15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yön tuoksuvat kasvit puutarhaan – tyypit ja hoito -ohjeet

yön tuoksuvat kasvit eurooppalaisista putkipensasvalkoisista kukista

Puutarhalla on jo taianomaiset puolensa. Siitä voidaan tehdä hyvin satumainen istuttamalla paljon värikkäitä kukkia tai roikkuvia puita. Mutta et voi vain nauttia puutarhasta päivällä. On kauniita kukkia, jotka haluavat levätä ja nukkua päivällä ja sitten tehdä vaikutuksen kukkivalla loistollaan yöllä. Jos vietät paljon aikaa ulkona, etenkin illalla, olet varmasti sellainen yön tuoksuvat kasvit erittäin hyvä idea tai ehkä ei?

Yöllä tuoksuvat kasvit – miellyttävä tuoksu illalla

kasvit-yö-tuoksuva-vaaleanpunainen-ihme kukka-kukka-pöly-koristele-puutarha-idea

Tässä artikkelissa olemme pyöristäneet kauniita, yöllä tuoksuvia kasveja, joita kannattaa harkita puutarhassa. Lisäksi saat muutamia hoitovinkkejä, joita sinun tulee noudattaa, jotta tuoksuvat kukat tuntuvat todella hyviltä ja täyttävät ilman upealla aromillaan.

Yöllä tuoksuvat kasvit – eurooppalainen putkipensas

kasvit-yö-tuoksuva-putki-pensas-pensas-rehevä kukinta-valkoinen-yksityisyyden suoja

Eurooppalainen putkipensas (Philadelphus coronarius) tekee vaikutuksen valkoisilla kukilla, jotka ilmestyvät keväällä ja alkavat haistaa yöllä. Pensas, joka voi kasvaa jopa 2 metrin korkeuteen, suosii aurinkoista paikkaa puutarhassa, mutta tuntuu myös hyvältä osittain varjossa. Koska tämä on erittäin nopeasti kasvava pensas, on suositeltavaa leikata se usein kukinnan jälkeen.

Japanilainen kuusama (Lonicera japonica)

yön tuoksuvat kasvit kuusama-kelta-valkoinen-kukka-loisto

Toinen mielenkiintoinen pensas japanilaisessa kuusamassa. Houkuttelevat kukat, joilla on epäsymmetrinen muoto, kukkivat ja tuoksuvat jopa päivän aikana. Tuoksu on erityisen havaittavissa yöllä. Näille pensaille yön tuoksuviksi kasveiksi voidaan valita sekä paikka auringossa että osittain varjossa.

Yöllä kukkiva kiipeilijä

kasvit-yö-tuoksuva-japanilainen kuusama-pensas-koristelu-ulkona

Kasvi voi kestää kuivuutta pitkään, mutta sen pitäisi saada säännöllisesti ravinteita lannoituksen kautta. Koska se on kiipeilykasvi, pensas on ihana yön tuoksuva kasvi yksityisyyden suojana, jos annat sen kasvaa aidan varrella. Pylväitä ja julkisivuja voidaan myös koristella tällä kasvilla.

Ihme kukka (Mirabilis jalapa)

kasvit-yön tuoksuva ihme-kukka-vaaleanpunaiset kukat-kiipeily-kasvi-yksityisyyden suoja

Vaikka tämä kasvi ei ole liian vaikuttava päivällä, se valitaan usein puutarhan suunnitteluun. Syynä tähän on se, että vihreitä lehtiä koristavat kauniit kukat eri väreissä auringonlaskun jälkeen. Jos haluat nauttia kukista päivän aikana, sinun ei tarvitse tehdä ilman näitä kauniita, yöllä tuoksuvia kasveja. Jos istutat ne varjoon, kukat myös päivän aikana.

Iltaesikko (Oenotherа sp.)

kasvit-yön tuoksuva-ilta-esikko-vähän kasvava-vaatimaton-keltainen sora

Iltaesikko matalakasvuisina ja yön tuoksuvina kasveina sulkee kauniit, keltaiset kukkansa kuumana vuorokaudenaikana. Tämä laji on yksivuotinen kasvi, joten se on istutettava uudelleen joka vuosi. Ne ovat erityisen suosittuja kukkalaatikoissa.

Ipomoea alba

kasvit-yö-tuoksuva-ipomoea-alba-garden-design-idea-valkoinen-kukka

Tämä valkoinen kukkiva koru on myös vuosittainen ja samalla kiipeilykasvi. Kasvi tuntuu erityisen kotoisalta varjoisilta ja pimeiltä alueilta, joten se sopii erinomaisesti puutarhan vihertämiseen, jossa on paljon varjoalueita. Mutta tällaiset yön tuoksuvat kasvit voivat menestyä myös auringossa. Kukat näyttävät kuitenkin kuihtuneilta ja näyttävät kauneutensa vasta pimeän tullessa tai pilvisenä päivänä.

Valkoisia kukkia Ipomoea alballe

kasvit-yö-tuoksuva-ipomoea-kiipeily-kasvit-houkutteleva-hoito-vinkkejä

Valitsemalla tällaiset yöllä tuoksuvat kasvit takaat niille ravinteikkaan ja kostean maaperän. Tämä ei kuitenkaan saisi pitää liikaa vettä, jotta juuret eivät mätäne. Käytännöllinen asia tässä yksivuotisessa kasvissa on, että se lisääntyy itsestään. Siemenet jaetaan automaattisesti puutarhaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä ensi vuonna.

Palmu lilja (yucca)

kasvi-yö-tuoksuva yucca-välimeren-eksoottinen-kukka-valkoinen-miekka-lehdet

Palmu lilja on erittäin suosittu puutarhan suunnittelussa. Se antaa puutarhalle tietyn eksoottisen tunnelman ja miellyttää silmää kauniilla kukinnoilla, jotka kuitenkin suosivat vähemmän valoa. Siksi on parempi valita paikka varjossa. Muuten joudut odottamaan pimeitä päiviä tai yötä. Välimeren yön tuoksuvat kasvit ovat erittäin helppoja hoitaa ja ne voidaan istuttaa mihin tahansa.

Yleinen yömyrsky (hesperis matronalis)

yön tuoksuvat kasvit tavallinen-yö-viola-lila-biennaalikukka

Yövioletti on kaksivuotinen kasvi, jolla on kauniit violetit kukat. Nämä kukkivat vasta toisena vuonna toukokuusta elokuuhun ja auringonlaskun jälkeen. Tällaisille yön tuoksuville kasveille on parasta valita aurinkoinen paikka. Tarvittaessa voit myös istuttaa kauniin kukan varjoon.

Puutarha Levkoje (Matthiola incana)

yön tuoksuvat kasvit puutarha-levkoye-väriset-kukat-vuosittain-vaaleanpunainen-valkoinen-lila

Vaikka tämä kukka elää vain vuoden ja sitten se on kylvettävä uudelleen, se kannattaa ottaa puutarhaan. Ne miellyttävät sinua rehevillä ja unenomaisilla kukilla, joilla on myös voimakas ja miellyttävä tuoksu. Jos haluat saada tämän tuoksun taloon, voit luoda kauniita kukkakimppuja. Yöhajuisille kasveille, kuten puutarhan levkoylle, valitse ravinteikas ja kostea maaperä.

Yö jasmiini (Cestrum nocturnum)

kasvit-yö-tuoksuva-yö-jasmiini-aromi-sänky-design-puutarha

Vaikka yö jasmiinia ei todellakaan huomaa päivän aikana eikä se ole itse asiassa mitään erityistä, sitä ei pidä aliarvioida. Koska, kuten nimestä voi päätellä, se huipentuu yöhön. Ei ole syytä, että yö jasmiinia kutsutaan usein “yön kuningattareksi” yön tuoksuvaksi kasveksi.

Pimeä sijainti

yöllä kukkivat kasvit kukka-yö jasmiini-potti-idea-design-terassi

Tuoksu, jota yö jasmiini huokuu yön tuoksuvina kasveina, on yksinkertaisesti päihdyttävä, ja sitä voidaan kuvata sekoitukseksi jasmiinista ja lehmuskukasta. Koska vaarana on, että yön jasmiini kuivuu ja kuolee auringossa, on parempi valita varjoisa paikka. Talvella kasvi kuitenkin tarvitsee paikan talossa.

Phlox “Midnight Candy”

kasvi-yö-tuoksuva-floksi-valkoinen-vaaleanpunainen-keskiyön-karkkia-art-vinkit

Löydät myös yön tuoksuvia kasveja floksikasvista. Tarkoitettu on niin kutsuttu “Midnight Candy” -tyyppi mielenkiintoisilla valkoisilla kukillaan. Se on monivuotinen kasvi, joka on myös erittäin vaatimaton ja helppohoitoinen.

Sitruuna Daylily (Hemerocallis citrina)

kasvit-yön tuoksuva sitruuna-päiväkukka-keltainen-kaunis-puutarha-design-idea-helppohoitoinen

Kauniin sitruunan päiväkukka on keltaisia, suuria kukkia, jotka kukkivat päivän aikana. Sitruunoita muistuttava tuoksu on kuitenkin havaittavin yöllä. Jos arvostat helppohoitoisia, yöllä tuoksuvia kasveja, tämä kukka on täydellinen valinta. Koska se on hyvin vaatimatonta. Monivuotinen kasvi voidaan levittää mukuloiden avulla.

Previous Post
Bandana -kampaukset – 28 ideaa naisellisuuden ilmaisemiseksi
Next Post
Harjoitukset selluliittia vastaan: vinkit ja harjoitussuunnitelma kiinteälle iholle yhdellä silmäyksellä!