15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekor za mizo: tehnike preoblikovanja pultov in metode okrasitve pogostitve

Z veseljem je preoblikovati staro pohištvo, podedovano ali pridobljeno iz rok. Obstaja veliko zanimivih tehnik za izdelavo dekorja mize z lastnimi rokami. Z uporabo craquelure, decoupage ali okrasja z mozaikom iz lomljenih ploščic lahko spremenite samo eno mizo. Nato bo pohištvo z lastno zgodovino okrasilo notranjost v slogu retro, boho ali shabby chic..

možnost za lepo dekoracijo mize

Božična drevesca lahko naredite iz kartona in jih postavite na mizo.

ideja svetle dekoracije pulti

Rože na mizi bodo odlično dopolnile splošno idejo o dekorju.

varianta prvotne zasnove mize

Na mizo lahko postavite lepo pot z risbami.

Kako izbrati tehniko dekoriranja?

Obnova starinskega ali starinskega pohištva je pripravljenost dati drugo življenje stvarem, ki so služile svojemu času in čakajo na odstranitev. Zato se ne želim ločiti od prvotne mize, podedovane od babice, na katero je zjutraj svojim ljubljenim vnukom položila vroče pite z mlekom. Včasih je dovolj, da z lastnimi rokami naredite majhno popravilo in okras mize, da jo spremenite do neprepoznavnosti, medtem ko bo njena edinstvena oblika ostala prepoznavna.

Zgodi se, da po oglasih ne iščete novega oblazinjenega pohištva, ampak naletite na unikatno stvar s pokrčenimi nogami, mizica pa je brezupno pokvarjena. Seveda je vsako napako enostavno skriti pod prtom, vendar je bolje, da se malo potrudite, da dobite edinstveno klubsko mizico ali nočno omarico s “trebuščkastim trebuhom” – simbol pretekle dobe postmodernizma.

ideja o nenavadnem oblikovanju pultov

Barvni papir lahko narežemo na majhne koščke in ga raztresemo po mizi

varianta originalne dekoracije pulti

Plošče lahko uporabite za postavitev figuric živali

Seveda je najlažje, če mizo podarimo delavnici, potem pa bo skorajda neželena stvar dobesedno postala »zlata«. Toda z minimalnimi stroški lahko obvladate novo tehniko za okrasitev stare mize z lastnimi rokami:

 1. Potal je edinstvena metoda, ki uporablja tanko folijo, ki posnema dekoracijo pohištva z zlatimi lističi ali posrebrenjem. Delajo na gladki ali izrezljani površini z uporabo kompletov, ki so na voljo v specializiranih trgovinah za umetnike in restavratorje. Ko obvladate tehniko, lahko postanete specialist na tem področju z možnostjo dodatnega zaslužka.
 2. Najenostavnejši način je, da okrasite pult z lastnimi rokami z uporabo oblikovanja in prebarvanja. Uporabljajo se nadzemni deli (plastika, rezbarjenje lesa, palice za zavese iz pene), nakar je vse prekrito s splošno barvo, najpogosteje – aerosol.
 3. Mozaični dekor površine stare mize vključuje postavitev vzorcev iz različnih materialov in fugiranje. Včasih je mozaik prekrit s steklom ali lakiran v več plasteh, da dobimo gladko površino. V prodaji lahko najdete posebne komplete barvnih kvadratov ali krogov za mozaike. Ceneje je postaviti okras iz kosov lomljenih ploščic, zrcalnih ploščic in barvnega stekla.
 4. Umetno staranje (patiniranje, craquelure, kemično razpokanje površin, okrasitev s školjkami z naknadnim oplemenitenjem). Metoda je dobra za retro-oblikovano leseno pohištvo. Kuhinjsko pohištvo iz več predmetov izgleda razkošno, ki so ga na enak način okrasili z lastnimi rokami – omarico, stole, mize.
 5. Za umetniško slikanje z akrilnimi barvami je zaželeno imeti ustrezne spretnosti ali izobrazbo. Obstajajo pa različne tehnike, ki ne pomenijo posebnih sposobnosti – uporabljajo šablone, čopiče različnih širin in valje z vzorcem za izrezovanje slik.
 6. Dekor za namizne prtičke naredi sam-decoupage. Precej priljubljena tehnika, zahvaljujoč kateri je lahko vsaka lesena površina videti popolnoma nova..
 7. Oblazinjenje pohištva s tkanino naredite sami, vključno z okrasitvijo pulta s čudovitim materialom, ki ga nato zaradi praktičnosti odprete z lakom.
 8. Imitacija inženiringa – mozaične plošče iz različnih vrst lesa, izrezane natančno po šabloni. Pri simulaciji lahko uporabite kateri koli material, ki simulira teksturo lesa. Po zaključku je miza zatesnjena s steklom ali zaščitnim lakom. Ena najbolj razkošnih tehnik v rokah mojstra. Na enak način lahko okrasite pulti iz materialov, ki posnemajo okrasni kamen (malahit, oniks, čaroit, lapis lazuli, jaspis, sardoniks, ahat). Uporabite lahko tudi ozadje iz usnja in semiša, plute, bambusa ali furnirja različnih barv in tekstur..
 9. Nestandardni načini dekoriranja z uporabo naravnih materialov za pridobitev izvirne podobe. Plošče ni treba izravnati, če pohištvo ne bo uporabljeno po predvidenem namenu, ampak bo pri oblikovanju notranjosti opravljalo zgolj estetske funkcije. Takšno mizo lahko postavite na ogledalo v hodnik ali spalnico, kot je na fotografiji..

Ponujamo mojstrski tečaj, kako okrasiti mizo z lastnimi rokami v eni od navedenih tehnik.

ideja o lepi namizni dekoraciji

Na krožnike lahko postavite zelene vejice, videti bo lepo

ideja nenavadne dekoracije pulti

Na mizo lahko postavite okrasne liste in sveče.

možnost svetle dekoracije mize

Rože so kot nalašč za dekoracijo mize

Kje začeti obnovo in dekoracijo?

Vsak izdelek, ki čaka na preobrazbo, mora iti skozi verigo sprememb, preden okrasi mizo, dokler ne postane tisto, kar bi si želel videti.

Glavne faze dekoracije

TABELA

1.

Predmet obnove očistite pred starimi zobnimi oblogami in umazanijo

Mehansko čiščenje, milna raztopina

2.

Opravite revizijo in ugotovite nihanje ter spoje in dele, ki jih je treba popraviti

Standardno mizarsko orodje

3.

Čim bolj odstranite stari premaz

topilo, gel, posebna tekočina

4.

Razpoke zatesnite z mešanico lesnega prahu in lepila za les

Presejana žagovina in lepilo (lahko PVA)

5.

Počistite površino mize, nog in telesa

Brusni papir

6.

Okrasite na izbran način (obvladajte tehniko)

Komplet je odvisen od vrste dekoracije

7.

Rezultat popravite in po potrebi zapečatite

Akrilni lak, silikonska tesnilna masa

Nabor orodij je odvisen od tehnike dekoriranja. Potrebni so kvadrat, ravnilo in označevalni svinčnik ter gobice, lopatice in brus. Delajo v kombinezonih, pri delu s topilom, barvami in lakom, pripravi na okrasitev mize je priporočljivo zaščititi dihalne organe z respiratorjem.

Obstajajo tudi posebni geli in tekočine za odstranjevanje laka in stare barve. Nanesejo se nekaj časa, ostanki premaza pa se z lopatico odstranijo s površine mize. Na težkih mestih odstranite lak ali barvo s šilom, zobotrebci ali cigansko iglo.

varianta prvotne zasnove pultov

Svetle barve so vedno v modi

nenavadna ideja za dekoracijo mize

Rože na mizi bodo odlično dopolnile splošno idejo o dekoriranju mize.

Okrasitev mize s polistirenom za barvanje

Eden najbolj dostopnih je dekor za mizo, ki ga naredi sam, s penasto bageto, ki pri tapetiranju skrije stik sten in stropa..

Edini pogoj je, da mora biti oblika mize pravokotna ali poligonalna, ne pa ovalna. Ta improviziran dekor se uporablja namesto obrezovanja, ko ga manjka..

Priporočljivo je, da pod steklo vstavite lepo sliko, ki je s sponkami varno pritrjena na mizo in zatesnjena z gradbenim silikonom. Končni del bo prekrit s poslikano bageto. Priporočljivo je, da peno prekrijete z akrilnim premazom (drugega ne vzamete). Celoten izdelek lahko prekrijete z zlato barvo in popravite z lakom.

Če so izrezljane lesene stranice – še bolje. Namizne noge lahko okrasite tudi z lesenim dekorjem in jih položite na kolesca. Najdete jih v katerem koli gradbenem ali pohištvenem supermarketu. Celoten kos lahko premažete s temno lakom za dražji videz, kot je na fotografiji..

možnost svetle dekoracije pulti

Sveče na mizi bodo videti zelo lepe in praktične.

ideja o lepi namizni dekoraciji

Dekor mize je zasnovan v eni barvni shemi

ideja svetle zasnove pultov

Mizo lahko okrasite na različne načine, preizkusite različne možnosti

Ogledalo ali steklena miza je bolj povezana s sodobno pohištveno modo. A zgodi se, da je namizje brezupno izgubljeno, ostane pa križ ali okvir z lepimi nogami. Že pripravljeno mizo zanj lahko naročite v katerem koli mizarstvu ali trgovini, ki jo boste razrezali s strojem želene oblike in velikosti..

Stekleno mizo je treba okrasiti, tudi če ima nekdo slab vid ali otroci pogosto naletijo na mizo. Lepo razporejeni podstavki za čajno slovesnost ali čudovito mizo bodo rešili problem in poudarili slog notranjosti.

možnost za nenavadno dekoracijo mize

Lepo lahko okrasite mizo s cvetjem

izvirna ideja za dekoracijo mize

Obstaja veliko idej za dekoriranje mize, fantazirajte

Kaj so pulti za decoupage?

Danes je decoupage precej priljubljena tehnika za okrasitev starinskega pohištva. Izbrani vzorec se prenese na površino in pripne. Na ta način so okrašeni številni predmeti v notranjosti – obešalniki, posoda, vaze, škatle. Decoupage kartice se namočijo in prenesejo na pripravljeno površino pulta ali drugega kosa starinskega pohištva.

Tehnika zahteva pozornost in vztrajnost s ponavljajočimi se tehnikami obdelave in zajemanja slik. Za tiste, ki jih zanima, kako okrasiti mizo z lastnimi rokami, je bolje obvladati vse skrivnosti tehnike v mojstrskem razredu.

Nič manj zanimive niso tehnike craquelure, ki posnemajo razpokano površino mize v retro slogu. Na fotografiji dekor lupine.

možnost za lep dizajn pulti

Vaza s cvetjem bo odlično dopolnila namizni dekor

ideja lepe dekoracije pulti

Iz serviete lahko naredite loke in okrasite mizo

ideja o svetlem okrasju mize

Miza je lahko okrašena s cvetjem

Decoupage tkanine

Tkanina z izvirnim vzorcem, šali Pavlovo Posad, ročno poslikani batik so hiter način za okrasitev mize z lastnimi rokami. Če je namizna plošča iz naravnega lesa, je mogoče tkanino enostavno pritrditi od spodaj z gradbenim spenjalnikom.

Obnovljen in pripravljen izdelek je prekrit z raztegnjeno krpo in lakiran. Robovi mize so obdelani z lesenim robom z rezbarijami. Lak se nanese s čopičem. Noge so lahko prekrite tudi z barvno tkanino, vendar lahko pride do težav z napetostjo in fiksacijo..

možnost svetle dekoracije mize

Veje dreves bodo videti zelo lepe

ideja nenavadne dekoracije pulti

Dekor mize je mogoče narediti na različne načine, fantazirati

Okrasitev pulta z mozaičnim vzorcem

Postavitev mozaičnih vzorcev zahteva potrpljenje in natančnost. Izberete lahko že pripravljeno skico in jo sami prilagodite glede na razpoložljiv material.

Ni vedno mogoče najti pravega mozaika – kvadratov iz barvnega stekla (drugačne oblike). Najbolj dostopni:

 • lomljene ploščice (keramika, ploščice, porcelanski kamen, umetni marmor);
 • navadno steklo (lahko postavite barvno folijo);
 • kosi ogledal;
 • barvno steklo.

Če želite dobiti majhne koščke želene oblike, uporabite rezalnike ali klešče. Porcelanska keramika je pretrda – potrebno je rezanje z vodnim curkom. S šrapnelom morate delati previdno, nositi očala in rokavice..

Okrasitev pulta z mozaikom vključuje prekrivanje pripravljene površine s svetlo barvo. Na tej podlagi je postavljen vzorec – vsak element je pritrjen z lepilom. Ko se mozaična plošča posuši, se šivi napolnijo s svetlo fugirno maso. Robove pritrdimo z aluminijastim profilom.

Mozaični dekor lahko izdelate iz netradicionalnih materialov – morskih kamenčkov in školjk, kosov dreves, barvne plastike.

varianta originalne dekoracije pulti

Tako lahko okrasite mizo za veliko noč

ideja o lepi namizni dekoraciji

Namizno mizo lahko okrasite s sadjem

možnost za nenavadno dekoracijo mize

Pladnji so lahko narejeni iz lesa

Dekoracija večerne mize za praznično pojedino

Praznična miza je najboljši način za ustvarjanje prazničnega razpoloženja. Mize so okrašene na različne načine, osnova je barvni ali čipkast prt in prevleke za stole. Na prtu lahko vsakemu gostu postrežejo tudi s platnenimi prtički ali podstavki za vročo hrano iz dekorativnih materialov.

Namizne prte lahko zamenjate z obarvano ohlapno tkanino, katere robovi niso obloženi, ampak zmečkani, pri čemer odstranite več vrst niti. Oljna krpa na praznični mizi je srhljivo mauvais ton, včasih pa sprejemljiv prozoren film nad razkošnimi ročno pletenimi prti. Za domačo pojedino lahko vzamete katero koli tkanino, ki je dobro oprana in likana, sintetika je boljša. Za praznovanje je miza prekrita s satenom ali svilo (poleti), plišom ali žametom (pozimi).

Šopki rož so obvezen praznični atribut, vendar je bolje, da visokih šopkov, ki blokirajo celoten pogled in sogovornike, ne postavite za mizo nasproti.

Kot dekor lahko postavite novoletno ikebano z vejami jelke, storži in božičnimi okraski. Majhne kompozicije sadja in jagodičja so primerne tudi kot namizni dekor. Za romantično večerjo prižgejo sveče in svetilke z ikonami. Jedi in dekoracija naj bodo v harmoniji.

Dekor poročne mize ne odlikujejo le parni pripomočki, vse tukaj mora biti na najvišji ravni – glavni dogodek v življenju.

ideja o nenavadni dekoraciji mize

Sveče na mizi bodo harmonično dopolnile praznično vzdušje

varianta svetle zasnove pultov

Na mizo lahko postavite vazo s cvetjem, videti bo zelo lepo

Mizo mladoporočencev odlikujejo okrašeni kozarci in steklenice šampanjca, okrašeni kot “On” in “Ona”. Shranjeni so za obletnico poroke in sestanek iz bolnišnice.

Okrasijo ne samo mizo, ampak tudi dvorano, še posebej kuliso krajev neveste in ženina. Poroka je dan, ko ne more biti veliko okraskov. To so baloni, trakovi, rože, srca, prstani in drugi simboli..

Primeri kompetentne dekoracije pogostitve – v naši galeriji.

Video: Dekor poletne mize

50 fotografij idej za dekoracijo mize:

možnost lepe dekoracije mize za fotografije zamisel o nenavadnem oblikovanju slike pulti možnost svetle dekoracije mize za fotografije ideja o prvotni zasnovi slike pulti varianta izvirne slike dekoracije mize ideja svetle dekoracije foto pulti možnost za nenavaden dizajn mize za fotografije ideja o lepi namizni dekorativni sliki možnost za nenavadno dekoracijo mize za fotografije varianta prvotne zasnove slike namiznih plošč zamisel o svetlem okrasitvi mize za fotografije varianta originalne fotografije okrasne mize ideja o lepi zasnovi slike pulti varianta nenavadnega oblikovanja slike pultov različica izvirne slike dekoracije mize ideja svetle dekoracije pulti fotografija možnost lepe slike dekoracije mize ideja nenavadne dekoracije fotografij pulti zamisel o izvirni zasnovi foto mize možnost svetle oblike slike namiznih plošč možnost za lepo dekoracijo slike pulti ideja o nenavadni fotografiji dekoracije mize ideja o svetlem dizajnu fotografij pulti ideja o nenavadni sliki dekoracije mize možnost za lep dizajn fotografije pulti ideja o lepi dekoraciji slike pulti možnost za nenavadno sliko dekoracije mize možnost svetle dekoracije mize za fotografije nenavadna slika okrasne mize možnost za lepo dekoracijo fotografij pulti varianta izvirne slike oblikovanja mize možnost lepe zasnove slike namiznih plošč možnost svetle slike okrasne mize zamisel o prvotni fotografiji pulti ideja nenavadne dekoracije pulti fotografija ideja svetle slike okrasne mize varianta prvotne zasnove fotografije pulti zamisel o nenavadnem oblikovanju fotografij pulti ideja o lepi sliki okrasne mize možnost svetlega oblikovanja namiznih fotografij ideja o originalni dekoraciji fotografij pulti možnost za svetlo okrasitev fotografij pulti ideja o originalni sliki okrasne mize ideja nenavadne dekoracije slike pulti možnost svetle zasnove fotografske mize možnost za nenavadno dekoracijo pulti fotografija ideja o lepi sliki okrasne mize možnost svetle dekoracije slike pulti ideja o lepi fotografiji okrasne mize ideja o originalni fotografiji dekoracije mize

Previous Post
Mutfak yemek odası tasarımı için gereksinimler
Next Post
DIY Christmas wreath ideas