15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suunnittele puutarhasi kivillä ja soralla – vinkkejä parhaan kiven valitsemiseen

Puutarha, jossa on kiveä ja soraa, luo modernia, romanttista hiekkaa

Kivet ovat yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista modernissa puutarhasuunnittelussa, koska ne ovat helppohoitoisia ja monipuolisia. Eri koristekivillä on erilaiset ominaisuudet ja tämä johtaa moniin mahdollisiin sovelluksiin. Vinkkimme auttavat sinua valitsemaan oikean kivityypin tarpeidesi mukaan. Anna itsesi inspiroida omaa puutarhaasi kivillä ja soralla!

Kun valitset oikean tyyppistä kiveä, sinun on aina kiinnitettävä huomiota kolmeen kriteeriin: väri, muoto ja raekoko. Raekoko osoittaa, kuinka suuret yksittäiset hiukkaset (jyvät) ovat. On olemassa erittäin suuria koristekiviä gabionkivien ja louhoskivien muodossa. Pienempiä koristekivimuunnelmia ovat koriste -sora, koristehake, sora ja koristehiekka. On kuitenkin aina muistettava, että karkeampia kiviä on helpompi hoitaa kuin pienempiä.

Kun optiikka on etualalla

Suunnittelupuutarha kivipunaisella hiekalla laventelipensas Välimeren tunne

Kivien värin valinta riippuu ensisijaisesti henkilökohtaisista mieltymyksistä ja ympäristöstä. Esimerkiksi harmaa koristeellinen sora on erittäin neutraali ja sopii melkein mihin tahansa ympäristöön. On myös suositeltavaa sovittaa kivityyppi puutarhan tyyliin. Riippuen siitä, haluatko sen olevan moderni, viihtyisä vai romanttinen, valinta on sinun Koristeellinen sora eri karkeissa ja sävyissä on hienoa. Voit luoda meditatiivisen zen -tunnelman esimerkiksi valkoisella tai mustalla soralla, kun taas punertavat kivet välittävät Välimeren tunnelman. Tietysti on myös saatavana värikkäitä kiviseoksia, jotka sopivat täydellisesti luonnonpuutarhaan.

Jos haluat luoda tyylikkäitä osioita puutarhaan

Luo puutarha kivillä Gabions. Tukiseinä. Korkeuserot. Puutarhaterassi

Suurempia kiviä voidaan käyttää gabioneissa, esim. Väliseinien luomiseen puutarhaan tai melusuojaukseen. Kivillä täytetyt teräsverkkokorit ovat myös hyödyllisiä, jos haluat kompensoida puutarhan korkeuseroja tai turvata kaltevuuden. Gabionien avulla voidaan myös luoda luovia puutarhaideoita, kuten istuimia ja korotettuja sänkyjä.

Ja mitkä kivet sopivat gabioneille? Suosittelemme hiukan suurempaa raekokoa, n. 50 mm, joka sopii ihanteellisesti kivikorien tai gabion -aitojen tavallisiin silmäkokoihin. Täyttöä varten Gabions Usein käytetään graniittia, marmoria, basalttia, kvartsiittia, dolomiittia tai kalkkikiveä.

Jos haluat estää rikkakasvien kasvun

Kivipatja laava multaa kukkapenkki rikkakasveja vastaan

Sora ja murskattu kivi ovat hienoja kuin multaa. Multakerros varmistaa, että rikkakasvien kasvu pysyy vähäisenä ja kosteus säilyy maaperässä pidempään.

Lava -multaa on erinomainen vaihtoehto orgaanisille vuodevaatteille, koska se ei mätää. Se on huokoinen vulkaaninen kivi, jolla on lämmin, luonnollinen ulkonäkö ja monia positiivisia ominaisuuksia. Suuremmille sängyille suositellaan 8/16 mm: n raekokoa, jotta istutus ja lapion käsittely eivät tule kidutukseksi.

Sliver japanilainen puutarha rikkakasvien ehkäisy

Liuskekivihake on litteä koristehake, ja se on myös erinomainen vaihtoehto kuorimultaa vastaan ​​rikkakasvien torjunnassa. Sitä on saatavana eri väreissä – harmaasta ja mustasta violettiin ja vihreään.

Suunnittele ajotiet, puutarhapolut tai terassipäällysteet soralla

Koristeellinen karkeus graniitti puutarha polkuja terassit ajotieltä

Soraa ja soraa sisältäviä puutarhapolkuja on helppo luoda, ne näyttävät luonnollisilta ja ovat erittäin halpoja. Terassipäällysteeksi suositellaan kiviä eikä soraa. Pehmeän muodonsa ansiosta ne ovat erittäin helppoja kävellä ja kauniita katsella. Pienet kivet sopivat erityisen hyvin patioille, joissa on huonekaluja.

Hiekkaa käytetään paremmin sisäänkäynteihin. Jotta voit ajaa autollasi ongelmitta, sinun on varmistettava hyvä alarakenne. Kiveä pitävät sorakennot lisäävät vakautta. Tämä tekee maaperästä yhtä vakaan kuin päällystetty polku.

Luo puutarha, jossa on sorakennoja lisää vakautta

Lisävinkkejä koriste -soran, hiekan ja muiden ostojen ostamiseen.

  • Jos kiinteistö on pienellä rinteellä, valitse raskaat koristekivet, joiden raekoko on suurempi. On tärkeää, että ne eivät ole liian pyöreitä, jotta ne eivät liukua pois.
  • Jos haluat puutarhan, joka ei vaadi paljon huolta, älä unohda laittaa rikkaruohoa soran tai sirun alle.
  • Nurmikon reunalla eri puutarha -alueiden, kuten nurmikoiden, sora -alueiden, kukkapenkkien ja monien muiden, erottaminen on erittäin helppoa.

Löydä valtava valikoima kiviä ja kaunista puutarhaasi henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan!

Puutarhasuunnittelu, jossa on kivi- ja sorajousen kivi -joen kivien koristelu

lampi kivillä vesiputous oranssi keltainen

Vesi ominaisuus lampi vesiputous liuskekivi kivi koriste sora harmaa

Kuvan lähde: Amagard.com

Previous Post
Bandana -kampaukset – 28 ideaa naisellisuuden ilmaisemiseksi
Next Post
Harjoitukset selluliittia vastaan: vinkit ja harjoitussuunnitelma kiinteälle iholle yhdellä silmäyksellä!