15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sodobni lestenci za dnevno sobo

Razsvetljava ima v sodobnem oblikovanju veliko vlogo, je glavni poudarek pri notranjem oblikovanju. Sodobni lestenci za dnevno sobo lahko poudarijo nastavitev in jo spremenijo. Ni presenetljivo, da razsvetljava ustvarja ustrezen ambient in zagotavlja prijetno in udobno bivanje. Za dnevno sobo, kjer se radi zbirajo vsa družina in prijatelji, je treba svetilko izbrati odgovorno.

1

Izbira lestencev

Dnevna soba je izdelana v različnih izvedbah. Fotografije vrste so precej raznolike. Po eni strani je to dvorana, kjer se družina zvečer zbira za ogled televizijskih programov, branje svojih najljubših knjig ali samo klepetanje med seboj. Prostor lahko služi kot delovno mesto z delovnim mestom, ki se nahaja v njem. Na tretji strani je to soba, polna različnih stvari; v garsonjeri opravlja številne funkcije.

2

Izvajajo številne druge možnosti za okrasitev dnevne sobe, vsi pa imajo svojo individualno razsvetljavo, ki bo poudarila dostojanstvo prostora. Šele po popolni registraciji nadaljujte z izbiro osvetlitve ozadja. V tem primeru boste dobili predstavo o tem, kako se bo ta ali ona naprava prilegala notranjosti, ali lahko poudari slog dnevne sobe in jo dopolni. Če želite to narediti, si oglejte fotografije predlaganih modelov. Toda pomembna točka pri izbiri razsvetljave za dnevno sobo, skupaj z zasnovo lestence, je lokacija, višina, barva.

Lestenec lahko osvetli in razdeli dvorano na cone. Je dekorativni predmet in lahko poudari kraj ali stvar..

Pravilno izračunana osvetlitev, njena intenzivnost vizualno razširi sobo ali poudari želeno območje.

3

Klasična dnevna soba za prijetno bivanje za vso družino

Pogosto ta soba zaseda osrednje mesto v stanovanju ali zasebni hiši, ker se tam zbirajo sorodniki in prijatelji, praznujejo slovesni trenutki in sprejemajo se splošne pomembne odločitve. Med tem ko družina razpravlja o tem, kaj se je komu zgodilo, kako je minil dan. Zato mora izžarevati udobje in udobje. Izbira lestenca se izvede ob upoštevanju mnenj vseh družinskih članov. Pomembno je, da je model všeč vsem. Takšen kos pohištva bodo morali opazovati vsi gospodinjski člani. Toda preden greste v trgovino, se pogovorite o svojem prihodnjem nakupu, poglejte fotografijo in jasno določite njene parametre..

Pri izbiri je vredno razmisliti:

  • velikost prostora, v katerem je svetilka. V veliki sobi se izgubi majhna naprava in obratno, v majhni sobi bo velika absorbirala ves prostor – to je jasno vidno na fotografiji;
  • ali so v sobi dodatni prostori, kot so knjižnica, jedilnica, pisarna;
  • ali obstaja dodatna razsvetljava;
  • oblikovalska dekoracija prostora in njegova barva;
  • pohištvo in v kakšnem slogu je zasnova prostora opremljena;
  • prisotnost ali odsotnost kamina.

4

Vse te nianse vplivajo na izbiro razsvetljave, saj poudarja lepoto prostora in daje popolno notranjo opremo.

Vrste lestencev za dvorane in dvorane

Nekaj ​​vrst, ki odlično dopolnijo vašo dnevno sobo:

Suspendirano. Takšni predmeti imajo več odtenkov, ki so pritrjeni na vrvico ali verigo. Fotografij je veliko, izkazujejo vse svoje prednosti. Svetilka se nahaja na določeni višini od stropa in jo je mogoče ustrezno prilagoditi. Notranje vzdušje hiše je odvisno od dolžine vzmetenja: intimno, slovesno, daje umirjenost ali, nasprotno, poživlja. Odtenki takšnih izdelkov so izdelani v različnih oblikah in so sestavljeni iz različnih materialov..

Modeli s steklenimi odtenki veljajo za povpraševanje. Takšni izdelki izgledajo izvrstno v velikih prostorih. Njihova edina pomanjkljivost je, da je ni mogoče postaviti na nizek strop. V prostornih sobah z visokimi stropi ta model izgleda odlično..

Strop. Takšne naprave so izdelane brez posebnega vzmetenja, nameščene so neposredno na strop, to je jasno razvidno iz fotografije. Ta vrsta razsvetljave je idealna za majhne prostore in nizke stropove. Dekorativni elementi stropnih svetilk so izdelani iz plastike in stekla..

Možnosti s steklenimi odtenki veljajo za povpraševanje. Ta pogled je sestavljen iz posameznih elementov ali enodelne strukture. Pomanjkljivost je, da pri večini med njimi ni mogoče zamenjati žarnice, ne da bi odstranili senčilo. Dvorana, v kateri je stropna različica, se vizualno poveča.

Za začetek izbire si morate podrobneje ogledati svojo sobo, ugotoviti, kakšna vrsta razsvetljave bo ustrezala vaši sobi.

5

Slogi razsvetljave

Po povpraševanju in priljubljenosti so ti klasični lestenci gladko ukrivljeni s prefinjeno obliko brez primere. Takšne naprave so kot nalašč za sobo v klasičnem slogu. Postal bo pravi okras sodobnega oblikovanja. Svetilke so iz tekstila, kovine, stekla in plastike. Kristalni še vedno poudarjajo določen status lastnikov, njihov dober okus in bogastvo. Dvorana s tako lepoto se spremeni do neprepoznavnosti.

Uporabljene žarnice so narejene v obliki sveč, kot na stari fotografiji. To zagotavlja najboljšo svetlobo in slog. Tradicionalni kos pohištva, ki je brezčasen. Svetilka je pomembna v vsakem obdobju in s katero koli zasnovo. Klasičen lestenec nikoli ne bo šel iz mode, denar, vložen vanj, se bo popolnoma upravičil, saj bo trajal dlje časa. Izžareva prefinjenost in dovršenost. Klasična razsvetljava bo dodala praznični videz. Dvorana s takšnim modelom bo zasijala z razkošjem.

6

V velikem številu klasičnih variant prevladuje floristična smer. Pri takšnih svetlobnih predmetih se uporablja katera koli rastlinska tema. To so pogosto rože. Dekorativni elementi so narejeni v prvovrstni izvedbi. Sodobne možnosti oblikovanja so ustvarjene v kombinaciji sodobnih in klasičnih elementov. Torej je klasična svetilka postavljena v kroglo, sestavljeno iz kovinskih palic. Idealen je za sodobno sobo. To so želeli stilisti..

Druga pogumna odločitev oblikovalcev je bila, da klasiki dodajo barve. Posamezni elementi so izdelani v različnih barvah. Popolnoma se bodo prilegali notranjosti, v kateri prevladuje minimalizem, saj je v klasičnem slogu osvetlitev videti bogata in pritegne pozornost..

7

Mnogi lastniki prostorov dajejo prednost slogu Art Nouveau. Lestenci odlično poudarjajo to smer. Navsezadnje je to novost, nenavadnost in ekscentričnost. Danes se vsak nenavaden model razsvetljave imenuje sodoben. Drzne oblikovalske rešitve so sodobne svetilke. Lepi sodobni aparati z eno podlago, na katero je pritrjeno več odtenkov. Takšen kup bo odlično poudaril sodoben videz. Videz plafonov so narejeni iz neverjetnih oblik in barv.

Lestenci v slogu secesije lahko oživijo dnevno sobo, če so izdelani v svetlih barvah. Dvorano bodo nasičili ne le s svetlobo, ampak tudi z živimi barvami. Vse pogosteje so v prostorih naprave, ki dihajo minimalizem. To so preproste palice s čebulicami na koncih. Okrašene v slogu Art Nouveau, so možnosti impresivne s svojo preprostostjo, geometrijske oblike pa bodo okrasile vsako dnevno sobo.

osem

Ekološki slog svetilk je relativno mlad. Iz neznanega razloga mnogi ljudje takšne notranje predmete povezujejo z vaško hišo. Sodobne naprave se odlično uporabljajo v stanovanjih, mestnih hišah in celo v delovnih prostorih. Lestenci v eko slogu so narejeni iz naravnih materialov. Osnova takšne razsvetljave je les, le v redkih primerih se uporablja kovina.

Okrašeno s suhim cvetjem, zelišči po presoji lastnika ali s fotografije. Svetilka poudarja povezavo med živahnim mestom in okoljem. Toda takšne ekološke luste ne izgledajo odlično v sodobnih mestnih stanovanjih, ampak v podeželskih hišah. Podeželska koča, v kateri prevladujejo naravni materiali, je poudarjena povezava z naravo – to je notranjost, ki je najbolj primerna za to vrsto aparatov.

Razdelitev prostora na cone s pomočjo svetlobe

Včasih se je izvajala geometrijska postavitev lestence točno na sredino prostora. Danes, ko ima dvorana več con, ni povsem pravilno uporabljati ene osrednje naprave. Vsa območja potrebujejo lastno razsvetljavo. To je več naprav, ki osvetljujejo dvorano, ali ena, cone pa so osvetljene na račun dodatnih. Za to se uporabljajo svetilke in talne svetilke..

devet

Če se uporablja več naprav, so izbrane v isti slogovni smeri..

Izgledajo drugače, vendar je slog enak. To daje dnevni sobi harmonijo in enotnost. Tako drzna oblikovalska rešitev doda edinstvenost in individualnost. Svetilke niso osredotočene v mnogih notranjostih. Premikajo se tako, da poudarijo določeno področje ali stvar, na primer kamin..

Pri začetku izbire je treba poleg načrtovalske učinkovitosti upoštevati tudi tehnične zmogljivosti. Pravilno izračunana moč lahko prostoru zagotovi odlično osvetlitev, oblikovalska zasnova pa lestenec naredi glavni vrhunec notranjosti..

Sodobni lestenci za dnevno sobo: 40 možnosti

Previous Post
Mutfak için dar düz kanepeler: nasıl seçilir?
Next Post
Ceiling decor. What should you pay attention to?