15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarha tammikuussa – mitä tehdä koristepuutarhassa

Puutarha tammikuussa mitä tehdä-lumen peittämä talo

Talvipäivät ovat harmaita ja kylmiä, ja jokainen haluaa viihtyä kotona ja mahdollisuuksien mukaan olla ulkona vasta keväällä. Ja Puutarha tammikuussa mutta tarvitsee silti suunnittelua ja huoltoa, jotta se olisi vieläkin kauniimpi, kun aurinko näkyy pilvien takana. Mitä muuta sinun pitäisi varoa koristepuutarhassa? Jatka lukemista.

Puutarha tammikuussa – puutarhan suunnittelu tulevalle keväälle

puutarha-maa-tyylinen-suunnittelu-joka-kukkia-kasvi

Nyt on aika miettiä maalaistyylistä puutarhaa. Kuinka tarkalleen kutsut sitä – maalaistyyliseksi tai maalaistyyliseksi puutarhaksi, sillä ei ole väliä! Tärkeintä on, että se näyttää aina kauniilta ja on täynnä maaseudun viehätystä! Tällaiselle puutarhalle tyypillisiä ovat paitsi kauniit kukat, myös lukuisat muut kasvit, kuten erityyppiset vihannekset tai koristekasvit. Maaseudun puutarhassa sisäpihalla on aina tilaa pelargonioille, kehäkukille, palosalvalle, kukkokannalle, kettueläimelle, mäkikuisalle ja keltaiselle siankärsylälle, malvalle, munkille, erilaisille vihanneksille ja monille muille kauniille kasveille. Taimien kasvattaminen itse vähentää puutarhan luomiskustannuksia. Löydät myös monia siemeniä erikoisliikkeistä. Nyt on aika hankkia haluamiasi erilaisia ​​siemeniä ja lajikkeita.

Puutarha tammikuussa – vinkkejä koristepuutarhan kasveille

Myös katajasi täytyy näyttää kauniilta

Kataja-kaunis-näyttää-puutarha tammikuussa-lunta

Tarkista pensaat ja puut – jos hiiret ja kanit eivät vahingoita niiden kuorta. Kiinnitä erityistä huomiota havupuihin. Se voi tapahtua, joskus tujan ja mäntyjen oksat rikkoutuvat liiallisen lumen takia.

Varhainen kukinta, kestävät pensaat

Japanilainen kvitteni-pensas-kylmäkestävä-lumen peittämä puutarha tammikuussa

Jotkut kestävät pensaat vaativat vähän huoltoa ja talvisuojaa kylmällä kaudella. Esimerkki tästä on japanilainen kvitteni. Tämä kaunis kasvi on kotoisin Japanista, kuten nimestä voi päätellä, mutta se on levinnyt myös muissa Kaukoidän maissa. Se kaunistaa myös joitain etupihoja ja viheralueita Euroopassa, missä japanilainen kvitteni upeasti kirkkaan oranssinpunaisilla kukillaan on todellinen katseenvangitsija. Tämä herkkä kasvi kestää kylmää. Periaatteessa japanilainen kvitteni ei tarvitse talvisuojaa, koska sen kukannuput ovat luonnollisesti suojattuja kylmältä. Lumen tai jään peiton alla kukannuput avautuvat vasta, kun lämpimät päivät tulevat. Ja kun silmut avautuvat keväällä, loistavat värit. Huomaa, että kasvi tarvitsee vähän vettä talvella, kastumista on vältettävä! Japanilainen kvitteni suosii aurinkoista sijaintia, jopa talvella!

Punainen kartio (Echinacea) – kaunis ja hyödyllinen

Red Coneflower Echinacea -koristepuutarha tammikuussa

(Kuva) Suuret, punaiset Echinacea -kukat houkuttelevat vierailijoiden huomion mihin tahansa puutarhaan heinäkuusta lokakuuhun. Tätä suosittua puutarhakasvia kasvatetaan myös lääketieteellisiin tarkoituksiin. Se on melko helppo hoitaa, koska kartio kasvi on vaatimaton. Se suosii aurinkoista sijaintia ja ravinteikasta maaperää. Talvella sinun on suojattava Echinaceaa kovilta yöpakotteilta oljilla tai harjapuulla.

Koristekaali on tulossa yhä suositummaksi

Koriste-kaali-koriste-puutarhakasvit-vaaleanpunainen ydinpuutarha tammikuussa

Tiedämme erilaisia ​​kaalilajeja – valkokaalia, punakaalia, kukkakaalia, ruusukaalia, kiinalaista kaalia, parsakaalia jne … jne. … jne. Mutta kukkakaupat ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet uudenlaista kaalia, koristekaalia , joka on herättänyt paljon kiinnostusta. Tämän kasvin avulla voit luoda erittäin kauniita ja mielenkiintoisia koristeita.

Koristekaalin suurimmat fanit ovat japanilaisia, jotka kasvattivat sitä jo keskiajalla ja tuntevat monia lajikkeita, jotka eroavat muodosta ja väristä.

Koristeellinen kaali kestää kylmää. Se näyttää todellisen kauneutensa vasta syyskuun puolivälissä, koska sen lehtien värien voimakkuus riippuu viileistä öistä. Tämä koristekasvi kestää tuulta, sadetta ja pakkasta. Lumi muodostaa suojaavan kerroksen koristekaalia varten, joten se voi säilyä kevääseen saakka. Edellä esitetyt koristekaalin ominaisuudet tekevät siitä suositun koristekasvin, kun kaikki muut koristekasvit haalistuvat. Lehtien värivalikoima vaihtelee valkoisesta keltaiseen punaiseen ja violettiin. Koristekaali tuo puutarhaan paljon raikkautta ja iloisen värisen meren talvikuukausina! Se on upea katseenvangitsija kaikissa puutarhamaisemissa!

Tarkista siemenet talvisäilytyksessä

dahlia-sipulit-talvi-kuiva ilma puutarha tammikuussa

Tammikuussa sinun on tarkistettava koristepuutarhan säilytettyjen siementen kunto. Tämä on erityisen tärkeää nyt. Talvisäilytyksessä sinulla on varmasti sipulit daalioita, begoniaa, gladiolia ja monia muita kauniita puutarhan kukkia. On toivottavaa, että varaston lämpötila on noin 6-8 astetta ja kosteus 75-80%. Kerran kuukaudessa sinun on myös tarkistettava taimien kunto. Jos mukulat ja juurakot näyttävät normaaleilta näissä olosuhteissa ja niissä ei ole näkyviä taudin merkkejä, se tarkoittaa, että ne ovat hyvin säilyneitä. Jos mukulat ja taimet näyttävät haalistuneilta, kastele ne märälle hiekalle tai sahanpurulle. Jos homeen tai muiden sairauksien merkkejä ilmenee, sinun on pölyttävä ne fungisidillä välittömästi. Jos gladiolus -mukuloissa on täpliä, poista ne, yritä parantaa ne sienitautien torjunta -aineella.

Viimeinen vinkki meiltä:

Pitkinä talvi -iltoina sinulla on varmasti riittävästi aikaa miettiä puutarhan suunnittelu uudelleen tulevaa kevättä varten. Älä viivytä tietyntyyppisten kukkien siementen toimittamista, koska tämä voi joskus viedä jonkin aikaa. Älä jätä mitään viimeiselle minuutille!

Previous Post
Kukka neilikka – mitä tunteita eri värit ilmaisevat
Next Post
Juoksumattoharjoittelu – 12 hyödyllistä vinkkiä tehokkaisiin kuntoharjoituksiin