15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Onko juusto terveellistä? 10 terveellistä juustoa ja niiden edut yhdellä silmäyksellä

Onko juusto terve? Luettelo terveellisistä juustoista

Onko juusto terveellistä? Vastaus: kyllä ​​ja ei! Juusto sisältää monia terveellisiä ravintoaineita, kuten kalsiumia, proteiinia ja B-12-vitamiinia, joita kehomme voi ja tarvitsee. Kuitenkin juuston korkea rasvapitoisuus voi vaikuttaa kielteisesti ihmisten terveyteen. Yhdysvaltain ravitsemus- ja ravitsemusakatemian mukaan ei pitäisi syödä yli 42 grammaa juustoa annosta kohti, joka on neljän kuution kokoinen. Jos hallitset annoskokoja ja nautit vain terveellisistä juustoista, terveytesi voi hyötyä. Tässä on lyhyt luettelo 10 juustotyypistä, joilla on monia positiivisia ominaisuuksia. Ne ovat vähärasvaisia, laktoosittomia ja myös erittäin maukkaita!

1. raejuusto (rakeinen tuorejuusto)

Terveet juustot Raejuustorae Rakeinen juusto Mustikat Aamiainen

Raejuusto on korkealla terveellisten juustojen listalla. Monet terveysasiantuntijat suosittelevat sitä sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. 100 grammaa raejuustoa sisältää 11 grammaa proteiinia. Raejuustoa voi nauttia sellaisenaan, hedelmien kanssa tai runsaiden ruokien, kuten lasagnen, kera.

2. Quark

Quark terve, korkea proteiini, vähäinen laktoosi, alhainen laktoosi

Quark sekoitetaan usein jogurttiin, mutta se on itse asiassa juustoa. Fermentoitu maitotuote on suosittu korkean proteiinipitoisuutensa ja alhaisen laktoosipitoisuutensa vuoksi. 250 gramman pakkaus sisältää 34 grammaa proteiinia, mikä on 20 prosenttia päivittäisestä suositellusta kalsiummäärästä.

Quark on vähälaktoosinen juustotyyppi ja sopii ihmisille, jotka ovat laktoosi-intolerantteja. Tämä proteiinipitoinen vaihtoehto jogurtille sopii erinomaisesti aamiaiseksi tuoreiden hedelmien kanssa.

3. Ricotta -juusto

Ricotta -juusto terve italialainen alhainen natriumpitoisuus

Ricottajuusto on eräänlainen italialainen juusto, jota joskus kutsutaan “herajuustoksi”. Se on valmistettu herasta, joka jää muiden juustotuotteiden valmistuksen jälkeen. Ricottan natriumpitoisuus on erittäin alhainen verrattuna muihin juustoihin. 100 grammaa ricotta sisältää noin 84 milligrammaa natriumia. Vertailun vuoksi 100 grammassa fetaa on 1116 milligrammaa natriumia.

Ricotta on ihanteellinen leivontaan, ja sitä voidaan tarjoilla myös tuoreena levitteenä tai hedelmien ja hunajan kanssa. Suosittu myös perinteisissä italialaisissa ruuissa, kuten manicotti ja lasagne.

4. Sveitsiläinen juusto

Sveitsiläiset juustot terveet juustot fermentoituja probioottisia bakteereja

Seuraavan kerran kun valitset juustoa voileivälle, panosta sveitsiläiseen. Sveitsiläinen juusto on yksi suosituimmista käymisjuustoista ja sillä on erottuva ulkonäkö. Käymisprosessin aikana syntyy hiilidioksidia, joka luo reikiä sveitsiläiseen juustoon.

Fermentoitu juusto sisältää probioottisia bakteereja, jotka ovat hyödyllisiä terveydellemme. Scientific Reportsissa vuonna 2016 julkaistu artikkeli viittaa siihen, että sveitsiläisen juuston bakteerit voivat auttaa vähentämään tulehdusta kehossa.

Sveitsin Lässe, jossa on reikiä terveellinen ruoansulatuskanavan kasvisto

5. Mozzarella

Terveet Mozzarella -juustot, joissa on paljon kalsiumia

Mozzarellajuustoa on saatavana monissa eri muunnelmissa – pallo, lohko, mozzarelliini, laktoositon – ja jokaisella on oma erityinen, maitomainen, raikas maku. Mozzarella tunnetaan korkeasta kalsiumpitoisuudestaan. 125 grammassa mozzarellaa on 562 milligrammaa kalsiumia. Ja kalsium on tärkeä luiden ja hampaiden vakaudelle. Suositeltu päivittäinen kalsiumin määrä on 1000 milligrammaa yli 18 -vuotiaille aikuisille ja 1 300 milligrammaa lapsille. Yksi annos mozzarellaa tarjoaa sinulle 56 prosenttia päivittäisestä kalsiumarvosta.

Mozzarellajuusto on ilmeinen valinta pizza- ja pastaruokissa, mutta yritä yhdistää se myös tuoreiden hedelmien ja vihannesten kanssa.

6. Feta

Fetajuusto terveet juustot, joissa on vähän laktoosia

Feta on yksi kreikkalaisista erikoisuuksista ja sitä käytetään pääasiassa salaateissa. Tämän tyyppistä juustoa pidetään vähälaktoosisena ja siksi se sopii ihmisille, joilla on laktoosi -intoleranssi. Feta on myös loistava valinta, jos etsit vähärasvaista juustoa. Pidä kuitenkin annoskoot pieninä. Nopea salaatti tai vihannespannu voidaan hienostella täydellisesti pienellä fetalla.

7. Parmesan (Parmigiano Reggiano -juusto)

Parmesan -juusto Terve Parmigiano Reggiano sisältää runsaasti kalsiumia

Parmigiano-Reggiano, jota usein kutsutaan yksinkertaisesti parmesaaniksi, on uskomaton ravitsemuspommi! Laaja artikkeli vuodelta 2017 kuvaili Parmigiano-Reggianoa terveelliseksi juustotyypiksi, joka on helppo sulattaa ja voi vähentää kroonisten sairauksien riskiä. Tämä johtuu pääasiassa juuston aminohapoista, jotka voivat alentaa verenpainetta.

Parmesan sisältää myös paljon kalsiumia. Osteoporoosin ehkäisemiseksi on tärkeää syödä runsaasti kalsiumia sisältäviä ruokia. Voit raastaa, raastaa tai viipaloida parmesanin ja ripotella sen vuokaan, sekoittaa risottoon tai tarjoilla juustolautasen yhdessä keksejen ja hedelmien kanssa.

8. Cheddar

Cheddar -juusto terveellinen matala laktoosi korkea kalsium

Cheddar on kovaa juustoa ja kypsyy 10 kuukautta 8–10 ° C: n lämpötilassa. Cheddar sisältää 710 milligrammaa kalsiumia annosta kohti tai tarjoaa sinulle 31 prosenttia päivittäisestä arvosta. Ja jos olet laktoosi -intoleranssi, voit syödä cheddaria turvallisesti, koska se sisältää vain nolla ja kaksi grammaa laktoosia annosta kohti.

Cheddar on monipuolinen juusto, jota on saatavana eri makuina ja väreinä. Voit lisätä ylimääräisen osan proteiinia voileipään, kääreeseen tai uuniperunoihin. Tästä artikkelista löydät kaiken cheddarista.

9. Neufchâtel

Neufchatel pehmeä juusto terveellinen vähäkalorinen juusto

Neufchâtel on pehmeä juusto, jolla on jalo hometta, ja se on peräisin Ranskan Normandiasta. Se on maultaan ja rakenteeltaan samanlainen kuin sulatettu juusto, mutta sisältää 20 prosenttia vähemmän kaloreita ja 30 prosenttia vähemmän rasvaa. Neufchâtel sopii hyvin dippien, kastikkeiden ja levitteiden kanssa.

10. Vuohenjuusto

Vuohenjuusto terveellinen vähäkalorinen juusto alhainen kolesteroli

Kuten nimestä voi päätellä, vuohenjuusto tai chèvre on valmistettu vuohenmaidosta ja on kirpeä juusto, josta on tullut suosittua ruoanlaitossa sen monipuolisuuden vuoksi. Voit joko syödä sen tuoreena levitteenä tai käyttää ainesosana reseptissä, esimerkiksi täytettyjä kananrintafileitä varten.

Vuohenjuusto on yksi terveellisistä juustoista, koska sen kaloripitoisuus on hieman pienempi kuin lehmänmaitojuuston. Vuohenjuuston kolesterolipitoisuus on myös hieman pienempi kuin lehmänmaitojuusto. Vuohenjuustolla voi olla myös muita etuja. Vuoden 2017 tutkimuksen mukaan tutkijat havaitsivat, että ne, jotka söivät vuohenmaitoa ja juustoaamiaista verrattuna lehmänmaitoon ja juustoon, tunsivat olevansa täynnä aikaisemmin. Tämä johtuu osittain keskimääräisen ketjun rasvahappojen suuremmista määristä, jotka voivat auttaa sinua syömään vähemmän yhdellä aterialla.

terveet juustot pehmeä juusto juustolevy levite

Previous Post
Ruokavalio ilman hiilihydraatteja – laihtua nopeasti ja tehokkaasti
Next Post
Miesten rintaharjoittelu kotona – lihasten rakentaminen koronakriisin aikana