15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 sinistä kukkivaa maaperää kauniiseen puutarhaan

sininen kukkiva maanpeite -guensel-Ajuga-reptans-Atropurpurea

Maaperät ovat oikea asia kaikille, jotka haluavat helpottaa puutarhan ylläpitoa. Nämä kasvit tukahduttavat rikkaruohot ja säästävät rikkakasvien vaivaamisen kukkapenkissä. Ne myös pitävät maaperän kosteana ja suojaavat sitä korroosiolta. Ehdotamme sinulle kymmenen upeaa sininen kukkiva maanpäällinen Kasveja, jotka voivat muodostaa kauniin sinisen maton sängyssä.

Nopeasti kasvava, sinisen kukinnan maanpeite

1. Günselin puutarha (Ajuga reptans “Atropurpurea”)

sininen kukkiva maanpeite Ajuga reptans atropurpurea

Atropurpurea on Garten Günselin Ajuga-reptaanien punalehtinen lajike. Voimakas, helppohoitoinen maanpeite kukkii huhtikuusta toukokuuhun kauniilla sinikukkaisilla piikkeillä, jotka kontrastivat kauniisti punaruskean lehtineen. Günsel kasvaa hyvin nopeasti ja lisääntyy juoksijoiden kautta. Se suosii ravinteikasta maaperää aurinkoisella tai hieman varjoisalla paikalla.

Sininen kukkiva maaperä kivipuutarhaan

2. Sininen lyijy (Ceratostigma plumbaginoides)

sininen kukkiva maanpäällinen lyijy-Ceratostigma-plumbaginoides

Sininen lyijylanka on erittäin monipuolinen ja tuntuu hyvältä melkein missä tahansa. Kuiva-yhteensopiva maanpäällinen voidaan integroida myös kivipuutarhaan tai muihin aurinkoisiin paikkoihin puutarhassa.

3. Cranesbill Rozanne (Geranium pratense Rozanne)

sininen kukkiva maanpäällinen puutarha-Geranium-pratense-Rozanne

Rozanne on erittäin mukava valikoima geraniumia ja toimii hyvin maanpeitteenä. Siinä on kirkkaan sinisiä kukkia ja valkoinen keskusta. Rozanne -nosturille on ominaista pitkä kukinta -aika.

4. Pienlehtinen vinokki Vinca

sininen kukkiva maanpäällinen vinca-ikivihreä

Vinca minor -perjantai on erittäin helppohoitoinen ja viihtyy hyvin sekä varjossa että auringossa. Tämä maaperän lajike sopii moniin puutarhan tilanteisiin ja muodostaa nopeasti ikivihreän, sinisen luonnollisen maton.

sininen-kukkiva-maan peite-ikivihreä-Vinca-molli

sininen-kukkiva-maa-kansi-puutarha-Vinca-minor-

5. Günsel Catlinin jättiläisen puutarha (Ajuga reptans “Catlin’s Gigant”)

sininen-kukkiva-maa-kansi-Ajuga-reptans-Catlins-Gigant

Garten Günsel Catlins Gigant on juuri oikea, jos etsit nopeasti kasvavaa maanpeitettä aurinkoiseen tai osittain varjostettuun paikkaan puutarhassa. Ikuisesti vihreät lehdet ovat tummanpunaisia ​​ja vihreitä kesäkuukausina. Violetinsiniset kukat näkyvät keväällä.

sininen-kukkiva-maa-kansi-Ajuga-reptans-catlins-jättiläinen

6. Sinispunaiset kivisiemenet (Buglossoides purpurocaeruleum)

sininen-kukkiva-maanpeite-sinertävänpunainen-kivinen-buglossoides-purpurocaeruleum

Kun sinipunaisen kivisiemenen kukat avautuvat, ne ovat aluksi violetteja ja muuttuvat sitten nopeasti encyan blueiksi. Tämä kestävä, monivuotinen maaperän pensas suosii aurinkoista paikkaa.

sininen-kukkiva-maanpeite-kivinen siemen-Buglossoides-purpurocaerulea

7. Hiipivä ase (Ajuga reptans)

sininen-kukkiva-maa-kansi-puutarha-hiipivä-Guensel

Hiipivä Günsel on nopeasti kasvava, helppohoitoinen maanpeite ja sopii hyvin pienille puutarha-alueille. Se suosii ravinteikasta puutarhamaata aurinkoisista varjoisiin paikkoihin. Siniset piikkimuotoiset kukinnot ilmestyvät huhtikuusta kesäkuuhun.

8. Uskollinen miehille – sininen lobelia

sininen-kukkiva-maa-kansi-sininen-lobelia

Urospuolinen hummeri (Lobelia erinus), joka tunnetaan myös nimellä sininen lobelia, on ihanteellinen valinta, jos haluat täyttää sängyn aukot. Kukkiva sininen lobelia on kätevä monivuotisten ja kestävien perennojen välillä.

9. Sininen verhoilukerros

sininen-kukkiva-pohjapeite-Blauer-Polsterphlox-Emerald-Blue-Phlox-subulata

Tämä verhoilufloksi näyttää erittäin mukavalta seinillä ja kivikkopuutarhassa. Se on erittäin kukkainen, nopeasti kasvava, sillä ei ole suuria vaatimuksia maaperälle ja rakastaa aurinkoisia paikkoja. Talvella verhoilufloksi on ikivihreä, huhtikuusta kesäkuuhun se kukkii sinisenä. Tämä maaperä houkuttelee myös erityisen paljon perhosia.

10. Georgian sininen verhoilupalkinto

sininen-kukkiva-maa-kansi-kunnia-palkinto-Georgia-sininen

Pieni verhoiltu Speedwell on erityisen kaunis lajike rehevän kasvunsa ja kirkkaan sinisten kukkiensa ansiosta. Hän tuntee olonsa erityisen mukavaksi aurinkoisessa kivipuutarhassa ja suosii kalkkipitoista maaperää.

sininen-kukkiva-maa-kansi-hiipivä-kunnia-palkinto-Veronica-repens-sunshine

Previous Post
Bandana -kampaukset – 28 ideaa naisellisuuden ilmaisemiseksi
Next Post
Vaahtovalmistus: mitä se oikein on ja auttaako selluliittia ehkäisevä fassiorullaharjoitus?