15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Desinfioi kädet: saippua tai käsien desinfiointiaine suojaa paremmin viruksilta ja bakteereilta?

Yhä useammat sairaustapaukset, ihmiset joutuvat jäämään kotiin ja maiden hallitukset ottavat käyttöön tiukempia suojatoimenpiteitä – koronavirus on nyt puuttunut kaikkien jokapäiväiseen elämään. Suojautuaksesi infektioilta hyvä käsihygienia on ehdoton edellytys. Paniikin keskellä apteekit ja apteekit ovat täynnä ihmisiä, jotka haluavat hankkia käsidesiä. Mutta onko se todella niin tehokasta vai ei? Mikä suojaa meitä paremmin viruksilta ja bakteereilta – vanha hyvä käsienpesu saippualla ja vedellä tai desinfiointiaineella? Voit vain selvittää, mikä aine on paras käsien desinfiointiin, sekä paljon muuta tietoa ja vinkkejä artikkelistamme!

Desinfioi kädet Koronaviruksen suojatoimenpiteet Tee saippuavettä itse

Koronavirus tarttuu pääasiassa aivastelun, yskimisen ja puhumisen pisaroiden kautta. Tartunta on mahdollista myös tahra -infektioiden kautta, esimerkiksi jos kosketat käteistä, johon jo tartunnan saanut henkilö on aiemmin koskenut. Lisäksi on jo osoitettu, että virus voi selviytyä pinnoilla tunteja tai jopa päiviä. Juuri tästä syystä käsien desinfiointi ja pesu ovat välttämättömiä. Desinfiointiaineiden kysyntä on niin suuri, että niitä myydään Amazonissa ja Ebayssa 220%: n hinnanalennuksella. Monet ihmiset näyttävät kuitenkin unohtaneen, että pesu saippualla ja vedellä ja kuivaus puhtaalla pyyhkeellä on paras suojamme bakteereja ja sairauksia vastaan.

Desinfioi kädet – niin saippuavesi on tehokkaampaa

Pese kädet Koronaviruksen suojatoimenpiteet

Saippua ja vesi eivät ole vain paljon halvempia kuin desinfiointiaineet, vaan ne ovat myös paljon tehokkaampia taistelemaan viruksia ja bakteereja vastaan. Koronavirus, kuten useimmat vaipalliset virukset, koostuu kolmesta pääkomponentista – proteiineista, rasvoista (lipideistä) ja geneettisestä tiedosta. Saippua koostuu vettä houkuttelevista (hydrofiilisistä) ja vettä hylkivistä (lipofiilisistä) komponenteista. Lipofiiliset aineet ovat rakenteeltaan samanlaisia ​​kuin koronaviruksen lipidit ja varmistavat, että taudinaiheuttajan suojakerros on täysin liuennut, kun peset kädet. Tällä tavoin virus hajoaa ja vesi yksinkertaisesti pesee sen pois.

Desinfioi kätesi ja tee saippuavettä itse

Mutta jotta rasvakerros tuhoutuu, on erittäin tärkeää pestä kädet kunnolla ja riittävän pitkään. Terveysasiantuntijoiden mukaan saamme parhaat tulokset noin 20-30 sekunnin kuluttua. Ja vaikka me kaikki pesemme käsiä säännöllisesti, kuinka usein pidit suositeltua aikaa? Vasta sitten on varmaa, että saippua läpäisee kaikki taitokset ja poistaa lian. Viileä ja hyödyllinen tapa pestä kädet riittävän pitkään olisi laulaa kappale päässäsi samalla kun teet sitä. Ei ole väliä käytätkö kylmää vai lämmintä vettä käsien desinfiointiin.

Käsien pesu kuten pitkä käsien desinfiointiaine tehokkaasti koronavirusta vastaan

Maailman terveysjärjestön vuonna 2010 tekemän tieteellisen tutkimuksen mukaan 69% miehistä ja 35% naisista ei pese käsiään WC: n käytön jälkeen. Toisessa Michigan State Universityn tutkimuksessa todettiin, että 95% ihmisistä ei pese käsiään tarpeeksi kauan. Terveysasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että näitä lukuja on muutettava. Michigan State Universityn viimeaikaisen tutkimuksen mukaan käsienpesun lisääminen 10 Yhdysvaltain lentokentällä vähentäisi koronaviruksen leviämistä 60%.

Käsien pesu 30 sekunnin ajan tappaa kaikki bakteerit

Kädet desinfioivat saippuavettä tai käsidesiä tehokkaammin

Viime viikolla Yhdysvalloissa tehtiin koe, jossa verrattiin käsien puhtautta perusteellisen pesun jälkeen. Tätä varten kädet voideltiin Glo-Germillä ja valokuvat otettiin UV-valossa. Voide sisältää mineraaliöljyä, joka tarttuu bakteereihin ja näkyy vain UV -valossa. Vasemmassa kuvassa kädet ovat edelleen pesemättömiä ja oikealla – 30 sekunnin pesun jälkeen.

Miten käsien desinfiointiaineet toimivat??

Desinfioi kädet kuinka usein koronavirus suojaa kädet desinfioivasti

Terveysasiantuntijat ja tutkijat suosittelevat käsidesin käyttöä vain silloin, kun olet ulkona ja sinulla ei ole pesuallasta. Ne eivät kuitenkaan korvaa perinteistä käsienpesua saippualla ja vedellä. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan tiedä, että desinfiointiaineet eivät tappaa bakteereja, vaan neutraloivat ne vain tietyn ajan. Toisin sanoen – bakteerit pysyvät käsissä ja voivat palata elämään myöhemmin.

Käsien desinfiointiaine tehokas tai ei käsinpesu saippuavettä

Lisäksi on olemassa monia erilaisia ​​desinfiointiaineita. Joitakin esimerkiksi kutsutaan “bakterisidisiksi” tai “fungisidisiksi”, ja ne toimivat vain bakteereja tai sieniä vastaan ​​eivätkä sovellu suojaksi koronavirusta vastaan. Siksi sinun tulee käyttää vain aineita, jotka on merkitty “rajoitetuksi virusideiksi” ja joiden alkoholipitoisuus on vähintään 60%. Mutta varmistaaksemme, että käsien desinfiointiaine vaikuttaa lainkaan, tutkijoiden mukaan sinun on käytettävä noin 1 tl sitä ja kostutettava koko käsi sillä. Sitten sinun on hierottava tuotetta käsissäsi noin 3-4 minuuttia ja anna sen sitten kuivua kokonaan ilmassa.

Kädet desinfioivat saippuavettä tai käsien desinfiointiainetta koronaviruksesta

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse