15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – 12 hienoa esimerkkiä

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointiprojekteista Esimerkkejä puutarhalammen kukista

Puutarha edustaa henkilökohtaista paratiisiamme ja antaa meille mahdollisuuden tuoda niin paljon luontoa kuin haluaisimme. Puutarhan suunnittelussa ei ole tiukkoja sääntöjä. Sinun tarvitsee vain harkita olosuhteita, joita jokainen kasvi ja kukka vaatii, olitpa sitten varjossa, osittain varjossa tai auringossa. Muuten mielikuvituksellasi ei ole rajoja.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi japanilaiseen tyyliin

Puutarhasuunnitteluideoita Maisemointi vihreä matala perennat aurinkoiset paikat

Suunnittele puutarhasi makusi mukaan! Seuraavat esimerkit, jotka ovat valikoima, auttavat sinua varmasti Ideoita puutarhan suunnitteluun ja maisemointiin edustaa. Anna heidän innostaa sinua ennen suunnittelun aloittamista, koska siellä on varmasti paljon sellaista, josta saatat myös pitää.

Ainutlaatuinen puutarhamaisema, joka koostuu kolmesta peruselementistä

maisemointi-silta-lampi-istutus

Suuri suunnitteluidea puutarhallesi on luoda se japanilaiseen tyyliin. Japanilainen puutarha voidaan toteuttaa suuremmalla ja pienemmällä alueella. Tämän puutarhasuunnittelun ansiosta pelkkä ulkonäkö ja käyttö ovat tärkeitä. Tämän tyyppinen aito piilopaikka on rakenteeltaan vaikuttanut japanilaiseen filosofiaan ja kulttuuriin. Jos haluat tiedustella eri symboleista, voit silti kääntyä suunnittelun puoleen teknisen asiantuntijan puoleen. Jos haluat yksinkertaisesti muuttaa puutarhasi ainutlaatuiseksi aasialaiseen tyyliin, voit luoda tällaisen puutarhan ilman ennakkotietoa. Tässä tyylissä vihreät kasvit, vesi ja kivet yhdistetään taiteellisesti keskenään ja tuloksena on harmoninen kokonaiskuva. Tyypillisiä aasialaisen puutarhan kasveja ovat kuusi, mänty, bambu, puutarhabonsai, kiinalainen ruoko, karhunnahkainen ruoho jne. Sammalit tuovat puutarhaan lisää vihreitä värisävyjä. Muita japanilaisen puutarhan sisustuselementtejä ovat pienet lampit, joissa on siltoja. Pienissä puutarhoissa voit korvata sorakerroksen vesielementin.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – allasalue

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointi korkeat koristekasvit uima -altaan terassisuunnittelu

Jos sinulla on uima -allas omassa puutarhassa, voit muuttaa sen unenomaiseksi keitaksi oikealla altaan istutuksella ja suunnittelulla altaan ympärillä. Kehystä altaasi kauniilla kukilla, ruohoilla ja pensailla. Näin tasapainotat altaan suunnittelun suorat linjat ja saat upean tasapainon arkkitehtuurin ja luonnon välillä.

Yksityisyysnäyttö allasalueella vihreistä kasveista

Allasalue-puutarhasuunnittelu-oleskelualue-puutarhakalusteet

Kasvit auttavat myös sitä, että uima -allas esitetään vielä paremmin ja että lomatunne leviää puutarhaan. Kasvit, kuten sypressit, kiinalainen ruoko, alppiruusut, orleanderit, bambu jne., Ovat erittäin sopivia altaiden istutukseen. Välimeren kasvit ovat myös todellinen katseenvangitsija, mutta ulkona talvehtiminen on vaikeaa. Hyvä ratkaisu puutarhan lämpöä rakastaville kasveille ovat suuret kylpyammeet, jotka tarjoavat Välimeren tunnelman ja jotka voidaan siirtää ilman ongelmia.

 Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – soraa koristeena

Maisemointiideat soran nurmikon reunan maisemointiin luovat puutarhapolun

Puutarha ilman näkyvää maata? Voit tehdä tämän peittämällä kukkapenkit kivillä. Näin puutarha näyttää entistä siistimmältä ja hoidetummalta. Yksinkertaisella ulkonäöllä se antaa jokaiselle puutarhalle kauniin ulkonäön ja antaa sen loistaa täysin erilaisessa valossa. Kivet tuovat lisäarvoa lattiapäällysteelle, mutta niillä on useita positiivisia ominaisuuksia. Ne estävät maaperän kosteuden haihtumisen, mikä estää kastelukanavien lisääntymisen kuumina kesäpäivinä. Soran avulla voit myös luotettavasti tukahduttaa ärsyttäviä rikkaruohoja asettamalla fleece soran ja puutarhan maaperän väliin.

Kiviä puutarhassa – moderni ja helppohoitoinen

puutarhan suunnittelu-pikkukivi-värinen-puutarhan istutus

Kiviä on useita värejä ja raekokoja, joten voit asettaa eri tyylejä parrasvaloihin. Laita kasvit sorapuutarhaan niin, että ne näyttävät luonnollisilta. Pienet kasviryhmät näyttävät myös hyviltä. Kuivuutta kestävät kivikkopuutarhat tai -heinät sopivat soramaahan. Timjami, rosmariini tai laventeli sekä keisarillinen kruunu ja luonnonvaraiset tulppaanit löytävät oikeat olosuhteet menestyäkseen tässä maaperässä. Höyhen ruoho, kissanminttu ja gypsophila ovat myös loistavia vaihtoehtoja.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – pergola

Puutarhasuunnitteluideoita Maisemointi Pergola terassin aurinkosuojalla

Pergolan käyttäminen maisemointiin on aina hyvä idea. Puutarhassa on romanttinen aura, jota voit parantaa vain oikeilla kukilla. Ruusut tai muut herkät kukat sopivat tähän erityisen hyvin. Jos haluat vihreyttää pergolan ruusuilla, voit käyttää rambler -ruusuja, koska niissä on joustava puu, joka ympäröi pergolat kauniisti. Esimerkiksi trumpettikukan kauniit kukat inspiroivat jokaista puutarhuria. Ne ovat erittäin tilavia, joten sinun on suunniteltava riittävästi tilaa.

Vihreä pergola

pergola-ruusut-värikäs-puutarhakalusteet

Kiipeilykasvit ovat myös erittäin sopivia. Voit antaa heidän kiivetä pergolaan. Kiipeilykasveilla peitetty pergola tarjoaa vaalean sävyn ja on siksi suosittu puutarhan sisustuselementti. Kiipeilykasveista löytyy niitä, jotka tarvitsevat kiipeilyapua kasvaessaan, ja niitä, joita ei tarvitse kiinnittää. Jos valitset vääriä viiniköynnöksiä, jotka kukkivat useita vuosia ja ovat erittäin kestäviä, sinun on kiinnitettävä ne pergolaan. Kiipeilykasvit, jotka yhdistävät pergolan, luovat erityisen harmonisen kuvan.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – trooppinen tunne

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointi allaspalmuja kiviterassi

Selvitä puutarhakeskuksesta tai lastentarhasta, mitkä palmut sopivat alueesi ilmastoon, ja suunnittele oma trooppinen puutarhasi. Jos puutarhassa on rinne, voit käyttää sitä täydellisesti puutarhan suunnitteluun. Rakenna vesiputous tai istuta kukkia ja pensaita, joita korostat myös muutamalla kivellä. Suurelle terassialueelle, kuten täällä, voit lisätä muutamia aksentteja vihreillä nurmikoilla.

vihreät kasvit-kämmenet-trooppiset pikkukivet

Kasvit, joilla on reheviä lehtiä, lisäävät trooppista tunnelmaa. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi mammutinlehti, banaanipuu, kukkaruukku ja risiiniöljy, jotka eivät kuitenkaan ole pakkaskestäviä. Kukkaputki tarvitsee pakkasettomia talvivyöhykkeitä, kun taas banaanipuu ja mammuttilehti voivat myös hibernatoida ulkona oikealla talvisuojalla. Olet tervetullut laittamaan trooppiset kasvit maahan keväällä kasvipannun ollessa juuri tiputettu. Kasvit, joilla on pitkät ja kuoritut lehdet, kuten yucca ja höyhenharjakset, edistävät myös trooppista tunnelmaa.

 Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – tilkkutäkki

Ideoita puutarhan suunnitteluun Landschafsbau Päällystyskivet Ruohojen tilkkutäkki

Katsokaa kuinka tehokas tämä puutarha on suunniteltu. Lattia koostuu useista paneeleista, jotka eroavat koosta ja materiaalista. Leveät liitokset ja vapaat tilat istutusta varten jätettiin. Joten saat puutarhan keskelle terassia. Idea sopii erityisesti pienemmille ulkoalueille.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – Minimalistinen

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointi takapihalla nurmikon puinen kansi

Jopa yksinkertainen puutarha voi olla erittäin tehokas. Tämä myös vähentää huoltoajan minimiin. Vain nurmikkoa on leikattava ja kasteltava säännöllisesti, jotta vihreä pysyy tasaisena. Kaikesta tästä huolimatta aseta muutama aksentti helposti hoidettaville kasveille. Taimi tai pieni kukkapenkki sopivat. Jos kiinteistösi on kehystetty korkealla muurilla, voit koristella sen muratilla tai muulla kiipeilykasvilla.

 Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – ikivihreä

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointi ikivihreitä perennoja puutarhalampi luo ideoita

Haluatko nauttia puutarhan vehreydestä myös talvella? Valitse sitten kasvit sen mukaan. Tässä esimerkissä vain vihreät kasvit ja pensaat valittiin puutarhan suunnitteluun. Tuloksena on siisti ulkonäkö.

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – nurmikot ja kukat

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointiportaat kukat kasvit

Lyhyesti leikattu, vihreä nurmikko voidaan myös korostaa täydellisesti värikkäiden kukkien kehyksellä. Käytä mahdollisimman monia värejä erityisen hyvän vaikutuksen aikaansaamiseksi. Voit pitää nurmikon kauniina luomalla polun sen ja kukkien väliin. Näin voit saavuttaa kukat murskaamatta ja vahingoittamatta nurmikkoa.

Suunnittele puutarha luonnollisella ilmeellä

Puutarhasuunnitteluideoita Maisemointi Kevätpuutarha tarjoaa nurmikon

Tällaisilla puutarhasuunnitteluideoilla ja maisemoinnilla tunnet olevasi puutarhan ulkona. Herkät kukat kirkkaissa väreissä, jotka kasvavat villisti hämmentyneinä, muistuttavat kukkaniityä, kun taas kivet tekevät maisemasta entistä luonnollisemman. Portaikkoon valittiin myös kivi, joka sopii täydellisesti muuhun tunnelmaan.

 Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – uimalampi

Puutarhasuunnitteluideoita maisemointi -altaan huvimaja -ideoita

Pidätkö uimisesta, mutta et halua steriiliä uima -allasta? Suunnittele sitten vain uimalampi. Voit suunnitella tämän vesililjoilla ja muilla lammen kasveilla. Tikkaukset ovat tietysti myös tärkeitä. Mitä luonnollisemmalta ympäristö näyttää, sitä parempi!

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014