15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee parta Halloween- ja Mardi Gras -asuille – 5 ideaa eri materiaaleista

Parta on täydellinen lisävaruste monille pukuille, ja sen voi tehdä upeasti itse. Ja nyt kun Halloween lähestyy, muutama DIY -ohje voi olla hyödyllinen. Riippumatta siitä, haluatko pukeutua kääpiöksi, viikinkiksi, merirosvoksi vai metsuriksi – voit tehdä lisävarusteen monista eri materiaaleista, ja näytämme sinulle, miten se toimii. Paperi, villa ja tekoturkis ovat muutamia asioita, joita voit käyttää parran tekemiseen. Joten laita käsityömateriaalit yhteen ja voit tehdä parran itse!

Tee parta valkoisesta huopasta Zeusille

Pukeudu kreikkalaiseksi jumalaksi Halloweenina - idea lapsille ja nuorille

Tämä valkoinen, kihara parta on tarkoitettu Zeus -pukuun, mutta sitä voidaan yhtä hyvin käyttää joulupukkiin, joulupukkiin, kääpiöön ja muihin pukuideoihin. Sinun ei myöskään tarvitse välttämättä käyttää valkoista maalia partaa tehdessäsi. Sinulla on vapaa valinta ja voit mukauttaa sen pukuusi. Voit tehdä tällaisen keinotekoisen parran seuraavasti:

Tee parta valkoisesta huopasta Zeus -asua varten

 • ohut huopa
 • lyijykynä
 • sakset
 • Kuuma liima ja ase
 • Nauha tai naru

Tee parta ohuesta, valkoisesta huopasta - pukeudu jumalaksi, kääpiöksi tai joulupukiksi

Ensin sinun on tehtävä parran kaavain, jonka sitten myös suunnittelet. Ota pala huopaa ja taita se puoliksi. Piirrä sitten lyijykynällä puolet parran muodosta rypylään ja sitten myös suuhun. Taittamalla sen varmistat, että parran molemmat puolet muuttuvat samoiksi. Leikkaa parta ja leikkaa sitten reikä suulle. Sitten voit tehdä partan “hiukset”. Tätä varten leikkaa viiksille pienet nauhat ja liimaa ne suun yläpuolelle. Muulle partalle tarvitset pidempiä ja leveämpiä nauhoja, jotka kierrät sisään kuin korkkiruuvi ja kiinnität pystysuoraan partamalliin vaiheittain, kunnes se on täysin peittynyt.

Tee kääpiöparta villasta itse

Tee kääpiöparta villasta - Helppo tehdä itse -ohjeet

Entä tehdä parta villasta? Se sopii ihanteellisesti erilaisiin pukuihin, olipa kyseessä sitten kääpiö tai viikinkiparta. Riippuen siitä, mitä hiusväriä haluat käyttää, valitset myös villan värin. Ja koska villavalikoima on nykyään todella laaja, löydät varmasti haluamasi värin. Jos haluat hoitaa tätä partaa, tarvitset:

 • Mikä tahansa villainen väri
 • Samanvärinen lanka
 • neula
 • sakset
 • Mittanauha
 • Nastat, leikkeet, leikkeet tai vastaavat

Tee parran perusrakenne

Punota villalangat ja luo pohja kääpiöparralle

Leikkaa kolme lankaa villaa 92 cm: n pituisiksi, aseta ne yhteen ja solmi ne yhteen toisesta päästä. Punota ne sitten punokseen ja solmu myös toinen pää. Tällä punoksella saat pohjan parralle. Varmuuden vuoksi sen tulisi olla vähintään 63-76 cm pitkä. Ota punos ja kiedo toinen pää korvien ympärille. Näin saadun silmukan ei pitäisi olla liian tiukka, jotta parta on mukava käyttää myöhemmin. Ompele sitten silmukka paikoilleen muutamalla käsipistolla. Aseta sitten valmis silmukka takaisin korvasi ympärille ja toista toisella puolella. Punoksen pitäisi valua leukaan. Voit leikata ylimääräisen pois.

Yksinkertaiset kuvaohjeet parralle karnevaalipukun lisänä

Ripusta punos uudelleen korvien ympärille ja aseta juuri leikattu pala viiksien tapaan suun yli, jotta voit määrittää oikean asennon ja pituuden. Kiinnitä punos tilapäisesti paikalleen tai purista lukkoilla tai muilla esineillä, jotta se pysyy paikallaan, ja ompele myös päät.

Tee viikset

Idea Halloween -asuun - pukeudu kääpiöksi, jolla on täysi parta

Mieti nyt, kuinka pitkiä kahden sivupunoksen tulisi olla. Esimerkin partaan valittiin villalangat, joiden pituus oli 140 cm. Kuinka monta näistä tarvitset riippuu siitä, kuinka paksut haluat viiksesi olevan. Esimerkkiviikset koostuvat 20 langasta. 140 cm: n avulla saat vihdoin viikset, joiden pituus on noin 12 cm per sivu ja noin 30 cm pitkät punokset.

Luovia käsitöitä villasta - punottu punokset

Laita kaikki villalangat yhteen ja sido keskelle lanka. Tästä keskipisteestä mitataan sitten viiksien haluttu pituus molempiin suuntiin ja myös sidotaan nämä osat yhteen langalla. Ota sitten partapohja aiemmasta ja ompele siihen sekä viiksien keskikohta että kaksi päätä. Sitten voit punoa roikkuvat langat.

Nauraa parta

Solmi villaa hienoksi kääpiöparrana

Puuttuu vain muu parta. Ja tätä varten tarvitset paljon ja paljon villalankoja. Mieti uudelleen, kuinka kauan haluat parran olevan (esimerkissä 92 cm), kaksinkertaista pituus ja katkaise langat. On parempi valita pidempi pituus, jota voit sitten lyhentää. Muista myös, että parta on kapeneva lopussa ja sivut on leikattava kumpaankin suuntaan.

Kääpiöparrat teemalla Halloween -puku

Partahiukset saadaan solmimalla kaksi tai kolme lankaa samanaikaisesti parran juureen (riippuen siitä, kuinka paksun parran tulisi olla). Aseta ensin kaksi tai kolme lankaa yhteen ja taita sitten päät yhteen niin, että keskelle muodostuu silmukka. Kääri sitten silmukka partapohjan ympärille ja, kuten ohjeesta käy ilmi, sido langat pohjan ympärille vetämällä päät silmukan läpi. Jatka tätä, kunnes parta on valmis. Lopuksi voit punoa kolmannen punoksen keskelle.

Tee parta paperista puutavaran asua varten

Tee parta - ideoita täydelliseen ruskean tai valkoisen parran sahatavaraan

Klassinen metsuri tunnetaan täydestä partastaan, ja voit tehdä sen muun muassa yksinkertaisesta käsityöpaperista. Olitpa ruskeaverikkö, punatukkainen tai vaalea – oikean värin paperilla voit luoda tarpeisiisi sopivan parran. Ja tähän tarkoitukseen et edes tarvitse erityisiä materiaaleja. Luultavasti sinulla on jo kaikki tarvitsemasi kotona.

 • Käsittele pahvi millä tahansa värillä
 • musta huopakynä
 • Liima
 • Puinen lastalla

Ota käsityöpahvisi ja leikkaa viikset ja täysi parta. Voit hahmotella parrat mustalla huopakynällä niin, että nämä kaksi elementtiä tulevat myöhemmin omiksi. Liimaa sitten viikset koko partaan. Kun piirrät partaa, voit tehdä yläreunasta kaarevan niin, että suulle syntyy pieni reikä, kun liimaat sen päällekkäin. Liimaa lopuksi puinen lastalla parran taakse saadaksesi kahvan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuminauhaa ja sitoa parta pään ympärille tai kiinnittää sen korviin naamion tavoin.

Kärki: Jos pidät myös valkoisesta partasta yllä olevasta kuvasta, voit tehdä parran puuvillavillalla. Toimi näin ensin ruskean parran kohdalla, minkä jälkeen suunnittelet pahvipohjan puuvillapalloilla.

Tinker parrat itse – väärennetty parta tekoturkista

Tee parta tekoturkista - vinkkejä sen tekemiseen itse

Tekoturkista valmistettu väärennetty parta näyttää melko aitolta. Tämä materiaali sopii erityisen hyvin kääpiöpartaan. Mutta se sopii hyvin myös muiden pukuideoiden kanssa ja voit helposti sovittaa parran pituuden toiveidesi tai suunnitellun pukusi mukaan. Tätä tarvitset, jos haluat tehdä tällaisen partan:

 • 1 pala tekoturkista
 • Tekstiilisakset
 • Kuuma liima ja ase
 • Kuminauha

Ohjeet keinotekoisen parran tekemiseen pukuun itse

Voit tehdä parran seuraavasti: Leikkaa tekoturkiksesta suurempi koko kuin haluat parran olevan myöhemmin. On tärkeää, että olet varovainen leikatessasi, ettet leikkaa turkista prosessin aikana. Tätä varten levitä turkis hiukset erilleen ja leikkaa pitkin prosessin aikana muodostunutta vapaata viivaa. Leikkaa sitten tekoturkikset niin, että ne kapenevat alareunasta (tai valitse mikä tahansa muu haluamasi parran muoto). Yläosassa leikkaat kaaren uudelleen. Mutta lisää myös sivupaloja (näkyy yllä olevassa kuvaoppaassa).

Tee asusteisiin tarvikkeita itse - DIY -parrat lapsille ja aikuisille

Nyt tarvitset reiän suulle. Muista jälleen laittaa turkikset syrjään ja älä leikkaa niitä vahingossa. Reiän tulee olla noin tuuman päässä ylhäältä (tai mittaa mahdollisen käyttäjän nenän ja suun välinen etäisyys oikean etäisyyden määrittämiseksi) ja sen on oltava riittävän suuri, jotta voit hengittää helposti sen läpi.

Tee omat puvut Halloweenille tai Mardi Grasille parralla

Jos kiinnität vielä 2,5 cm turkista hieman tämän reiän reunan yläpuolelle, parta näyttää hieman todellisemmalta. Lopuksi sinun tarvitsee vain mitata joustavan nauhan oikea pituus ja liimata se sivupalloihin. Olet valmis ja voit ylpeänä partailla pukeutua.

Tee parta paperilevyistä ja paperista

Leprechaun -parta tinkimässä oranssilla paperilla ja paperilevyllä

Jos sinulla on vielä muutama paperilevy kotona, voit käyttää niitä myös, jos haluat tehdä parran. Tämä käsityöidea on niin helppo, että jopa lapset voivat liittyä siihen. Tässä esimerkissä ei ole viikset, mikä on tyypillistä irlantilaisten goblinien parralle. Entäpä pukeutuminen ns. Leprechauniksi? Voit myös käyttää peruukkia vastaamaan.

 • Paperilautanen
 • punainen käsityöpaperi
 • Liima
 • Kumit
 • Rei’itin
 • sakset

Leikkaa levy puoliksi ja leikkaa pohja toisesta puolikkaasta niin, että saat levyn reunan. Pidä tätä reunaa kasvoillasi ja lyhennä sitä tarvittaessa hieman (päiden tulee olla hieman korvien alapuolella). Tee reikiä molempiin päihin ja sido kuminauhat tiukasti. Voit sitten käyttää saatuja silmukoita partan kiinnittämiseen korviin naamion tavoin.

Tee omat puvut paperista lasten kanssa

Leikkaa nyt samat nauhat rakennuspaperista. Taivuta toinen pää lyijykynällä ja liimaa toinen pää levyn reunaan. Toiselle riville tarvitset lyhyempiä nauhoja ja jos haluat, voit lisätä kolmannen, lyhyemmän rivin jälkeenpäin. Muuten, paperinauhojen sijaan voit käyttää myös villalankoja, putkenpuhdistusaineita ja mitä tahansa muuta materiaalia, jos haluat tehdä tämän parran.

Tee parta yksinkertaisista materiaaleista, kuten villasta, tekoturkiksesta ja paperista

Previous Post
Käsityöt karnevaaleille – Kuinka tuoda karnevaalitunnelma taloon
Next Post
Yksinkertaisia ​​kierrätysideoita lapsille jäljiteltäväksi: 6 hienoa käsityöideaa ja ohjeet