15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

20 hienoa Pinterest -puutarhaideaa, jotka esittävät uusimmat trendit

puutarhaideoita pinterest moderni etupiha sora sora punaiset pensaat

Nykyään haluamme saada kauniit puutarhat, jotka vaativat mahdollisimman vähän huoltoa. Kasveilla on ihanteellisesti useita tarkoituksia – niiden pitäisi näyttää kauniilta, hehkua miellyttävää tuoksua ja miksi niitä ei käytetä myös keittiössä. Kierrätyskehitys jatkuu ja löytää yhä enemmän innostuneita seuraajia. Selvitä alta, mitä muita trendejä voidaan jäljittää näistä hienoista Pinterest -puutarhaideoista.

Pääpaino on helppohoitoisissa puutarhaideoissa

luonto puutarha puutarhaideoita lupiinit kiipeilykasvit wisteria

Harvoilla meistä on riittävästi puutarha -aikaa näinä päivinä. Tästä syystä helppohoitoisesta puutarhasuunnittelusta on tullut todellinen trendi. Työvoimavaltaisten nurmikoiden ja terassien sijasta näkyy yhä enemmän vähän huoltoa vaativia jalkakäytäviä ja lattiapäällysteitä, kuten soraa, murskattua kiveä ja haketta.

helppohoitoinen puutarhaidea istutus magnolia caladia vihreä viiva

Terassin konttilaitoksilla on suuri kysyntä. Jos ne ovat myös kestäviä ja kestäviä, ne ovat kaunis näky ympäri vuoden. Kotitäitä ja mehikasveja, jotka voivat pärjätä ilman vettä hyvin pitkään, ovat myös erittäin suosittuja. Koristekasvit, pensaat, maanpeite ja kiipeilykasvit vaativat myös hyvin vähän hoitoa.

Värien esto puutarhassa

värikäs puutarhan koristelu korkeat istutuskoneet värin esto

Värien esto on tunnettu muotitrendi, joka löytää tiensä myös puutarhaan. Kyse on silmiinpistävistä väriroiskeista, jotka korostavat voimakkaasti ja tuovat esiin myös yksittäisiä elementtejä. Kirkkaasti maalattu seinä voi olla taiteellinen tausta ulkosohvalle tai korostaa ruukkukasvien kauneutta. Tehoste voidaan luoda myös hyvin yksivärisellä ulkomatolla tai pergolaverhoilla.

Nykyaikaisia ​​puutarhaideoita ilman nurmikkoa

helppohoitoisia puutarhaideoita sora ilman nurmikkoa keinotekoinen nurmikko moderni

Puutarhan nurmikko näyttää kauniilta, kun siitä huolehditaan hyvin. Koska nurmikot ovat huoltointensiivisiä ja tarvitsevat paljon vettä ja lannoitteita pysyäkseen vihreinä ja terveinä, ne menettävät suosionsa vuodesta toiseen maisemoinnin suunnitteluelementtinä. On kuitenkin olemassa monia vaihtoehtoja, jos haluat suunnitella puutarhan ilman nurmikkoa.

puutarhaideoita ilman nurmikon sora -monivuotisia sänkyjä

Miksei täytettäisi soraa ruohon sijaan? Vaihtoehtona perinteiselle nurmikolle on niitty, jolla on kiinteä maanpeite, kuten nurmikon kamomilla, tähtisammal tai hiipivä suolainen. Monet timjamilajikkeet muodostavat erinomaisen maanpeitteen ja kehittävät tiheitä, kukkivia tyynyjä. Kivilaattojen väliset vihreät liitokset antavat puutarhalle erottuvan luonteen.

Puutarhaideoita soralla

puutarhaideat sora oliivipuu betonipenkki

Selkeät linjat ja sora luovat puutarhaan ihanan modernin, puhtaan ilmeen. Voit valita yksittäisistä kivistä valmistetuista elementeistä tai koko sorapuutarhasta. Sora -alueet sopivat erityisen hyvin aurinkoisiin paikkoihin ja saavat puutarhan näyttämään siistiltä. Sorapohjassa kasvit, kuten ruoho ja ikivihreät kasvit, tuntuvat ihanteellisilta.

Ideoita Feng Shui -puutarhaan

puutarhaideoita sorakivillä feng shui -joki kuiva

Jos haluat luoda erityisen harmonisen puutarhan, noudata Feng Shui -opetuksen periaatteita. Feng Shui -puutarhasta tulee rauhan ja rentoutumisen satama. Jotta positiiviset energiat voisivat virrata helpommin, alueet tulee suunnitella avoimesti. Aasian kivimaisema voi seisoa keskellä. Kivinen joki, joka koostuu haravoidusta sorasta tai kaareva polku, joka on tehty kivimosaiikista, eivät salli chin virrata liian nopeasti.

Puutarhaideoita vedellä

puutarhaideoita lampi vesikasvit feng shui

Puutarhan veden paratiisielementti oli aiemmin ylellisyyden merkki. Vain aatelisten taloissa oli suihkulähteitä, suihkulähteitä ja vesiesineitä. Nykyään vesiominaisuudet ja pienet lampit voidaan toteuttaa suhteellisen helposti saksalaisissa puutarhoissa. Erityisesti tilaa säästävät altaat ovat suosituimpia trendejä.

Pieni betoniputous

puutarhaideoita pinterest vesiputous betoni moderni koriste ruoho

Jos kuitenkin haluat pienen vesiputouksen omaan puutarhaan, sinulla on useita vaihtoehtoja. Markkinoilla on nyt valmiita sarjoja ja lisävarusteita, kuten pumppu ja lampi. Virtaavien vesien liputus on miellyttävä taustamelu ja sillä voi olla erityisen rentouttava vaikutus.

Nuhjuinen tyylikäs ja mökin puutarha

nuhjuinen tyylikäs puutarhakoriste hedelmälaatikot skandinaavinen vanha uusi nostalginen puutarhakoriste

Siellä on nostalginen kosketus, joka muokkaa uusimpia suuntauksia. Shabby chic, maalaistalo ja mökkipuutarha ovat suosituimpia tyylejä, joita voidaan käyttää myös ulkona. Sormustimet, tähtien varjot, pionit, kahvila au lait daaliat sopivat täydellisesti kauniiseen mökkipuutarhaan. Syötävät kukat, kuten violetit, tulppaanit ja pureskeltava krassi, täydentävät kokonaiskuvaa täydellisesti ja voivat koristella salaattiasi.

Sekoitus uutta ja vanhaa

terassi kasvit vihreä valkoinen vanha uusi sekoitus huonekalut

Yksittäisen puutarhatyylin valitseminen ja siitä kiinni pitäminen on menneisyyttä, sanovat suunnittelijat. Menestynyt sekoitus vanhaa ja uutta näkyy yhä enemmän sisätiloissa, ja se otetaan hyvin vastaan ​​myös puutarhoissa. Kyse ei ole enää siitä, mikä on modernia ja mikä klassista, vaan pikemminkin siitä, miten elementit yhdistetään kokonaisuudeksi. Nykyään voit myös integroida vintage -huonekalut harmonisesti moderniin puutarhaan tai päinvastoin.

Koristekasveja puutarhassa

puutarhaideoita mökki puutarha monivuotinen sänky daaliat helppo hoitaa

Koristeelliset ruohot lisäävät elävyyttä ja tekstuuria puutarhaan. Niiden käyttö on laiminlyöty pitkään, mutta nykyään koristekasveilla on välttämätön rooli puutarhan suunnittelussa. Niiden edut ovat ilmeisiä: ne ovat koristeellisia, helppohoitoisia, kestäviä ja vaikuttavat kauniilla kasvullaan ja kukkien muodoillaan. Kasvutottumuksen välillä on ero:

  • kohoavia kasvavia koristekasveja
  • ulottuvat koristekasvit
  • ja koristekasveja, jotka kasvavat jäykästi pystyssä

On tärkeää huomata, muodostavatko ruohot juoksijoita vai eivät. Juoksijoita muodostaville ruohoille suositellaan ns. Juurakoiden esteiden käyttöä, jotka rajoittavat kasvien pinnan kasvua.

Mini keiju puutarhat

tee puutarhaideoita sisustamaan keijuja itse

Kotitekoiset puutarhakoristeet ovat edelleen trendikkäitä ja antavat puutarhan omistajille mahdollisuuden ilmaista luovuutensa. Minipuutarhat ovat myös saamassa suosiota harrastuspuutarhureiden keskuudessa ja muuttuvat jännittäviksi käsityöprojekteiksi, kun sää ei tee yhteistyötä klassisen puutarhanhoidon kanssa. Minipuutarhoja voidaan luoda kaikkeen kuviteltavaan muotoon ja kokoon.

Puutarhaideoiden kierrätys

puutarha sisustus upcycling lasi pystysuora yrtti puutarha

Kasveja ja kukkia, jotka voivat palvella useita tarkoituksia, kasvatetaan nykyään. Yhä useammat ihmiset arvostavat yrttien, hedelmien ja vihannesten syömistä omasta tuotannostamme. Ne viihtyvät kotitekoisissa korotetuissa sängyissä parvekkeella sekä kattiloissa ja laseissa. Suosituimpia hyödyllisiä kasveja ovat:

  • Kotitekoisia korjaustoimenpiteitä, teetä ja voiteita voidaan valmistaa yrteistä, kuten laventelista, piparmintusta, sitruunamelissaa ja kehäkukasta.
  • Luonnolliset väriaineet valmistetaan eukalyptuksesta, punajuurista, sipulista ja porkkanasta, marjoista, pinaatista ja hibiskasta.
  • Kasveja, joita voidaan käyttää luonnollisina hyönteiskarkotteina, ovat viherminttu, ruohosipuli, laakerinlehti, fenkoli, laventeli ja sitruunamelissa.

Puutarhaideoita eurolavoilla – pystysuorat yrttitarhat ovat edelleen trendissä

pystysuorat puutarhaideat, joissa on kuormalavoja yrttejä

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Kukkien tekeminen lasten kanssa paperista, huopasta ja muovista – 16 luovaa ideaa