15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee oma sumunestosuihke laseille ja muille tehokkaille suoja-aineille sumuttuneita laseja vastaan

Jos käytät silmälaseja, tiedät yhden yleisimmistä ongelmista, jotka liittyvät niiden kanssa ja jotka voivat joskus viedä hermosi: lasit sumuutuvat. Tämä tapahtuu usein, kun menet kylmästä lämpimään huoneeseen ja korona -aikoina myös kasvonaamion käyttö johtaa tähän. Yksi hyödyllinen asia, joka voi auttaa, on lasien huurtumisenestosuihke. Tämä on saatavana myös tavanomaisista apteekeista, kuten DM tai Rossmann. Mutta jos haluat tehdä jotain juuri nyt ja sinulla ei ole aikaa mennä kauppaan tai jos haluat yksinkertaisesti kotitekoisia tuotteita, voit myös tehdä huurtumisenestosuihkeen lasille itse. Näytämme, miten se toimii.

Tee oma sumunestosuihke lasille

Tee oma sumunestosuihke lasille - vinkkejä kotihoitoihin ja reseptejä

Voit helposti löytää ja ostaa DM: ltä sumunestosumua lasille. Kuitenkin jokapäiväiset asiat voivat myös auttaa sinua välttämään sumutettuja laseja etkä koskaan menetä asioiden jälkiä. Lisäksi voit käyttää näitä tuotteita myös spontaanisti. Nämä eivät ole suihkeita (reseptejä, joiden avulla voit tehdä huurteenestosuihkeen lasille itse), mutta ne ovat tehokkaita vaihtoehtoja, joita voit kokeilla. Voit tehdä seuraavat toimet:

Huurtumaton lasit saippualla

Hiero lasit saippualla ja suojaa sumuttumiselta

On parasta käyttää vain kuivaa saippuaa, jos lasisi eivät ole päällystettyjä, koska kitka voi vahingoittaa tätä pinnoitetta. Sinun tarvitsee vain levittää kuivaa saippuaa varovasti lasille (molemmille puolille) ja kiillottaa ne sitten mikrokuituliinalla. Jatka pyyhkimistä, kunnes lasi on puhdas ja kristallinkirkas. Miten saippua toimii laseilla huurtumista estävänä??

Saippua muuttaa lasien pintarakennetta. Tämän seurauksena pienet vesipisarat, jotka muodostavat höyryn, eivät voi enää laskeutua ja lasit eivät sumuta. Jos et halua vaurioittaa lasiasi kuivasaippualla, voit käyttää sen sijaan shampoota, mietoa nestesaippuaa ja jopa astianpesuainetta. Toista “saippuaprosessi” joka viikko.

Partavaahto lasille, jossa on huurtumista estävä vaikutus

Parranajovaahto suojaa tehokkaasti sumuttuneilta laseilta

Jopa partavaahdon tulee olla vielä tehokkaampaa. Se on niin suosittu huurtumisenestoaineena, että monet kotiäidit käyttävät sitä myös kylpyhuoneen peilinä estämään huurtumista uimisen tai suihkun aikana. Ennen kuin teet itse sumutteen lasille, voit myös kokeilla sitä:

Hiero lasin molemmat puolet partavaahdolla. Levitä se perusteellisesti kaikkiin kohtiin. Huuhtele se sitten lämpimällä vedellä ja voit käyttää lasejasi ilman, että ne sumuttuvat.

Tee sumunestesuihke lasille itse – reseptiideoita

Vältä sumutettuja laseja kotitehtävillä ja kotitekoisella suihkeella

Tarvitset vielä muutamia ainesosia, jos haluat tehdä todellisen sumunestosuihkeen itse. Tietenkin jokaisella ainesosalla on oma tehtävänsä, josta kerromme sinulle hetkessä. Jos haluat tehdä huurtumisenestosuihkeen lasille itse, voit tehdä tämän seuraavasti:

Tarvitset:

  • 40 ml vettä
  • 3 g sitruunahappoa
  • 120 ml denaturoitua alkoholia
  • 8 ml astianpesuainetta
  • 20 ml glyseriiniä

Tee sumunestesuihke lasille itse ja levitä mikrokuituliinalla

Aloita liuottamalla sitruunahappo veteen. Sekoita sitten muut aineet joukkoon ja täytä neste suihkepulloon. Sinulla on jo tehokas sumunestosuihke lasille, kuten Rossmann, DM ja muut kaupat. Sitten voit suihkuttaa suihkeen lasille ja levittää sen hyvin lasinpuhdistusliinalla sumun estämiseksi.

Glyseriini ja pesuaine estävät huurtumista, koska ne kerääntyvät kuin kalvo lasille. Denaturoitua alkoholia tarvitaan, jotta suihke voidaan levittää ilman raitoja uudelleen ruiskutuksen jälkeen.

Resepti etikan kanssa

Tee oma huurtumisenesto lasille etikalla ja alkoholilla

Alkoholi ja etikka ovat upeita apuvälineitä huurtumista vastaan. Tästä syystä voit käyttää niitä myös itse valmistamaan lasien huurtumista estävää suihketta. Sinun tarvitsee vain sekoittaa yhtä suuret osat tislattua vettä, etikkaa ja alkoholia suihkepulloon ja olet valmis suihkuttamaan. Levitä suihke tasaisesti mikrokuituliinalla.

Huomio! Jos lasit on pinnoitettu, sinun on parempi pidättäytyä kokeilusta itse valmistetuilla suojavarusteilla ja turvautua ammattimaisiin keinoihin. Voit myös kysyä neuvoa optikoltasi, ennen kuin teet lasille sumunestosuihkeen ja selvittää, mitkä ainesosat ovat turvallisia pinnoitteelle.

DIY sumunestosuihke laseille - kirkkaat lasit asianmukaisella puhdistuksella

Previous Post
Olohuoneen värit – 55 hienoa ideaa värisuunnitteluun
Next Post
Sisustus kynttilöillä – 21 hämmästyttävän helppoa DIY -ideaa