15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja

Olipa hunaja tai vesimeloni, melonit ovat yksinkertaisesti osa kesää ja makeuttavat päivämme terveellisellä tavalla. Cocktaileja, smoothieita, salaatteja tai vain välipaloja – niitä voi käyttää monin tavoin. Melonit ovat erityisen suosittuja puhtaana tarjoiltuna, mutta miten ne kannattaa leikata? Kolmiomaisesta klassikosta kuutioihin ja kiinnikkeisiin mielenkiintoisiin muotoihin ja kuviin on monia mahdollisuuksia. Näytämme sinulle pari tällaista ideaa melonin leikkaamisesta.

Viipaloiva meloni – klassikko kolmion muotoisena

Meloni leikataan kolmioiksi kuorineen välipalana

Kolmiot ovat luultavasti yleisin tarjoilumuoto ja ihanteellinen, jos haluat leikata melonin kevyesti. Se toimii todella nopeasti ja sopii kaikenlaisille meloneille. Aseta meloni eteesi leikkuulaudalle ja leikkaa se puoliksi pituussuunnassa suurella ja terävällä veitsellä. Ole varovainen leikatessasi, koska pyöristetty pinta voi nopeasti aiheuttaa hedelmien liukumisen. Puolita saamasi kaksi puoliskoa, jotta saat neljäsosaa. Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa, jos leikkaat melonin kolmioiksi.

Kuinka leikata meloni yksinkertaisissa vaiheissa

Voit joko leikata melonin kokonaan pienin väliajoin. Kulho jää, josta voidaan sitten pitää kiinni. Voit kuitenkin irrottaa massan myös ensin leikkaamalla ihoa veitsellä ja leikkaamalla sitten vain kolmiot ihon läpi. Meloni on myös helppo syödä tällä tavalla. Tämä ajatus muuttuu vieläkin viileämmäksi, jos leikkaat rakoja paloihin alhaalta ja asetat niihin popsicle -tikkuja.

Melonin viipalointi - viileä temppu popsicle -tikkuilla käytännölliseen sormiruokaan

Kuin kuutioiksi leikattu meloni

Melonikuutiot, jotka sopivat lapsille lasten syntymäpäiville tai vartaille

Haluatko leikata melonin ja tarjoilla ilman kuorta? Vesimeloni tai hunajameloni on myös erittäin kätevä syödä kuutioina. Voit laittaa ne suoraan kulhoon tai levittää tarjoilulautaselle. Kappaleet voidaan sitten vartauttaa haarukalla ja napostella. Sitä voidaan käyttää myös vartaiden valmistukseen. Joten jos haluat leikata melonin purenta-kokoa lapsille tai juhliin, tämä vaihtoehto on ihanteellinen. Mutta miten leikata meloni kuutioiksi??

Leikkaa meloni kuutioiksi – näin se tehdään:

Melonikuutiot leikataan purentakokoisiksi ilman kuoria

Perusta on jälleen neljännekset yllä olevista ohjeista. Leikkaa sitten joka neljäsosa iholle. Sitten pituussuunnassa pienessä kulmassa ja lopuksi kuorta pitkin. Nyt voit kaataa kuutiot kulhoon. Muuten, voit leikata melonin lapsiystävälliseksi vastaavalla tavalla käyttämällä melonileikkuria palloille tai tarvittaessa jäätelölusikkaa. Myös erittäin tehokas buffet juhlissa!

Tee itse tikkuja sormiruoaksi

Viipaloiva meloni lapsille ja aikuisille - tikkuja sormiruoaksi

Haluatko leikata melonin vieraille? Entä jos leikkaat melonin sauvoiksi? Tämä muunnelma on myös purentakokoinen ja erittäin siisti katsella. Toinen etu on, että sinun ei tarvitse peittää hedelmiä, koska ne leikataan puoliksi ja tarjoillaan ylösalaisin. Iho suojaa sellua upeasti kuivumiselta. Joten voit leikata melonin tällä tavalla esimerkiksi buffetille. Ei vain lapset rakastavat tätä muotoa, vaan myös aikuiset!

Melonin leikkaaminen – ohjeet syömäpuikoille

Puolita meloni uudelleen, mutta tällä kertaa leveyssuunnassa. Aseta se leikattu puoli alaspäin eteesi ja leikkaa sitten useita kertoja tasaisin välein ensin vesimelonin tai hunajamelonin poikki ja sitten vastakkaiseen suuntaan niin, että muodostuu ruudukko. Saattaa loppuun. Tartu sauviin melonin nahasta ja vedä ne naposteltavaksi.

Leikkaa meloni puoliksi koristeellisella tavalla

Idea juhliin vesimeloniviipaleilla

Aivan kuten leikatessasi melonin kyniksi, käytä tähän ideaan myös puolitettua vesimelonia tai hunajamelonia. Aseta ne eteesi leikattu puoli alaspäin ja leikkaa sitten kiilamaiset muodot keskeltä ulos. On parasta jatkaa kuten kakun kanssa: ensin puolittaa, sitten neljännes, sitten kahdeksas ja niin edelleen, kunnes olet saavuttanut halutun paksuuden. Näin saat varmasti myös parillisen numeron.

Vedä sitten kaikki muut palat ulos ja jätä ne kulhoon.

Leikkaa meloni jauhelihalla evästeiden leikkureille

Melonin leikkaaminen - temppu pikkuleikkureilla tähdille ja muille muodoille viipaleesta

Jos haluat leikata melonin koristeellisesti, voit käyttää myös pikkuleikkureita. Joten voit leikata melonin tähtimuotoon, sydämen muotoon tai mihin haluat. Ja se todella toimii erittäin helposti: aseta hunaja tai vesimeloni toiselle puolelle eteesi ja pidä sitä tiukasti, jotta se ei luista leikkaamisen aikana. Käytä suurta, terävää veistä leikataksesi minkä tahansa paksuisia viipaleita (riippuen siitä, kuinka paksuja melonin puremat ovat). Ota sitten siivu ja leikkaa halutut muodot massasta.

Jos haluat leikata melonin lasten syntymäpäiväjuhliin, tämä vaihtoehto on todella käytännöllinen. Toisaalta tarjoilulautasen muodot näyttävät todella mielenkiintoisilta ja herättävät ruokahalua. Toisaalta saat purentakokoisia paloja, jotka ovat erittäin käytännöllisiä erityisesti pienille.

Tähtimuoto koristeellisiin tarkoituksiin

Leikkaa meloni tähdellä koristeellisen buffetin motiivina

Sinun ei tarvitse heittää pois katkaisukannetta, koska voit leikata siitä tähden, jotta voit käyttää sitä buffet-koristeena. Sen jälkeen voit järjestää minkä tahansa muodon massasta sen ympärille. Leikkaa vesimelonin kannessa rako ja leikkaa sitten toinen vastakkaiseen suuntaan. Saat ristin. Lisää piikkejä piikkien väliin ja saat tähden.

Ohjeet vesimelonin tähtileikkaukseen

Voit sitten leikata kolmioita alla ja myös pisteiden välistä, jotta tähti muodostuu paremmin. Voit myös tarjota näitä leikattuja kolmioita ruoan kanssa.

Hieno melonikulho tarjoiluun

Massa palloissa ja kulho, jossa on siksak -reunus

Jos olet päättänyt muotoilla palloja tai kuutioita hunajasta tai vesimelonista, haluamme esitellä sinulle alkuperäisen tavan palvella palloja jälkikäteen. Ontelon melonin reuna voidaan leikata siksakiksi ja sitten yksinkertaisesti täyttää. Tätä varten leikkaa ne ensin kahtia siten, että saat kaksi pallonpuoliskoa. Tämä on hyvä vaihtoehto suuremmille meloneille. Saat kaksi kulhoa. Kaavi nyt pallot massasta ja kerää ne väliaikaisesti kulhoon tai muuhun astiaan. Kaavi jäljellä oleva massa lusikalla. Toista toinen puoli.

Ojenna vesimeloni tai hunajameloni ja tee kuoren reuna rosoiseksi

Kun olet kaventanut melonin puolikkaat, voit leikata melonin reunan ja koukut. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti leikkaamalla V-muodot reunaan veitsellä ja saat tämän mielenkiintoisen siksak-kuvion. Täytä melonikulhot palloilla ja halutessasi muilla hedelmillä. saattaa loppuun!

Vaihtoehtoisesti voit leikata kannen pituussuunnassa ja onteloida sen sitten ulos. Varsinkin jos melonit ovat hyvin pieniä, on parempi käyttää niitä vain yhdessä suuressa kulhossa kahden liian pienen puoliskon sijaan.

Luo tehokas seppele

Idea alkuperäiselle kolmioiden seppeleelle juhlapuffetille

Jos haluat leikata melonin kauniisti ja samalla saada sen kätevästi syötäväksi, voit muotoilla ja tarjoilla tällaisen seppeleen. Valmistele ensin kolmiot yllä kuvatulla tavalla. Kolmioiden pitäisi silti olla kuorensa. Ota kolmio ja leikkaa massaan ihoa pitkin noin kaksi kolmasosaa pituudesta, jotta voit avata ihon. Leikkaa sitten kuviosta mikä tahansa kuvio (esimerkiksi epäsäännöllinen kolmio kuten tässä esimerkissä). Kun olet järjestänyt palaset ympyrään lautaselle, voit myös koristaa keskuksen.

Järjestä melonit koristeellisesti linnulle

Hauskoja lintuja vesimeloneista valmistetun juhlan koristeeksi

Haluatko leikata melonin hauskalla tavalla? Entä sitten tällainen lintu? Tätä varten selitämme, miten meloni leikataan oikein:

Melonin leikkaaminen – ohjeet hauskalle linnulle

Tee -se -itse ohjeet vesimelonilintuun - katkaise kulma ja löysää massa

Halkaise hunaja tai vesimeloni puoliksi poikittain, neljännekset puolikkaat ja puolita puolikkaat. Ota yksi näistä kahdeksannesta kappaleesta ja katkaise toinen kahdesta kärjestä kulmassa. Leikkaa pala ihon ja massan väliin ja leikkaa kappale pois.

Leikkaa massaan ja tee hännän

Erota sitten massa kuorta pitkin ja leikkaa tasaisin välein kolmioita. Ota nyt leikkaamasi kuoriosa ja leikkaa se ohuemmaksi, kuten kuvassa näkyy leikkaamalla vaaleanvihreä osa sisään ja pois. Leikkaa terävällä veitsellä tummanvihreän osan lyhyempi reuna siksakiksi ja työnnä hammastikku vastakkaiselle puolelle. Laitat saamasi hännän sivulle, jossa on leikattu kulma.

Silitä linnun pää siemenillä ja järjestä meloninpalat porrastetusti

Käytät nyt tätä leikkauskulmaa pään tekemiseen. Voit tehdä tämän työntämällä pieniä reikiä selluun molemmilta puolilta veitsellä ja asettamalla siemeniä silmille. Kiinnitä hammastikku uudelleen kolmannelle puolelle ilman silmiä, minkä jälkeen kiinnität pään melonin toiselle puolelle. Poista tämä etusijalla olevasta massasta. Siirrä lopuksi melonikappaleet siten, että ne ovat toisistaan ​​poikkeavia. Saattaa loppuun! Voit myös leikata hunajamelonia tällä tavalla.

Melonin leikkaaminen - vinkkejä, ideoita ja hienoja hakkereita koristeellisiin herkkuihin

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä