15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista

Oleander leikkasi, kun opetti kuvia

Pensas, runsaasti kukkiva oleanterikasvi tuo Välimeren tunnelmaa terassille ja puutarhaan. Oikea hoito ja säännöllinen karsiminen ovat ehdottoman tärkeitä kukkien muodostumiselle. Selitämme yksityiskohtaisesti, kuinka leikata oleanteri keväällä ja syksyllä ja mitä sinun on otettava huomioon nopean kasvun edistämiseksi. Tarjoamme sinulle myös luonnoksen eri leikkausmuodoista. Näin pidät eksoottisen näköisen pensaasi kunnossa. Inspiraationa esittelemme myös kauniita puutarhoja, joissa oleanteri on pääroolissa.

Oleanderin leikkaaminen: oikea hoito

Oleander leikkaa pensas eri kukkia

Oleander on ikivihreä, valkoinen, vaaleanpunainen, vaaleankeltainen tai punainen kukinta monivuotinen Välimeren alueelta. Pensas kasvaa tuuheaksi, siinä on kolme tai neljä pääversoa ja se voi saavuttaa jopa 3 metrin korkeuden. Aurinkoinen sijainti, säännöllinen kastelu lämpötilasäädetyllä vesijohtovedellä ja savipohjainen substraatti edistävät kukkien muodostumista kesäkuukausina. Koska kasvi ei ole kestävä ja sietää vain kevyttä pakkasta, se on siirrettävä lämpimämpään paikkaan syksyn lopussa. Kasvihuone tai talvipuutarha on täydellinen tähän tarkoitukseen.

Tässä on tärkeimmät hoitovinkit, joiden avulla taataan oleanderin nopea kasvu.

Oleander leikkasi ohjeet kuvien ottamisesta

Oikea sijainti on suora aurinko. Jos sinulla on konttilaitos, voit laittaa sen esille terassin suojattuun paikkaan. Toukokuusta syyskuuhun kukinnan aikana pensas on myös suojattava sateelta, koska kukat eivät siedä sadevettä hyvin ja mätänevät usein.

Maa -alusta suuri osa kalkkia on ihanteellinen Etelä -Espanjasta tulevalle laitokselle.

Oleander leikkaa vaaleanpunaisia ​​kukkia Ohjeet kuvan kanssa

Nuoret monivuotiset kasvit kasvavat hyvin nopeasti ja tarvitsevat siksi paljon ravintoaineita. Keväällä maaliskuun puolivälistä huhtikuun alkuun voit tarjota heille pitkäaikaisia ​​lannoitteita. Säännöllinen lannoitus on myös pakollinen lämpiminä kesäkuukausina, kun kasvi kukkii. Voit lisätä nestemäistä lannoitetta veteen kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa. Keväällä voimakkaasti leikatut oleandrit (selitämme yksityiskohtaisesti alla, milloin karsiminen on tarpeen) tarvitsevat myös keväällä hitaasti vapautuvaa lannoitetta. Kaikki muut kasvit, jotka ovat terveitä ja vähintään kolme vuotta vanhoja, on lannoitettava nestemäisillä lannoitteilla vain kerran kesällä.

Talvehtiminen: Kuten jo mainittiin, Välimeren kasvi ei ole kestävä, ja se on talvehdettava marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana joko kevyessä kasvihuoneessa / talvipuutarhassa tai autotallissa pimeässä paikassa. Seuraava nyrkkisääntö on voimassa: huoneen lämpötilan tulee olla 2–5 celsiusastetta. Huone on myös tuuletettava kerran viikossa.

Leikkureiden leikkaaminen: milloin karsiminen on tarkoituksenmukaista?

Oleander leikkaa vaaleanpunainen pensas

Olemme jo käsitelleet tärkeimpiä huoltoa koskevia kohtia, koska leikkaus riippuu siitä. Erilaiset leikkaukset ovat mahdollisia riippuen siitä, onko oleander terve tai saastuttanut hyönteisiä, esimerkiksi onko kasvi nuori tai useita vuosia vanha ja miltä sen kruunu näyttää. Annamme sinulle yleiskatsauksen:

1. Nuoret kasvit eivät yleensä tarvitse karsintaa syksyllä. Sinun on kuitenkin poistettava säännöllisesti poikittaiset oksat pensaan sisältä. Myös sairaat oksat katkaistaan. Ennen talvehtimista voit myös leikata kaikki kasvien osat, jotka ovat itäneet liian kauan ja jotka roikkuvat ruukun reunan yli. Kasvi vie siis huomattavasti vähemmän tilaa talvipuutarhassa. Yleensä asiantuntijat neuvovat sinua tarkistamaan laitoksen perusteellisesti kolmen tai neljän viikon välein ja tarvittaessa antamaan sille erittäin pienen korjaavan leikkauksen.

Oleanderin leikkausohjeet vaaleanpunaisille kukille

2. Voimakkaat yli 2 -vuotiaat oleandrit vaativat enemmän huomiota leikkaamiseen. Suuren kasvin tapauksessa on järkevää leikata se takaisin ennen talvehtimista. Tämä suojaa pensasta mittakaavalta hyönteisten tartunnalta ja edistää kukkien muodostumista. Pohjimmiltaan seuraava pätee: Heti kun huomaat, että uudet oksat kasvavat suoraan pensaan sisäpuolella ja kasvi tuottaa huomattavasti vähemmän kukkia kuin edellisenä vuonna, sinun on leikattava se syksyllä. Sinun on leikattava versot ensimmäiseen alkuunsa, jotta ne voivat muodostaa uusia kukkia ensi keväänä. Leikkaa jopa 30% kaikista versoista.

3. Leikkaaminen, jossa koko kruunu leikataan voimakkaasti keväällä (maaliskuun puolivälistä huhtikuun alkuun), on mahdollista vain poikkeustapauksissa. Jos kasvi on kasvanut merkittävästi tai jos tuholaiset hyökkäävät sen yli, kaikki sen versot leikataan 20 cm: n etäisyydellä maasta. Se sietää karsimista erittäin hyvin, mutta se ei voi enää tuottaa kukkia samana vuonna.

Leikkurin leikkaaminen – ohjeet kuvan kanssa

Oleander -leikkuusitomisvaihtoehdot eri leikkaukset puiden sitominen

Yllä olevalla piirustuksella yritämme havainnollistaa uudelleen erilaisia ​​leikkauksia. Jos haluat karsia oleanderiasi, sinun on harkittava säännöllistä karsimista, karsimista syksyllä tai täydellistä karsimista keväällä.

Varoitus! Oleander on myrkyllinen kasvi, joten muista käyttää puutarhakäsineitä.

Huolellisella karsimisella vain yksittäiset oksat ja versot leikataan ensimmäiseen alkuunsa (ks. Luonnos yllä, vasemmalla).

Kun leikataan syksyllä, ennen talvehtimista, enintään 30% kaikista versoista leikataan takaisin ensimmäiseen alkuunsa. (katso luonnos yllä, keskellä) Näin kasvi voi tuottaa kukkia samana vuonna.

Kun karsitaan keväällä, kaikki oksat leikataan 20 cm: n etäisyydelle maasta. Kasvi toipuu, kasvaa voimakkaasti keväällä ja kesällä, mutta tuottaa uusia kukkia vasta ensi vuonna. (katso luonnos yllä, oikealla).

Oleander -leikkausopas, kun vinkit harrastavat puutarhureita

Jos oleander on terve, mutta yksittäiset versot kasvavat poikittain (katso luonnos, keskellä, vasemmalla), se tarvitsee leikkauksen syksyllä. Alla olevassa luonnoksessa vasemmalla näkyy lopputulos – tältä terveen, leikatun pensaan pitäisi näyttää ennen talvehtimista.

Luonnokseen on merkitty myös erilaiset leikkaukset. Puutarhan monivuotinen kasvi leikataan joka toinen vuosi Yhdysvalloissa, koska sen ei tarvitse olla talvehtiva. Mutta kun kyse on konttilaitoksesta, on järkevämpää leikata se pienemmäksi. Jotkut harrastajapuutarhurit leikkaavat ne puun muotoon (korkea runko), toiset rakastavat pensaan muotoa ja jättävät useita varret pottiin.

Voit sitoa äskettäin istutetut oleandrit keväällä ja kesällä turvallisuuden vuoksi. Voit ankkuroida ne jalustalla tai kahdella pystysuoralla pylväällä.

Oleander leikkaa pensaspuutarhaideoita

Oleander leikkaa puutarhan monivuotisia ideoita

Previous Post
Bandana -kampaukset – 28 ideaa naisellisuuden ilmaisemiseksi
Next Post
Harjoitukset selluliittia vastaan: vinkit ja harjoitussuunnitelma kiinteälle iholle yhdellä silmäyksellä!