15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta

Kaunis sää ja kukkivat kukat talon eteläpuolella: kesä voi olla niin kaunis omassa puutarhassa. Harrastuspuutarhurin kannalta herää kuitenkin kysymys, mitkä terassikasvit sopivat parhaiten suoraan auringonpaisteeseen ja kuivuuteen. Onneksi on olemassa laaja valikoima kukkia, monivuotisia kasveja ja koristekasveja, jotka pitävät siitä kuumana ja tuntuvat hyvältä jopa eteläisen terassin paahtavassa auringossa. Olemme jo luoneet luettelon 10 terassikasvista, jotka kestävät paljon aurinkoa. Nyt lisäämme vielä 15 ehdotusta patio -istutukseen, jotka kestävät lämpöä ja kuivuutta.

Terassikasvit suoralle auringonpaisteelle: Arojen kynttilä sietää kuivuutta

Terassikasvit suoralle auringonvalolle, kuumuudelle ja kuivuudelle sietävät arojen liljaa

Arojen kynttilä (latinalainen nimi Eremurus robustus) on Aasiasta peräisin oleva kasvi. Se saavuttaa enintään metrin korkeuden ja leikkaa hienon hahmon katseenvangitsijana terassin ympärillä olevan kukkapenkin keskellä. Kasvi voidaan yhdistää erityisen tehokkaasti muiden koristekasvien kanssa. Kasvi muodostaa keltaisia ​​kukannuppeja, jotka houkuttelevat perhosia ja mehiläisiä puutarhaan. Hyvä salaojitus on ehdoton edellytys, muuten juuret alkavat mädäntyä.

Lattia: kuiva, hyvin valutettu, mutta ravinteikas. Voit sekoittaa maaperän hiekkaan suhteessa 3: 1.

Sijainti: paahtavassa auringossa

Terassikasvit paljon aurinkoa varten: villainen ziest

Terassikasvit paahtavalle auringolle ja kuivalle maaperälle Wollziest

Jos haluat kehystää aurinkoisen terassisi kasveilla, tarvitset kukkien ja monivuotisten kasvien lisäksi myös maanpeitteen. Wollziest on täydellinen esimerkiksi korotetun terassin reunukseksi ja luo saumattoman siirtymisen kukkapenkin ja nurmikon välillä. Kasvi on suosittu harmaansinisistä lehdistään. Paitsi että ne näyttävät erittäin tehokkailta, ne täyttävät myös tärkeän tehtävän ja voivat varastoida vettä. Poista keltaiset lehdet ennen kuin ne alkavat mädäntyä.

lattia: vettä läpäisevä. Aseta kuivatuskerros ja löysää maaperää ennen istutusta.

Sijainti: suora aurinko

Kasvit puutarhan eteläpuolelle: iiris selviää vähällä vedellä

Terassikukat kuiville maaperille ja suoralle auringonvalolle Iris

Haluatko ympäröidä eteläisen terassisi kukilla? Sitten iiris tai iiris -hybridi on ihanteellinen. Se säilyttää kosteuden ja ravinteet juurissaan ja toimii parhaiten aurinkoisissa paikoissa, joissa on kuiva maaperä. Siksi se on täydellinen lisä kivipuutarhaan. Kukka sietää hyvin kuumuutta ja suoraa aurinkoa.

lattia: savinen, kuiva tai kohtalaisen kostea (lajikkeesta riippuen läpäisevä

Sijainti: aurinkoinen, lämmin

Kivikkopuutarhan terassikasvit: Sedum -kasvi kestää paljon lämpöä

Kasvit terassi täysi aurinko sedum kasvi sopii kivikkopuutarhoihin

Tuskin mikään muu kasvi on yhtä monipuolinen kuin sedum -kasvi. Se on vaatimaton, helppo hoitaa ja menestyy helteessä ja kuivuudessa. Siksi lukuisat Sedum -lajit ovat täydellisiä kivipuutarhaan. Sedum -kasvi on maanpeite, joka tuottaa pieniä purppuraisia ​​kukkia. Jos istut eteläistä terassia, se on täydellinen rakojen täyttö. Sedum -kasvi on myös vaihtoehto, jos haluat ympäröidä terassin kasveilla. Välimeren puutarhassa se istutetaan kivilaattojen väliin, mikä antaa terassille ja puutarhapolulle luonnollisen ilmeen.

lattia: savimainen, hiekkaan sekoitettu, täysin kuiva ja löysä.

Sijainti: nurmikasvi tarvitsee vähintään 6 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä. Suojattu paikka sopii parhaiten (esimerkiksi talon seinän viereen)

Kasvit terassille auringossa: vihannespuutarha

Kasveja terassille auringossa Istuta viherkasveja puutarhassa

Aurinkoiselle etelään päin olevalle terassille ei voi käyttää vain kukkia ja monivuotisia kasveja. Tietyt vihannekset voivat myös menestyä paahtavassa keskipäivän auringossa ilman ongelmia. Yksi tällainen vihannes on kardio, joka liittyy artisokkaan. Se tekee kauniita violetteja kukkia ja on suosittu virkistävän ja hieman katkeran maun vuoksi. Jos et leikkaa kukkia syksyllä, ne pysyvät koko talven.

lattia: löysä, ravinteikas

Sijainti: täysi aurinko, suojattu tuulelta

Terassikasvit suoralle auringonpaisteelle: syyhy houkuttelee mehiläisiä puutarhaan

Terassikasvit aurinkoisille paikoille Scabious houkuttelee mehiläisiä ja perhosia

Syyhy tulee Itä -Euroopasta. Sen alkuperämaa on Makedonia, mutta se on myös levinnyt niityskukkana naapurimaissa. Kukka houkuttelee puutarhaan mehiläisiä ja perhosia. Istuta kukat koristekasvien väliin, jotta kukat voivat liikkua varovasti tuulessa. Täydellinen aika istuttaa kukka on keväällä, etenkin jääpyhien jälkeen. Koska se kasvaa nopeasti ja upeasti, sinun on jätettävä vähintään 60 cm: n etäisyys yksittäisten kasvien välillä istutettaessa.

lattia: Vähintään 20% hiekkaa, läpäisevä, kuiva tai kohtalaisen kostea.

Sijainti: täysi aurinko

Terassikasvit suoralle auringonpaisteelle: Hunajapensas on auringonpalvoja talon eteläpuolelle

Terassikasvit suoralle auringonvalolle ja kuiville maaperille

Hunajapensas on kotoisin Afrikasta ja sitä pidetään todellisena eksoottisena kotipuutarhassa. Se sietää lämpöä ilman ongelmia, menestyy hyvin sekä paahtavassa auringossa päivällä että illalla pakkasella. Tärkeä edellytys sen pitkäikäisyydelle on peittää juuret oljilla talvella. Tällaisen talvehtimisen ansiosta monivuotinen voi selviytyä Saksan kylmällä kaudella.

Hunajapensas on mukava lisä eksoottiseen puutarhaan. Mutta se on paljon enemmän kuin vain katseenvangitsija. Kasvin lehdistä valmistetaan hauteita ja voiteita reuman ja haavojen hoitoon.

lattia: laihtunut maaperä,

Sijainti: aurinkoista

Terassikasvit, jotka kestävät täyden auringon ja kuivan maaperän: palisade milkweed

Patio kasvit kestävät täyden auringon ja lämmön, Pailsaden Spurge

Palisade -maitokukka on vaatimaton kasvi, ja siksi se sopii alueille, joihin on vaikea päästä. Jos haluat istuttaa korotetun terassin, voit yhdistää kukkapenkit ja korotetut vuoteet. Leikkaa palisade -maitokukan kuihtuneet kukat pidentääksesi kukinta -aikaa.

lattia: löysä, läpäisevä, hiekkainen

Sijainti: Kasvi viihtyy parhaiten auringossa, mutta voi kasvaa myös varjoisissa paikoissa.

Kasvit eteläiselle terassille, jotka vastustavat lämpöä ja kuivuutta: villi tee

Eteläterassin kasvit kestävät kuumuutta ja kuivuutta, villi kardon

Villi -sarjakuva antaa puutarhalle luonnollisen kosketuksen. Se on suosittu kukinnoistaan, jotka muistuttavat visuaalisesti ohdakkeen kukkia. Kukkakaupat kuivattavat ne ja käyttävät niitä vihreänä koristeena kukka -asetelmissa ja kukkakimpuissa. Villi kardono voi tehdä paljon enemmän, koska se houkuttelee lintuja, mehiläisiä ja perhosia. Kukkapenkin reunalla tai aavikkopuutarhassa se on todellinen katseenvangitsija. Monivuotiselle kasvulle on ominaista nopea ja voimakas kasvu. Harrastuspuutarhurin tulisi siksi suunnitella vähintään 110 cm: n etäisyys kasvien välillä.

lattia: tuoreesta kuivaan ja ravitsevaa. Hyvä viemäröinti on ehdoton edellytys.

Sijainti: Paikat auringossa tai osittain varjossa osoittautuvat optimaalisiksi. Kasvi tarvitsee kuitenkin vähintään 5 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä.

Terassikasvit aurinkoisille paikoille: intohimo kukka

Terassikasveja aurinkoisiin paikkoihin Passionflower

Tämä trooppinen kukka toimii parhaiten auringossa ja on ihanteellinen patioille, joissa on pergola tai ristikko. Passionkukka tuo miellyttävän tuoksun ja houkuttelee kimalaisia ​​ja mehiläisiä. Toisin kuin muut kasvit, jotka olemme jo luetelleet, tämä kukka suosii kohtalaisen kosteaa tuoretta maaperää. Harrastuspuutarhurin tulisi silti varmistaa, ettei kastele kasveja liian usein. Koska liika vesi johtaa juuren mätänemiseen.

lattia: kohtalaisen ravitseva, raikas tai kohtalaisen kostea, vettä läpäisevä.

Sijainti: Paras sijainti suoraan talon seinän edessä on paras. Se suojaa eksoottisia lajeja voimakkailta tuulilta ja tarjoaa virkistävää viileyttä kesällä ja lämpöä talvella.

Terassikasvit suoralle auringolle: kytkinheinä

Terassikasvit suoran auringonvalon vaihtamiseen ruoho koriste ruoho

Switchgrass on koristekasvi, joka viihtyy erityisen hyvin kuivuudessa ja kuumuudessa. Heavy Metal -lajike on erityisen suosittu, koska ruoho muuttuu kullan ja viininpunaiseksi syksyllä. Tämän ruohon erikoisuus on sen korkea sopeutuvuus sääolosuhteisiin. Se kestää kuivaa aikaa lämpimänä vuodenaikana sekä sateista säätä syksyllä ja keväällä. Jotta ruoho kasvaa voimakkaasti kesällä, sitä leikataan paljon keväällä.

lattia: kohtalaisen kuiva – tuore. Kasvi ei siedä liikaa kosteutta. Niiden juuret eivät mätää, jos alusta on liian kostea. Toisaalta kasvi ei kukki ollenkaan, jos kosteustaso on liian korkea.

Sijainti: Vaihtoruoho tuntuu erityisen mukavalta paahtavassa auringossa. Hän tarvitsee ehdottomasti suojaa sateelta ja lumelta

Kukkia suoraan auringonpaisteeseen: voit käyttää näitä auringonpalvojia kehystämään terassisi

Kukkia auringonpaisteeseen terassin ympärillä, jossa on kasveja (1)

Haluatko upean kukinnan puutarhassa ja terassilla, mutta kamppailet kuumuuden ja kuivan maaperän kanssa? Alla luetellaan useita kukkia, jotka sopivat hyvin paahtavan auringon paikkoihin. Täydellinen korotetun terassin kukkapenkkiin. Kun suunnittelet, sinun on varmistettava, että kukat saavat vähintään 6 tuntia päivässä suorassa auringonvalossa. Terassi talon eteläpuolella on paras tähän, koska tämä antaa kasveille mahdollisuuden nauttia keskipäivän ja iltapäivän auringosta.

Heidän on: Kukka on erittäin kuumuutta kestävä, tuholaiset hyökkäävät siihen harvoin ja on melko helppo hoitaa. Iiris kukkii ensimmäisen kerran keväällä ja sitten uudelleen – syksyllä.

Aurinkokukat sietää lämpöä hyvin Iris (1)

Gladioli tuntuu erityisen mukavalta auringossa ja kukkii keväästä kesän loppuun.

Tulppaani: paras aika tulppaanien istuttamiseen on syksy. Täydellinen paikka auringonpalvojille on aivan auringossa.

Daalia on meksikolainen kauneus, joka tuntee olonsa kotoisaksi myös saksalaisessa puutarhassa. Se sietää kuumuutta ja pitkiä kuivia aikoja ilman ongelmia.

Yksivuotiset kasvit suoralle auringonvalolle, joita voit käyttää terassisi reunustamiseen

yksivuotiset kasvit suoralle auringonvalolle petunian patiolle

Yksi auringon rakastavien yksivuotisten suurista eduista on, että suurin osa niistä sietää kuivaa maaperää hyvin.

Keskipäivän kultaa, jota kutsutaan edelleen gazanieksi, antaa puutarhalle lisää väriroiskeita ja kestää paitsi lämpöä myös voimakkaita tuulia ilman ongelmia.

Viitta kori tuntuu erityisen mukavalta auringossa ja kukkii koko kesän.

Unikko on kesäkukka, joka varmistaa kukinnan kukkapenkissä.

Snapdragon kukkii kaikissa sateenkaaren väreissä. Lajike “Madame Butterfly” sopii erityisesti aurinkoiseen paikkaan.

Petunia on toinen vaihtoehto kukkapenkin reunalle, jota suosittelemme. Erityisesti ”Night Sky” -laji palkittiin.

Monivuotiset kasvit kuivalle maaperälle ja auringonpaisteeseen

Monivuotiset kasvit kuivalle maaperälle ja auringonpaisteeseen

Monivuotisilla kasveilla on ratkaiseva etu vuotuisiin kukkiin verrattuna: Sinun ei tarvitse istuttaa kukkapenkkiä joka vuosi. Nämä kasvit sopivat kukkapenkkiisi:

Siankärsämö suosii savimaata, jossa on paljon hiekkaa ja hyvä vedenpoisto. Se kestää kuivuutta ja kuumuutta, mutta kuten kaikki auringonpalvojat, se on herkkä kosteudelle.

Kokkarin kukka sietää kuivaa maaperää. Poista kuivuneet kukat säännöllisesti, sillä se edistää uusien kukkien muodostumista. Syksyllä kukka on karsittu voimakkaasti, eikä se muodosta uusia versoja ja uusia lehtiä vasta keväällä.

Soihtu lilja, tunnetaan edelleen nimellä raketti kukka, tuntuu erityisen mukavalta auringossa. Tuore tai kohtalaisen kuiva maaperä tarjoaa optimaaliset olosuhteet niiden nopealle kasvulle. Eksoottinen on kestävä ja sietää kosteaa maaperää hyvin talvella, jos laitat paisutetusta savikerroksesta. Vain kastuminen voi vahingoittaa kukan juuria.

Terassikasvit suoralle auringonvalolle kestävät paljon lämpöä ja kuivaa maaperää

Previous Post
Wieniläiset pajuhuonekalut – kauniit punokset huonekaluissa ja kodin tarvikkeissa
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava