15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Podium -sängyn rakentaminen – käytännöllinen ratkaisu moderniin makuuhuoneeseen

Palkintovuoteella on monia etuja ja se on erityisen käytännöllinen ja tilaa luova vaihtoehto pieneen makuuhuoneeseen. Lisäys luo lisää säilytystilaa, jota tarvitaan pikaisesti pienissä asunnoissa. Jos olet yhtä kaunis Rakenna podium -sänky haluamme saada inspiraatiota ideoistamme.

Podium -sängyn rakentaminen: mitkä ovat vaihtoehdot?

Rakenna alusta-patja-upotetut laatikot-puu-valkoinen-seinäverhoilu

Jalustaan ​​kutsutaan yleensä huoneen kohonnut alue. Arkkitehtuurissa tätä korkeutta voidaan käyttää eri tavoin, esimerkiksi suuren huoneen jakamiseksi. Tällainen alusta voisi lisätä mielenkiintoisen aksentin sisustukseen tai lisätä huoneen toimivuutta. Hyllyt, laatikot, kaapit ja sänky voidaan integroida lavaan ottamatta ylimääräistä tilaa huoneessa.

Jalustan sängyn rakentaminen: mitä tulee ottaa huomioon?

podium-bed-build-white-modern-niche-wall-hyllyt

Podium -sänky on monikäyttöinen huonekalu, joka on paitsi viihtyisä myös käytännöllinen. Tyyli ja koko voidaan helposti mukauttaa asukkaiden tarpeisiin. Mutta on olemassa muutamia sääntöjä, joita sinun tulee noudattaa, jos haluat rakentaa jalustan.

  • Jalustan sängyn rakentamiseen käytettävien materiaalien on oltava ympäristöystävällisiä ja myrkyttömiä. Valmiin alustan tulee myös olla vakaa ja kestää suurta painoa.
  • Kattilan korkeus rajoittaa katon korkeutta – aikuisen pitäisi pystyä seisomaan täyskorkeudella.

17 tilaa säästävää ideaa pienten lasten ja nuorten huoneisiin

1 huoneen huoneiston kalustus – inspiraationa 13 huoneistoa

30 sisustusideaa makuuhuoneisiin – käyttämällä pientä tilaa optimaalisesti

Huone voidaan jakaa vyöhykkeille tasosängyllä

Rakenna korokesänky, joka on valmistettu puulaatikoista-olohuoneesta-lasi-liukuovet-erotettu

  • Jos jalustan alla on laatikoita, sen tulee olla vähintään 40 cm korkea. Toisaalta korin alla oleva ulosvedettävä sänky vaatii vähintään 60 cm korkeuden.
  • Jos taso on korkeampi kuin 40 senttimetriä, on asennettava portaat tai muutama askelma, jotta pääset mukavasti sängylle.

Integroi korokesänky olohuoneeseen

Korotetun sängyn rakentaminen-yhden huoneen huoneisto-huoneen jakaja-hyllyt-laatikot

Yhden huoneen asunnon tekeminen houkuttelevaksi ja toimivaksi on todellinen haaste asunnonomistajille. Huomaamattomana tilanjakajana toimiva lattiasta kattoon ulottuva hylly ja laatikkotaso laatikoineen tarjoavat käyttökelpoista säilytystilaa.

Alusta, jossa on säilytystilaa, on käytännöllinen ratkaisu

Rakenna yhden huoneen huoneiston koroke-vuode-laatikko-vuodevaatteet-säilytystilaa

Podium -sänky on paljon helpompi rakentaa kuin perinteinen sänky. Tarvitset vain vakaan alustan, joka voi kantaa raskaita kuormia, ja paksun patjan, joka takaa mukavan unen.

Alustasänky tarjoaa enemmän säilytystilaa

Tasoinen sänky rakentaa säilytystilaa-kaikki sivut-laatikkokaapit

Säilytystilaa ei voi luoda vain sängyn alle. Se voidaan ympäröidä kaappeilla joka puolelta. Tämä luo myös mukavan säilytystilan kirjoille, pöytävalaisimille ja jopa kukkalaatikolle!

Hyllyt, laatikot ja ulosvedettävät aukot

Rakenna jalusta-sänky-säilytystila-laatikot-hyllyt-vaatekaappi

On parasta asentaa alusta suoraan kahden seinän väliin tai kapealle alueelle. Jos haluat myös hyödyntää pystysuoraa tilaa optimaalisesti, voit suunnitella sängyn suuren laatikon kaltaiseksi. Joten voit myös suunnitella pienen vaatekaapin, jossa on tankoja ripustimille rakentamiseen.

Jalustan sängyn muotoilu

Rakenna-sänky-rakenna-säilytystila-laatikko-askeleet-valokuva-taustakuva-makuuhuone-optisesti-isompi-vaikutus-anna

Jalustan sängyn muotoilu voi olla hyvin erilainen ja sitä voidaan mukauttaa erilaisiin sisustustyyleihin. Mutta se ei ole vain oma maku. Paikkatilanne ja käytettävissä oleva tila ovat ratkaisevassa asemassa.

Määritä koko

rakentaa-sänky-rakentaa-pieni-makuuhuone-laatikot-140x200

Sänky, jonka koko on 140 x 200 cm, sopii yhdelle henkilölle ja mukava sänky kahdelle. Yhden hengen vuoteet ovat yleensä kooltaan 90 x 200 senttimetriä. Nämä sängynvaihtoehdot tukevat jalustan tilaa säästävää luonnetta ja sopivat siksi myös pieneen makuuhuoneeseen.

Mihin laiturivuode sijoitetaan huoneeseen?

rakentaa-sänky-rakentaa-moderni-kuvat-led-valaistus-kaappi-seinä

Lava -sängyllä voi olla myös tilavaikutus. Jos se sijoitetaan pitkään, kapeaan huoneeseen lähellä ikkunaa, huone näyttää neliömäisemmältä. Tämä tarkoittaa, että hyödyt enemmän käytettävissä olevasta tilasta huoneen keskellä. Lava -vuode voidaan myös integroida täydellisesti kapealle.

Vakaa alusrakenne on välttämätön jalustalevyä rakennettaessa

Rakenna-jalusta-sänky-puiset seinäkaapit-peili-optinen illuusio

Alusta voidaan suunnitella omien toiveidesi ja luovien ideoidesi mukaan. Vakaan alarakenteen rakentamiseen tarvitaan kantavia pylväitä ja lattoja. Mitä leveämpi sänky, sitä enemmän pylväitä tarvitaan.

Oikea patja korokesänkyyn

rakennussänky-moderni-minimalistinen-harmaa

Perinteistä patjaa ei voi kääriä ylös päivän aikana, mutta se takaa mukavan unen ja oikean selkäasennon. Oikean patjan valinnassa materiaalilla ja sen kovuusasteella on tärkeä rooli.

Mobiiliversio futon -patjalla

Rakenna podium-sänky-futon-laatikot-puunvalkoinen

Ohut patja, joka voidaan kääriä ylös tai nostaa päivällä, sopii myös tasolle. Japanissa näitä kutsutaan futoneiksi. Voit treenata korokkeella tai suorittaa muita toimintoja päivän aikana. Ennen kuin ostat futonin, sinun on tutkittava perusteellisesti futon -tyypit ja niiden hoito.

Jalusta, jossa on upotettu sänky

Rakenna-sänky-rakenna-patja-anna-moderni-valaistus-laatikko-puu

Jalusta, jossa on upotettu vuode, on toinen tapa tehdä makuuhuoneesta alkuperäinen. On tärkeää, että patja tuuletetaan alhaalta. Muuten home kasvaa.

Lava -alustasta valmistettu lava

Podium-bed-build-kuormalava-pääty-osb-levy

DIY -lavapatjat ovat olleet erittäin suosittuja useiden vuosien ajan, ja ne ovat erityisen tehokkaita omassa makuuhuoneessa. Materiaali on erittäin halpaa, eikä sinun tarvitse olla kokenut tee-se-itse-tyyppinen rakentaaksesi tämän tyyppisen sängyn itse.

Kuormalavojen hionta ja maalaus millä tahansa värillä

podium-bed-build-lavat-musta-lakattu-parivuode

Koosta riippuen tarvitset neljästä kahdeksaan eurolavaa, järjestä ne vierekkäin ja naulaa yhteen niin, että ne eivät liuku toisistaan. Jos haluat korkeamman sängyn, lavat voidaan myös pinota päällekkäin.

Sängyt ja yöpöydät lavoista

Lava-vuode-rakennus-lavat-valkoinen-lakattu-valkoinen-tiiliseinä

Lavavuoteen avulla makuuhuone saa mielenkiintoisen teollisen ilmeen. Sisustus, jossa on tiilimuotoisia kiviä, sopii myös täydellisesti tähän tyyliin. Jos asetat makuuhuoneen mustavalkoiseksi, se näyttää ajattomalta ja tyylikkäältä.

Yöpöytä tai tukipinta patjan vieressä?

podium-bed-build-kuormalava-pääty-verhoillut paneelit

Jos tarvitset vielä sängylle sopivia yöpöytiä, voit myös rakentaa ne eurolavoista. Vaihtoehtoina ovat eurolavat, joissa on kapea tukipinta patjan lisäksi.

Puun luonnollinen kauneus

rakentaa-sänky-rakentaa-maalaismainen-puuseinä-betoni-ilme

Puu tuo ehdottomasti paljon mukavuutta mihin tahansa huoneeseen, varsinkin jos se osoittaa niin mielenkiintoisia ikääntymisen merkkejä. Jokainen vanhoista puupalkista valmistettu sänky on ainutlaatuinen. Erityisen kiinteä ja tuhoutumaton – vanha puu voidaan myös yhdistää kauniisti betoniin.

Epäsuora valaistus tuo sängyn parrasvaloihin

Rakenna podium-sänky-puu-lastenhuone-laatikot-led-valaistus-värikäs-tapetti-hyllyt

Epäsuora valaistus luo kodikkaan tunnelman makuuhuoneeseen ja tarjoaa laajan valikoiman suunnitteluvaihtoehtoja. LED -nauhoilla voidaan korostaa arkkitehtonisia piirteitä tai asettaa visuaalisia aksentteja. Sänky näyttää kelluvan ilmassa ja katto näyttää korkeammalta kuin se todellisuudessa on.

Yksinkertainen ja moderni epäsuoralla valaistuksella ja peilipinnoilla

Epäsuora valaistus lavalle ja katolle

Tehokas lavan ja alakaton portaiden suunnittelu epäsuoralla valaistuksella

Jalustan sänky lastenhuoneessa

Rakentaminen podium-sänky-lastenhuone-kuvat-valkoinen-keltainen-nuorisohuone

Lasten jalustasänky on loistava tapa saada kaikki irti vaikeasta huonetilasta, jossa on vähän tilaa. Tämän uuden huonekalun avulla annat lapsellesi paljon iloa.

Tasoinen sänky, jossa on portaat – portaat helpottavat sisään- ja uloskäyntiä

Rakenna jalusta-sänky-lastenhuone-askel-laatikot-varastointi-seinäkoriste-maailmankartta

Lastenhuoneen sängyn on täytettävä monet kriteerit: Sen tulee olla vakaa, kestävä ja turvallinen. Varmista siis, että lapsesi ei voi pudota korisängystä. Vaikka se ei olisi niin korkea, se voi olla huono kokemus lapselle.

Tukipinta julistetyynyllä patjan vieressä

Rakenna koroke-vuode-tuki-pinta-istuin-tyyny-salvia vihreä

Jos rakennat jalustan itse, voit myös päättää päädyn suunnittelun. Löydät jännittäviä ideoita ja ehdotuksia tästä artikkelista.

Jalustan sänky yhdistettynä penkkiin

Rakenna podium-sänky-lastenhuone-laatikko-verhoilupenkki

Jos lastenhuone on tarpeeksi suuri, voit suunnitella koko istumapaikan. Alustasänky yhdistettiin tähän penkkiin. Kermanvärinen verhoilu takaa tasaisen ilmeen.

Yhden hengen vuode jalustalla lastenhuoneessa

rakentaa jalusta-sänky-lastenhuone-yhden hengen vuode-laatikot-nuoriso-huone-poika

Muutama taitavasti käytetty elementti saa tämän pienen lastenhuoneen näyttämään raikkaalta ja ilmavalta. L-muotoinen jalustavuode ja seinäkaapit tarjoavat enemmän säilytystilaa, kun taas peiliseinä ja lasinen pöytälevy heijastavat huoneen valoa kauniisti.

Laatikot ja avoimet lokerot sängyn alla

Rakenna jalusta-sänky-lastenhuone-laatikko-hyllyt-nuket-kiipeilyseinä-keinutuoli

Seinillä on erityinen rooli tässä lastenhuoneessa. Sängyn takana on kiipeilyseinä kiipeilykahvoilla ja oikealla puolella upea seinäkoriste ulottuu koko seinän yli. Ehkä seinähyllyjen vaihtoehtona pari avointa osastoa tarjoaa säilytystilaa leluille, kirjoille tai muille päivittäisille tavaroille.

Jalustainen sänky, jossa on integroidut yöpöydät

Rakenna-jalusta-sänky-valkoinen-integroitu-yöpöydät-puuseinäverhous

Jalustan vuode, jossa on kiiltävä valkoinen pinta, tekee vaikutuksen modernilla muotoilullaan ja voidaan integroida täydellisesti mihin tahansa moderniin makuuhuoneeseen. Yksinkertainen ulkoasu muistuttaa myös skandinaavista tyyliä.

Huomaamattomat laatikon kahvat

Rakenna jalusta-vuode-puulaatikot-olohuone-lasi-liukuovet-erotettu

Jos jalustasänky on varustettu laatikoilla, voit säästää vaatekaapin pienessä makuuhuoneessa. Anna itsesi inspiroida upeista ideoistamme!

Rakenna alusta-vuode moderni-alusta-upotettu-patja-laatikot

Piilota sänky jalustaan

Maalaistyylinen lastenhuone, jossa on sisäänrakennettu vaatekaappi ja sänky jalustan alla työskentelyalueella

Jos haluat rakentaa korisängyn, sinulla ei ole vain mahdollisuutta sijoittaa sänkyä tasolle. Et ehkä halua, että se erottuu ja on havaittavissa tällä tavalla, tai voit suunnitella muiden huonekalujen sijoittamista sinne. Tällöin alusta, jonka alle voidaan työntää sänky, on ihanteellinen. Joten sen sijaan, että käyttäisit laatikon alla olevaa tilaa laatikoille, eli säilytystilaa, kuten yllä olevissa ideoissa, sijoitat sängyn sinne.

Jalusta, jossa ulosvedettävä sänky vieraille olohuoneessa

podium-idea-vedettävä-vuode-olohuone-parivuode

Tuleeko vieraita usein käymään? Sitten voit harkita sängyn piilottamista jalustaan. Tarvittaessa sänky voidaan vetää ulos ja piilottaa korin alle. Vuodevaatteet voidaan säilyttää jalustan oven takana, jos suunnittelet sen riittävän suureksi. Tällainen huonekalu sopii myös lastenhuoneeseen! Loppujen lopuksi ystävät tulevat usein vierailemaan yöksi, eikö? Ja koska lastenhuoneet ovat yleensä pienempiä, siitä voi olla hyötyä vain, jos rakennat sinne tasosängyn.

Jalusta-olohuone-ulosvedettävä sänky-idea

Kuten jo mainittiin, alustan tulisi olla vähintään 60 cm korkea, jos rakennat tasoalusta siten, että siellä on tilaa tavalliselle patjalle, jonka liukuva runko on telojen tai liukupalkkien alla. Joten on parempi saada patja ensin tietää oikeat mitat ja käyttää sitä rakentamiseen. Varmista myös, että tällä korkeudella on vielä riittävästi tilaa kattoon asti. Muistutamme, että jalustalla pitäisi pystyä seisomaan pystyssä iskemättä päätäsi.

Sängyn piilottaminen jalustaan ​​- ohjeet sen rakentamiseen itse

Idea podium -vuoteille, joissa on toinen vuode vieraille

Jos tiedät kaikki tarvittavat mitat, voit aloittaa rakentamisen. Mieti etukäteen, haluatko käyttää laatikoita (ulosvedettäviä) pyöriä tai kiskoja, koska se vaikuttaa korkeuteen. Ensinnäkin tarvitset levyt jalustan ulkokehykseen. Kun rakennat halutun kokoisen jalustan sängyn, ruuvaa laatikko yhteen. Määritä sitten, mihin alueeseen sänky tulisi piilottaa vetämistä varten, ja merkitse tarvittava aukko. Loput alueet, joita ei käytetä vuode- tai säilytystilaa varten, on varustettu muutamilla laudoista tehdyillä tuilla.

Kokoa jalusta ulosvedettävällä sängyllä itse puusta

Rakenna sitten suuri laatikko, jossa on samantyyppiset levyt, tekemällä laatikko uudelleen. Sen sisämittojen tulisi olla hieman suurempia kuin patja, jotta voit laittaa sen mukavasti sisälle. Sivuseinissä on parasta käyttää sileitä vanerilevyjä tai muita kauniita levyjä, koska ne näkyvät, kun sänky vedetään ulos. Kierrä laudat myös laatikon alapuolelle, jolla patja voi levätä. Tämän pitäisi riittää laatikon reunaa pitkin, mutta voit myös rakentaa koko ruudukon (tai käyttää sälekehystä). On tärkeää, että lautojen väliin jää tilaa, jotta ilma pääsee kiertämään eikä patjassa ole hometta.

Tasoisia vuoteita voidaan täydentää toisella ulosvedettävällä vuoteella, joka tarjoaa enemmän nukkumismahdollisuuksia

Voit nyt varustaa saamasi sängyn joko pyörillä alareunassa tai laatikoiden kiskoilla sivuilla. Jos käytät kiskoja, levyt tulee tietysti asentaa myös jalustarasiaan, johon voit kiinnittää kiskot. Kiinnitä lopuksi mukava MDF- tai puupaneeli etuosaan sängynlaatikkoon, jonka taakse laatikkorakenne on piilotettu ja sen ulosvedettävä kahva.

Piilota sänky jalustaan ​​- tee itse -ohjeet videolla

Sulje jalusta kauniilla laudoilla saadaksesi tasaisen pinnan yksinkertaisesti järjestämällä ne vierekkäin (kuten parketti) tai käyttämällä OSB -levyä ja tarjoamalla myös etupuolelle sopivan koristeellisen levyn, kuten laatikon sängyn.

Video -ohjeet olohuoneen jalustalle, jossa on sänky

Idea pienille olohuoneille - oleskelualue, jossa on sohva jalustalla ja ulosvedettävä sänky alla

Seuraavassa videossa on toinen opas upean korokesän valmistamiseen olohuoneeseen. Tapa rakentaa podium -sänky on samanlainen. Pieni sohva ja sohvapöytä löytyvät jalustalta ulosvedettävällä sängyllä. Voit tietysti myös suurentaa sitä tarpeidesi mukaan. Mielenkiintoinen asia tässä ajatuksessa on epäsuora valaistus, portaat kiivetä ylös ja ennen kaikkea se, että sänky voidaan jopa vetää ulos lavalta kauko -ohjaimella.

Rakenna ulosvedettävä alustavuode kapealle alueelle

Rakenna taso työskentelyalueelle kapealle alueelle ja laita sänky sen alle

Jos huoneessa on kapealla paikka, joka on riittävän suuri sängylle, voit myös käyttää tätä upeasti rakentaaksesi ulosvedettävän sängyn jalustalle. Et myöskään tarvitse koko laatikkoa tähän, mutta kiinnitä lavan lattian tukilaudat suoraan seinään. Ohjeet tämän tyyppiselle tilaa säästävälle vuoteelle löytyvät alla olevasta oppaasta.

Lisää ideoita jalustasänkyjen suunnitteluun

Kahden hengen huone lapsille, kaksi ulosvedettävää vuodetta ja kirjoituspöydät jalustalla

Olohuoneen koroke, jossa väliseinä ja sänky alla

Piilota sänky korokkeelle pienissä yhden huoneen huoneistoissa

Ulosvedettävä sänky toimii tarvittaessa myös sohvina

Tilaa säästävät huonekalut lastenhuoneisiin-ulosvedettävä sänky ja portaat, joissa on sisäänrakennetut laatikot

Idea tyttöjen vaaleanpunaiseen huoneeseen, jossa on piilotettu sänky

Käytännöllinen sisustusidea vaaleanpunaisille tytöille ulosvedettävällä sängyllä

Jalusta sohvalla, jossa on huoneen jakaja ja sänky vedettävissä pyörissä

Mikroasuntojen perustaminen

Piilotettu sänky olohuoneen portaissa

Olohuone, jossa on moderni muotoilu ja portaat

Aseta työalue, jossa on pöytä jalustalla ja alla pyörillä oleva sänky

Pyörillä varustettu vuode, joka voidaan vetää nopeasti ulos ja säilyttää pöydän alustan alla

Piilota keittiön jalusta ja alla oleva vuodesohva

Olohuoneen sisustus, jossa on sänky ja sohva yhdessä jalustan alla, jossa on keittiö

Previous Post
Kyle Buntingin modernit matot ja seinäpäällysteet
Next Post
Rakenna nukkekoti itse ja järjestä leikkialue lastenhuoneeseen