15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kotikirjaston perustaminen: Kuinka järjestää täydellinen organisaatiojärjestelmä lukusalille

Se oli ennen erottamaton osa asuntoa ja yksi kotin suosituimmista huoneista: kotikirjasto. 90-luvulla se kuitenkin unohdettiin ja pidettiin vanhanaikaisena. Mutta viime vuosina lukusali ja lukunurkka ovat tehneet todellisen paluun ja niistä on kirjaimellisesti tulossa jalokivi talossa. Hollywoodissa on jopa erikoistuneita sisustussuunnittelijoita, jotka näyttävät tehokkaasti rikkaiden ja kuuluisien kirjojen kokoelmia. Hyvällä suunnittelulla ja pienellä mielikuvituksella kuka tahansa voi perustaa kotikirjastonsa. Selitämme sinulle, mitä sinun tulee pitää mielessä järjestettäessä ja miten voit järjestää suosikkikirjasi tehokkaasti!

Kotikirjaston perustaminen: askel askeleelta viihtyisään lukusaliin

Järjestä olohuoneen lukualue ja talon kirjasto

On totta, että kirjat ovat ilmapiirin eturintamassa. Ne voidaan lavasttaa tehokkaasti yhdessä maljakoiden, kuvien, taideteosten ja kodin tarvikkeiden kanssa ja antaa jokaiselle huoneelle luonteen. Hyvä suunnittelu on välttämätöntä, jotta oma kirjakokoelmasi voi tulla omaksi. Täällä siellä kirja sivupöydillä, hyllyillä ja jopa lattialla ja kalusteet näyttävät nopeasti kaoottisilta. Se näyttää paljon paremmalta, kun kirjat siivotaan seinähyllylle. Mutta sekin vaatii varmaa vaistoa.

Ideoita talokirjaston perustamisesta viistoilla katoilla

Jos haluat perustaa kotikirjaston, sinun on ensin harkittava, mitä huonekaluja tarvitset. Modulaarinen järjestelmä tarjoaa joustavia tilaratkaisuja huoneisiin, joissa on viistot katot tai kapeat aukot. Vapaasti seisovat mallit voivat erottaa optisesti olohuoneen kulman. Seinähyllyt ovat ihanteellisia pienille kirjakokoelmille. Valitsitpa minkä tahansa, on muutamia perussääntöjä, joita sinun on noudatettava kirjoja järjestettäessä:

  1. Sijoita hyllyjärjestelmä huoneeseen niin, ettei kirjoja kohdistu suoraan auringonvaloon. Muuten värit voivat haalistua ja paperi vanhenee paljon nopeammin.
  2. Raskaat ja suuret kirjat tulevat alas, kevyet ja pienet kirjat ylös. Tämä varmistaa, että paino jakautuu tasaisesti ja että kirjahylly ei kaadu.
  3. Riippumatta siitä, kuinka suuri kokoelma on, älä laita kirjoja liian lähelle toisiaan. Muuten huone näyttää tungosta ja siistiltä, ​​pääsy on vaikeaa eikä uusille kirjoille ole tilaa.
  4. Aseta viihtyisä lukukulma suoraan ikkunan alle. Sijoita nojatuoli, sohva tai sohva niin, että auringonvalo putoaa siihen sivulta. Muuten voimakas aurinko voi häikäistä sinua lukiessasi.
  5. Lajittele kirjat, jotta voit suunnata nopeasti. Annamme sinulle useita vinkkejä tähän liittyen.
  6. Sytytä kirjahylly. Kaunis epäsuora valaistus, esimerkiksi integroitujen LED -nauhojen kautta, sallii kirjojen ilmestymisen illalla. Säädettävä lattiavalaisin tarjoaa pehmeän valon itse lukukulmaan.
  7. Oikea lämmitys ja jäähdytys: Niin romanttiselta kuin paiseva tuli näyttää, takka tai liesi ei sovellu lukusaliin. Tulipalon vaara on aina olemassa. Kaasulämmitys on sitä vastoin turvallisempaa, ellei yhtä kodikasta. Jopa kesällä sinun pitäisi olla mukava talon kirjastossa. Ilmastointi voi tarjota tarvittavan jäähdytyksen kuumina päivinä.

Kotikirjaston perustaminen: organisaatiojärjestelmät omaan lukusaliisi

Lajittele kirjat värin mukaan ja luo ideoita kotikirjastoon

Jotta lukusali ei ole vain toimiva, vaan myös tyylikkäästi sisustettu, erilaiset järjestelmät auttavat. Voit esimerkiksi lajitella kirjat värin mukaan. Tämä luo sateenkaaren väripaletin, joka saa talon kirjaston loistamaan punaisena, sinisenä, keltaisena ja vihreänä. Värit saavat kirjahyllyn näyttämään erittäin koristeelliselta ja auttavat myös suunnistamisessa. Selitämme, kuinka voit lajitella kirjakokoelmasi värin mukaan vain muutamassa vaiheessa.

  1. Lajittele kirjasi ensin aiheen tai luokan mukaan (esim. Arkkitehtuuri, runous, matka jne.).
  2. Palauta kaikki kirjat. Pyydä kaikkia luokan kirjoja sitomaan samalla värillä. Vaihtoehtoisesti voit jakaa kirjat yhdestä luokasta useisiin ryhmiin ja sitoa kunkin ryhmän varjossa. Esimerkki: Matkaluokka (sininen väri), eksoottinen ryhmämatka (varjostettu kyyhkysen sininen). Kussakin luokassa saa olla enintään kolme ryhmää, muuten kokonaisuus näyttää liian värikkäältä.
  3. Järjestä kirjat kirjahyllylle ryhmittelemällä kirjat yhdellä värillä sävyn mukaan. Voit kokeilla kahta vaihtoehtoa: Aloita vaaleimmasta sävystä ja järjestä ensin kaikki kirjat vaaleansinisiksi, sitten kaikki kirkkaansinisiksi ja sitten kaikki kuninkaallisiksi. Kuinka luoda kauniita värin kaltevuuksia. Tai voit vaihtaa kirkkaita ja tummansinisiä kirjoja luodaksesi silmiinpistäviä aksentteja.

Kirjaston organisaatiojärjestelmä: lajittele kirjat värin mukaan

Lajittele kirjat värin mukaan ja erota lukusali olohuoneesta osiolla

Muista luoda luettelo ja merkitä, mitä kirjoja löytyy mistä tahansa. Useimmiten lukemasi kirjat ovat kirjahyllyn keskellä, mieluiten silmien korkeudella. Harvoin luetut kirjat ovat joko ylä- tai alareunassa. Kun jaat värejä huoneeseen, sinun on myös pidettävä tämä sääntö mielessä.

Kirjojen lajittelu värin mukaan Vinkkejä kirjaston asentamiseen kotona

Ja vaikka sinulla olisi paljon luokkia ja ryhmiä, yritä luoda mahdollisimman hiljainen asuintila. Tämä tarkoittaa: Ensinnäkin kirjat on sidottava vain perusväreihin ja niiden vivahteisiin. Vain kun haluat lisätä omaan kirjakokoelmaasi, voit lisätä uuden värin väripalettiin. Voit näyttää kirjojen lisäksi muita kodin lisävarusteita, kuvia ja muita pieniä koriste -esineitä. Varmista kuitenkin, että myös ne ovat sävy-sävyisiä kirjojen kanssa.

Kirjojen lajittelu värin mukaan Järjestä kotikirjasto symmetrisesti

Sateenkaari -kirjahylly kiinnittää automaattisesti kaikkien huomion. Loput huonekalut on siksi pidettävä mahdollisimman yksinkertaisina. Tällainen kotikirjasto sopii minimalistiseen, skandinaaviseen tai puristiseen elämäntapaan. Kuitenkin, jos lukusali on jo kalustettu ja huonekalut ja sisustus ovat kirkkaita, kirjahylly on suunniteltava varovasti. Kaikki kirjat voi olla sidottu valkoiseksi yhdellä värillisellä nauhalla.

Järjestä kirjasto: lajittele kirjat tyylilajin mukaan

Järjestä lukusalit, järjestä kannet

Jos haluat antaa luovuutesi valloittaa ja suunnitella ainutlaatuisen kirjahyllyn, seuraava idea on sinua varten. Voit lajitella kirjat tyylilajin mukaan ja sitten sitoa ne niin, että ne yhdessä muodostavat palapelin. Kuva näyttää paitsi koristeelliselta, myös paljastaa tyylilajin. Esimerkiksi kirjoista aiheesta “taide” voidaan tehdä maalaus ja kirjoja aiheesta “urheilu” – valokuva urheilutapahtumasta.

Kirjat lajitellaan urheilulajien mukaan

Lajittele kirjat aakkosjärjestykseen

Lukutilat järjestävät Eiffel -tornin ideoita kirjan kansille

Vaihtoehtoisesti voit lajitella kirjat aakkosjärjestykseen tai lajitella osan tyylilajin mukaan ja muut aakkosjärjestykseen. Kaikki riippuu siitä, mitä aiheita haluat ja kuinka paljon vapaata tilaa kirjahyllyssä on. Tämä menetelmä on aikaa vievä, mutta yksinkertaisella tempulla voit lajitella kirjakokoelmasi nopeasti. Pikalajitteluprosessin avulla kirja valitaan ja sijoitetaan kirjakokoelman keskelle. Muut kirjat on järjestetty vasemmalle, jos niiden kirjoittaja tai nimi on aakkosjärjestyksessä. Jos kirjoittaja tai nimi lisätään, ne sijoitetaan kirjan oikealle puolelle. Sitten vasen ryhmä jaetaan ensin kahteen ja sitten oikea ryhmä aakkosjärjestykseen. Toimenpide on samanlainen – valitset kirjan, joka sijoitetaan ryhmän keskelle, ja lajittelet kirjat niiden nimen mukaan valitun kirjan vasemmalle ja oikealle puolelle. Nopea lajittelu voi säästää paljon aikaa, kun kokoelma on suuri.

Perusta kirjasto taloon Kirjat järjestävät ideoita

Muuten, lajitteletko kirjat kirjoittajan tai nimen mukaan, riippuu siitä, kuinka monta saman tekijän kirjaa sinulla on. Jos sinulla on paljon kirjoja yhdeltä kirjailijalta, on parempi lajitella ne nimen mukaan. Jos kirjat ovat eri kirjoittajilta, voit lajitella ne kirjoittajien mukaan.

Lajittele kirjat aiheen mukaan

Järjestä kotikirjasto, lajittele kirjat aiheen mukaan

Erikoiskirjallisuuden tapauksessa voit myös lajitella kirjat aiheittain. Tämä vaihtoehto sopii suurperheille, joissa jokainen perheenjäsen on kiinnostunut tietystä aiheesta (esimerkiksi lääketiede, psykologia, arkkitehtuuri, ruoanlaitto, puutarhanhoito, matka jne.). Ryhmään kuuluvat kirjat voidaan sitoa samalla värillä. Joten jokainen osaa orientoitua nopeasti. Jätä tarpeeksi tilaa uusille kirjoille.

Asenna kotikirjasto Ideoita kirjakansille, joissa on kirjaimet

Lajittele kirjat siististi

Kirjaston organisaatiojärjestelmä kotona Järjestä kirjat harmaan sävyihin

Vaihtoehtoisesti voit lajitella kirjasi koon ja korkeuden mukaan. Tätä menetelmää käytetään suosikkiteosten järjestämiseen esteettisesti. Se ei kuitenkaan millään tavalla helpota tietyn kirjan etsimistä. Siksi se sopii vain pieneen kotikirjastoon.

Lajittele kirjat säästääksesi tilaa

Talon kirjasto järjestää kirjoja järjestelyvinkkejä

Oma kirjakokoelmasi on erittäin suuri, mutta kirjahyllyssä ei ole tarpeeksi tilaa sille? Sitten voit lajitella kirjasi säästääksesi tilaa. Tämä tarkoittaa – älä pinota kirjoja päällekkäin, vaan aseta ne lähelle toisiaan. Jotta kirjahylly ei näytä kaoottiselta ja liian täynnä, voit näyttää vain koriste -esineitä joissakin osastoissa. Tällä tavalla voit asettaa tiettyjä aksentteja ja piristää kirjahyllyä.

Kirjaston koti järjestää klassisesti väliseinän piilotetun oven

Jos haluat perustaa kotikirjaston, sinulla on suuri haaste. Kaikki riippuu suunnittelusta. Mieti, kuinka voit tehdä käytettävissä olevasta tilasta paitsi käytännöllisen myös kodikkaan. Valitse oikea istuin ja valaistus. Suunnittele kirjahylly niin, että sinulla on tarpeeksi tilaa koristeille tai uusille kirjoille. Lajittele kirjat aiheen, tekijän, aakkosjärjestyksen tai tyylilajin mukaan: On tärkeää, että seuraat asioita ja löydät nopeasti suosikkiteoksesi. Alla olevasta kuvagalleriasta löydät useita esimerkkejä tyylikkäistä lukusaleista.

Perusta kotikirjasto: korkea kirjahylly säästää tilaa

Järjestä ja määritä kirjasto kotona Vinkkejä

Kaikki kirjat ovat helposti saatavilla tikkailla

Lajittele kirjat säästääksesi tilaa kotikirjastossa

Suunnittele skandinaaviseen tyyliin lukusali

Kirjaston luokittelujärjestelmä Vinkkejä organisaatioon

Talon kirjasto, jossa on viihtyisä lukunurkkaus 

Oleskelutilan suunnittelu lukusalissa Vinkkejä kotikirjastoon

Aseta kotikirjasto: kirjat ja koriste -esineet kirjahyllylle

Perusta kotikirjasto ja asenna lukusali kaappiin täydellisesti

Lajittele kirjat säästääksesi tilaa

Perusta kotikirjasto ja järjestä vinkkejä lukusaliin

Lajittele kirjat koon mukaan

Kirjaston organisaatiojärjestelmä

Asenna kotikirjasto: lajittele kirjat aakkosjärjestykseen

Perusta kirjasto taloon, lajittele kirjat seinähyllylle säästääksesi tilaa

Lajittele kirjat aiheen mukaan

Kirjastoasennusvinkkejä Lajittele kirjat siististi

Previous Post
Nuotioreseptit – Helppo retkeily ruoanlaittoon ja herkullisien aterioiden valmistaminen
Next Post
14 helppoa venytystä lapsille (hyvä ennen tai jälkeen harjoituksen)