15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skandinaaviset sisustusideat – nämä ovat pakollisia

Skandinaavinen-sisustus-ideoita-olohuone-valkoinen-musta

Skandinaaviset sisustusideat tuovat kotiin selkeyttä, tyyneyttä, rauhaa ja kauneutta. Suunnittelu on toiminnallista, se perustuu selkeisiin linjoihin ja muotoihin. Ne heijastavat ihmisten ja luonnon välistä läheistä yhteyttä ja sopivat täydellisesti urbaaniin elämäntapaan. Kauko -pohjoisen mallit tunnetaan voimakkaista väreistään. Ne tuovat elämän iloa jokapäiväiseen elämään. Valkoinen on myös vahvasti edustettu väri.

Skandinaviasta valmistetut kodintekstiilit ovat tällä hetkellä erityisen kysyttyjä. Sisustussuunnittelijat ja sisustajat rakastavat niitä koristeluun. Asuinalueen asiantuntija designseller.de tarjoaa monia villahuopia, tyynyjä ja tyynyliinoja skandinaaviseen tyyliin. Ne on valmistettu pehmeästä ja korkealaatuisesta villasta. Suunnittelijat arvostavat, että ne ovat allergisoimattomia ja naarmuuntumattomia. Elvang Denmark -merkki erottuu erityisesti.

Mutta nämä eivät ole ainoita sisustusvinkkejä skandinaaviseen tyyliin. Pohjoismaiden lamppuja, maljakoita, huonekaluja ja muita huonekaluja ei saa puuttua mistään kotitaloudesta.

Skandinaavisia sisustusideoita – lamput luovat kodikkuutta

Skandinaaviset sisustusideat-vinkit-must-have-olohuone

Monet tunnetut ja tunnetut huonekalusuunnittelijat ovat kotoisin Skandinaviasta. Pohjoisen pitkien ja pimeiden talvien vuoksi valolla on tärkeä rooli niiden suunnittelussa. Siksi skandinaaviset lamput ovat maailman tunnetuimpia valoja. Tunnetuimmat valot ovat kartiovalot, jotka tuottavat harmonista valoa ja jotka Simon Karkovs kehitti 60 -luvulla. Standardoidut lamput ovat suosittuja monien nuorten keskuudessa. Niitä on eri muodoissa ja väreissä. He tulevat parhaimmillaan olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Toisaalta keittiössä käytetään usein tanskalaista riippuvalaisinta. Tanskalaisen suunnittelijan Poul Henningsenin patentoima PH50 on häikäisemätön. Hän suunnitteli sen 1950 -luvulla yleisvalaisimeksi, joka neutraalisuutensa vuoksi sopii moniin huonekonsepteihin. Riippuvalaisin on paperia, bambua, metallia, betonia tai huopaa.

Skandinaavisia sisustusideoita – orgaaniset maljakot korostavat

Skandinaavisia sisustusideoita Maljakko Savoy -sohvapöydän koristelu

Kaikki tuntevat Savoyn maljakot. Ne ovat maailman tunnetuimpia lasiesineitä. Mutta vain harvat tietävät, että nämä maljakot tulevat Skandinaviasta. Sen suunnitteli Suomalainen arkkitehti ja suunnittelija Alvar Aalto. Luodessaan sitä hän ohjasi luonnollisia muotoja ja mallinnti maljakot epäsymmetrisesti ja aaltoilevasti. Ne muistuttavat järveä tai puunrunkoa. Maljakot ovat houkutteleva esimerkki veistoksellisesta käytännöllisyydestä. Maljakoita on saatavana ruskeana, vihreänä, harmaana, rubiininpunaisena tai violettina.

Skandinaavisia sisustusideoita – Pohjoismaiset istuinkalusteet

Skandinaaviset-sisustusideat-nojatuoli-muna-vaaleanpunainen-jakkara

Skandinaaviset istuinkalusteet ovat tyylikkäitä ja yksinkertaisia, yksinkertaisia ​​ja todellinen katseenvangitsija. Yksi suunnittelukuvakkeista on tanskalaisen suunnittelijan Arne Jacobsenin rautainen nojatuoli, joka suunnitteli tämän nojatuolin vuonna 1958 Kööpenhaminan Royal -hotellille. Nojatuoli on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten nahasta, puuvillasta ja paikallisesta puusta. Sitä on saatavana pohjoismaisissa tyypillisissä väreissä beige, ruskea, harmaa ja vaaleanvihreä. Sitä on saatavana eri kokoja. Jäätuolit koristavat lukukulmaa tai tuovat kodikkuutta keittiöön. Yhtä kuuluisa on Jacobsenin Mayor -sohva, joka tunnetaan ohuista jaloistaan ​​ja nappikiinnityksestä sohvan takana.

Toinen skandinaavisen viennin hitti on Tukholman nojatuoli IKEA -sarjasta. Sen on suunnitellut Ingvar Kamprad 1940 -luvulla. Yksinkertainen klassikko ja mutkaton muotoilu antavat olohuoneelle raikkaan värin kirkkaalla keltaisella, vihreällä tai punaisella värillään. Tämä nojatuoli tarjoaa myös taukopaikan vierashuoneessa tai työalueella.

Skandinaavisia sisustusideoita – minimaalinen makuuhuone

Skandinaavisia sisustusideoita makuuhuone-design-viehättävä

Skandinaavinen makuuhuone on hienovarainen. Sänky, vaatekaappi ja yöpöytä ovat kaikki mitä tarvitset tässä makuuhuoneessa. Mikään ei voi häiritä sinua, ja huone näyttää rauhalliselta ja miellyttävältä. Minimalismi on erittäin tärkeää. Makuuhuonetta korostavat erikoistuotteet, kuten säilytystilana toimiva matkalaukku tai tikkaat, jotka toimivat hyllyn tavoin. Paljon valoa on myös tärkeää. Skandinaaviset käyttävät kaikenlaisia ​​temppuja, jotta huone on täynnä valoa. Tämän saavuttamiseksi ikkunoita ei saa peittää tai peittää vain vaaleilla, läpinäkyvillä verhoilla. Huoneen värien tulee pysyä valkoisina, mutta niissä voi olla sävyjä. Vaaleanpunainen, kerma, beige ja lievä sininen ovat harmonisia. Jos se on liian vaimeaa, voit lisätä värikkäitä yksityiskohtia tai löysätä huoneen korostusseinällä.

Mielenkiintoisia faktoja skandinaavisesta muotoilusta

Skandinaavisia sisustusideoita Nahkaisen nojatuolin kirjahyllyideoita

Skandinaavisella muotoilulla oli kukoistus 40- ja 50 -luvulla. Se tulee Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta, ja sille on ominaista sen yksinkertainen muoto, toimivuus ja minimalismi. Suunnittelulle on ominaista edullinen massatuotanto. Skandinaavisiin kuuluvat suomalaiset Alvar Aalto ja tanskalaiset Arne Jacobsen. He loivat modernin skandinaavisen suunnittelukielen ja saivat lukuisia tärkeitä suunnittelijapalkintoja huonekaluistaan. Kaikkien muotoiluesineiden ajatus on, että huonekalu on jokapäiväinen, toimiva ja edullinen kaikille. IKEA -yritys on hyväksynyt tämän moton ja tehnyt skandinaavisesta elävästä tavaramerkistä. Skandinaavisen muotoilun käsite on osa monia tieteellisiä keskusteluja ja näyttelyitä, koska politiikka ja muotoilu liittyvät läheisesti toisiinsa. Saksassa toiminnalliset ratkaisut ovat etusijalla skandinaavisten kanssa. Ne tyydyttävät yksinkertaisuuden kaipuun näennäisesti monimutkaisemmassa maailmassa. Siksi skandinaavinen muotoilu on niin suosittua Saksassa.

Skandinaavisia sisustusideoita olohuoneeseen

Skandinaavisia sisustusideoita sohva keinutuoli

Previous Post
Rakenna oma päätysi kierrätyspuusta – ohjeet
Next Post
Tee kirjanmerkkejä itse upeilla ideoilla ja ohjeilla