15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kaunis Ikebanan kukkataide – historiaa ja erilaisia ​​tyylejä

ikebana kukka taide yhteys ihmisen henki ja luonto

Pretty Ikebana on japanilainen perinteinen kukkien järjestelytaide. Se tarkoittaa kirjaimellisesti “eläviä kukkia”, sillä on symbolinen luonne ja sitä käytetään koristeluun. Nämä Ikebana Kukka taidetta nähdään myös eräänlaisena meditaationa. Muinainen kiinalainen viisaus sanoo, että Ikebanan taide on yhteys ihmisen mielen ja luonnon välillä. Jokainen Ikebana heijastaa valmistajan sisäistä rauhaa, tunteita ja tuntemuksia.

Ikebanan kukkataide ja sen historia

ikebana floral art nice lisää oransseja koriste -elementtejä

6. vuosisadalla buddhalaisuus tuli Kiinaan ja sen myötä tapana tarjota kukkia Buddhalle ja kuolleiden sieluille. 1600 -luvulla ikebanasta tuli virallisesti taidemuoto uskonnosta riippumatta. Ensimmäiset opettajat olivat pappeja ja opiskelijat aristokraatteja. Monet koulut perustettiin opetuksen järjestämiseen, ja ajan myötä Ikebanan kukka -taide myös porvariston ulottuvilla. Tämä sisälsi samuraita ja varakkaita kauppiaita sekä naisia. Ensimmäisen ikebana -koulun perustaja oli pappi Kioton Rokkakudon temppelistä. Hänen teoksensa olivat niin upeita, että muut papit kysyivät hänen neuvojaan.

Kaunis ikebana – mitä tyylejä siellä on?

On kolme päätyyppiä:

  • Seiso pystyssä
  • Kalteva
  • Putoaminen kuin vesiputous

Ikebanan kukkataide – Rikka -tyyli

ikebana -kukka -taidekukat järjestävät symbolikohtaisen merkityksen

Alussa se oli olemassa Ikebanan kukka -taide yksinkertaisesta kolmen varren koostumuksesta. Yksi näistä oli keskimmäinen ja pidempi varsi, johon lisättiin kaksi lisää ja lyhyempi. 1700 -luvun alussa buddhalaisessa Ikenobo -koulussa luotiin kuitenkin Rikka, joka tarkoittaa “pystykukkia”, ja se koostuu seitsemästä päälinjasta. Tätä varten vaadittiin hyvää teknistä osaamista. Käytettiin korkeita pronssisia maljakoita. Pääelementti symboloi taivasta ja on järjestetty epäsymmetrisesti osoittamalla vasemmalle tai oikealle. Myöhemmin hän nousi pysty- ja keskiasentoon. Monet muut oksat, joilla jokaisella on oma symbolinen merkityksensä ja koristeellinen tehtävänsä, on järjestetty keskelle siten, että ne muodostavat alkuperäisen pallon ytimen. Rikka on mikrokosmos, joka edustaa koko maailmankaikkeutta luonnonkuvan muodossa. Sen pääelementit ovat erittäin tärkeitä ikebanan myöhemmille muodoille. Ne ovat epäsymmetriaa, avaruuden syvyyttä ja symboliikkaa.

Ikebanan kukkataide – Chabana

ikebana -kukkataide kotona tee siitä violetti valkoinen

Rikan vastakohta on yksinkertaisempi chabana (teekukat). Tämä tyyli syntyi 1500 -luvulla osana teeseremonioita. Se koostuu yhdestä tai kahdesta oksasta tai kukasta, jotka on järjestetty pieneen astiaan.

Nageire nousi myös chabanasta. Se tarkoittaa jotain “lisää”. Tässä tyylissä muutama elementti on järjestetty korkeaan maljakkoon. Sille on ominaista myös yksinkertaisempi ja rennompi koostumus.

Rikka ja Nageire määrittävät Ikebanan kukka -taide. Toisaalta monimutkainen tekniikka, sävellyksen heilahtelu, symboliikka ja tiukat tyylit ovat tärkeitä, toisaalta spontaanius, yksinkertaisuus, epäselvyys ja elementtien luonnollisen luonteen kunnioittaminen.

Ikebanan kukkataide – lisää tyylejä

kaunis koostumus oranssi lehti vihreä kolme päätyyppiä

Kuitenkin, kun rikka muuttui jäykemmäksi ja muodollisemmaksi, syntyi uusi yksinkertaisempi tyyli. Hän kutsuu itseään Seikaksi tai Shokaksi, kiinalaisista “elävistä kukista”. Tämä tyyli on virallisempi ja koostuu kolmesta haarasta, jotka on järjestetty muodostamaan kolmion muoto. Monet koulut asettavat tyylinsä, mutta kolmea haaraa kutsutaan kymmeneksi (taivas), Chi (maa) ja Jin (ihminen).

Kaunis on luotu 1800 -luvulla Ikebana Kukka taidetta nimeltään Moribana. Kun muissa tyyleissä yksittäiset elementit on järjestetty yhteen paikkaan, Moribanassa käytetään erilaisia ​​apuvälineitä, joiden avulla yksittäiset elementit jaetaan tasaiseen astiaan. Tällaisia ​​aluksia kutsutaan suibaniksi. Kensania käytetään myös. Ne edustavat neulatyynyä, johon kukat ja kasvit on kiinnitetty. Moribanan avulla maisemat voidaan suunnitella luonnollisella tavalla eikä symbolisella tavalla, kuten muiden tyylien kanssa. Kiviä ja mineraaleja voidaan käyttää. Tämä tyyli antaa vapaata mielikuvitusta, mutta on tarkempi ja monimutkaisempi kuin nageire.

Ikebanan kukkataide – Jiyuka ja Bunjinbana

kukka taide moderni huoneisto sopiva tyylikäs yksinkertainen alkuperäinen

Toinen tyyli on Jiyuka. Tämä tarkoittaa “vapaasti putoavia kukkia”. Tällä tyylillä ei ole sävellyssääntöjä. Jiyuka näyttää pääasiassa valmistajan taiteellisia taitoja ja luovuutta sekä osoittaa hänen ajatuksensa kauneudesta. Kaikkien mahdollisten materiaalien käyttö on myös sallittua täällä.

Bunjinbana on muoto, jonka kirjoittajat ovat järjestäneet. Se heijastaa kiinalaisten opiskelijoiden ja taiteilijoiden herkkyyttä. Japanilaisella bunjinbanan tyylillä on suuri vaikutus nageireen. Tämä tyyli Ikebanan kukka -taide on tarkoitettu ilmaisemaan henkilökohtaisia ​​tunteita, joten sillä ei ole uskonnollista luonnetta. Se palvelee vain tilaisuutta. Järjestäminen on hyvin erilaista kuin virallinen Rikka tai Seika.

Järjestä ikebanan kukka -taidetta myös kotona

ikebana -kukka -taidepuu haaraa monia koriste -elementtejä vaikutuksen vahvistamiseksi

Nageirea pidetään kevyimpänä tyylinä. Siksi voit helposti järjestää kauniita ikebanoita myös kotona pitämällä kiinni tästä tyylistä. Kaikki mitä tarvitset siihen Ikebanan kukka -taide tarve on:

  • Korkea maljakko kapealla kaulalla
  • Oksa, jota käytät tukena asettamalla se maljan keskelle ristin muotoon. Tämä haara voi olla rypäleestä tai nuori haara puusta.
  • Valitse kolme suosikkikukiasi. Niiden tulisi olla eripituisia.
  • Pisin kukka tulee aina olla vasemman olkapääsi puolella. Kaksi muuta on järjestetty siten, että kukat ovat ylöspäin.

 ikebana, joka on erityisesti yhdistetty toisiinsa, luo mielenkiintoisen järjestelyn    ikebana kukka taide useita lajikkeita medition eläviä kukkia

ikebana -järjestely maljakko symboloi rauhan tunteita

kukka taide kukat kasvit violetti keltainen väri perinne

    ikebana kukka taide elävät kukat muinainen perinne japanilainen

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014