15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kivilaattojen väliset kasvit – vihreät liitokset rikkaruohojen sijasta

Kivilaattojen väliset kasvit, betonilaatat-terassi-korsikalainen-minttu-takka

Jalkakäytävän tai terassin laattojen välissä rikkaruohot kasvavat ensin eikä ilmeisesti mitään muuta. Hyvä idea niille, jotka haluavat välttää ärsyttävän raapimisen rikkaruohoista, on korvata se sopivalla istutuksella. Kasveja kivilaattojen välissä, Toisin sanoen vihreät liitokset saavat terassit ja puutarhapolut näyttämään luonnollisilta ja vilkkailta, ja ne ovat loistava sisustuselementti jokaiseen puutarhaan. Tänään esittelemme sinulle muutamia houkuttelevia yhdistelmiä ja tasaisia ​​tyynykasveja, jotka sopivat hyvin nivelten viherryttämiseen ja jotka voivat myös selviytyä karuista olosuhteista, kuten kuivuudesta, ravinteiden puutteesta, lämmöstä ja jalanjäljestä.

Kasveja kivilaattojen välissä terasseille

Vihreät liitokset kivilaattojen välissä terassi vaikutus

Mitä suurempia kiviä, sitä suurempia saumat voivat olla ja sitä paremmin nivelkasvit kasvavat. Istutettujen jalkakäytävän saumojen ulkonäkö on hieman levottomampi, kun taas vaikutus on täysin kehittynyt suuremmilla askelmilla ja betonilaatoilla, joiden reunan pituus on 15 cm tai enemmän.

Miksi pehmentää kasveja nurmikon sijasta??

kivilaattojen väliset vihreät liitokset-terassi-epäsymmetrinen-moderni-muotoilu

Nurmikon liitokset ovat samat kuin hoitoa tarvitsevat nurmikot, joten ne on leikattava, kasteltava ja lannoitettava. Sitä vastoin maanpeite ja monivuotiset monivuotiset kasvit ovat erityisen helppoja hoitaa ja ne voivat myös olla ihanteellisia korvikkeita nurmikolle. Vaihtoehtoisesti voit myös harkita tekokurpeen käyttöä, mutta se tuskin antaisi samaa tunnetta.

Mitkä kasvit laitetaan kivilaattojen väliin??

Kivilaattojen väliset kasvit betonilaatat-matto-timjami-lajike-koriste-sora

Jos kivilaattojen väliset saumat ovat riittävän leveitä, kasvit voidaan sijoittaa suoraan niihin. Siemenet voidaan pyyhkiä kapeammille nivelille. Riippumatta siitä, onko kyseessä patio vai jalkakäytävä, on tärkeää, että kasvien sydän on hyvin suojattu. Alla on lyhyt luettelo sopivista kasveista kivilaattojen välissä.

Useimmat timjamilajikkeet kasvavat paakkuisena ja ovat täydellisiä kasveja kivilaattojen välissä. Esimerkiksi hiekka-timjami (Thymus serphyllum) “Albus”, kumina-timjami (Thymus herba-barona) ja kenttä-timjami “Coccineus” ovat erityisen suosittuja alhaisen korkeutensa vuoksi. Kaikki timjami rakastavat aurinkoista paikkaa kuivassa maaperässä, jossa on vain muutama ravintoaine.

Tähti sammal terassilaattojen välissä

Kivilaattojen välissä olevat kasvit ovat sammal-ruokailutila-betonitakka

Tähtisammal (Sagina subulata “Aurea”) ei itse asiassa ole sammal, vaan matalakasvuinen yrtti, joka muodostaa pieniä valkoisia tähtikukkia kesäkuusta elokuuhun. Maapinta ei ole korkeampi kuin 5 cm ja on siksi ihanteellinen ikivihreäksi luonnolliseksi liitokseksi askelmien tai terassilaattojen välillä.

Tähtisammal kukkii kesäkuusta elokuuhun

Kivilaattojen väliset kasvit Pfriemen-Mastkraut-sagina-subulata-sternmoos

Tähtisammas tykkää aurinkoisista tai osittain varjostetuista paikoista ja tekee asianmukaisella hoidolla vaikutuksen tiheällä, ruohonkaltaisella kasvulla. Vaikka pehmustetun pensaan päälle astuttaisiin aika ajoin, se ei mene pieleen.

Japanilainen käärmeparran lajike

vihreä-laasti-betonilaatat-japanilainen-käärme-parta-nana-terassi-ruokailutila-varjopuut

Ophiopogon japonicus “Nana Dwarf Mondo” on japanilaisen käärmeparran kääpiölajike, jonka korkeus tuskin ylittää 5-8 cm. Kasvi on erityisen kestävä ja muodostaa kauniin tummanvihreän maton. Ophiopogonia käytetään usein sisustuselementtinä Aasian puutarhoissa, mutta se sopii myös melkein mihin tahansa muuhun tyyliin.

Ophiopogon Japonicus Nana

kasvit-kivi-laattojen välissä-jalkakäytävä-Ophiopogon-japonicus-nana-japanilainen-käärme-parta

Ruohonkaltainen monivuotinen maanpeite tarjoaa erilaisia ​​käyttötarkoituksia – polkuja pitkin tai reunojen reunana. Koska kasvit kasvavat hyvin hitaasti ja tiiviisti, karsiminen on tuskin tarpeen.

Korsikan minttu askelkivien välissä

kasvit-kivi-laattojen välissä-korsikaani-minttu-koi-lampi

Korsikan minttu (Mentha requienii) on vain 2 cm korkea ja vaatii kostean, lämpimän paikan. Pienikokoinen minttu voi juuttua laattojen liitoksiin ja kivien väliin ja huokuu voimakasta mintun tuoksua. Ja vaikka se on vain kohtalaisen pakkaskestävä, se voi selviytyä pienellä talvisuojalla tai hankkia jälkeläisiä itse kylvämällä.

Isotoma -maanpäällinen

kasvit-kivi-levyjen välissä-gaudich-maanpäällinen-valkoinen

Isotoma fluviatilis (Star Creeper) on kestävä maanpeite, jonka korkeus on 5-10 cm. Se kukkii koko kesän ja on helppo antaa anteeksi, kun kävelet sen päällä. Valkoisia ja sinisiä kukkivia lajikkeita on saatavana, esimerkiksi “White Star” ja “Blue Foot”.

Pennywortin maanpäällinen

kasvit-kivi-laattojen välissä-Lysimachia-Nummularia-Aurea-Penny-yrtti

Pennywort (Lysimachia nummularia) loistaa kelta-vihreänä ja tuo väriä ja raikkautta puutarhan jokaiseen nurkkaan. Kasvi kasvaa enintään 5 cm: n korkeuteen ja leviää nopeasti. Se tuntuu parhaalta hieman kosteassa maaperässä ja pitää aurinkoisista ja osittain varjostetuista paikoista.

keltaisia ​​aksentteja toisin kuin harmaat betonilaatat

vihreä-sauma-jalkakäytävä-betonilaatat-keltainen-maanpäällinen

Jos haluat lisätä etupihalle kauniin aksentin, valitse keltainen kukkiva maanpeite, kuten keltainen kivilehti (Sedum acre). Se sietää kuivuutta erityisen hyvin ja sillä on mattoa muodostava, hiipivä tapa. Keltaisia ​​kukkia voi nauttia toukokuusta heinäkuuhun.

Vihreät luonnolliset nivelet Välimeren puutarhassa

kasvit-kivi-laattojen välissä-suihkulähde-välimeren-suunnittelu

Ja sen jälkeen kun olemme listanneet joitakin parhaita kasveja vihreille luonnollisille nivelille askelmien välille, haluaisimme myös näyttää sinulle muutamia hienoja munimismalleja, joita voit käyttää inspiraationa terassillesi tai jalkakäytävällesi.

Vihreät liitokset yhdistävät nurmikon ja sängyt

kasvit-kivi-laattojen välissä-ajotieltä-päällystyskivet-verhoilu-minttu

Päällystekivien väliset vihreät liitokset voivat yhdistää polut kauniisti vuoteisiin ja nurmikoihin, kuten tämä ajotie osoittaa. Mielenkiintoinen suuntaus korostaa myös houkuttelevaa yhdistelmää kasvien ja kiven välillä. Pysäköintialueita tai leikkikenttiä voidaan käyttää kulkeviin liitoksiin.

rinnakkaiset vihreät nivelet

kasvit-kivi-laattojen välissä-rinnakkain

Selkeät muodot ja suorat viivat ovat tyypillisiä piirteitä modernille arkkitehtoniselle tyylille, ja ne voidaan myös helposti integroida maisemointiin. Voit siis käyttää käveltävää maanpeitettä rinnakkain terassiliitoksissa.

Laajenna terassia visuaalisesti

vihreä-sauma-betoni-laatat-rinnakkain kulkeva timjami

Suorakulmaiset kivilaatat, jotka on asetettu suoraan sidokseen, sopivat parhaiten tähän ajatukseen. Jos haluat luoda optista tilaa terassillesi, voit kokeilla tätä vaihtoehtoa.

Aseta laatat vinosti

vihreät-luonnolliset liitokset-nurmikko-terassi-laatat-paviljonki-verhot-ulkotakka

Diagonaalisesti asetetut terassilaatat (eli vinottain) muodostavat optisesti timanttikuvion ja voivat saada pienen terassin näyttämään suuremmalta. On parasta saada tämä vaikutus neliölaatoilla.

Askelkivet epäsymmetrinen muoto

vihreä-luonnollinen-liitokset-nurmikko-kivi-laattojen-jalkakäytävän korotetut vuoteet-vihannespuutarha-tomaatit

Epäsäännölliset luonnonkivilaatat ovat valinta kaikille, jotka haluavat luonnollisen tai maalaismaisen ilmeen omaavan terassin tai puutarhapolun. Monikulmaisten levyjen väliin jää kuitenkin suuria aukkoja, jotka yleensä täytetään trassisementillä. 3-5 cm leveät tilat voivat kuitenkin näyttää paljon mielenkiintoisemmilta, kun niitä vihreytetään nurmikolla tai maanpeitteellä.

Punaiset lippukivet ja vihreä laasti

kasvit-kivi-laattojen väliin-maalaistyyliset-puu-ruokailukalusteet

Jos haluat korostaa kontrastia, voit valita myös kontrastivärisiä kivilaattoja, kuten tiilenpunaista tai antrasiittia.

tukevat nurmikon liitokset

vihreä-luonnollinen-sauma-nurmikko-epäsymmetrinen-luonnon-kivi-laatta-lampi

Jos haluat estää ei-toivottujen rikkakasvien kasvamisen liitosten välillä, paranna visuaalisesti sijaintia kestävällä maanpeitteellä!

Previous Post
Tähtilihasten rakentaminen – Miten Hollywoodin näyttelijät harjoittelevat roolejaan supersankareina?
Next Post
Ydinlihasharjoitukset: Perimmäinen ydinvoimaharjoittelu vahvalle ytimelle!