänä.

Ota ilmasto huomioon

harkitse vinkkejä oman puutarha -aidan rakentamiseen

Jos asuinpaikkasi ilmasto on melko epäystävällinen ja kylmä, aidanpylväiden betoniankkurit ovat pakollisia. Kiinnitä pylväät vähintään 90 cm: n syvyyteen maahan, jotta aidasi on vakaa ja turvallinen myös voimakkaassa tuulessa. Rei’itetyt mallit, jotka sallivat tuulen puhaltamisen läpi, ovat hyödyllisiä. Mutta jos sääsi alueellasi on melko lämmin ja ystävällinen, voit turvallisesti rakentaa puutarha-aidan vinyylistä tai jostain muusta liian kestävästä materiaalista.

Integroi tulot

vinkkejä oman puutarha -aidan sekoitusmateriaalien rakentamiseen

Turvallisuuden ja mukavuuden lisäämiseksi sinun tulee suunnitella vähintään kaksi sisäänkäyntiä puutarhan aidalle. Olisi parasta suunnitella kaksi polkua patioalueellesi ja tehdä ainakin yksi niistä riittävän leveä tuomaan puutarhan kottikärryt, kaikki rakennusmateriaalit tuleviin projekteihin ja muut suuret esineet, kuten puutarhakalusteet puutarhaan. Portaat ja pergolat tai muut kaaret voivat olla sopiva merkintä sisäänkäyntialueille. Sulje se myös sopivalla portilla.

Piristä puutarha -aidan ulkonäköä

vinkkejä oman puutarha -aidan tekemiseen piristämään suunnittelua

Jos sinulla on Rakenna oma puutarha -aita Materiaalien ja suunnittelun huolellisen harkinnan lisäksi sinun on myös harkittava lopputulosta. Kun puutarhan aita on valmis, on aika aloittaa sisustus. Anna aidalle tyylikäs ilme käyttämällä erilaisia ​​koriste -elementtejä tai kirkkaita värejä. Aita voidaan istuttaa kummaltakin puolelta halutulla tavalla. Joten voit ilahduttaa sekä kävelijöitä värikkäillä kukillasi että lähinnä itseäsi ja vieraitasi suunnittelemalla sängyn etupihan aidan sisäpuolelle.

vinkkejä oman aidan rakentamiseen oikea valinta

Korkea yksityisyyden suoja ei ainoastaan ​​suojaa uteliailta katseilta, vaan voi myös tarjota miellyttävän varjon oleskelualueelle. Joten tämäkin on otettava huomioon suunniteltaessa. Jos et halua sulkea koko puutarhaa näkyvistä, vaan haluat avoimemman suunnittelun, mutta haluat silti nauttia yksityisyydestä ruokailun ja rentoutumisen aikana, kehystä istuinalue korkealla aidalla ja anna sen vähitellen pienentyä. Tämä on myös hyvä ja käytännöllinen tapa yhdistää useita erilaisia ​​aitoja.

vinkkejä oman puutarha -aidan tekemiseen valitse malli

Jos klassinen aita istutetaan mille tahansa puolelle, se saa myös luonnollisen yksityisyyden suojan ilman, että sen perinteinen ulkonäkö häiriintyy. Koriste -elementit, kuten pallot, viimeistelevät muotoilun ja tekevät siitä yksilöllisen. Koristeita voidaan käyttää myös minkä tahansa muun tyyppisen aidan kanssa, ja yksinkertainen muotoilu näyttää paljon mielenkiintoisemmalta.

vinkkejä oman puutarha -aidan rakentamiseen

Valkoinen väri tulee omakseen vihreiden ja värikkäiden kukkivien kasvien edessä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei toista väriä voida valita. Luonnonpuun sävy voi näyttää vähintään yhtä houkuttelevalta. Mukauta sekä muotoilu että väri talosi tyyliin. Käytä tiettyä väriä ovissa, ikkunaluukuissa tai muissa osissa. tämä on suositeltavaa toistaa myös aidassa.

vinkkejä oman puutarha -aidan tekemiseen merkitse raja -alue

Viime kädessä talon ja puutarhan tyylin välillä pitäisi olla harmoninen vuorovaikutus, ja aidan suunnittelulla on suuri vaikutus kokonaiskuvaan. Loppujen lopuksi se edustaa niin sanottua kiinteistön kehystä. Jos haluat rakentaa puutarha -aidan itse, harkitse erilaisia ​​malleja ja harkitse, kuinka avoin sen pitäisi olla.

vinkkejä oman puutarha -aidan rakentamiseen

Matala lanka -aita on loistava väliaikainen vaihtoehto, jos aiot käyttää enemmän suojakasveja tai pensaita reunan reunustamiseen. Aidatyyppi on niin sanotusti kasvien syömä ajan myötä, mutta pitää eläimet loitolla niin kauan kuin ne ovat vielä liian pieniä. Joten täydellisen puutarha -aidan saavuttamiseksi sinun on ajateltava melko paljon eteenpäin, jotta et aloita alusta uudelleen muutaman vuoden kuluttua.

Previous Post
Sisäpuutarha Singaporessa – kutsu luonto kotiisi
Next Post
15 upeaa urheiluallasmallia