15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kaalin valkoisen perhonen ajaminen pois: kotilääkkeet, jotka auttavat sinua taistelemaan toukka

Kaalin valkoisen perhonen toukat ovat yleisimpiä tuholaisia ​​kotimaisessa keittiön puutarhassa. He hyökkäävät erilaisia ​​kaalilajeja vastaan ​​ja syövät niiden lehtiä. Jos harrastuspuutarhuri ei tunnista tartuntaa ajoissa ja torjuu sitä, kasvi voi kuolla. Selitämme, kuinka voit ajaa pois kaalin valkoisen perhonen ja taistella sen toukkia vastaan.

1. Aja pois kaali valkoinen perhonen: profiili ja yleistä tietoa tuholaisesta

Pieni kaali valkoinen perhonen perhosia puutarhassa pölyttävät hyönteiset

Pieni ja suuri kaali -valkoinen perhonen kuuluvat Pierinae -alaperheeseen. Nämä kaksi lajia ovat yleisiä Pohjois -Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa. Ulkonäöltään ne ovat hämmentävän samanlaisia. Pienessä kaali -valkoisessa on valkoiset siivet kellertävällä alavärillä, kun taas suurella kaali -valkoisella on lumivalkoinen. Nämä kaksi lajia voidaan helposti tunnistaa niiden mustista merkinnöistä siipien päissä. Artikkelissa tarkastelemme läheltä sekä suurta että pientä kaali -valkoista perhosta.

Cabbage White Butterfly jakaa haluttua julistetta ja yleistä tietoa

1.1. Cabbage White Wanted Juliste

  • Kaalin valkoiset munat: vaalean keltainen, kun se on asetettu, ja vaihda väri tumman siniseksi vähän ennen kuoriutumista. Perhonen munii kaikki munat yhdessä kaalikasvien lehdille.
  • Kaali Valkoiset toukat: vihreä-keltainen pienen kaalin valkoisessa perhosessa ja vihreä-keltainen, jossa musta pää ja tummanvihreät pisteet kehossa suuressa kaalin valkoisessa perhosessa. Pienet toukat tarttuvat yhteen ensimmäisessä toukka -vaiheessa ja hyökkäävät yhdessä kaalinlehtiin. Kolmannessa vaiheessa, kun ne kasvavat jopa 4 cm pitkiksi, viljelykasvien lehdet lähtevät.

Pieni kaali valkoinen Haluttu juliste ja vinkit toukka -ajoon

  • Kaali Valkoinen Pupa: Kaali valkoinen perhonen lisääntyy kaksi tai kolme kertaa vuodessa. Talvella selviytyvät nuket löytyvät seiniltä ja talon seiniltä. Toukat, jotka nukkevat lämpimänä vuodenaikana, pysyvät sadon varressa.
  • Kaalin valkoiset perhoset: kellertävät siivet, kasvavat jopa 6 cm pitkiksi. Niissä on mustia merkintöjä siiven reunassa ja mustia täpliä. Pölyttävät hyönteiset.
  • Tunnista kaali -valkoinen tartunta: Kaali -valkoisen tartunnan tyypillisiä piirteitä ovat: Suuret reiät kaalin lehdissä. Täysin syömät kaalin lehdet ovat varma merkki vakavasta tartunnasta.

1.2. Taistelu kaalin valkoista perhosta vastaan: tärkeimmät kysymykset tuholaisesta:

Kaali Valkoiset toukat nukkeessa kun

1. Kaalinvalkuaiset ovat myrkyllisiä? 

Kaalin valkoisia toukkia on pitkään pidetty myrkyllisinä. Tämä johtuu siitä, että toukat imevät tiettyjä epäpuhtauksia ruoan kautta. Heillä on vähän vihollisia luonnossa, koska niitä pidetään syötävinä useimmille linnuille, ampiaisille ja kovakuoriaisille. Ellei niitä käytetä suuria määriä, ne eivät ole myrkyllisiä ihmisille. Voit myös koskettaa toukkia ja munia käsin. Siitä huolimatta ei ole suositeltavaa syödä tartunnan saaneita lehtiä.

Taistele kaali valkoista toukka kotona korjaustoimenpiteitä

2. Milloin kaali valkoinen nukkeutuu?? Ensimmäiset toukat kuoriutuvat toukokuussa. Seuraavat kolme viikkoa he syövät kaalinlehtiä ja sitten nukkevat. Kesäkuun puolivälissä lentävät perhoset munivat heinä-elokuussa. Toisen sukupolven toukat ovat aktiivisia heinäkuun puolivälistä syyskuun alkuun. Sitten ne nukkeutuvat ja kuoriutuvat vasta ensi keväänä.

3. Kuinka kauan kaali valkoinen perhonen lentää? Keski -Euroopassa kaali valkoinen perhonen lisääntyy kahdesti, hyvällä säällä – kolme kertaa vuodessa. Ensimmäinen kerta on keväällä (huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa), toinen keskikesällä (heinäkuun lopussa tai elokuun alussa). Kolmas tartunta on mahdollista myös lämpimällä syksyllä.

2. Aja pois kaali valkoinen perhonen: kotona korjaustoimenpiteitä toukka

Aja pois toukkien kaali biologisilla keinoilla

Älä käytä torjunta -aineita kotipuutarhassa. Jos päätät kasvaa luonnonmukaisesti, teet jotain hyvää ympäristölle ja samalla voit nauttia luomuvihanneksista. Mutta mitä voit tehdä vihanneslaastarin tuholaisille??

2.1. Kaalin valkoisen perhonen ajaminen pois: yksinkertaiset ennaltaehkäisevät toimenpiteet:

Kaalin tuholaiset taistelevat toukkia kotilääkkeillä

Kerää munat, toukat ja nuket. Vaikka tämä on työläs tehtävä, tulokset näkyvät nopeasti. Muista tarkistaa kasvien lehdet kerran viikossa. Kannattaa myös tarkistaa kevään alussa kasvien varret ja luonnonkiviseinien liitokset nukkien varalta.

Kaali valkoinen toukka tuholaisia ​​keittiön puutarhassa

Houkuttele luonnollisia vihollisia: Vihanneslaastarin ympärillä olevat lintujen syöttölaitteet houkuttelevat kultapiikkejä, varpuja ja taivaanvarjoja. Kaikki kolme lintulajia syövät kaali -valkoisia toukkia. Voit myös istuttaa tattaria ja ruiskukkia vihanneslaastarin ympärille ja viljelykasvien väliin. Sen kukat tarjoavat ruokaa lois -ampiaiselle, joka munii munansa kaalin valkoisen perhosen toukoihin. Ampiaisen toukat nousevat sitten kaalin valkoisen perhonen toukosta. Se elää jonkin aikaa, mutta ei voi enää nukkua.

Aseta kasvisuojaverkko paikalleen. On parasta kerätä kaikki munat ja toukat tartunnan ensimmäisten merkkien yhteydessä. Kääri sitten kasvisten suojaverkko kasvien päälle ja kaivaa verkon päät. Tämä tarkoittaa, että perhoset eivät pääse kasveille munimaan.

2.2. Pieni kaali valkoinen perhonen: aja pois toukat kotilääkkeillä

Kun pupate kaali valkoiset toukat

Kivijauho: Pölyä kasveja kevyesti ensimmäisten tartunnan merkkien yhteydessä. Tämä on parasta tehdä aikaisin aamulla.

Valkosipulijauhe: Vaikka kivijauho poistaa nesteen toukoista, valkosipulijauheen haju pitää toukat poissa. On parasta pölyttää kasvit aikaisin aamulla, ennen kuin toukat tulevat ulos.

Tomaatin lehdet: Laita 500 g tuoreita tomaatinlehtiä muovisäiliöön ja kaada niiden päälle 4 litraa vesijohtovettä. Anna lehtien liota 24 tuntia, kaada sitten vain vesi suihkepulloon ja suihkuta kasvit runsaasti.

Aina ei ole mahdollista hallita kaali -valkoisia perhosiaateria vain kotona. Jos mikään muu ei todellakaan auta, voit käyttää biologista suihketta. Bacillus thuringiensis -bakteeria sisältävät tuotteet ovat tehokkaita. He hyökkäävät vain tuholaisia ​​vastaan, jotka ruokkivat vihannesten lehtiä.

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana