15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mattojen puhdistaminen ilman kemikaaleja – vinkkejä ja kotihoitoja vaihtoehtona

maton puhdistaminen kotiin korjaustoimenpiteitä-vinkkejä-ideoita-tahrojen poistamista

Niin kauniit kuin matot ovat, ne tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin puhdistusta. Tahrat ovat yleinen ongelma etenkin vaaleissa matoissa. Lisäksi on värimuutoksia ja ärsyttäviä punkkeja, jotka ovat suuri ongelma erityisesti allergikoille. Nyt sinun ei tarvitse turvautua ammattimaisiin, kalliisiin ja kemiallisiin mattojen puhdistusaineisiin rakastaaksesi rakkaasi mattoa. Voit tehdä sen monilla kotitehtävillä Maton puhdistaminen, niin että se näyttää nopeasti uudelta. Haluaisimme luetella joitain tällaisia ​​kotihoitoja ja vinkkejä sinulle tässä artikkelissa. Kokeile niitä mattojen puhdistamiseen ennen kuin turvaudut kemikaaleihin tai palkkaat yrityksen.

Puhdista matto pölynimurilla

mattojen puhdistus pölynimuri-jokapäiväinen-ennaltaehkäisy-lattianhoito

Maton säännöllinen puhdistus pölynimurilla on välttämätöntä, mikä ei ainoastaan ​​poista kertynyttä likaa, vaan myös torjuu erilaisia ​​tuholaisia. Pölyallergikot tarvitsevat tätä puhdistusta päästäkseen eroon suurimmasta osasta punkkeista ja ennen kaikkea ärsyttävistä punkkien ulosteista. Koit rakastavat myös kotisi mattoa ja haluavat käyttää sitä munien sijoittamiseen. Pölynimuri on täydellinen laite jokapäiväiseen mattojen puhdistukseen.

Puhdista matto säännöllisesti suojaksi tuholaisia ​​vastaan

maton puhdistaminen tyhjiö-tyhjiö-estävät punkit-koit

Jos kuitenkin käytät pölynimuria mattojen puhdistamiseen, muista, että joissakin tapauksissa matto vaurioituu. Monet kertyneet hiekkajyrsimet yhdessä pölynimurin kanssa muuttuvat eräänlaiseksi partakoneeksi, joka leikkaa kudoksen kuidut. Voit tarkistaa, onko tämä sinun kohdallasi, katsomalla pussista tai säiliöstä maton puhdistamisen jälkeen. Liiallinen nukka ei ole hyvä merkki.

Puhdista matto soodalla – poista tahrat välittömästi

matonpuhdistus-mieto-saippua-sieni-dab

Tahrojen välttämiseksi ja niiden puhdistamisen helpottamiseksi ne on poistettava mahdollisimman pian. Jos ne eivät ole vielä kuivuneet, ne voidaan poistaa paljon paremmin ja helpommin. Seuraava koskee: Älä hiero pisteitä! Hiilihapotettu vesi on erityisen sopiva tähän. Jos haluat puhdistaa maton soodalla, aseta ensin paksu pyyhe tuoreelle tahralle. Kaada sitten sooda sen päälle. Hiilidioksidi liuottaa lian, joka sitten imeytyy pyyhkeeseen. Höyrylaiva ei ole hyvä idea tahroille. Tämä varmistaa yleensä vain sen, että lika palaa maton kankaaseen. Saippuaa on myös melko vaikea käsitellä matoilla. Saippuaa on vaikea poistaa kokonaan lopussa. Kuivattu saippua sitoo kankaan lian entistä paremmin tulevaisuudessa.

Ole varovainen luonnonmattojen kanssa

maton puhdistus puhdas-kotitalous-vinkit-syvä kasa

Luonnolliset matot ovat erityisen herkkiä. Kemiallisia aineita on vältettävä puhdistettaessa tällaista mattoa, koska ne voivat vahingoittaa kangasta. Myös väreihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tämä voi johtaa ei -toivottuihin värimuutoksiin. Käytä mietoja ja hellävaraisia ​​tuotteita, kuten saippuaa, vettä tai villapesuainetta luonnon mattojen puhdistamiseen. Kokeile sitten valittua tuotetta maton näkymättömässä osassa. Joten voit tarkistaa, miten hän reagoi tuotteeseen. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen maton haluat märkäpuhdistaa, odota kesään asti. Muuten se kuivuu aivan liian hitaasti, mikä voi johtaa epämiellyttävään hajuun.

Puhdista matto kotihoidoilla – etikalla ja sitruunalla

maton etikka-liuoksen puhdistus-sitruuna-leivinjauhe-stimulaatio-halpaa

Kuten aiemmin mainittiin, on olemassa muutamia kodin korjaustoimenpiteitä, joita sinun pitäisi kokeilla ennen kemiallisten tuotteiden käyttöä. Nämä voivat usein tehdä ihmeitä. Etikkavesi sopii erityisesti maton puhdistamiseen itse, kaatamalla sen tahroille ja antamalla sen imeytyä muutaman tunnin ajan. Sopii myös sitruunavesi, joka pyyhitään varovasti liinalla muutaman tunnin kuluttua. Älä kuitenkaan unohda, että etikalla ja sitruunamehulla on valkaisuvaikutus. Käytä siksi vain vaaleita mattoja. Vaihtoehtona värillisille matoille ruokasoodaa voidaan käyttää myös mattojen puhdistamiseen.

Puhdista matto itse ruokasoodalla

matonpuhdistus-leivinjauhe-sooda-idea-helppo tahranpoistoaine

Leivinjauheen puhdistava vaikutus on sen sisältämä ruokasooda. Jos haluat puhdistaa maton ruokasoodalla, ripottele vain ruokasoodaa tahroille ja kaada päälle kuumaa vettä, mikä avaa kuituhuokoset. Koko asian pitäisi sitten pystyä toimimaan vähintään muutaman tunnin ajan ja mieluiten yön yli. Seuraavana aamuna hiero ruokasooda pois. Voit myös antaa maton kuivua ja imuroida ruokasoodan. Prosessi on ehkä toistettava, jos haluat tahmeampia tahroja. Toinen hieno asia ruokasoodassa on, että se torjuu epämiellyttäviä hajuja matossa.

Poista punaviinitahrat matoista suolalla

mattojen puhdistus-matot-punaviini-suolakärki

Olet luultavasti kuullut suolaa punaviinitahrojen korjaamiseksi, mutta unohdit sen. Suola voi olla todellinen ihmelääke mattojen puhdistuksessa. Toimenpiteisiin on kuitenkin ryhdyttävä välittömästi. Ripottele runsaasti suolaa tahralle ja anna sen istua niin. Tänä aikana suola imee punaviinin yksinkertaisesti. Tämä voi myös aiheuttaa sen punaisen. Poista sitten suola pölynimurilla ja toista prosessi, kunnes tahra on kadonnut.

Kuivattu punaviini

matonpuhdistus-punaviini-on-se-on-valkoviini-etikka-liuos

Tahra ei kuitenkaan näy ennen kuin se on kuivunut. Älä tässä tapauksessa epätoivoinen, sillä voit kokeilla muutamia korjaustoimenpiteitä. Näitä ovat valkoviini, kivennäisvesi ja etikkavesi. Sen sisältämä happo voi vahingoittaa mattoa. Joten yritä uudelleen huomaamattomassa paikassa.

Puhdista matto partavaahdolla

matonpuhdistus-parranajo-vaahto-matto-vaahto-vaihtoehto-tahraton

Etsitkö edullista vaihtoehtoa maton vaahdolle, niin partavaahto on täydellinen apu. Voit puhdistaa maton laittamalla vaahdon tahraan, työstämällä sen huolellisesti harjalla ja antamalla sen vaikuttaa. Imuroi se sitten pois. Kun valitset partavaahtoa, varmista, että se ei sisällä lisäaineita. Tämä sisältää myös mentolin.

Veri matossa

mattojen puhdistus-veri-jääkuutio-kylmävesi-kankaat-vaatteet

Voit myös puhdistaa veren matosta kotona olevilla korjaustoimenpiteillä. Tätä varten on tärkeää käyttää kylmää vettä. Tämä pehmentää verta. Voit myös hieroa tahraa jääkuution avulla. Puhdista se sitten liinalla tai paperipyyhkeellä ja olet jo poistanut suurimman osan verestä. Leivinjauhe tai ruokasooda sopii myös. Tämän aineen tulee vaikuttaa kaksi tuntia ja imetään sitten pois. Toimenpide voidaan toistaa. Vaihtoehtoisesti sopii myös poretabletin muodossa oleva aspiriini.

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä