15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Akvaarion perustaminen: vaiheittaiset ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita

Aseta esimerkkejä akvaariokala-ideoita-asetelmista

Jos haluat kauniin ja luonnollisen sisustuksen kotiisi tai toimistoosi, kauniisti sisustetut akvaariot ovat täydellisiä tähän. Jokainen huone voidaan kaunistaa pienillä vedenalaisilla maailmoilla ja niiden muotoilu voidaan muuttaa uudeksi harrastuksesi. Lisäksi pienet koristekalat ovat myös erityisen suosittuja lemmikkeinä ja vaativat vähemmän hoitoa kuin esimerkiksi koirat tai kissat. Jos haluat perustaa akvaarion itse, olet tullut oikeaan paikkaan. Artikkelista löydät vaiheittaiset ohjeet sekä monia hyödyllisiä vinkkejä ja kauniita ideoita omaan akvaarioon. Anna itsellesi inspiraatiota ja anna asunnollesi tai toimistollesi ripaus luonnollisuutta.

Yleistä tietoa akvaarion perustamisesta aloittelijoille

Asenna akvaarion suunnittelu-vesikasvit-kala-valaistus

Hyvin asennetun akvaarion ei pitäisi näyttää vain kauniilta, vaan myös toimivan. Veden tulisi tarjota suotuisa elinympäristö kasveille ja kaloille, jotta vedenalaiset asukkaat voivat tuntea olonsa mukavaksi uudessa kodissaan. Akvaarion suunnittelu voi olla suuri haaste etenkin aloittelijoille, joten on tärkeää saada lisätietoja etukäteen.

Akvaario perustaa ideoita-pienet-akvaariot-kultakalat

Akvaariot ovat erimuotoisia ja -kokoisia, ja valinta riippuu akvaarion sijoituspaikasta. Tarjolla on sekä pieniä 10 litran nanoakvaarioita että erittäin suuria 120 litran ja sitä suurempia säiliöitä. Jos asennat akvaarion ja haluat luoda suotuisan elinympäristön kaloille, suorakulmaiset lasiastiat ovat parhaita. Vedenalaiset asukkaat voivat orientoitua siinä paremmin kuin pyöreässä akvaariossa. Oikeilla teknisillä lisävarusteilla on myös tärkeä rooli kauniissa ja hyvin hoidetussa vedenalaisessa maailmassa. Siksi akvaarion käynnistyssarjat on yleensä varustettu perustekniikalla, kuten suodattimella ja lämmitystangolla.

akvaario-set-up-erämaa-kasvit-vihreä

Ennen kuin asennat akvaarion, sinun on päätettävä sopivasta tyylistä. Jotta akvaario näyttää todella mukavalta, voit suunnitella ns. Nämä ovat kauniita vedenalaisia ​​maisemia, jotka vaikuttavat tietyllä kasvien, juurien, kivien ja hiekan järjestelyllä. Voit suunnitella vesimaiseman esimerkiksi kolmioksi tai V-muotoiseksi. Keskitetty akvaariorakenne näyttää yhtä hyvältä ja on erittäin helppo jäljitellä. Jos kuitenkin luotat tasaiseen jakautumiseen akvaariossa, olet varmasti oikeassa erämaan tai laakson suunnittelussa.

akvaario-set-up-kala-vesikasvit-sora

On myös tärkeää muistaa, että eri eläimillä ja kasveilla on erilaiset vaatimukset akvaarion kokoonpanolle. Esimerkiksi jotkut kalat pitävät lämpimästä vedestä, toiset taas paremmin kylmässä vedessä. Ph -arvot ja veden kokonaiskovuus ovat myös ratkaisevan tärkeitä eläinlajien valinnassa. Siksi ei ole mahdollista kerätä kaikkia haluamiasi kaloja ja eläimiä yhteen akvaarioon. On parasta rajoittua vain muutamiin kaloihin ja eläinlajeihin, joilla on samanlaiset elinympäristövaatimukset.

Vaihe 1: Valitse akvaario ja määritä sen sijainti

akvaario-set-up-location-living-area-vinkkejä

Kun olet perehtynyt koko akvaarioihin, voit aloittaa oman akvaarion perustamisen. Ensinnäkin sinun on valittava uima -allas ja määritettävä sille sopiva sijainti. Akvaarion valinta on täysin sinun. Varmista vain, että valitsemallesi koolle pitäisi olla riittävästi tilaa.

akvaario-set-up-määrittää-sijainti-olohuone

Ihanteelliselle sijainnille on täytettävä useita vaatimuksia. Toisaalta valitun huonekalun, esimerkiksi pohjakaapin, on kestettävä akvaarion paino, koska täytetty akvaario voi toisinaan painaa jopa 150 kiloa. Jokainen litra vettä vastaa 1 kiloa, ja sinun tulee myös harkita lattian koristusta ja soraa.

Toisaalta täydellinen sijainti ei saa missään tapauksessa altistua suoralle auringonvalolle ja olla mahdollisimman hiljainen. Paikkoja kaiuttimien vieressä tai oven lähellä on myös vältettävä. Jos haluat perustaa akvaarion kotona, ne alueet, joita voit tarkkailla ruokailutilasta tai sohvalta, ovat parhaita. Akvaarion pohjan tulisi olla täysin tasainen, joten on parasta sijoittaa vaahtomatto sen päälle. Tämä tasoittaa kuoppia ja tekee altaasta vakaamman. Valitun paikan ei myöskään pitäisi estää akvaarion kasviston ja eläimistön säännöllistä hoitoa.

Vaihe 2: Hanki oikea akvaariotekniikka

akvaarion asennus-asennus-ohjeet-valaistuksen asennus

Akvaarion perustaminen alkaa tarvittavan akvaarioteknologian ostamisesta. Säiliön lisäksi on myös tärkeitä lisävarusteita, joita ilman akvaario ei voisi toimia. Saatavilla on jopa täydellisiä sarjoja, jotka sisältävät kaiken tarvittavan akvaarioon, ja ne ovat täydellisiä akvaarioharrastuksen aloittelijoille. Niille, jotka haluavat koota tekniikan erikseen, seuraava luettelo tarvittavasta akvaariotekniikasta on hyödyllinen.

  • Allasaltaat kaiken kokoisia, mieluiten kannella
  • Valaistus sopivalla ajastimella
  • Ulkoinen tai sisäinen suodatin
  • Lämmityselementti (valinnainen)
  • CO2 -järjestelmä (valinnainen)

akvaarioasennus-vinkit-aloittelijoille

Voit saada akvaarion lattian, koristeet ja kasvit etukäteen, mutta et kalaa. Eläinmaailmassa sinun pitäisi odottaa yksi tai kaksi viikkoa rikkoutumisen jälkeen akvaariossa, koska olosuhteet olivat heille epäsuotuisat. Seuraavat asiat kuuluvat ensimmäiseen ostoslistaan:

  • Alustan lannoite
  • Pohja hiekkaa tai soraa
  • erikokoiset koristekivet ja puukappaleet
  • koristeelliset juuret
  • Valitsemasi vesikasvit

Ennen kuin aloitat akvaarion perustamisen, sinun tarvitsee vain puhdistaa ostettu säiliö ja asettaa se valittuun paikkaan. Älä käytä tähän saippuaa tai puhdistusaineita, vain vettä ja puhdasta sientä.

Vaihe 3: Aseta hardscape akvaarioon

akvaario-asennus-ohjeet-allas-pohja-kerros

Kun olet valmistellut, voit asentaa akvaarion. Tarvittavien materiaalien lisäksi tässä tarvitaan hieman luovuutta. Sinun on aloitettava tyhjällä, kuivalla säiliöllä ja täytettävä alusta akvaarioon. Tämä on suunniteltu kahdessa kerroksessa. Maaperän lannoitetta tarvitaan erityisesti juurikasveille, koska se tarjoaa niille ravinteita. Se muodostaa ensimmäisen kerroksen. Toinen kerros on akvaarion soraa tai hiekkaa. Tätä kerrosta pidetään hardscape -pohjana. Kaunista muotoilua varten soraa ei saa levittää säännöllisesti, vaan sen on oltava korkeampi tai matalampi tietyissä paikoissa.

akvaario-set-up-hardscape-design-koristele-kivet

Seuraavassa on suosittu akvaarion koristelu, joka määrittää koko akvaarion tyylin. Se tunnetaan edelleen hardscape -akvaarioharrastuksena. Juuret, kivet, koristeelliset oksat ja muut koriste -esineet voidaan sijoittaa tiettyihin kohtiin. Työskentele huolellisesti, jotta et vahingossa naarmuta lasia kovalla esineellä. Aseta ensin suurempia kiviä akvaariosäiliön kukkulalle ja jaa pienemmät koristeet niiden ympärille. Kun koristeet ovat lopullisessa asennossaan, paina ne maahan, jotta ne olisivat vakaampia. Voit käyttää jotakin yllä olevista tyyleistä suunnittelun inspiraationa tai luoda mallin itse.

Vaihe 4: Suunnittele softscape

akvaario-asennus-ohjeet-istutus-vinkit

Seuraava vaihe akvaario -oppaassamme on Softscapen suunnittelu. Kasvisto eli akvaarion vesikasvit ovat yleensä osa softscapea. Jos laitat kasveja akvaarioon, varmistat sekä kauniin ulkonäön että veden laadun. Nopeasti kasvavat akvaariokasvit, kuten vesiruoho, cabomba ja vallisneria, voivat olla erittäin hyödyllisiä akvaariossa, koska ne vähentävät veden lisäaineiden kulutusta. Monien vesikasvien läsnäolo voi korvata CO2 -järjestelmät. Tällainen järjestelmä on kuitenkin välttämätön jatkuvan kauniin kasvun kannalta.

akvaario-set-up-vesikasvit-asetus-pinsetit

Kun asetat kasvit akvaarioon, poista ensin kaikki kuljetusmateriaali, kuten pienet ruukut jne., Ja pese kasvit haalealla vedellä. Sitten vesikasvit voidaan kiinnittää akvaarion pohjaan erityisillä kasvipinseteillä. Varmista, että kasvit pysyvät kosteina koko ajan. Tarvittaessa voit suihkuttaa niitä säännöllisesti vesipullolla.

Kuvattu istutus tapahtuu kuivassa säiliössä. Kuitenkin, koska monet vesikasvit makaavat akvaarion pohjalla ilman vettä, tulosta on vaikeampi arvioida tällaisella istutuksella. Voit siis istuttaa akvaarion vedellä jopa sen täyttämisen jälkeen. Tätä varten veden ei kuitenkaan tarvitse ulottua reunaan, jotta se ei valua käsiteltäessä.

Vaihe 5: asenna tekniikka akvaarioon

akvaario-set-up-teknologia-asenna-lämmitys-sauva-valaistus

Oikea tekniikka akvaariossa luo suotuisan elinympäristön vedenalaisille asukkaille. Suodatin suorittaa tärkeimmän tehtävän, nimittäin veden puhdistamisen. Et voi perustaa kaunista ja hyvin hoidettua akvaariota ilman suodatinta. Sisäinen suodatin sopii erinomaisesti pienempiin akvaarioihin. Se on sijoitettava siten, että veden pinta saadaan helposti liikkeelle. Ulkoinen suodatin puolestaan ​​sijaitsee akvaarion ulkopuolella ja on liitetty siihen kahdella letkulla. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu suuremmille akvaarioille. Noudata aina siihen liittyviä ohjeita, kun asennat suodattimen. Älä kytke suodatinta päälle ennen kuin akvaario on täytetty vedellä.

Jos eläimiä ja kaloja suunnitellaan akvaarioon, saatat tarvita lämmitystä säiliössä. Tämä riippuu eläin- ja kalalajien valinnasta ja niiden elinympäristötarpeista. Saat täydellisen lämpötilan trooppisille kaloille lämmitystangolla, joka asennetaan suoraan säiliöön ohjeiden mukaisesti.

aquarium-set-up-hardscape-softscape-ohjeet

Akvaariossa pitäisi olla hyvä valaistus, koska myös vesikasvit tarvitsevat valoa voidakseen kasvaa hyvin ja rehevästi. Se on kiinnitetty ajastimeen niin, että valon määrä on sama joka päivä. Aluksi riittää 6-8 tuntia päivässä, jota voit lisätä ajan myötä jopa 10-12 tuntiin.

Vaihe 6: Asenna akvaario ja täytä se vedellä

akvaario-asennus-ohjeet-veden täyttö

Kun olet valmistanut akvaarion, voit täyttää kauniit maisemat vedellä. Tätä varten akvaarion tulisi olla lopullisessa asennossaan, koska kun se on täytetty, sitä on vaikea tai mahdoton liikuttaa. Täytä haalea vesi hitaasti, mieluiten ei suoraan alustalle, vaan ensin akvaarion pohjalla olevalle lautaselle. Täytä akvaario vähintään 2 senttimetriä säiliön reunan alapuolelle. Voit peittää asettelun talouspaperilla, jotta vesi ei muuta sitä.

Vaihe 7: Juokse akvaariossa ilman eläimiä

akvaario-asennus-ohjeet-kivien istutus

Kun asennat ensimmäistä akvaarioasi, et ehkä tiedä, että asennuksen jälkeen kestää jonkin aikaa ennen kuin laitat kalat sisään. Siksi akvaario tarvitsee yhden tai kaksi viikkoa, jotta se toimii kunnolla. Vesi muuttuu kirkkaaksi tänä aikana ja hyödyllisiä bakteereja asettuu suodattimeen. Bakteerit hajottavat myrkyllisen nitriitin ja luovat suotuisan ympäristön kaloille ja eläimille.

Vaihe 8: lisää kalat ja muut eläinlajit

akvaario-setup-kala-setup-esimerkki-korallit

Vesi on jo kirkasta ja kasvit ovat kasvaneet hyvin, niin kalat voivat tulla. Löydät upeita koristekaloja jokaisesta eläintarhan erikoisliikkeestä ja sieltä saat neuvoja oikeasta kalan ja muiden eläinlajien yhdistelmästä. Kysy myös sopivasta ruoasta ja koristekalojen ruokintatiheydestä. Toivomme, että nautit akvaarion perustamisesta!

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse