15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ikkunalaatikoiden istutus – ideoita ja esimerkkejä aurinkoisista ja varjoisista paikoista

Kasvien parvekelaatikoiden esimerkkejä ideoista kesällä eteläparveke

Upeat puutarhat minimuodossa – se tekee kukkalaatikoista niin houkuttelevia. Olipa sinulla aikaa, rahaa tai energiaa suuren puutarhan ylläpitämiseen, voit silti nauttia värikkäästä istutuksesta ikkunalaatikoihin. Annamme sinulle muutamia vinkkejä siitä, kuinka istuttaa kukkalaatikot oikein ja mitä varoa. Esimerkimme antavat sinulle myös tarvittavaa inspiraatiota.

Vinkkejä kauniisiin ikkunalaatikoihin

Ikkunalaatikot istuttavat aurinkoisia varjoesimerkkejä

– Varmista, että kukkalaatikoissa on hyvä vedenpoisto. Näin annat ylimääräiselle kasteluvedelle mahdollisuuden valua pois. Muuten kasvien juuret mätänevät.

– Varmista, että täytetyt parvekelaatikot eivät ole liian painavia. Voit vähentää painoa huomattavasti käyttämällä lasikuituisia kukkalaatikoita ja täyttämällä ne optimaalisesti. Ensinnäkin vettä levittävä kerros paisutettua savea, soraa tai keramiikan sirpaleita hajotetaan. Sitten kylvökone voidaan täyttää kukkivalla maaperällä jopa 3-5 cm pinnan alapuolelle.

– Valitse istutus kauden mukaan ja kastele ikkunalaatikot säännöllisesti. Kukkalaatikoissa olevat kasvit kuivuvat nopeammin kuin kuivikkeet. Lannoita joka toinen viikko vesiliukoisella lannoitteella. Tai työskentele hitaasti vapautuvissa lannoiterakeissa ennen istutusta.

Kuinka istutan kukkalaatikot oikein?

Ikkunalaatikot istuttavat eteläisen parvekkeen aurinkoiseen kesään

Jos haluat istuttaa kukkalaatikot oikein, noudata tätä yksinkertaista sääntöä: “Jännitys + täyteaine + kaatonen”

1. A trilleri on suuri kasvi, joka toimii kohokohtana.

2. Värillisiä kasveja, jotka täyttävät aukot, kutsutaan täyteaineiksi.

3. Konttipuutarhanhoidossa roikkuvan kasvun kasveja kutsutaan “Spiller“.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä sopivista kasveista yllä olevien luokkien mukaan:

Istutus kylmään ilmastoon

trilleri – puksipuu, snapdragon, tulppaani, hyasintti, kurjenpolvi, lehtikuusi, kettueläin, klubililja (Cordyline)

Täyteaine – orvokit, orvokit, koristekaali ja lehtikaali, mukulabegonia, esikko, huopainen sarvipähkinä, hopeinen ragwort, kehäkukka, kehäkukka, tonttupeili (Nemesia), viittakori (osteospermum), petunia

Spiller – valkoinen lumihiutale (Bacopa), lobelia, muratti, roikkuva geranium, nasturtium, taikakellot (Calibrachoa), täplikäs kuollut nokkonen (Lamium maculatum ‘Silver Beacon’).

Parvekelaatikko Kevät Saxifraga Saxifrage Primroses Filziges Hornwort Mauerpfeffer Coral Reef

Istutus leutoon ilmastoon

trilleri – Club lilja, Uuden -Seelannin pellava (Phormium tenax), suihkulähde ruoho, dracena, bromeliad, yucca, croton, kiinalainen hibiscus, calla, hydrangea

Täyteaine – Angelonia, begonia, caladium, coleus, maaginen lumi (Euphorbia ‘Diamond Frost’), kurjenpolvi, heuchera, impatiens, pentas, japanilainen metsäheinä, Madagaskarin periwinkle, petunia, zinnia

Spiller – Maagiset kellot, sininen tuulenkukka (Scaevola), lantana camara, roikkuva geranium, bataatti, viiniköynnös, verbena, hopeasade (dichondra), fournier torenie, vihreä lilja, muratti, pennywort, hiipivä rosmariini

Kun valitset kasveja, varmista, että ne kaikki menestyvät samoissa olosuhteissa. Seuraavassa näytämme sinulle muutamia onnistuneita esimerkkejä, joita voit käyttää inspiraationa omiin ikkunalaatikoihisi.

Ikkunalaatikot kasviideoita osittainen varjo aurinkoisia ideoita

Tässä kauniisti värikkäässä ja rehevässä istutuksessa käytetään seuraavia lajikkeita: vihreät saniaiset, oranssit taikakellot, punainen guzmania ja violetti harppupensas (Plectranthus “Mona Lavender”).

Parvekelaatikoiden istutus, vinkit istutukseen oikein

Nämä kukkalaatikot on istutettu valkoisilla caladiailla, punaisilla palokämmenillä, pennywortilla ja muratilla. Riippuvat kasvit muodostavat kauniin verhon värikkäistä lehdistä.

Ikkunalaatikot istuttavat kesän auringonpunaisia ​​pisteitä

Tämä istutus osoittaa rohkean ja odottamattoman lähestymistavan suunnitteluun. Punainen keskitetty, tähtimäinen bromeliad itää kukkalaatikosta eteenpäin. Punainen väri löytyy myös punaisen varren caladiasta. Punaruskea klubililja, syvän violetit kellot, vaaleanpunaiset begoniat ja keltainen loosestrife (Lysmachia congestiflora Outback Sunset ’) muodostavat kontrastin tähän..

Ikkunalaatikoiden kasvi kesäesimerkki

Tässä tyylikkäässä kukkalaatikossa on tummanpunaista salviaa, bataattiviiniköynnöstä ja valkoisia ja fuksiavärisiä petunioita.

On tärkeää tietää, viihtyvätkö kasvit auringossa vai varjossa. On myös kasveja, jotka sietävät kuivuutta hyvin, ja toisia, jotka tarvitsevat enemmän vettä. Joten et voi yhdistää näitä kahta lajiketta yhteen kukkalaatikkoon.

Ikkunalaatikot istuttavat petunioita kesäideoita

Keltainen Pfennigkraut, vaaleanpunainen Dipladenia (Mandevilla), violetit taikakellot ja punainen viisinumeroinen pensas tarjoavat väriä ja rakennetta etelään päin olevalla parvekkeella koko kesän. Eklektinen sekoitus kauniita kukkia herättää englantilaisen puutarhan tunteen.

Ikkunalaatikot istuttavat valkoisia pelargonioita kesällä

Kun valitset kasveja, ota huomioon myös julkisivun väri. Esimerkiksi valkoisen, oranssin ja violetin väritrio korostaa täydellisesti tätä oranssia julkisivua. Täällä näet korallinväriset haltia-kannukset (Diascia), siniset orvokit (Panola), siniset delphiniumit, siniset lobeliat, valkoiset pelargoniat ja valkoista taikuuslunta (Euphorbia ‘Diamond Frost’).

Parvekelaatikot istuttavat eteläparvekkeelle aurinkoisia ideoita kesäpetunioita

Tämä rehevä kukkalaatikko heijastaa kokeiltua reseptiä “Thriller, Filler, Spiller”: korkea kasvi keskellä, kasvit sivuilla ja kasvit, jotka kasvavat laatikosta.

Japanilainen Iris on trilleri. Täyteaineina toimivat valkoiset snapdragonsit, violetit viittakorit, punaiset pelargoniat ja valkoiset petuniat ‘Tidal Wave Silver’. Vaaleanpunaiset ja punaiset roikkuvat pelargoniat, tummanpunaiset taikakellot ja violetit roikkuvat verbenat (lanai).

Ikkunalaatikot istuttavat kesän heuchera -pelargonioita

Näillä kasveilla voit kirkastaa varjoisaa parveketta hetkessä. Valkoinen, vaaleanvihreä ja smaragdinvihreä luovat välittömästi tuoreuden tunteen. Tässä kukkalaatikossa on tilaa valkoiselle Kaladium ‘Aaronille’, Heucheralle ‘Key Lime Pie’, kuolleelle nokkonelle ‘White Nancy’, sirppisanalla, muratille ja ikivihreälle vaaleanpunaisilla kukilla.

Istuta ikkunalaatikot kesällä syksyllä

Voit nähdä toisen hienon esimerkin parvekelaatikoiden istuttamisesta kuvassa vasemmalla: lohenväriset pelargoniat trillereinä, värikäs caladium “Pink Beauty” täyteaineena ja violetit petuniat roiskeena.

Oikealla olevassa kuvassa on esimerkki kukkakaalin syksyisestä istutuksesta: koristekaali ‘Peacock’ ja ‘Nagoya’, violetti sarvipäinen violetti ja Montereyn sypressi ‘Goldcrest’.

Kasvi ikkunalaatikot syksyn talvi esimerkki

Parvekelaatikossamme suuri kartioksi leikattu puupuu toimii trillerinä. Kummallakin puolella pieni puksipallo toistaa rakenteen ja täyttää kasvisäiliön vahvoilla lehdillä. Pensaiden välissä joulunarsissit lisäävät korkeutta ja rakennetta laatikon takaosaan.

Talvi -ikkunalaatikot muratti kääpiö havupuut esikoita orvokki sitkeä

Täytä laatikon etuosa maalilla ja tekstuurilla. Vihreät ja valkoiset kukkivat kaalikasvit seisovat korkean laatikkopuun edessä näyttääkseen sen todella. Valkoinen huopainen ragwort ja valkoiset kiimaiset violetit jatkavat värimaailmaa, kun taas muratti on kauniisti peitetty kukkalaatikon reunan yli.

Ikkunalaatikot syksy talvi koristekaali lehtikaali redbor pennywort

Syvävihreät pensaat toimivat neutraalina taustana kukille ja koristeellisille lehdille. Talvikuukausina valkoiset ja hopeiset sävyt sopivat täydellisesti kukkalaatikoiden istuttamiseen. Tämä luo tyylikkään ja yhtenäisen ulkonäön. Taivaan bambun (Nandina domestica) punaiset marjat lisäävät väriä juhliin!

Previous Post
Luonnonkivi sisustuksessa – tiili, laatta tai laatta?
Next Post
DIY -kirjontakehyksen koristelu – käsitöitä kuivatuilla kukilla tai tuoreilla leikkokukilla ja -kasveilla