15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korotettujen sänkyjen rakentaminen puutarhaan – 19 ideaa eri materiaaleista

Haluatko lisätä puutarhan sadonkorjuuta merkittävästi? Toki! Silloin kannattaa kysyä paremmin ns. Korotetuista sängyistä. Se on itse asiassa hyvin yksinkertaista: matalan seinän kasatulla maalla on parempi maaperän laatu, joten voit hallita rikkakasveja paremmin ja puutarhatyöt helpottuvat. Kokeneet puutarhurit käyttävät korotettuja vuoteita vihannesten kasvattamiseen, mutta myös koristeellisten koristeiden näyttämiseen. Koska hallitset korotettujen sänkyjen rakennetta, voit päättää suunnittelusta itse. Se voi olla puhtaasti utilitaristinen tai lisätä puutarhaan tyylikkään ominaisuuden.

Korotetut vuoteet puutarhassa – suojaverkko

korotetut sängyt puutarhassa ristikko puu kevyt puutarhatarvikkeet

Korotettujen sänkyjen tulisi olla vähintään kahdeksan tuumaa syviä ja täynnä rikas maaperää. Seos, joka koostuu kolmanneksesta mätänevästä lannasta tai kompostista kahteen kolmasosaan ilmastetusta maaperästä, on hyvä alku. Varmista, että lisämuutokset ovat yhtä hyviä kukkapenkkisi ammatissa. Korotettujen vuoteiden leveyden ei tulisi olla yli 1,22 metriä, joten voit työskennellä missä tahansa sisällä ilman, että sinun on kiivettävä sänkyyn.

korotetut vuoteet puutarhapenkissä idea sivupöytä tomaatit kukat istuinalue

Ennen kuin nostat sängyn, ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin estääksesi rikkaruohojen kasvamisen siellä tai tuholaisia, kuten maa -oravia. Parempi pitää ne poissa. Tässä on muutamia ideoita sen tekemiseen Korotetut vuoteet puutarhassa voi seinään. Pysy kanssamme, nyt asiantuntijatiedot seuraavat!

Rakenna korotetut sängyt puutarhaan – laudat ja pylväät

korotetut vuoteet puutarhassa tammi pienet metallitangot verkkosuoja

Voit nopeasti seinätä korotetut sängyt ja rakentaa yksinkertaisia ​​sivuja havupuuta. Tämä materiaali on helppokäyttöinen ja sillä on yksi etu: se on kiinteä. Kuitenkin sinun on uusittava korotettujen vuoteiden seinä viiden vuoden välein. Luonnollinen kuusi tai mänty on täydellinen tähän. Rakenne toimii hyvin yksinkertaisesti kielen ja uran periaatteen mukaisesti ja tarvitset vain vasaran.

Korotetun sängyn luominen: Vinkkejä oikean täytön ja istutuksen tekemiseen

Korotetun sängyn rakentaminen lavoista: mansikoille, vihanneksille ja muille.

Kasvikivien asettaminen ja istuttaminen – ideoita ja vinkkejä puutarhan suunnitteluun

Cedar tai punapuu korotetut vuoteet

korotetut sängyt puutarhassa kasvien kukat idea setri koiran yksityisyysnäyttö

Cedar- tai punapuulaudat ovat ihanteellisia korotetuille sängyille, koska ne ovat säänkestäviä ja kestävät tuholaisia. Tällaiset korotetut sängyt kestävät paljon kauemmin kuin havupuista valmistetut sängyt. Mutta jokainen puusta valmistettu sänky on ympäristöystävällinen ja runsaasti etuja, ja se voidaan myös kierrättää. Myös kukat, yrtit ja vihannekset menestyvät paremmin ja sato on mahdollinen. Lisäksi puusta valmistetut korotetut sängyt sopivat täydellisesti pieniin puutarhoihin ja parvekkeille, ne vievät vähän tilaa ja takaavat luonnollisen vaikutuksen.

Paju aita

korotetut vuoteet puutarhassa paju paju tukea vihanneksia kasveja

Tarvitset pitkät, ohuet oksat, kuten pajun oksat, jotka on kudottava vaarojen väliin noin 18 tuumaa toisistaan ​​seinän muodostamiseksi. Kun seinä on noin 10 tuumaa korkea, taivuta noin 5 cm: n tikkuja sen päälle käänteisenä U -kirjaimena ja työnnä päät maahan, jotta se kiinnittyy paikalleen. Piirrä seinän sisäpuoli puutarhakalvolla tai säkkikankaalla, jotta maaperä pysyy seinien sisällä. Pajuinen korotettu sänky kiinnittää huomiota erityisesti parvekkeella ja terassilla. Se näyttää erittäin koristeelliselta ja antaa sinun kasvattaa pieniä kasveja, kuten tuoreita yrttejä, vihanneksia ja kauniita kukkia.

Tiilet tai sementtipalat

korotetut sängyt tiilet puutarharakennusideat lehtisalaatti

Jos puu ja paju eivät näytä sinulle riittävän kestäviltä tai ovat liian monimutkaisia ​​rakentaa itsellesi, tähän tarkoitukseen voidaan käyttää myös jäännöksiä. Ennen rakentamisen aloittamista rikkaruohot poistetaan, sitten kaivetaan hieman sängyn kokoista maaperää ja päälle asetetaan rikkaruoho. Täytä sitten neljännes vuoteesta hiekalla tai soralla viemäröintinä. Voit myös vuorata lattian sisälle kanin langalla, jotta estät myrkkyjen pääsyn sisään. Tiilistä valmistettu korotettu sänky kestää sisäpuolen paineen jopa ilman laastia. Tätä varten sen pitäisi tulla hieman tiukemmaksi yläosaa kohti, melkein huomaamatta. Tietysti se voi kasvaa vain rajoitetusti.

Korotettu sänky kasvikivistä

korotetut sängyt puutarhaideat sementtilaatat suppilokukka

On ehdottomasti helpompaa rakentaa korotettu sänky itse kuivana kivimuurina, jossa on betoniset sulkulaatat tai ns. Kasvikivet. Ensinnäkin on valittava suotuisa paikka, joka on suojattu tuulelta ja säältä. Korotettu sänky on parasta luoda pohjois-eteläsuunnassa. Näin kasvit voivat hyötyä optimaalisesti auringonvalosta. Muoto on enimmäkseen laatikon muotoinen, jolloin on olemassa kasvikiviä, joita kutsutaan myös hohkakiviksi, sopivissa muodoissa, kuten ellipsit tai epäsäännölliset. Loppujen lopuksi sängyn ei pitäisi olla kovin leveä, jotta se voidaan helposti puutarhoittaa kaikilta puolilta. Kasvikiven muodosta riippuen rappaus laastilla voi olla tarpeen tai ei. Jos korotettu sänky ei ole kovin suuri, voit jättää laastin pois.

Korotettu sänky betonista valmistetuista huivikivistä

korotetut sängyt puutarhassa rakentaa ideoita materiaali sementti lohkoja

Koska ne ovat pieniä ja suorakulmaisia, on helppo rakentaa lyhyitä seiniä tiileillä ja tuhkalohkoilla. Itse asiassa niiden kanssa on niin helppo työskennellä, ne on helppo siirtää ja ne hyödyntävät rajoitettua tilaa parhaalla mahdollisella tavalla. Monet puutarhurit haluavat murskata korotetut sängyt sillä.

Hiekkasäkit

korotetut vuoteet puutarha rakentaa ideoita hiekkasäkki orvokki

Kuten tiilet, hiekkasäkit ovat kapeita ja helppoja käsitellä. Pinoa aina kaksi hiekkasäkkiä päällekkäin, jotta pystyt rakentamaan korotetun sängyn seinän nopeasti. Tämä on kuitenkin väliaikainen ratkaisu ja sopii erityisesti yksivuotisille kasveille. Talvella ja myrskyissä laukut eivät yleensä pysy yhdessä. Tätä varten on suositeltavaa suunnitella hiekkasäkkipohja kiinteälle seinälle ja hyödyntää sen vakaata pitoa.

Puunrunkoja ja kantoja

korotetut sängyt puutarharakennusideat puunrungot leima -aineisto

Juuri puunrungot, halkaisijaltaan noin 30 cm, sopivat täydellisesti puutarhan korotettujen sänkyjen luonnonmuureihin. Epäsäännöllisiä puukantoja ja oksia voidaan käyttää myös paksuihin seiniin, jos haluat antaa korotetuille sängyille epäsäännöllisen muodon, mikä antaa puutarhallesi varmasti mielenkiintoisen ilmeen. Älä myöskään unohda, että korotettu sänky käyttää enemmän vettä, varsinkin kesällä.

Heinäpaalit

korotetut sängyt puutarhassa rakentavat heinäpaalimateriaaleja kurpitsaideoita

Pienet heinäpaalit ovat riittävän suuria ja leveitä korotetuille sängyn seinämille, ja ne voivat myös olla hyvä paikka levätä väsyneille puutarhureille. Ne hajoavat suhteellisen nopeasti, joten nämä korotetut vuoteet on rakennettava uudelleen muutaman vuoden välein. Heitetystä heinasta tulee myös hyvä multaa.

Säkkikangas säkit

korotettu vuode kukat vihannekset juutti säkki rakentaa

Voit täyttää suuret juuttisäkit mullalla ja jättää ne vapaaksi. Ylhäällä voit tehdä rakoja ja istuttaa jotain haluamallasi tavalla. Tätä ei voi kutsua korotetuksi vuoteeksi, mutta se on loistava idea vaihtoehtona perinteisille kukkaruukkuille ja istutuskoneille. Lisäksi voit yksinkertaisesti laittaa juuttipussiin säiliökasvin, jonka säiliö ei ole erityisen kaunis, laittaa sen jonnekin puutarhaan ja ripotella multaa.

Korotettu sänky aaltopahvista

aallotetut korotetut sängyt puutarha rakentaa ideoita lanka

Edellä kirjoitetun perusteella olet todennäköisesti jo vakuuttanut itsesi, että Korotetut vuoteet puutarhassa ovat konseptiltaan hyvin yksinkertaisia, mutta voivat lisätä puutarhatilan tuottavuutta uskomattoman monipuolisella tavalla. Ne voidaan rakentaa hyvin yksinkertaisista malleista tai ne voidaan koota asiantuntevasti hienoista materiaaleista kestämään monta vuotta. Joka tapauksessa ne voivat helpottaa puutarhanhoitoa ja parantaa satoasi. Lisäksi teet puutarhamaisemastasi vieläkin vaikuttavamman korotetuilla vuoteilla. Noudata ehdotuksiamme, anna mielikuvituksesi valloittaa ja harkitse korotettua sängyn muotoilua.

korotetut sängyt puu puutarharakennus ideoita kukkia

Jos tilavalle sängylle ei ole paljon tilaa, yrttispiraali tai laatikkovuode on täydellinen ratkaisu. Se toimii enemmän tai vähemmän koristeena, mutta luo suuren katseenvangitsijan. Se on myös erittäin helppo rakentaa itse ja voit tehdä sen jopa puujätteistä. Lisäelementit, jotka muistuttavat todellista laatikkoa, kuten avaimenreiät ja napit, vain vahvistavat söpöä vaikutelmaa.

korotetut vuoteet puutarharakennus puulattiat vihannekset salaattikasvit

Olipa kotipuutarhassa tai parvekkeella, korotettu sänky on vaihtoehto keittiön puutarhaan, joka on helpompi hoitaa ja korjata. Harrastuspuutarhureille, luonnon ystäville ja kaupunkien hipstereille, jotka haluavat syödä kotitekoista krassia juustoleivänsä päällä. Pienellä ammattitaidolla ja luovuudella n’man voi luoda korotetun sängyn melkein mistä tahansa käsillä olevasta materiaalista. Eurolavat, vanhat laatikot, kivet ja käytetyt klinkkeritiilit ovat tähän täydellisiä. Koska yhä useammilla kaupungin ihmisillä ei ole suurta puutarhaa, mutta he eivät silti halua tehdä ilman kukkia ja tuoreita yrttejä.

Ja lopuksi, tässä on hyvä vinkki toimitukseltamme erityisesti sinulle:

Korotetut vuoteet puutarhassa istuttamalla kivivihanneksia kukkia

Jos suunnittelusi sallii sen, ripusta reunus korotettujen vuoteiden reunaan: “Ole varovainen, lyhyt seinä”! Tämä tekee itse asiassa myös erittäin mukavan paikan työkaluille ja muille puutarhamateriaaleille. Toivotamme sinulle monia miellyttäviä tunteja fyysistä työtä ja henkistä rentoutumista puutarhassa!

Rakenna korotetut sängyt puutarhaan – setri- tai punapuun lankkuja

korotetut sängyt puu setri vihannespuutarha rakentaa omat ideasi kukat

korotetut vuoteet puutarha rakentaa nurmikko liuskekivi laatat

korotetut sängyt, paju -aidan seinät puutarhanrakennusideoissa   korotetut sängyt puutarharakennusideat vihannespuutarha -aita

korotetut sängyt puutarhassa rakentavat puu -setri -vihannespuutarhaideoita

korotetut sängyt rakentavat puutarhaideoita kukat vihannekset

Previous Post
Sopiva seinämaali olo- ja makuutiloihin
Next Post
Tee omat joulukortit painikkeilla – 28 hienoa ideaa