15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Istuta sveitsiläinen mangoldi herkullisia salaatteja varten kolme vuodenaikaa

sateenkaaren värit vihannessalaatti chard oranssi keltainen punainen

Swiss chard on täydellinen vihannes keväälle ja syksyyn. Tämä ei johdu vain siitä, että se menestyy täydellisesti tänä aikana. Lehdet ja varret, jotka näyttävät upeilta syksyn sävyiltä ja antavat puutarhaan kirkkaan värin, antavat lisäosuuden. Jälkimmäinen voi olla valkoinen sekä oranssi, punainen, vaaleanpunainen tai violetti. Sen sijaan lehdet vaihtelevat vihreän ja punaisen välillä. Viileiden vuodenaikojen lisäksi voit myös istuttaa ja viljellä sveitsiläistä mansikkaa kesällä.

Sveitsin mangoldin istutus – mikä aika on paras?

kasvit puutarha vihannekset salaatti värikäs varret chard

Koska sveitsiläinen mangoldi tarvitsee noin 60 päivää kasvaa, se on kylvettävä mahdollisimman aikaisin. Alueilla, joilla on leuto talvi, tämä tarkoittaa myöhäistä talvea. Muussa tapauksessa valitse Sveitsin mangoldin istutus Aikainen kevät. Näin saat ensimmäisen sadon kesällä. Jos haluat sadon syksyllä, harkitse kylvämistä loppukesällä tai alkusyksyllä.

Kasvata ja hoita sveitsilisiä

taimi chard kasvi vinkkejä maaperän vihannespeti

Jos haluat istuttaa mangoldia, valitse puutarhassa paikka, joka on auringossa tai jos ilmasto on erittäin kuuma, osittain varjossa. Kun valmistat maaperää, menet syvälle. Tämä tarkoittaa, että sitä on löysättävä myös syvemmillä alueilla. Lisäksi on varmistettava hyvä vedenpoisto. Kun kylvät siemeniä, jätä niiden väliin 5 cm: n tila ja valitse syvyys hieman yli yksi senttimetri. Lisää myös lannoitetta tai kompostia. Nyt maaperä on pidettävä kosteana, jotta siemenet alkavat itää. Säännöllinen kastelu riittää silloin.

Sveitsiläinen mangoldi rivissä kukkapenkissä

puutarhavinkit chard kasvit kastelukenttä

Heti kun taimet ilmestyvät, harvennus on tarpeen. Yksittäisten mangoldikasvien välillä on oltava 30 cm: n etäisyys. Irrotettuja taimia ei tarvitse heittää pois. Voit käyttää niitä sen sijaan kulutukseen. Puolentoista kuukauden kuluttua lannoitus on toistettava. Älä myöskään unohda kitkeä rikkaruohoja säännöllisesti, koska se voi häiritä kasvua. Tuholaiset ovat harvinaisia ​​sveitsissä. Edustajia ovat kirvat, lehtikaivostyöläiset, etanat sekä kanit ja muut kotieläimet.

Valkoinen sveitsiläinen

valkoinen chard kasvit harrastus puutarhuri idea terve

Sveitsin mangoldin istutus – sato

sato chard sakset lehdet leikkaus puutarhavihannekset

Sadonkorjuu tapahtuu kahden kuukauden kuluttua mangoldin istuttamisesta. Voit tehdä tämän leikkaamalla ulommat lehdet. Jos nämä eivät riitä sinulle ja tarvitset lisää lehtiä, voit myös poistaa kaikki lehdet poistamatta kasvia. Tätä varten leikkaa kaikki lehdet noin 5 cm maanpinnan yläpuolelle. Tämä mahdollistaa uusien lehtien kasvamisen takaisin.

Mangoldin korjatut lehdet 

Sveitsiläinen mangoldikasvit kori puutarhasalaatti värikäs

Valmista herkullisia salaatteja sveitsiläisen mangoldin kanssa

salaatin valmistus juurikkaat vihreät kasvit leikkaa puulevy

Viipaloitu mangoldi sateenkaaren väreissä

salaatin chard leikattu varsi jättää terveellisen ravinnon

Previous Post
Lastenhuoneen kalusteet – valitse huonekalut
Next Post
50 seinätarraideaa sisustukseesi