15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kukkaruukun saniaiset varjossa – loistavat järjestelyt

Kukkaruukun saniaiset varjossa, istutuslehti jättää tekstuurin

Yleensä terassilla tai parvekkeella on katto. Jos tämä koskee sinua, olet huomannut, että aurinko ei paista tällä alueella liian usein. Ja loppujen lopuksi se on myös katon tarkoitus. Jos haluat silti suunnitella terassin kauniilla järjestelyllä, joka sopii ruukkuun, sinun pitäisi tietää, mitkä sopivat varjoon. Meillä on useita tyyppejä Kukkaruukun saniaiset varjoon koota, joka antaa tekstuurin säiliöön.

Varjostetut kukkaruukun saniaiset lisäävät tekstuuria

kukkaruukku-saniaiset-varjo-bob-tukkainen-ahkera-fleece-vaaleanpunainen-idea-design

Varjokasveista yleisimpiä ovat begoniat, fuksia tai ahkerat liskoja. Ne vain tunnetaan paremmin. Mutta tänään haluaisimme esitellä teille kukkasipujen saniaisten upeuden varjossa. Erilaiset lehtimuotot ja -koko tekevät upeasta katseenvangitsijasta kaikissa järjestelyissä ja sopivat erityisen hyvin taustaksi.Jos sinulla on varjoisa parveke pohjoisessa tai lännessä, sinun ei enää tarvitse miettiä, mitkä kasvit valita. Harkitse vain saniaisia.

Kukkaruukun saniaiset varjolle – punaiset huntu -saniaiset

kukkaruukku-saniaiset-sävy-punainen huntu-saniainen-vuodevaatteet-idea-sekoitus-kasvit

Punaisen verhon saniaisen erityispiirre (Dryopteris erythrosora) ovat muun muassa pronssinvärisiä lehtiä. Heillä on tämä mielenkiintoinen väri nuorena. Mitä suuremmiksi lehdet kasvavat, sitä enemmän ne muuttuvat vihreiksi. Ne muodostavat myös kaarevan rakenteen. Voit luoda kauniin järjestelyn yhdistämällä nämä kukkaruukun saniaiset varjoon värikkäiden kukintojen tai mielenkiintoisen muotoisten kasvien kanssa.

Idea järjestelystä

kukkaruukku-saniaiset-varjo-punainen huntu-saniainen-dryopteris-erythrosora-terassi-parveke

Yhdistelmänä esimerkiksi keulahamppu (Sansevieria trifasciata) tai isännät. Suunnittele myös oikea koko kukkaruukulle tai kylvökoneelle. Nämä varjossa olevat kukkaruukun saniaiset saavuttavat korkeuden ja leveyden jopa 60 cm. On erittäin helppo hoitaa kasvi, joka tuntuu erittäin mukavalta sekä syvässä että vaaleammassa sävyssä. Nämä kukkaruukun saniaiset kastellaan vain satunnaisesti varjoa varten. Tavalla tai toisella maa kuivuu hitaasti varjossa.

Kuparin värinen taide

kukkaruukku-saniaiset-varjot-kullanväriset-lehdet-kirkkaus-lämpimät vivahteet

Jos haluat luoda katseenvangitsijan käyttämällä alkuperäisiä värejä, voit valita tämän tyyppisen kukkaruukun saniaiset varjossa. Se on ns Dryopteris erythrosora “Kirkkaus”. Tässä näytteessä lehtien kaunis väri kestää koko kevään.

Lämpimien värien järjestely

kukkaruukku-saniaiset-sävy-punainen huntu-saniainen-kupari-oranssi-väritys-kevät

Muunnelma sopii hyvin lämpimien värien järjestelyn luomiseen. Voit tehdä tämän käyttämällä vain muuntyyppisiä kukkaruukun saniaisia ​​varjossa samanväristen kanssa tai valitse kukkia, joiden kukinta on oranssi, punainen tai keltainen. Varmista kuitenkin, että nämä sopivat myös varjoon.

Saniaiset kylmissä sävyissä

kukkaruukku-saniaiset-varjo-hopea-violetti-sateenkaari-saniainen-saniainen fronds

Vähemmän vaikuttavia ovat varjossa olevat kukkaruukun saniaiset, jotka ovat väriltään kylmiä. Yksi tällainen laji on sateenkaari -saniainen (Athyrium niponicum). Sen lehdissä on värisekoitus violetti ja hopea. Olipa yksittäinen kasvi tai järjestelyn muodossa, nämä saniaiset ovat todellinen kohokohta parvekkeella ja terassilla.

Yhdistä sateenkaaren saniaiset

kukkaruukku-saniainen-varjo-sateenkaari-saniainen-violetti-hopea-harmaa-väri

Jätä se kylmään väriyhdistelmään ja koota järjestely kukkaruukun saniaisten kanssa tämän lajin varjossa sekä violetit tai viininpunaiset begoniat. Jos aurinko ei riitä, voit myös lisätä violetin kellon ja luoda mielenkiintoisen väripelin. Sateenkaarisanasta tulee 45 cm korkea ja leveä. Hän pitää parempana vaaleampaa sävyä.

Hartin kielen saniainen

kukkaruukku-saniainen-varjo-hirvi-kieli-saniainen-yksittäinen kasvi-järjestely-istutus

Ensi silmäyksellä saatat yllättyä. Koska polttarit kielen saniainen (Asplenium scolopendrium) ei ole optisesti samanlainen kuin useimmat muut saniaiset. Se koostuu varsista, jotka muodostavat leveitä lehtiä ylöspäin ja seisovat pystyssä. Siksi nimi: Lehdet muistuttavat kieliä. Tämä ominaisuus tekee näistä kukkaruukun saniaisista erityisen houkuttelevia varjossa järjestelyn pääkasvina. Istuta ne keskelle ja reunalle alhaisilla kukilla.

Suunnittele kukkaruukku

kukkaruukku-saniaiset-varjo-peura-kieli saniainen-asplenium-scolopendrium-alkuperäinen-lehdet

Tämä antaa järjestelylle mielenkiintoisen tekstuurin. Varjostimen kukkaruukun saniaiset ovat halkaisijaltaan jopa 45 cm. Suunnittelet yhtä paljon korkeutta. Kasvit tuntevat olonsa erittäin mukavaksi sekä syvässä varjossa että osittain varjossa, mutta niitä on kasteltava säännöllisesti.

Länsi miekka saniainen

kukkaruukku-saniainen-varjo-länsi-amerikkalainen-miekka-saniainen-klassinen-lehtimuoto

Saniaiset, eli tämän lajin lehdet, ovat kapeita ja pitkiä. Kuten nimestä voi päätellä, ne muistuttavat miekkaa. Se sopii jälleen erinomaisesti järjestelyn keskeiseksi laitokseksi. Voit sitten yhdistää kukkaruukun saniaiset varjossa värikkäisiin kukkiin. Ne edustavat upeaa taustaa, jonka antaa myös rehevä vihreä. Koska se koristaa ruukkua korkeudellaan, roikkuvat kukat sopivat myös lisäelementiksi.

Kukkaruukun saniaiset varjossa – leikkaus

kukkaruukku-saniainen-varjo-miekka-saniainen-länsi-amerikkalainen pensas-optiikka-vihreä

Ikivihreä Länsi -Amerikan miekkasanan (Polystichum munitum) tulisi leikata takaisin joka kevät. Tämä tapahtuu ennen uusien arkkien ilmestymistä. Tämä antaa sinulle vahvoja lehtiä. Koska nämä ovat hillittömiä kukkaruukun saniaisia ​​varjossa, voit istuttaa ne puutarhaan, jos haluat muuttaa kukka -asetelmaasi.

Saniaisten asettaminen puutarhaan

kukkaruukku-saniaiset-varjossa-kauniit lehdet-länsi-amerikkalainen miekka-saniainen

Odota vaikuttava korkeus jopa 90 cm. Sama koskee myös halkaisijaa. Nämä varjossa olevat kukkaruukun saniaiset ovat myös erittäin mukavia auringossa, joten voit helposti löytää paikan puutarhassa heille, kun aika tulee. Maaperän tulee olla kosteaa, mutta se voi myös kuivua vahingoittamatta kasveja.

Miekka saniainen

Kukkaruukku-saniaiset-varjostavat miekkasanat-verannat-design-penkit-kasvit-koristavat

Miekkasanat (Nephrolepis exaltata). Näitä varjossa olevia kukkaruukkasanoja käytetään pääasiassa sisätiloissa, mutta ne soveltuvat myös hyvin ulkotiloihin, jos lämpötila on vähintään 4 astetta. Ihanteellisissa olosuhteissa, joita ei suinkaan ole vaikea taata, kasvi ilahduttaa sinua rehevällä kasvullaan ja vahvoilla vihreillä lehdillään.

Ympäristövaatimukset

kukkaruukku-saniaiset-varjossa-muratti-järjestely-miekka-saniainen-tulppaanit

Näille kukkaruukun saniaisille on tärkeää, että valitset maaperän, joka on hyvin valutettu, mutta joka voi silti säilyttää kosteuden, koska kasvi rakastaa sitä. Sen jälkeen voit tiedustella muita kasveja ja kukkia, jotka ovat mukavia samoissa olosuhteissa, tehdä kauniita järjestelyjä.

Yksittäisenä kasvina

Kukkaruukku-saniainen-varjo-miekka saniainen-riippuva kattila-terassi-katto

Miekkasanan mitat ovat 75 cm. Ei vain järjestely, nämä kukkaruukun saniaiset ovat todellinen katseenvangitsija varjossa. Ne näyttävät myös upeilta yksittäisenä kasvina ja erityisesti korkeammilla tasoilla. Kokeile esimerkiksi ripustusastiaa tai kapeita ja korkeita istutuskoneita.

Uuden -Seelannin puun saniainen

kukkaruukku-saniaiset-varjo-uusi-seelanti-puu-saniainen-ulkona-koristelu-ruukkukasvi

Jos olet päättänyt käyttää kukkaruukun saniaisia ​​varjossa yhtenä kasveina, sinun on ehdottomasti harkittava tätä lajia. Myös kaikki muut puusanat sopivat. Uuden -Seelannin puun saniainen (Dicksonia squarrosa) muodostaa rungon ja on jopa 6 metriä korkea. Tätä korkeutta on kuitenkin helppo rajoittaa kylvökoneessa. Tämä kaunis laji muodostaa myös kruunun, jonka säde voi olla 120-180 cm.

Puusanan sijainti

Kukkaruukun saniaiset varjopuulle saniainen-dicksonia-squarrosa-eksoottinen

Kiinnitä ruukku puusanalla suojattuun paikkaan. Hän pitää myös erityisesti varjoisasta tai osittain varjostetusta paikasta. Kuten jo mainituissa näytteissä, vettä tulisi välttää, mutta kostea maaperä on toivottavaa. Jos lämpötila laskee alle miinus 3 asteen, sinun pitäisi löytää lämmin paikka näille kukkaruukun saniaisille varjossa. Ne ovat kaikkea muuta kuin sitkeitä.

Awn -kilven saniainen

kukkaruukku-saniainen-varjo-awn-kilpi-saniainen-puutarha-aksentti

Kuten kaikki saniaiset, myös markiisin suojakilpi (Polystichum setiferum) näyttää erityisen hyvältä metsäisessä maisemassa. Tälle lajille on ominaista vaakasuoraan kasvavat lehdet. Kukkaruukun saniaiset varjossa voivat tehdä mukavan siirtymisen muodollisesta alueesta villimmäksi, kun se asetetaan esimerkiksi patiolle tai kukkapenkille. Täysi sävy sekä kostea maaperä ilman kastumista ovat suositeltavia. Tämän ansiosta kasvit voivat kehittyä täydellisesti ja saavuttaa tavanomaisen koon 60-90 cm.

Kasviidea varjolle

kukkaruukku-saniaiset-varjostimelle-idea-ahkera-fleece-valkoinen

Täällä voit nähdä esimerkin kukkaruukun saniaisten järjestelystä varjossa sekä ahkeran liskän valkoisilla kukilla ja muratilla. Käytä kasveja, joilla on erilaiset lehtimuotot ja -värit, luodaksesi mielenkiintoisia kontrasteja. Kukat voidaan valita sekä neutraaleina että värillisinä. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä saniaista valitset, tulos on yksinkertaisesti henkeäsalpaava.

Previous Post
DIY: kaunis koristelu ajopuulla tuo luonnon kauneutta
Next Post
Ylelliset huvilat Oceanique Vietnamin kaakkoisrannikolla