15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Keittiön valaistuksen suunnittelu: käytännöllisiä vinkkejä toiminnalliseen valaistukseen

Suunnittelu keittiön valaistusvinkkejä-moderni-keittiö-lamput

Aiemmin keittiötä kutsuttiin vain huoneeksi, jossa perheelle valmistettiin ruokaa. Nykyään kuitenkin modernin keittiön-olohuoneen katsotaan olevan asunnon keskipiste: Täällä ihmiset tekevät ruokaa, syövät perheen kanssa ja juhlivat ystävien kanssa erityistilaisuuksissa. Jotta tämä alue pystyy täyttämään kaikki nämä vaatimukset parhaalla mahdollisella tavalla, suunnittele oikea keittiön valaistus. Mikä valo sopii parhaiten keittiöön, mitä ja kuinka monta lamppua tarvitaan toiminnalliseen valaistukseen ja muita hyödyllisiä vinkkejä aiheesta, löydät tästä artikkelista.

Mikä valo keittiössä?

Keittiön valaistuksen suunnittelu keittiö-lamppu-yhdistelmävinkit

Jos suunnittelet keittiön kunnostamista tai täysin uuden keittiön rakentamista, kiinnitä erityistä huomiota keittiön valaistukseen. Koska nykyaikaiset keittiöt koostuvat usein useista alueista, jotka vaativat eri määrän valoa, yksi valonlähde ei riitä ollenkaan. Työalueilla, joilla leikataan, käsitellään ruokaa ja valmistetaan ruokaa, tarvitaan täysin erilaista valoa kuin esimerkiksi ruokapöydän yläpuolella. Siksi keittiön valaistusta suunniteltaessa erotetaan toisistaan kolme erillistä komponenttia: perusvalaistus, työvalo ja ruokapöydän valaistus.

Keittiön valaistus suunnitelma keittiölamppu valkoinen valo

Yleensä on a valkoinen valo kaikkiin keittiön tiloihin suositella. Työalue tarvitsee kuitenkin useita lumenia neliömetriä kohti kuin muut alueet, koska valon tulee olla erityisen voimakasta ja mahdollisimman kirkasta työssään. Vaalean värin osalta neutraali valkoinen valo sopii parhaiten työtasolle, kun taas lämmin valkoinen valo on parempi huonevalolle ja ruokailutilan valaistukselle.

keittiövalaistus-suunnitelma-led-keittiölamput-sisäänrakennetut kohdat

Jos haluat suunnitella hyvän keittiön valaistuksen ja valita parhaat valonlähteet tälle alueelle, on parasta ottaa se LED -keittiölamput. Niillä on korkea energiatehokkuus ja niitä pidetään erittäin kestävinä, mikä on erittäin edullista esimerkiksi keittiön kaltaisissa huoneissa. Siellä lamput kytketään päälle usein ja pitkään, minkä vuoksi energiansäästövaihtoehto on ehdottomasti kannattava. Lisäksi LED -valot ovat jopa himmennettäviä ja sopivat hyvin tunnelmavalaistukseen.

Perusvalaistus keittiössä

keittiö-valaistus-suunnitelma-perus-valaistus-olohuone-keittiö-moderni

Kun suunnittelet keittiön valaistusta, ensimmäinen asia, joka sinun on otettava huomioon, on huoneen yleinen valaistus. A keskushuoneen valo ei saa puuttua mistään keittiöstä, koska sitä käytetään suunnistamiseen ja se varmistaa tasaisen valonjaon huoneeseen. Liian kapeat varjostimet eivät siksi sovellu keittiön keskusvalaistukseksi. Täydelliset valinnat tälle alueelle ovat moniliekkiset täplät ja säteilijät, jota voidaan kiertää mihin tahansa suuntaan.

keittiön valaistus-led-vinkit-ideat-keittiölamput

Oikeiden keittiölamppujen tulisi olla edelleen mahdollisia helppo hoitoinen koska jopa korkea katto, lika ja rasva laskeutuvat lamppuihin. Samasta syystä kangasvarjostimia tulisi välttää keittiössä.

keittiön valaistus-suunnitelma-huone-valo-lämmin valkoinen

Ja kuinka monta lumenia neliömetriä kohti suositellaan keittiön perusvalaistukseen? Koska tämä valaistus ei ole tarkoitettu työtasoille, se riittää 300 lumenia neliömetriä kohti kokonaan pois päältä. Esimerkiksi 15 neliömetrin keittiöön suositellaan kirkkautta 4500 lumenia. Keittiön keskusvalaistuksen tulisi myös säteillä hyvinvointia, minkä vuoksi a lämmin valkoinen valo tähän parhaiten.

Keittiön valaistuksen suunnittelu: oikea valaistus työalueille

keittiön valaistus-suunnittelu-työtila-valaistus-keittiö

Keittiön alueet, joilla valmistat, peseet ja valmistat ruokaa, saavat eniten valoa. Nämä ovat ennen kaikkea työtasot, keittiösaari sekä liesi ja pesuallas. Suosittelemme a neutraali valkoinen valo jonka valaistusvoima on vähintään 500 lumenia neliömetriä kohti.

keittiö-valaistus-moderni-riippuvalaisimet-kohdevalot

Myös työalueiden valaistus tulisi lisätä varjoton jotta seinäyksiköt tai et heittäisi varjoa työtasolle. Kattovalaistuksessa valonlähteen tulisi olla noin 100 cm seinästä, jos seinäkaappeja on. Jos toisaalta työtason yläpuolella ei ole yläkaappeja, 60 cm: n etäisyys seinästä riittää.

keittiö-valaistus-suunnitelma-alarakenne-led-nauhat-toiminnallinen

Suosittu valaistuskonsepti keittiöihin, joissa on seinäyksiköt, ovat Kaapin alla olevat valot. Ne on kiinnitetty kaappien alle ja valaisevat työpintoja ylhäältä ilman varjoja. Jälleen kirkas, neutraali valkoinen valo sopii tähän. LED -nauhat ovat täydellinen valinta tähän ja tarjoavat pitkäikäisen ja toimivan vaihtoehdon, jos haluat suunnitella energiaa säästävän keittiön valaistuksen. Vaikka LEDit olisi asennettu pysyvästi, sinun ei pitäisi pelätä, että ne ovat jonain päivänä viallisia. Niiden elinikä on yleensä 30000–50000 tuntia, mikä on noin 20 vuotta ja keskimääräinen paloaika 4 tuntia päivässä. Lisäksi vialliset valot voidaan tarvittaessa korjata helposti.

Suunnittele valaistus oikein ruokailutilan yläpuolelle

keittiö-valaistus-suunnittelu-ruokailutila-valaistus-vinkit

Keittiö-cum-olohuone ja siihen liittyvä ruokailutila ovat monien huoneistojen omistajien unelma ja edustavat suosittua asumiskonseptia, joka luonnehtii modernia asuntoa. Jos omassa keittiössäsi on myös ruokailutila, kannattaa suunnitella myös hyvä keittiövalaistus tähän. Siellä valon on tarkoitus luoda kodikas ilmapiiri, minkä vuoksi toinen sopii lämmin valkoinen valo mieluiten. Himmennettävät valot tarjoavat upean idean romantikoille, jotka haluavat nauttia romanttisesta illallisesta kumppanin kanssa aika ajoin.

keittiön valaistus-suunnitelma-ruokailutila-riippuvalaisimet

Mitä tulee ruokailutilan keittiön valaisimiin, sinulla on kauniita valaisimia Kattovalaisimet ehdottomasti oikein. Niiden määrä ja muotoilu riippuvat ruokapöydän koosta ja muodosta. Pyöreä riippuvalaisin sopii esimerkiksi pyöreälle tai neliömäiselle pöydälle, kun taas useat riippuvalaisimet tai pitkänomainen riippuvalaisin sopivat hyvin pitkien suorakulmaisten pöytien kanssa.

keittiön valaistus-ruokailutila-riippuvalaisimet-välilevy

Tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon kattovalaisinta kiinnitettäessä, on se Etäisyys ruokapöytään. Lamppu ei saa missään tapauksessa roikkua liian alhaalla, koska se voi häiritä kommunikointia toisen henkilön kanssa. Ihanteellisen etäisyyden lampun ja pöydän välillä on oltava 60-70 senttimetriä. Sama koskee korkeampia kuteita keittiössä.

Suunnittele kaunis keittiövalaistus koristevalolla

keittiö-valaistus-suunnittelu-decolight-valo-aksentti-led-nauha

Jos olet jo tehnyt perusvalaistuksen, työalueen keittiölamput ja ruokapöydän yläpuolella olevat riippuvalaisimet, voit luoda erittäin erikoisen tunnelman koristevalolla. Koristevalaisimien avulla keittiössä voidaan asettaa upeita valo -aksentteja, jotka antavat huoneelle kodikkaan luonteen. Tätä varten tulee usein LED -nauhat, joissa väri vaihtuu käytetään epätavallisten tehosteiden luomiseen. Epäsuora valaistus voi korostaa onnistuneesti tiettyjä alueita ja muuttaa keittiön hyvin erityiseksi asuintilaksi.

Previous Post
Rakenna oma päätysi kierrätyspuusta – ohjeet
Next Post
Tee kirjanmerkkejä itse upeilla ideoilla ja ohjeilla