15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fenkolin istutus – hyödyllisiä vinkkejä mausteisille vihanneksille

sato fenchen bulbe vihreä savipannu vihannespuutarha

Ja jälleen kerran haluamme esitellä teille vihanneksen, joka rakastaa vuoden viileämpää aikaa, eli leuto talvi ja vielä viileä kevät, jotta voit syödä helposti tänä aikana Kasvata fenkolia voi. Tämä on rapea fenkoli, joka tunnetaan vahvasta maustaan. Se on monivuotinen kasvi, jota ei pitäisi puuttua missään puutarhassa. Heti kun kukat ilmestyvät, se tarkoittaa, että kasvu on pysähtynyt. Hyödyllisiä hyönteisiä houkutellaan kuitenkin kukinnan aikana.

Fenkolin istutus – Finocchio -lajike

kasvimaa puutarha fenkoli kasvit valkoinen varsi

Ehkä tunnetuin lajike fenkolin istuttamiseksi on Finocchio. Tämän tyyppisessä fenkolissa on valkoinen polttimo, joka muistuttaa artisokkaa. Ja juuri tätä kulutetaan varsien lisäksi. Toisaalta tavallisella Fenchenillä ei ole lamppua. Sen sijaan sille on ominaista syötävät varret ja vihreät. Sitä kasvatetaan pääasiassa siementen vuoksi. Vihreää käytetään usein myös mausteena, koska sen maku on hyvin lähellä anista.

Fenkolia istutetaan, hoidetaan ja korjataan

vihannespuutarhan sänky maaperä fenkoli valkaisu puutarhavinkkejä

Paras aika fenkolin kylvämiseen on kesä. Tämä antaa sinulle ensimmäiset kypsät kasvit syksyllä. Kevät sopii myös kylvämiseen. Sinun on kuitenkin kylvettävä fenkoli huoneeseen puolitoista tai kaksi kuukautta ennen viimeistä pakkasta. Voit sitten istuttaa fenkolin puutarhaan heti, kun pakkasvaaraa ei enää ole.

Fenkolin kukat ovat keltaisia

kukkii keltainen fenkoli kasvit puutarhavihannekset

Jos olet valinnut fenkolin istuttamisen loppukesällä, kylvä siemenet noin 6 mm syvälle maahan, jotta vältetään palaminen ja on runsaasti ravintoaineita. Jätä rako 2,5 cm. Heti kun taimet ilmestyvät, on aika ohentaa. Jätä etäisyys 25 cm. Pidä maaperä kosteana säännöllisellä kastelulla. Kuten kaikki muutkin vihannekset, myös rikkaruohot on poistettava. Multaajalla on se etu, että rikkaruohot häiriintyvät niiden kasvaessa. Lisäksi lattia pidetään tällä tavalla viileänä. Multaa on erityisen tärkeää sipulien muodostumisen jälkeen. Tämä valkaisee kasvin ja antaa sille tyypillisen valkoisen värin.

Fenkolin siemenet

siemenet fenkoli kasvit mauste muurari purkki puutarhavinkkejä

Fenkolin istutuksen jälkeen kasvi tarvitsee 60–100 päivää kypsyä. Mitään erityistä ei tarvitse ottaa huomioon sadonkorjuussa. Vedä koko kasvi ulos maasta, kun se on saavuttanut täyden koon.

Fenkoli vihreä

vihreät fenkolikasvit salaatti maustelehdet

Nuori fenkolikasvi

juuri fenkoli maaperä puulattia sato nuori kasvi

Fenkoli on yhtä terve kuin muutkin vihannekset 

salaatti leikattu fenkoli terveellinen ruoka puu

Previous Post
Kyle Buntingin modernit matot ja seinäpäällysteet
Next Post
Rakenna nukkekoti itse ja järjestä leikkialue lastenhuoneeseen