15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lammen luominen purolla puutarhassa – vinkkejä ja ideoita

Lampi purolla

A Lampi purolla puutarhassa antaa luonnollisen ja vilkkaan ilmapiirin ja on jotain erityistä. Jos puutarhassa ei virtaa todellista virtaa, ei ole ollenkaan mahdotonta luoda sitä itse pienellä manuaalisella vaivalla.

Luo lampi purolla puutarhassa osittain varjossa

Lampi, jossa puropuutarha-luo-vesikasveja-vihreä

Valitse ensin sopiva paikka, joka on paras osittain varjossa, jotta kuumia kesäpäiviä ei menetä liikaa vettä. On myös suositeltavaa valita sijainti, jotta voit katsella ja nauttia lammasta mukavasti virran kanssa. Keinotekoisen järven rakentaminen omaan puutarhaan alkaa halutun muotoisen ja kokoisen reiän kaivamisesta maahan. Alusta on tiivistettävä, jotta vesi ei pääse maahan. Periaatteessa kolme vaihtoehtoa ovat mahdollisia materiaalista, leikkauksesta ja kustannussuunnitelmasta riippuen. Virtapohja voidaan valettaa betoniin, joka kestää kauemmin, mutta sitä on vaikea korjata ja poistaa myöhemmin. Markkinoilta on saatavana jäykkiä muovialustoja eri kokoisina ja muotoisina. Niiden kanssa on kuitenkin vaikea luoda luonnollista ilmettä, vaikka peittaisit tumman kuoren vaalealla hiekalla. Lammen vuoraus on ollut erittäin suosittu viime aikoina, koska sen avulla voit suunnitella koko lammen vapaasti virralla. Lisäksi tarvitaan tukielementtejä. Luonnollisesti myös yhdistelmät lammelle betoni- tai muovikulhoon ja kalvosta valmistetut virtausosat ovat mahdollisia. Sinun on taattava noin 20 senttimetrin päällekkäisyys siirtymien välillä ja liimata ne tiukasti silikonilla. Suojaa lammen vuoraus kiviltä ja maan kasveilta erityisellä eristyksellä.

Luo lampi, jossa on virta puutarhassa – kaavamainen esitys

Lampi, jossa on virta-puutarha-lampi-virta-puutarha-virtaus-pumppu-järjestelmä

Jotta vesi pääsee kiertämään altaassa virralla, on parasta asentaa vedenalainen pumppujärjestelmä pienen järven keskelle hieman korkeammalle paikalle. Joten pumppu ei ole tukkeutunut pohja lietteestä. Veden puhdistamiseksi sitä ei pumpata suoraan altaasta virtaan, vaan lamppusuodattimen jälkeen asennetaan lisäpumppu. Vesipumpun on oltava pakkasenkestävä lampissa. Tästä syystä sen tulisi olla vähintään 80 cm syvä vedessä. Jos näin ei ole, voit säilyttää pumpun jäätymättömässä kellarissa. Puutarhakaupassa on vesipumppuja, jotka eroavat suuresti suorituskyvystään. Pumppujen valinta riippuu monista tekijöistä, kuten virran leveydestä ja pituudesta. Jos haluat rakentaa puutarhaan lammen, jossa on virta, on parasta kysyä neuvoa asiantuntijalta.

Koristele puutarhahahmoilla ja pienellä sillalla kukkivilla kasveilla ja vihreillä pensailla luodaksesi ihanan tunnelman. Tietenkin tarvitset kärsivällisyyttä, koska kaikki puutarhatyöt vaativat aikaa ja vaivaa.

 Kaivaa virtauspohja vaiheittain

Lampi, jossa on puro-puutarha-rakenna-maa-kaivaa

Suunnittelemalla puroa, sinun on suunniteltava joitain patoja. Tämän ansiosta pumppu voidaan sammuttaa tuntikohtaisesti, eikä sen tarvitse toimia jatkuvasti. Vesi kerääntyy patojen taakse, mikä estää virran kuivumisen. Vesikasvit ja eläimet eivät voi selviytyä ilman vettä. Virran kahden pankin tulisi olla samalla tasolla. Mittaa nämä virtaa rakennettaessa ja tasoita ne tarvittaessa. Jos yksi pankki on alempi kuin vastakkainen, vesi valuu yksinkertaisesti sivulle.

lampi-puro-puutarha-kaivaa-maa-astui

Luonnonkivet ja monet kukkivat kasvit virran varrella näyttävät kauniisti harmonisilta. Jos haluat kaunistaa puron reunaa, sinulla on laaja valikoima. Kasvit, joilla on litteät levitetyt lehdet, peittävät ihanteellisesti kalvon reunan. Cranesbill ja naisen vaippa ovat erinomaisia ​​valintoja täällä. Voit korostaa suuria aksentteja korkeammilla kukkivilla monivuotisilla kasveilla, kuten violetilla löysällä tai upeilla varpusilla. Suon kasvit ja märät monivuotiset kasvit sopivat myös puron rannoille. Enkelitikka, vesikrassi, sarat sekä kääpiösipulit ja nuolenpäät sopivat hyvin puron istutukseen. Istutettavan osan sijainti on tärkeä rooli kasvien valinnassa. Ruohot ja niityt, sammakko- ja jonglöörikukat sopivat hyvin auringonpaisteisiin alueisiin. Saniaiset, hostat ja bergeniat tuntevat olonsa kotoisaksi osittain varjostetuissa paikoissa. Virran reunalla olevat kasvit toimivat virran vakauttajina.

Peitä maaperä lammen vuorauksella

lampi-puro-puutarha-kaivaa-maa-folio-kansi

Taustakasvit luovat harmonisen siirtymisen puutarhaan. Kukkivat kasvit houkuttelevat monia hyödyllisiä hyönteisiä, jotka puolestaan ​​auttavat haitallisten hyönteisten hävittämisessä ja hedelmäpuiden pölytyksessä. Viroon istutukseen soveltuvat erityyppiset sarat, nuolenkärjet, siili -tynnyri, vesikrassi ja kääpiökupit. Näitä kasvien osia, jotka ovat vedessä, käyttävät kalat ja sammakot munimaan. Lisäksi kelluvat lehdet estävät veden lämpenemisen liikaa kesällä.

Aseta vakautusosat kalvon päälle

lampi-virta-puutarha-rakenna oma vesivirtauksesi

Lammipankin istuttamattomat osat voidaan myös koristaa luonnonkivillä, kuten erikokoisilla pikkukivillä. On myös monia muita vaihtoehtoja kaunistaa lampi purolla. Erilaiset keraamiset hahmot tai kiviveistokset antavat lampille lisää viehätystä. Erityiset veden ominaisuudet muuttavat virran todelliseksi katseenvangitsijaksi. Jos haluat luoda illalla ilmapiirin, voit käyttää erityisiä pienjännitevaloja.

Lampi, jossa virta ja kivet ja sora vakauttavina elementeinä järjestää

lampi-virta-puutarha-luo sora-maaperäkalvo

Käytettävissä olevasta tilasta riippuen voit elää mielikuvitustasi ja integroida erityyppisiä puroja omaan puutarhaan. Jos haluat äänen, joka on akustisesti havaittavampi, voit valita hitaasti virtaavan virran, jossa on patoja. Esimerkiksi virta, jossa on pieni vesiputous, näyttää erittäin romanttiselta. Jos haluat tuoda puutarhaan erityisen metsäilmapiirin, voit saavuttaa tämän taustalla olevilla pensailla ja puilla. Jos haluat villivirran, sinun on huolehdittava tiheästä, rehevästä istutuksesta, joka näyttää siltä, ​​että se kasvoi siellä itsestään.

Suunnittele lampi purokasveilla

lampi-virta-puutarha-lampi-virta-puutarha-askeleet-vesiputous-kasvit-piha

Jos haluat kuulla veden, vuorivirta muistuttavat kaskadit ovat sinulle oikea virratyyppi. Vesikaskadit ovat todellinen visuaalinen kohokohta, joten kasvit eivät saa peittää mitään eivätkä näyttää liian hallitsevilta.

Ajan myötä puutarhasta tulee upeampi ja kauniimpi

lampi-virta-puutarha-kivet-kasvit-koristelu-puut

Kalat tarvitsevat puhdasta vettä

lampi-virta-puutarha-lampi-virta-puutarha-vesiputous-kala-koi

Koristele puutarhaasi hyvällä maulla

lampi-virta-puutarha-lilja-patsaat

Upea maisema puutarhassa – lampi purolla

lampi-virta-puutarha-virtaus-kivet-kasvit-varjo

lampi puro puutarha kala patsas buddha

lampi-virta-puutarha-silta-puu-sisäpihan takana

Pond-stream-garden-build-shadow-valita

lampi-virta-puutarha-betoni-vihreä-kierre

lampi-virta-puutarha-basso-puhdas-kasvi-puut

Lampi purolla, puutarha-luo-sora-maaperä-kalvo

Previous Post
Tähtilihasten rakentaminen – Miten Hollywoodin näyttelijät harjoittelevat roolejaan supersankareina?
Next Post
Ydinlihasharjoitukset: Perimmäinen ydinvoimaharjoittelu vahvalle ytimelle!