15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti

juoksu tai lenkkeily lomalla pysyy kunnossa urheiluvaatteiden kanssa

Riippumatta siitä, matkustatko työ- tai lomamatkalla, ei ole harvinaista, että monet urheilulliset ihmiset ovat keskellä harjoittelua. Kuitenkin se, miten käsittelet sitä ollessasi ulkona, voi auttaa sinua parantamaan kuntoasi tiettyinä päivinä. Loma ulkomailla voi tuoda mukanaan joitakin juoksu- tai harjoitushaasteita. Nämä esteet voidaan kuitenkin helposti voittaa muutamalla käytännön lähestymistavalla. Sinun ei tarvitse uhrata harjoitustasi lomalla, kun lepäät ja rentoudut.

Suunnittele harjoittelu lomallesi etukäteen

Urheilijan voimaharjoittelu rannalla harjoitus sprintillä

Lomalle tai työmatkalle lähteminen voi heittää monia asioita pois rutiinista elämässäsi – mukaan lukien ruokavalio ja voimaharjoitteluohjelma. Usein paikassa, johon matkustat, ei ole laitteita, joita normaalisti käytät harjoitukseesi. Olet onnekas, jos hotellin kuntosalilla on käsipainoja. Jos esimerkiksi vuokraat talon, laitteista saattaa puuttua harjoitteluun lomalla.

mies tasapainottaa köydellä kahden palmun välissä eksoottisessa matkakohteessa

Voit mahdollisesti löytää kuntosalin lähelläsi ja maksaa päiväpassista, mutta se on epätodennäköinen vaihtoehto, jos olet luonnon keskellä. Tauko normaalista päivittäisestä rutiinista on koko asia ja sinulla on vierailukohteita ja nähtävää. Tunnin harjoitteluun osallistuminen ei ehkä ole esityslistallasi.

rantaharjoittelun nainen nostaa painoja meressä

Sitten on myös loma -ruokavalio. Kun olet kotona, on helppo noudattaa päivän ruokalistaa. Voit suunnitella ateriat ja täyttää jääkaapin runsaalla terveellisellä ruoalla. Lomalla ollessasi sinulla ei kuitenkaan välttämättä ole pääsyä keittiöön, joten syöt paljon ulkona, etenkin paikoissa, jotka eivät tunnu “kevyistä” valikoistaan. On aika hemmotella itseäsi ja päästää vähän irti. Joten miten näiden haasteiden edessä voit pitää tasapainosi harjoittellessasi lomalla samalla kun nautit vapaa -ajastasi??

Juokseminen lomalla

juoksu rannalla harjoitteluna lomalla ja harjoittelu matkoilla

Esimerkiksi juokseminen tai lenkkeily tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua vierailemasi alueeseen. Varmista vain, että tunnet maaston, jotta tiedät, millä vaihteella mennä ja millä reitillä valita. Tällaisesta harjoittelusta lomalla ollessasi poissa kotoa voi myös olla odottamatonta hyötyä valmistautua seuraavaan urheilutapahtumaan, kuten maratoniin, epätavallisella tavalla. Yritä juosta joka toinen päivä. Ajattele lomaviikkoa huolto- ja palautumisviikkona. Olet siis vanhentunut ja keskittynyt tekemään juuri tarpeeksi tyhjyyden täyttämiseksi ensi viikolla.

juoksu lomalla rannalla vaihtoehtona lenkille kaupungissa

Voit ajoittaa 3-4 laatuajoa viikossa. Juokse vuorotellen joka toinen päivä, aloita aikaisin, jos mahdollista, jotta mikään ei estä tietäsi ja et ole stressaantunut koko päivän. Pidä myös harjoittelu mahdollisimman lyhyenä ja nopeana lomallasi – jos juokset yleensä 45-60 minuuttia viikossa, yritä sen sijaan tehdä lyhyempiä ja raskaampia harjoituksia kahdesti viikossa. Tee esimerkiksi kaksi 30 minuutin väliajoa, 40 minuutin vaivaton juoksu ja pitkä, progressiivinen juoksu. Jos juokset kolme kertaa, poistat 40 minuutin helpon juoksun. Kun saat lyhyempiä ja vaikeampia harjoituksia, saat kaiken irti vaivoistasi ja säästät aikaa perheelle.

Yhdistä urheilu ja ilo

Leikkii perheen ja lasten kanssa hyppäämällä järvelle laiturilta

Suunnittele siis harjoituksesi etukäteen, kun olet lomalla. Joidenkin verkkosivustojen avulla voit jopa nähdä juoksureittisi ajoissa, kun matkustat. Tai tarkista hotelliltasi saatavilla olevat reitit ja kuntolaitteet. Tietäen, mikä on mahdollista, voit rauhoittaa mieltäsi ja säästää aikaa harjoitusten suunnitteluun lomalla. Lomalla perheen kanssa leikkimisellä on myös monia etuja. Näin voit toipua intensiivisen liikunnan vaatimuksista ja liikkua suosikkisi kanssa muiden aktiviteettien, kuten uinnin, snorklauksen, lennolle nousun, vesiliukumäkien, pyöräilyn ja muiden toimintojen avulla. Lapsesi ja kehosi ovat kiitollisia sinulle.

kaksi naista treenaa rannalla vaahtorullien ja painojen kanssa

Tasapainota ateriat ja pysy nesteytettynä. Osa lomalla harjoittelusta on se, miltä sinusta tuntuu, kun poikkeat normaalista ruokavaliosta. Energiatasot voivat laskea, varsinkin jos et juo tarpeeksi nesteitä. Yritä noudattaa 80/20 -sääntöä ja syö tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota 80% ajasta, kun taas 20% ajasta syöt viihdyttävää ja melko epäterveellistä ruokaa. Ota pullo vettä mukaasi muistuttaaksesi siemailusta koko päivän. Niin kauan kuin olet saavuttanut vähimmäisliikunnan viikolla, voit helposti palata takaisin. Kuka tietää, saatat löytää uuden tavan parantaa suorituskykyäsi harjoittelun aikana.

Tutustu alueeseen

nainen ja mies lenkkeilevät lumen ja vuorten välillä talvella

Kun lähdemme lomalle, meillä on tapana muuttaa uuteen ympäristöön, olipa se sitten maaseutuloma, merenrantakohde tai kaupunkiloma. Tämän vuoksi yritä käsitellä uutta loma -asetustasi sen sijaan, että teet tavallisesti kotona. Joten jos yleensä kävelet ympäri kaupunkia, kokeile kävellä rannalla. Jos teet suurimman osan harjoituksista juoksumatolla, kokeile juoksua venytyksillä. Huomaa, että luultavasti sinun ei pitäisi rasittaa kehoasi niin paljon kuin normaalien istuntojen aikana. Voit vahingoittaa itseäsi. Jos haluat nähdä joitain nähtävyyksiä, suunnittele juoksureitti paikallisille nähtävyyksille.

Sopivat urheiluvaatteet lomalle

Ryhmä nuoria venyttämässä lumessa talvilomalla

Kun pakkaat, ajattele maastotyyppiä, jolla juokset. Onko se mäkinen, märkä, tasainen? Aiotko juosta rannalla vai kadulla? Jos olet epävarma, käytä online -karttatyökalua reitin suunnitteluun. Jos tiedät missä maastossa olet lomalla, voit pakata oikeat juoksukengät vastaavasti. Ota ilmastoon sopivien vaatteiden pakkaamisen lisäksi mukaan kosteutta siirtävät juoksumatot, aurinkolasit ja hattu lämmölle sekä kunnollinen käsine kylmää varten, jos se on talviloma.

nainen kuntosalilla urheiluvaatteissa tekee punnerruksia

Esimerkiksi kuntobändit sopivat hyvin hetkiin, kun tarvitset harjoittelua lomalla, mutta et pääse kuntosalille. Vaahtotela voi olla tilaa vievä, mutta loma on täydellinen aika antaa kehollesi lepoa vaativa huomio kovan harjoittelun jälkeen. Voi myös olla hyödyllistä tuoda mukanasi laadukkaita vaatteita, jotta olet aina selvästi näkyvillä tuntemattomilla harjoitusreiteillä.

Harjoittele joustavasti ja realistisesti

Vanhus tekee joogaa luonnossa järven edessä

Kun noudatat harjoitussuunnitelmaa, sinun on oltava realistinen siitä, mitä voit saavuttaa. Tästä syystä on parempi olla joustava. Jos esimerkiksi harjoitussuunnitelmassasi on sprintti, mutta pysyt vuoren puolivälissä, et todennäköisesti pysty suorittamaan sitä. Ennen kuin lähdet lomalle, mieti, mitä vaihtoehtoisia istuntoja voit tehdä, ja hae inspiraatiota Internetistä, jos kohtaat ongelmia. Muista, että sinulla ei ehkä ole langatonta yhteyttä lomalla. Joten jos ajattelet vaihtoehtoisia istuntoja, voit todennäköisesti suorittaa ne loppuun.

Tiedä reitti

mies valkoisissa vaatteissa joogaa rannalla

Voi olla hienoa treenata paikassa, jossa et ole koskaan ollut täysin uudessa kulttuurissa. Mutta jos et valmistaudu kunnolla, asiat voivat muuttua hieman tuhoisiksi. Varmista ensin, että suunnittelet ja tulostat reittisi oikein, kun lähdet lomamatkalle tai harjoittelet. Jos et, voit helposti eksyä. Sinun tulisi myös kysyä paikallisilta reittiä, jonka haluat ottaa. Oletko menossa ulos festivaalin aikana? Onko alueella villikoiria? Jos olet loukkaantunut, missä on lähin sairaala tai lääkäriasema? Se voi kuulostaa hieman dramaattiselta, mutta nämä ovat kysymyksiä, jotka sinun on harkittava. Jos löydät vastaukset, olet turvassa.

Ole seikkailunhaluinen

soutu kanootilla harjoitteluna lomalla kuntoa ja parempaa kuntoa varten

Loppujen lopuksi olet lomalla. Joten nyt on täydellinen aika kokeilla uusia asioita. Siksi tee harjoituksia, joita et ole koskaan ennen tehnyt, olitpa sitten melonta, kiipeily tai pyöräily. Tällainen lomakoulutus voi olla loistava, koska sinusta tuntuu, että et jää lomamatkalta. Lisäksi kehosi haastaa uuden toiminnan, jonka pitäisi auttaa parantamaan kuntoasi. Toivottavasti jatkat liikuntaa kotona ollessasi. Tietenkin, ennen kuin yrität jotain uutta, sinun tulee aina ryhtyä varotoimiin ollaksesi turvassa ja hakea tarvittaessa ammattilaisen apua.

Previous Post
Kotitoimiston organisaatio: Kuinka saada järjestys kotitoimistoon!
Next Post
Opas täydelliseen Koi -lampiisi eri puutarhatyyleissä