15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hyvä valo sisäkasveille, jotka sopivat pimeisiin paikkoihin

valo huonekasveille beige sävyt sisustusideoita

Jokainen huonekasvi tarvitsee eri määrän valoa. Hyvä Valoa huonekasveille riippuu mistä päin maailmaa se tulee. Joillekin vähäinen määrä valoa riittää ja voi elää osittain varjostetuissa huoneissa. Toiset taas kukkivat vasta ikkunan ääressä. Ja nämä erityispiirteet ovat aivan luonnollisia. Varjoa rakastavat kasvit elävät luonnossa puiden alla. Ne, jotka rakastavat kirkkaita paikkoja, tulevat enimmäkseen autiomaasta tai erittäin aurinkoisista alueista. Siksi he tarvitsevat myös paljon valoa huoneeseen. Meillä ei tietenkään ole vain kirkkaita kohtia talossa. Haluaisimme myös koristaa hieman tummempia kulmia vihreillä kasveilla ja tätä varten tarvitsemme sopivia huonekasveja. Joten miten meidän pitäisi edetä??

Valoa sisäkasveille nurkissa

valo huonekasveille olohuone moderni sisustus

Huoneen kulmiin kannattaa yleensä valita suuria kasveja, jotka vievät paljon tilaa ja ovat liian suuria seisomaan huoneen keskellä. Sinun on kuitenkin selvitettävä etukäteen, kuinka paljon valoa kasvi tarvitsee: voimakasta tai heikkoa valoa tai osittaista varjoa. Jopa ne, jotka rakastavat varjoa, eivät kestäisi sitä täysin ilman valoa talvella ja tarvitsevat vähintään 1000 luxia ja kesällä alle 5000 luxia. Nämä ovat esimerkiksi suutarin kämmenen ja kuninkaallisen viinin vähimmäisarvot. Mikään näistä arvoista ei kuitenkaan auta sinua niin kauan kuin et käytä mittauslaitetta valon voimakkuuden mittaamiseen. Onneksi on olemassa yksinkertaisempia menetelmiä, joiden avulla voit arvioida ne paljaalla silmällä. Yksinkertaisin vaihtoehto on yrittää lukea sanomalehteä paikassa, johon aiot laittaa kasvin. Jos näet hyvin, mutta sinun on vaikea lukea, se tarkoittaa paikkaa ja Valoa huonekasveille ei sovi hyvin.

Valo sisäkasveille – lamput korvaavat auringonvalon

valo sisätilojen sisustamiseen

Lamput ovat hyvä ratkaisu pitää kasvit pimeässä nurkassa riittävästi Valoa huonekasveille toimittamaan. Päivän auringonvalo on kuin 10 000 luxin keinotekoinen valonlähde 15 tunnin ajan. Lampun on oltava vähintään 30 cm: n päässä kasvista. 100 watin hehkulamppu lähettää 1600 luxia ja 50 watin loistelamppu 1300 luxia. Varmista, että asettamasi lamput tuottavat vaaditun 1000 luxin lounasaikaan. Jos ei, lisää valonlähteitä. Ei ole väliä minkä tyyppisen valon valitset. Hehkulamput, sekavalolamput, loistelamput, joissa on valkoinen, kylmävalkoinen ja päivänvalonvalo, halogeenilamput jne. olla. On vain tärkeää, että ne lähettävät valkoista valoa.

Tavalliset lamput, jotka antavat lämpöä ja mahdollistavat tietyn määrän valon lisäämistä, voivat myös auttaa kasveja kasvamaan. Loisteputkilla ei ole vain hyvää vaikutusta kasvin kasvuun, vaan ne voidaan myös sijoittaa lähemmäs laitosta, koska ne eivät juuri säteile lämpöä. Erityisesti kasveille tasapainotettuja lamppuja on saatavana sarjoina akvaarion lisävarusteita varten.

Valo sisäkasveille – tärkeitä sääntöjä valonlähteille

valo huonekasveille talon sisustusideoiden kulma

  • Lamput on sijoitettava suoraan kasvien yläpuolelle, muuten ne muuttuvat
  • Jos valonlähde asetetaan liian lähelle kasvia (alle 30 cm), se voi kuivua. Riski on erityisen suuri hehkulamppujen kanssa, jotka lähettävät enemmän infrapunavaloa.
  • Paranna loistelamppujen vaikutusta yhdistämällä ne lamppuihin, joista on lisämaksu Valoa huonekasveille punaisesta spektristä.

Valoa sisäkasveille – jotka tuntevat olonsa mukavaksi vähemmän valoa käytettäessä

valo sisäkasveille keinotekoinen valaistus tehokkaasti

Valoa huonekasveille – Aukuben

Nämä ikivihreät kasvit tulevat Japanista ja sopivat sisäkasveihin tummempiin paikkoihin. Huoneessa se voi olla jopa 1,5 metriä korkea. Siinä on suorat, hyvin kehittyneet oksat. Sen lehdet ovat soikeita, jopa 20 cm pitkiä ja noin 5-6 cm leveitä. Lehtien päät ovat teräviä ja niiden pinta on sileä ja kiiltävä. Lajikkeesta riippuen ne ovat vihreitä tai sisältävät myös kellertäviä täpliä ja raitoja.

Keulahamppu

Keulahamppu on monivuotinen, ikivihreä kasvi Etelä -Afrikasta. Se saavuttaa jopa 60 cm korkeuden ja kukkii heinäkuussa.

Fittonia

Fittonia ovat sopivia huonekasveja talon tummempiin paikkoihin. Ne ovat alhaisia ​​kiipeilykasveja, joissa on soikeat lehdet, joiden suonet ovat joko valkoisia, vaaleanpunaisia ​​tai punaisia. Lajit, joilla on suurempia lehtiä, ovat hieman herkempiä ja vaikeampaa hoitaa. Fittonie tarvitsee tasaisen lämpötilan ja runsaasti kosteutta lehtiin. Tämä kasvi on niin ihanteellinen huoneen kulmiin, koska se ei pidä suorasta auringonvalosta.

Filodendroni

Tämä kasvi on saatavana sekä kiipeilykasvina että tavallisena. Ensimmäiset mukautuvat helpoimmin ja nopeimmin tummempiin paikkoihin. Tässä tapauksessa on kuitenkin lisättävä tuki, joka on kääritty sammalta kosteuden säilyttämiseksi. Useimmat saniaiset, kämmenet ja viikunat ovat myös sopivia huonekasveja huoneen kulmiin ja tuntevat olonsa mukavaksi heikossa valossa.

Männän kierre

Cob -lanka on epäherkkä ja vahva kasvi, joka tuntuu mukavalta pimeässä. Koristeellisten lehtien kuviot säilyvät, koska valon vähimmäisvaatimus on 300 – 350 luksia. Pienet punaiset tai oranssit hedelmät voivat kasvaa keväällä. Mutta sinun on pidettävä mielessä, että kaikki kasvin osat ovat erittäin myrkyllisiä.

Suutarin kämmen

Tämä kasvi on kotoisin Japanista ja sitä on helppo kasvattaa huonekasvina. Se kuuluu liljaperheeseen. Lehdet ovat leveitä ja ikivihreitä, ja niiden pituus on jopa 70 cm. Kukat ovat pieniä ja violetinruskeita. On myös lajeja, joiden kukat ovat kermanvärisiä tai täplikkäitä.

valo sisäkasveille modernit laitteet tuoreet

valo sisäkasveille asuintilan luonnollisuus koristelu    valo sisäkasveille puun istutuskoneet ovat erittäin mielenkiintoisia

valo auringonvalolle altistuville sisäkasveille valo huonekasvien olohuoneen tilan suunnitteluun

valo sisäkasveille fittonia vähän valoa

Previous Post
Suunnittele lastenhuoneita – Caroti -merikoristeita ja huonekaluja
Next Post
Luova puutarhaidea – istuta kukkia houkuttelevasti ja luo illuusioita