15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lasten pitäminen kiireisenä: mitä voit tehdä 2 -vuotiaiden kanssa? Peliideoita, aktiviteetteja ja käsityöehdotuksia

Monien vanhempien on vaikea pitää lapsiaan kiireisinä kotona, varsinkin korona -aikoina. Loppujen lopuksi, mitä voit tehdä 2-vuotiaiden kanssa, kun eläintarha ja leikkikentät ovat kiinni? Autamme mielellämme ja tarjoamme 25 hauskaa peliideaa, toimintaa ja käsityöehdotuksia 2–3 -vuotiaille pikkulapsille. Ne voidaan saavuttaa taloustavaroilla, eikä sinun tarvitse kuluttaa niihin mitään. Tällä tavalla voit pitää lapsesi kiireisenä ikään sopivalla tavalla, jos et voi mennä ulos ulkonaliikkumiskieltojen vuoksi. Näillä vinkeillä varmistat hauskan ja hyvän mielen, kannustat luovuuteen ja autat vanhempia löytämään aikaa itselleen.

Pidä 2 -vuotiaat lapset kiireisinä: Hauskoja käsityö- ja peliideoita

Tee nukketeatteria 2 -vuotiaille kotona

Kaikki ovat kotona ja vanhemmat kohtaavat suuren haasteen. Kun päiväkodit suljetaan ja pelit myös perutaan, turhautumista syntyy nopeasti, erityisesti pikkulapsille. Jokainen, joka ei vain kamppaile huonokuntoisten lasten kanssa, vaan myös joutuu työskentelemään kotoa, tuntee itsensä nopeasti ylikuormitetuksi. Päivittäinen suunnitelma tulee sitten pelastamaan. Suunnittele toimintaa ja taukoja välillä. Näytämme peliideoita koko perheelle, mutta myös ideoita siitä, miten lapset voivat pitää itsensä kiireisenä. Aluksi aiheeseen “ideoita mitä tehdä lasten kanssa” tarjoamme sinulle idean nukketeatterille. Voit tehdä hauskoja nukkeja paperipusseista ja pahvista ja pelata suosikkisatujasi lapsille.

2-vuotiaan lapsen työllistäminen: paperipyyhkeistä valmistettu kilparata

Tee autobahn -leikki -ideoita pikkulapsille itse

Mitä muuta voit tehdä 2 -vuotiaan lapsen kanssa? Se ei ole vauva, mutta ei myöskään lapsi. Se voi ymmärtää paljon, ja sillä on nyt omat kiinnostuksen kohteet ja suosikkilelut, mutta se ei voi vielä selkeästi ilmaista mieltymyksiään. 2-vuotiaiden pelien on siksi oltava mutkattomia ja samalla kehitettävä hienomotorisia taitoja. Seuraava peliidea on täydellinen pikkulapsille. Tyhjennä lelulaatikko, leikkaa paperipyyhkeet kahtia ja liimaa ne liimalla laatikon reunaan. Kilparata on valmis. Useimmat pikkulapset rakastavat kotitekoisia leluja ja ovat taatusti onnellisia.

Mitä voit tehdä 2 -vuotiaan lapsen kanssa? Pelaa kalastusta

Kalastus peli, jossa on huovasta tehtyjä kaloja pikkulapsille

Onko sinulla huopaa kotona? Sitten voit tehdä kalastuspelin lapsellesi. Peli on ihanteellinen pikkulapsille, koska se edistää hienomotorisia taitoja ja sitä voidaan pelata yksin tai ryhmissä. Tietenkin on kaksi kertaa niin hauskaa, kun myös äiti ja isä leikkivät mukana. Mutta on yhtä jännittävää, kun vanhemmat sisarukset näyttävät taaperolle kuinka pelata peliä. Kalastuspeliin tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Malli kaloille, jonka voit ladata verkosta tai tehdä itse.
 • Huopakangas, eri värejä
 • Googly -silmät (tai mustavalkoinen pahvi)
 • sakset
 • Liimaa tai kuumaa liimaa
 • Levymagneetti (käsityökaupasta tai jos sinulla on jääkaappimagneetteja, voit käyttää niitä)
 • Metallipullon korkki (yksi kappale kutakin kalaa varten)
 • Schaschlick -vartaat puusta tai tikusta
 • lanka

Lapset ovat kiinnostuneita peliideoista magneettivavat ja kalat

Kalastuspeli tehdään näin: Leikkaa huopamateriaalista erikokoisia kaloja. Tarvitset kaksi saman kokoista kappaletta kutakin kalaa varten. Aseta ensimmäinen kalaosa työtasolle, aseta sitten magneetti päälle ja toinen kalaosa päälle. Liimaa kalapalat yhteen niin, että magneetit pysyvät sisällä. Liimaa sitten heiluvaan silmään. Ripusta magneetti makkaran vartaan päähän (katkaise terävä puoli turvallisen puolen vuoksi). saattaa loppuun!

Työllisyys 2-vuotiaille: peliidea, joka edistää hienomotorisia taitoja

Peliideoita lapsille kotiin koronaviruskriisin aikana

Auta jokaista sammakkoa löytämään tiensä kotiin! Peliin tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Pahvi, valkoinen
 • Pahvi vihreä, oranssi ja keltainen
 • Rei’itin
 • 3 sammakkohahmoa, yksi vihreä, yksi oranssi ja yksi keltainen.
 • 3 talon muotoista pyyhekumia
 • noppaa

Hauska peli tehdään näin: Tee reikäreiän avulla ympyrät keltaisesta, oranssista ja vihreästä pahvista. Liimaa ympyrä kuution kummallekin puolelle ja liimaa loput ympyrät valkoiseen pahviin 5 cm: n etäisyydellä toisistaan. Kaikki keltaiset ympyrät muodostavat ensimmäisen, kaikki oranssit toisen ja kaikki vihreät kolmannen rivin. Liimaa kolme pyyhekumia yläreunaan ja pyydä lasta heittämään noppaa. Riippuen siitä, mikä kuution puoli on ylöspäin, lapsen on siirrettävä vastaavaa sammakkoa. Jos keltainen osoittaa esimerkiksi ylöspäin, siirrä keltaista sammakkoa eteenpäin, jos vihreä osoittaa vihreää jne..

Pidä 2-vuotiaat lapset kiireisinä: Rakenna Lego-pöytä itse

Tee oma Lego -pöytä itsellesi täynnä lasten ideoita lapsille

Legolla leikkiminen on hauskaa kaikenikäisille lapsille. Mutta jotta yksittäiset komponentit eivät katoaisi ja rakentaminen olisi kaksi kertaa hauskempaa, voit rakentaa Lego -pöydän itse. Ikean pöydät, jotka sinun on vain päivitettävä, ovat ihanteellisia. Jos sinulla on useita lapsia, voit valita pitkän pöydän. Joten jokainen lapsi leikkii yhdestä päästä ja he eivät taistele lisää tilaa varten. Aseta Lego -pohjalevy pöydälle. Voit laittaa suuria lelulaatikoita pöydän alle, ja useita Skädis -astioita, joissa on kannet, voidaan säilyttää pieniä Lego -kappaleita varten.

Aktiviteetteja 2-vuotiaille: Värikkäitä ikkunakuvia tai seinäkoristeita paperinauhalla

Käsittele ideoita ja aktiviteetteja 2 -vuotiaille lapsille washi -teipillä

Useimmilla lapsilla on hauskaa tehdä käsitöitä, kunhan käsityöidea on tietysti ikään sopiva. Viileä käsityöehdotus kaikille lapsille on tehdä värikkäitä ikkunakuvia tai seinäkoristeita paperiteipillä. Leikkaa yksinkertaisesti kalamalli värillisestä pahvista ja kiinnitä siihen pienempi, valkoisesta pahvista tehty malli. Leikkaa erivärisiä teippiä ja pyydä lapsia käyttämään sitä kalan koristamiseen. Voit myös käyttää koristeena tekojalokiviä tai alumiinifoliota. On kuitenkin erittäin tärkeää, että lapset tekevät käsitöitä vain vanhempien valvonnassa, muuten on olemassa vaara, että he nielevät tekojalokiviä, alumiinifoliota tai teippiä. Jos haluat olla turvallisella puolella, pyydä lasta maalaamaan kala.

Pienten lasten kiireinen pitäminen kotona: maalaus jääkuutioilla ja megalohkoilla

Piirtämällä jäätelöä ja megalohkoja lapset ovat kiinnostuneita ideoista

Hauska peliidea, joka vaatii vain vähän materiaaleja:

 • Elintarvikeväri
 • Mega -lohkot
 • Jääpalamuotti

Liuota vain elintarvikevärit useisiin kulhoihin ja kaada ne jääpalamuottiin (yritä olla sekoittamatta yksittäisiä värejä). Laita Lego -lohko jokaiseen muotoon ja jätä se pakastimeen yön yli. Aseta seuraavana päivänä vanha valkoinen t-paita työtasolle ja ota kuutiot jääkaapista. Lego -lohkot toimivat kahvoina ja estävät lasten käsiä jäätymästä. Maalaus voi alkaa.

Mitä voit tehdä 2-vuotiaiden kanssa: Käsittele itse tehtyjä pulmia värinäytteistä

Tee palapelit pikkulapsille itse vanhoista värinäytteistä

Onko sinulla värinäytteitä viime kodin remontista? Leikkaa moniväriset värikortit puoliksi. Pyydä lapsia laittamaan palapeli takaisin yhteen etsimällä sopivat palaset. Palapelit ovat suosittua toimintaa, joka kehittää hienomotorisia taitoja ja muistia. Itse tehdyllä palapelillä saat vaihtelua jokapäiväiseen elämään ja lapsi odottaa sitä innolla.

Pidä lapset kiireisenä kotona: tee kiinnityspeli itse

Lapset käyttävät Montessori -peliideaa 2 -vuotiaille kotona

Plug-in-pelit edistävät pikkulasten hienomotoristen taitojen kehittymistä. Erityisesti elämänsä kolmen ensimmäisen vuoden aikana he oppivat kokeilemalla, mikä on mahdollista ja mikä ei. Jos sinulla on kotona putkieristys tai vanhat vesipistoolit, voit myös tehdä plug-in-pelin itse. Tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Putkien eristys tai valinnaiset keittiöpaperirullat
 • Juomapillit
 • Putken puhdistajat
 • Puinen klipsi
 • Muut valitsemasi kohteet

Montessori -peliideat 2 -vuotiaille lapsille käyttävät vinkkejä

Leikkaa putken eristys useisiin osiin ja pyydä lapsia kiinnittämään oljet, putkenpuhdistusaineet ja pyykkipojat sisälle. Jos käytät talouspaperirullia, voit ensin tehdä erikokoisia reikiä eri kohteille ja pyytää sitten lasta löytämään oikean reiän kullekin esineelle. Se on hauska peliidea, jota voi pelata vain vanhempien valvonnassa.

Pelit 2 -vuotiaiden lasten kanssa: tee aluksia taloustavaroista

Lapset viettävät kaksi vuotta sienestä valmistetussa kylpyhuonealuksessa

Tarvitset syvän muovikulhon tai kattilan, 3 viinikorkkia, narun, kylpy sienen, rakennuspaperin ja hammastikkuja. Leikkaa pahvista kolmio purjeelle. Hammastikku toimii mastona. Jotta alus todella kelluu vedessä, voit liimata kolme viinikorkkia yhteen tai sitoa ne yhteen narulla. Voit käyttää myös astiasientä.

Lapset pitävät korkkiveneitä tekemässä sitä, mitä voit tehdä 2 -vuotiaan lapsen kanssa

Pyydä lasta leikkimään laivoilla ja liikuttamaan niitä vedessä. Mutta älä anna heidän leikkiä vedellä, hammastikulla ja muilla pienillä esineillä ilman valvontaa. Halutessasi voit käyttää saarina myös muovipullon kantta. Tämä tekee pelistä monimutkaisemman ja hienomotorisia taitoja rohkaistaan ​​jälleen.

Tee nukkekoti lasten kanssa roolileikille

Lapset kotona pitävät pahvinuken talon kiireisenä koronakriisin aikana

Nukkekodin tekeminen itse on idioottivarma tehtävä. Kaksivuotiaat lapset ovat vasta aloittamassa roolileikkejä, ja nukkekoti on ihanteellinen tähän. Tällä tavalla arjen tilanteita voidaan käsitellä ja sosiaalisia taitoja voidaan harjoitella leikkisästi. Itse tehdyssä nukkekodissa pitäisi siksi olla ihanteellisesti kaikki kodin huoneet. Joten voit antaa lapselle erilaisia ​​tehtäviä, esimerkiksi: Nyt kaikki nuket valmistavat aamiaisen yhdessä, nyt ne siivotaan. Vauva menee nukkumaan lounaan jälkeen, vanhemmat lukevat kirjan jne..

2 -vuotiaat lapset, joilla on nukkekoti kotona, käsittelevät peliideoita

Pahvista valmistettu nukkekoti voidaan maalata halutulla tavalla, koristella tarroilla ja sisustaa luovasti. Ja mikä parasta: voit aina tehdä uusia huoneita yhdessä lapsen kanssa. Anna mielikuvituksesi valloittaa ja luo kaunis ja värikäs nukkekoti lapsellesi.

Mitä voit tehdä 2 -vuotiaiden kanssa? Itse asiassa paljon. Jos osavaltiossasi on ulkonaliikkumiskielto tai et vain halua mennä ulos viikonloppuna, voit pitää lapsesi kiireisenä kotona. Kuvagalleriasta löydät lukuisia ehdotuksia peleistä ja aktiviteeteista.

Tee nukkekoti itse

Tee oma nukkekoti kartongin ohjeista

Tee heitopeli renkailla kertakäyttölautasilta ja maalaa lasten kanssa

Lapset pelaavat heitopeliä muovilevyistä tehdyillä renkailla, mitä he tekevät kotona 2 -vuotiaan lapsen kanssa

Työ 2 -vuotiaille: Rakenna puinen kilparata itse

Tee työtä 2 -vuotiaille peliideoille itse

Tee itse postimerkkejä vaahtokarkkeista ja elintarvikeväreistä

Käsityöideoita ja -ideoita lapsille käsitellään leimoissa ja elintarvikeväreissä

Työpaikka 2-vuotiaille: autopesu

Tee leikki -ideoita 2 -vuotiaille lapsille autopesuun vanhoista muovilaatikoista

Peliideoita vauvoille ja pikkulapsille: täytä golfpallot 5 litran pulloihin

Mitä voit tehdä 2 -vuotiaalla? Peliideoita pikkulapsille Vesipullo ja pallot

Peliideoita 2 -vuotiaille: ruokakauppa Ikean hyllyltä 

Lapset käsittelevät ideoita ruokakauppaan, jossa myydään vihanneksia ja hedelmiä lastenhuoneen kirjahyllystä

Peliideoita pienille lapsille: piiloutua leluilla

Peliideoita 2 -vuotiaille lapsille. Lelujen piilotukset

Aktiviteetteja 2 -vuotiaille: järjestä piknik olohuoneeseen

Järjestä työpaikka 2 -vuotiaalle piknikille kotona

Mitä tehdä 2-vuotiaiden kanssa: Rakenna teltta olohuoneeseen

Leikkiideoita lapset tekevät teltan itse kotona

Leikki -ideoita pikkulapsille: askartelua savella

Lapset käyttävät vinkkejä 2 -vuotiaiden vanhemmille

Previous Post
Birkenstockin sandaalit tyylikkäiksi kenkäsuunnitelmiksi tänä kesänä
Next Post
Kehitä lasten hienomotorisia taitoja peleillä ja harjoituksilla, joita he voivat tehdä itse