15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

13 ideaa kaktuksilla ja mehikasveilla helppohoitoiseen puutarhan suunnitteluun

kaktuksia ja mehikasveja ideoita puutarhan suunnittelu helppohoitoinen-aloe-rockery-pystysuora

Kaikki kaktukset ovat mehikasveja, mutta kaikki mehikasveja ei ole kaktuksia. Mitä eroa näiden kahden välillä on? Älä ole hämmentynyt – riippumatta siitä, miten niitä kutsutaan, monet kaktukset ja mehikasvit on helppo istuttaa yhdessä puutarhaan, koska niillä on samanlaiset ominaisuudet.

Kaktusten ja mehikasvien erityispiirteet

kaktuksia ja mehikasveja ideoita puutarhan suunnittelu-helppohoitoinen-aloe-rockery-tienvarsi

Nämä kasvit kestävät lähes kaikkia sääolosuhteita, erityisesti korkeita lämpötiloja, voimakasta auringonvaloa tai kylmiä ja märkiä olosuhteita. Tämä tekee niistä sopivan valinnan niille, joilla ei ole tarpeeksi aikaa laajaan puutarhan hoitoon. Niiden meheviin lehtiin ja varsiin kerääntyy vettä, mikä pitää heidät hengissä huonolla säällä. Kaktusten ja mehikasvien biologinen monimuotoisuus on valtava, ja ne eroavat toisistaan ​​korkeuden, kylmänkestävyyden, värin, lehtien ja koristeellisten vaikutusten vuoksi. Länsimaiden ilmasto edellyttää, että ostat pakkasenkestäviä ja kestäviä kaktuksia ja mehikasveja, jos haluat kasvattaa niitä ulkona. Niitä voidaan käyttää monilla puutarha -alueilla seuraavien ominaisuuksien ansiosta:

  • Kaktus ja mehikasvit eivät ole vaativia – nämä kasvit ovat erittäin mukautuvia ja siksi ihanteellinen vaihtoehto alueille, joihin on vaikea päästä ja joista haluat tehdä kauniita. Nämä kasvit eivät vaadi erityistä hoitoa, ja voit käyttää niitä saavuttaaksesi mielenkiintoisia koristeellisia vaikutuksia puutarhasuunnittelussa.
  • Nopea kasvu – Jos haluat pitää puutarhan näyttävän hyvältä lyhyellä aikavälillä, kaktukset ja mehikasvit ovat ehdottomasti oikeita valintoja. Ne kehittyvät hyvin nopeasti ja leviävät suurille alueille lyhyeksi ajaksi.
  • Matala juuristo – tämä on yksi syy siihen, miksi kaktuksia ja mehikasveja käytetään biologisena materiaalina pystysuoran ja kattopuutarhan rakentamisessa. Lajien suuren monimuotoisuuden ansiosta voit saada mielenkiintoisia koostumuksia, jotka ovat dynaamisia korkeudeltaan ja väriltään.

Jos kasvien järjestämisessä on nopeasti kasvava suuntaus, ne ovat kaktuksia ja mehikasveja. Joillakin mukavilla esimerkeillä näytämme sinulle, kuinka voit käyttää näitä kasveja puutarhan suunnittelussa. Seuraavat ehdotukset ja vinkit auttavat sinua sekoittamaan eri kaktukset ja mehikasvit.

Rivitaloinen kivipuutarha

kaktukset meheviä ideoita puutarhan suunnittelu-helppohoitoinen rivitalo

Sekoitetut materiaalit, kuten kivi, metalli ja puu, yhdistyvät luoden vahvan rakenteen ja modernin ulkoasun tähän puutarhaan. Kaktukset ja mehikasvit, kuten tämä aloe, antavat veistoksellisen ilmeen, joka täydentää modernin arkkitehtuurin puhtaita linjoja.

Puutarha, jossa on kierrätettyjä elementtejä retro -ilmeessä

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-retro-ilme

Näyttää siltä, ​​että kaktukset ja mehikasvit tuntevat olonsa kotoisaksi, kun ne kasvavat kaupunkien kylttien, metalliosien ja kirpputorin vanhan roskan vieressä. Tässä eklektisessä sisäpihassa vanhat osat on suunniteltu luovasti. Ruukkukaktuset ja mehikasvit täyttävät puutarhan vilkkaalla vihreällä elämällä, ja kallistuva peili saa pienen alueen näyttämään suurelta.

Yhdistelmä värillisellä taustalla

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhanhoito-helppohoito-tausta-seinä

Tuo elävä sävy ulkoseinään, puutarhavajaan tai aitaan ja istuta sen eteen piikikäs kaktuksia ja mehikasveja, jotta voit näyttää kauniit muodot. Kokeile lämpimiä, maukkaita värejä tai sinistä tuodaksesi esiin kasvien vihreät ja hopeiset värit. Tavoitteena on sekoitus, joka koostuu suurista hoikkaista ja lyhyistä piikkisistä kasvien muodoista. Jos et halua maalata seinää, voit sen sijaan ripustaa sopivan taideteoksen – se on irrotettava, joten se on ihanteellinen vuokralaisille.

Uppoutunut puutarha

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-upotettu puutarha

Tämä jyrkkä ja rivitaloinen puutarharakenne käyttää hankalaa upotettua tilaa. Kaktus ja mehikasvit luovat modernin ilmeen, joka sopii hyvin suurkaupungin puutarhaan ja kasvaa samalla helposti.

 Kaktuksia ja mehikasveja taiteellisesti suunnitellulla sisäpihalla

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-veistoksellinen

Pelaa taiteellisesti korkeiden kaktusten kanssa yhdistämällä ne muihin mehikasveihin ja veistoksellisiin esineisiin. Yritä luoda tämäntyyppinen puutarhan muotoilu suljetulle sisäpihalle tai etualalle – missä tahansa voit nauttia näkymästä sisältä.

Mehikasvit virtaavana vedenä

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-virtaava vesi

Tässä mallissa voidaan nähdä mielikuvituksellinen insertti suuresta savipannusta. Suunnittelu luo illuusion siitä, että istutuslaitteesta virtaa kaskadivettä. Täydellinen vaihtoehto autiomaiseen tyyliin ulkona. Järjestely voidaan helposti luoda istuttamalla maahan vain yhden tyyppinen kaktus tai mehikasvi.

Kaktuksia ja mehikasveja talon reunalla

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-aloe-rockery-way-side

Tämä kasvien esittely talon reunalla on todella luova muunnelma, jonka kanssa sivureuna otetaan käyttöön. Täällä ei ole kastelua, ja maanpeite sileillä kivillä on aivan riittävä. Tällainen muotoilu luo miellyttävän näkymän ja on käytännöllinen tapa optimoida tila puutarhassa tai talon seinän vieressä. Kaktusten ja mehikasvien sekä niiden värin, koon ja muodon valinta on täysin oman maun mukaista. Tämä järjestely toimii monivärisessä lähestymistavassa tai yksittäisessä värimaailmassa.

Kaktuspuutarha betonitiileissä

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoitoiset betonitiilit

Jos sinulla on betonitiiliä, voit järjestää pienen nurkan takapihalle kaktuksilla ja mehikasveilla. Tee puutarhasta talon kohokohta pienellä luovuudella. Aseta lohkot vaiheittain ja täytä ne maaperällä. Aseta sitten valitsemasi kaktukset ja mehikasvit jokaiseen betonitiiliin. Ympäröi lohkot pienillä kasvavilla aloeilla ja älä unohda lisätä ripustettavia kasveja paremman visuaalisen vaikutelman saavuttamiseksi.

Oma riippuva puutarha

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-pystysuora

Pystysuora puutarhan suunnittelu on yhä mielikuvituksellisempaa ja sen monipuolisuutta arvostetaan aidattuilla puutarha -alueilla. Kun tällainen luominen roikkuu maalatun seinän taustan edessä ja kontrastisia kaktuksia ja muita kauniita mehikasveja lisätään, olet taatusti valmis innovatiiviseen konseptiin kotiisi.

Luo merenpohja kaktuksilla ja mehikasveilla

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhan suunnittelu-helppohoito-merenpohja

Tämä puutarhasuunnittelu sopii erityisesti takapihan keskikokoisiin huoneisiin. Käytä lasiastioita tai lasipalloja, jotka voivat valaista polun illalla. Suuret kivet muodostavat taustan, joka saa puutarhan merenpohjan näyttämään aidommalta. Vieraat voivat sukeltaa syvälle katsomaan kauniita kaktuksia ja muita mehikasveja.

Koska kaktukset ja mehikasvit sopivat helposti istutuskoneisiin, pystysuoraan puutarhaan ja mikä tärkeintä, kaikenlaisiin astioihin, niiden kasvava suosio nykyään on asettanut ne tasolle erittäin halutun minipuutarhan kanssa. Tämän tyyppisille viljelykasveille ei käytännössä tarvita kasvinsuojelua tai kastelua, ja muotoja ja kokoja on jokaiseen makuun kaupassa tai saatavilla verkossa.

kaktukset-mehikasvit-ideat-puutarhanhoito-helppohoito-aloe

Previous Post
Hiusten punominen – yksinkertainen opetusohjelma aloittelijoille
Next Post
Jooga kuukautiskipuun: nämä 6 joogaharjoitusta auttavat!