15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Naisjohtajat: miksi naiset ovat niin menestyneitä huipulla?

Politiikassa, liike -elämässä tai jopa taiteessa: miehillä on edelleen suurin osa johtotehtävistä maailmanlaajuisesti ja naiset ovat aliedustettuina monilla julkisen elämän aloilla. Joten, ainakin ammatillisessa elämässä sukupuolet eivät ole tasavertaisia. Mutta missä tahansa naisjohtajat ovat aktiivisia, he erottuvat usein positiivisesti mieskollegoistaan ​​ja onnistuvat ohjaamaan yrityksiä ja jopa valtioita poliittisten ja taloudellisten kriisien kautta. Mutta miksi naiset ovat niin menestyneitä huipulla? Voit suorittaa useita rooleja (esimies, roolimalli ja johtaja) samanaikaisesti, sopeutua helposti muutoksiin ja löytää luovia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Voimme oppia paljon vahvoilta naisjohtajilta. Tässä artikkelissa selitämme joitain esimerkkejä.

Mitä menestyvien mies- ja naisjohtajien on kyettävä saavuttamaan?

Naiset toimistossa aliedustivat vinkkejä ja ideoita

Riippumatta siitä, ovatko miehet vai naiset: Nykyään johtajilla on erilaiset odotukset. Johtajien on jo pitkään pitänyt tuoda mukanaan paitsi asiantuntemusta myös sosiaalisia taitoja. Nämä sisältävät:

1) Työprosessin organisointi. Menestyvät johtajat onnistuvat ottamaan työntekijöitä mukaan, asettamaan tavoitteita yhdessä ja delegoimaan tehtäviä. Nykyaikaisessa yrityskulttuurissa kuuntelu, läpinäkyvyys ja tiimityö ovat erittäin tärkeitä.

2) Ammattitaito. Menestyvät johtajat ovat oman alansa asiantuntijoita, mutta hakevat aina tarvittaessa neuvoja.

3) joustavuus. Yrityksen huipulla olevien naisten ja miesten tulisi reagoida muutoksiin luovasti, positiivisesti ja ennen kaikkea joustavasti.

4) Tekninen pätevyys. Digitalisaation aikoina yhä useammat johtajat arvostavat teknisiä innovaatioita. Tämä sisältää esimerkiksi erityisten sovellusten ja ohjelmien käytön työprosessien yksinkertaistamiseksi ja tehtävien jakamiseksi. Viestinnän ja yritystietojen turvallisuus on myös erittäin tärkeää. Siksi monet yritykset käyttävät VPN: ää (Virtuaalinen yksityinen verkko). VPN auttaa myös etsiessään tietoja verkosta, koska se ratkaisee “geoblocking” -ongelman ja siten jopa alueellisesti rajoitettuja sivuja voidaan käyttää.

Johtavat stereotypiat

Naisjohtajat tiimihenkihankkeessa

Menestyvillä johtajilla pitäisi olla tiettyjä ominaisuuksia taitojensa ja osaamisensa kehittämiseksi. Ongelma: Monet ihmiset pitävät edelleen johtajan asemaa ominaisuuksina, kuten määräävässä asemassa ja itseluottamuksessa. Samaan aikaan nämä ovat kuitenkin myös miehille usein ominaisia ​​ominaisuuksia.

Tämä väärä käsitys perustuu puolestaan ​​stereotypioihin. Ihmiset näkevät naiset todennäköisemmin empaattisina, yhteistyöhaluisina ja huolehtivina. Mutta nämä ovat juuri ominaisuuksia, joiden avulla johtaja voi menestyä.

Mitä naisjohtajat tuovat mukanaan

Mitä johtajien on voitava tehdä?

Tilastojen mukaan oli Saksassa vuonna 2019 vain joka kolmas johtaja (29,4 prosenttia) oli nainen. Se on todella sääli, koska naisjohtajat voivat tuoda mukanaan paljon. Tässä muutamia esimerkkejä:

the Uuden -Seelannin pääministeri Jacinda Ardern  on toiminut pääministerinä lokakuusta 2017 lähtien ja oli tuolloin vain 37 -vuotias. Se osoittaa, että naispäällikkönä voit ja sinun täytyy tuoda oletettavasti maskuliinisia ominaisuuksia, kuten itsevarma käytös. Siitä huolimatta hänen työnsä poliitikkona on myös tärkeä Inhimillisyys ja yhteistyö merkitty. Yhdessä pääministerin puheistaan ​​hän lupasi muodostaa “keskittyneen, empaattisen ja vahvan” hallituksen. Se teki myös Uudesta -Seelannista ensimmäisen maan, joka sisälsi hyvinvoinnin taloudellisen menestyksen mittarina.

osallisuus

naisjohtajat toimivat paremmin tiimissä

Ardern houkuttelee hyvinvointia koko väestö teoissaan. Samanlainen kuin Norjan pääministeri Erna Solberg, jotka puhuivat suoraan norjalaisille lapsille koronapandemian aikana poistaakseen heidän mahdolliset pelkonsa. Negatiiviset esimerkit politiikasta puolestaan ​​käyttävät pelkoa, syrjäytymistä ja valtaa pääasiallisina keinoinaan.

Motivaatio muutoksen kautta

Naiset johtotehtävissä ovat harvinaisia

Tutkimukset osoittavat, että naiset johtavat todennäköisemmin inspiraation kautta vakuuttaakseen ihmiset aikomuksistaan. Haluat muuttaa uskomuksia etkä muiden ihmisten käyttäytymistä. Naisjohtajat kykenevät yleensä paremmin tunnistamaan muutoksen todellisen motivaation lähteen. Tämä johtuu siitä, että se on ihmisissä itsessään eikä sitä voida luoda ulkopuolelta.

myötätunto

Liian vähän naisia ​​toimistossa johtajina

Empatia on välttämätöntä tämän oivaltamisen kannalta. Koska ihmiset kaipaavat sitä – samoin kuin arvostusta ja vahvistusta. Yhdysvaltain nykyinen varapresidentti Kamala Harris Esimerkiksi kannattajat käyttävät 2 000 dollaria kuukaudessa tarjotakseen taloudellista tukea sosiaalisesti heikommassa asemassa oleville kansalaisille ja piristääkseen pandemian vahingoittamaa taloutta. Se yhdistää osallisuuden ja empatian.

aitous

naisjohtajat ovat luovia ongelmien ratkaisemisessa

Tärkeintä on kuitenkin, että sinä esimiehenä, olitpa nainen tai mies, olet aito. Näin voit luoda paremman yhteyden muihin ihmisiin kuin jos heistä tuntuu, että olet piilossa julkisivun takana.

Jacinda Ardern Esimerkiksi järjestänyt Facebookissa kysymys-vastaus -istunnon, jossa katsojat voivat esittää kysymyksiä. Hän istui kotona collegehousuissa ja pyysi anteeksi arkivaatteitaan viitaten lapsiin, jotka hänen täytyi laittaa nukkumaan.

Johtajat paljastavat olevansa vain ihmisiä ja heillä on yksityiselämä kuten kaikilla muillakin. Tennispelaaja Serena Williams palasi tenniskentälle raskauden jälkeen ja herätti heti keskustelun siitä, miten maailmanjärjestön pitäisi todella käsitellä naispelaajien raskauslomat.

Naisjohtajat: roolimalleja löytyy kaikkialta

Nuori nainen esittelee uuden projektin

Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai edes johtaa maata saadaksesi inspiraation tunnetuista naisjohtajista. Naiset, jotka ovat julkisuudessa vähemmän tunnettuja, osoittavat myös toistuvasti, että he voivat käyttää positiivisia ominaisuuksiaan muutoksen aikaansaamiseksi.

Previous Post
Kampa hiuskoristeena – kaunis lisävaruste jokaiseen kampaukseen
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille