15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yksinkertaisia ​​kierrätysideoita lapsille jäljiteltäväksi: 6 hienoa käsityöideaa ja ohjeet

Olipa liimaus, leikkaus tai maalaus, käsityöt ovat hauskaa lapsille. Jos käytät jätettä käsityömateriaalina, lapsesi voivat oppia kestävän kehityksen leikkisällä tavalla. On niin monia fiksuja tapoja, joilla voimme käyttää roskaamme ja muuttaa sen hauskoiksi taideteoksiksi ja muistoiksi pienten kanssa. Tässä olemme keränneet muutamia yksinkertaisia ​​kierrätysideoita lapsille, joita voit tehdä yhdessä. Nämä hienot projektit stimuloivat luovuutta ja toivottavasti inspiroivat jälkeläisiäsi suunnittelemaan omia projektejaan.

Kierrätys yksinkertaisesti selitettiin lapsille

Kuinka selittää kierrätys lapsille käsityöideoita

Vanhempina on niin tärkeää saada lapsiin rakkauden ja kunnioituksen tunne sitä planeettaa kohtaan, jota kutsumme kotoa. Kierrätysprojektit ovat luova tapa saada koko perhe mukaan ja puhua siitä, kuinka voimme kaikki auttaa vähentämään neljän seinän jätettä. Mutta ennen kuin aloitat, selitä pienille, mitä tarkalleen tarkoitetaan kierrätyksellä, jotta he ymmärtävät sinut hyvin.

Periaatteessa kierrätys on kierrätysmuoto, jossa luodaan jotain uutta näennäisesti käyttökelvottomista esineistä tai roskista. Toisin kuin kierrätys, kierrätys lisää käytetyn materiaalin arvoa muuntamalla sen paremmaksi, usein hyödylliseksi. Niin vanha tekee uutta, mikä on myös kauniimpaa ja käytännöllisempää.

Kierrätysideoita lapsille – yksinkertaisia ​​jäljiteltäviä projekteja

Selitä lapsille kierrätystä ja inspiroi heitä tekemään käsitöitä

Vaikka vanhemmat lapset ymmärtävät kierrätyksen käsitteen melko hyvin, sovellusesimerkki auttaa nuorempia. Olemme keränneet sopivia kierrätysideoita kaikenikäisille lapsille, joita voit kokeilla kotona. Anna itsellesi inspiraatiota – ehkä voit keksiä vielä paremman idean.

DIY -ruukut vanhoista tölkeistä

Kierrätä käsityöideoita lapsille DIY -ruukut, jotka on valmistettu tinapurkeista

Tällä kierrätysidealla tinapurkit on varustettu hauskoilla kasvoilla ja muutettu ilmakehän istutuskoneiksi. Voit sitten istuttaa nämä haluamallasi tavalla, esimerkiksi helppohoitoisilla mehikasveilla, ja käyttää niitä lastenhuoneen hyllyjen koristeluun. Tässä on kaikki mitä tarvitset tähän projektiin:

 • kierrätetyt tölkit, etiketit ja liima poistettu
 • Naula ja vasara
 • Putkenpuhdistusaineet, pomponit, googly -silmät
 • Liimaa tai kaksipuolista teippiä
 • Kasvit ja maaperä

Kierrätys lasten kanssa tölkeistä valmistettuja ruukkuja

Käytä ensin naulaa ja vasaraa reikien purkamiseen tölkkien pohjalle. Tee naulalla tai rei’ityksellä käsireiät tölkin kummallekin puolelle. Työnnä putkien puhdistusaine reikien läpi ja täytä astia lian kanssa. Siirrä sitten kasvi varovasti tölkkiin. Levitä kaksipuolinen teippi kasvojen taakse (googly-silmät, nenä- ja suupussi, joka on valmistettu putkenpuhdistusaineesta) ja anna lapsen liimata ne paikalleen.

Hirviö kasvojen kudosten laatikoista

Kierrätä käsityöideoita lapsille hirviöiden tekemiseksi

Voit tehdä roskista upeita leluja lapsille ja heidän kanssaan. Tällä pahvihirviöllä voi myös olla rooli lasten kasvatuksessa. Ajattele sitä juorujen hirviönä, jolle lapsesi voi kertoa kaiken – puhuenpa jokapäiväisestä elämästä tai keskustelemalla veljen tai sisaren kanssa, hirviö kuuntelee aina. Halutessasi voit myös antaa hirviölle nimen yhdessä. Tämä menetelmä toimii erinomaisesti nuorempien lasten kanssa.

Helppoja kierrätysideoita lapsille hirviöille kangaslaatikon ohjeista

Jos haluat muuttaa tyhjän kasvopaperilaatikon juoruhirviöksi, tarvitset seuraavat asiat:

 • tyhjä laatikko kasvokudoksia
 • Spray- tai akryylimaalit
 • valkoinen arkki käsityövaahtoa
 • Kananmunarasia
 • sakset
 • Googly -silmät
 • Liima

Maalaa laatikko ensin haluamallasi värillä ja kun se on kuivunut, koristele se pisteillä, raidoilla jne. Haluamallasi tavalla, piirrä sitten rosoinen kuvio käsityövaahtoon ja leikkaa hampaat. Leikkaa silmistä kaksi kuppia munapakkauksesta ja liimaa googly -silmät niihin. Liitä hirviö yhteen liimaamalla ensin hampaat aukkoa pitkin ja sitten silmät lujasti ja siinä kaikki.

Kierrätysideoita lapsille: DIY -lintujen syöttölaite, joka on valmistettu maitopakkauksista

Yksinkertaisia ​​kierrätysideoita lapsille jäljitellä maitopakkauksista valmistettua lintujen syöttölaitetta

Kaikenlaisista laatikoista ja pahvilaatikoista voidaan tehdä hienoja asioita taloon ja puutarhaan. Kuinka löydät esimerkiksi nämä kauniit lintujen syöttölaitteet, jotka on valmistettu tyhjistä maitopakkauksista? Tämä lasten kierrätysidea on erittäin nopea ja helppo jäljitellä ja se sopii täydellisesti käsityöhön kesällä. Tässä ovat tarvittavat materiaalit:

 • tyhjät maitopakkaukset, pesty ja kuivattu
 • Akryylimaali
 • sivellin
 • vettä
 • Paperipyyhkeitä
 • Kynsi tai ruuvimeisseli
 • Lanka tai lanka
 • Käsityöveitsi
 • Linnunsiemen

DIY -lintujen syöttölaite maitorasiasta helppoa käsityöideaa

Leikkaa ensin maitopakkauksen sivut käsityöveitsellä (tämä vaatii aikuisen apua). Aseta sitten pahvi suojatulle pinnalle ja maalaa se akryylimaaleilla. Anna kuivua hyvin.

Työnnä naulalla tai ruuvimeisselillä reikä laatikon kummallekin puolelle. Pujota lanka tai naru pahvin läpi ja solmu sen yläreunaan ripustaaksesi sen. Täytä laatikko lintujen siemenillä ja etsi sopiva paikka ulkona (esim. Puutarhassa) lintujen tarkkailuun.

DIY -soittimet: mini -banjot, jotka on valmistettu kansista

Kierrätä käsityöideoita lapsille DIY mini -banjo kannesta

Lapset rakastavat musiikkia ja kaikkea siihen liittyvää. Tässä näytämme sinulle, kuinka voit tehdä yksinkertaisia ​​banjoja vanhojen muurausastioiden kierrettävistä kansista. Voit käyttää muita kansia tähän projektiin. Mitä syvempi kansi, sitä voimakkaampaa banjo tuottaa. Mitä tarvitset:

 • isot puiset tikut / popsicle tikut (yksi per banjo)
 • värikkäät kuminauhat (3-4 per banjo)
 • Washi -teippi
 • ilmastointiteippi
 • Paljetit / muovihelmet
 • Käsityöliima

DIY -soittimien mini -banjot, jotka on valmistettu kansista

Aseta neljä kuminauhaa kannen päälle (kuten yllä) ja kiinnitä ne teipillä. Halutessasi voit maalata kannet etukäteen tai koristaa ne hauskoilla kasvoilla. Leikkaa sitten popsicle -tikun pää ja koristele se värillisellä washi -teipillä. Kiinnitä nyt kansi puukahvaan kuminauhoilla toisella teipillä. Liimaa lopuksi paljetit pienillä käsityöliimalla tai piirrä pienet virityspainikkeet kynällä banjokahvan päähän.

Tässä artikkelissa on lisää ideoita lasten soittimien kierrätykseen ja vinkkejä niiden jäljittelemiseen.

Helppoja kierrätysideoita lapsille: Säästöpossu muovipullosta

Tee säästöpossu muovipullojen kierrätysideoista lapsille

Haluaako lapsesi omaa laatikkoa? Tee sitten tämä söpö säästöpossu yhdessä tyhjästä PET -pullosta. Tällä ajatuksella pullo peitetään paperilla, mutta voit myös suunnitella sen paperimassalla tai yksinkertaisesti maalata sen maalilla. Tarvittavat materiaalit ja yksinkertaiset ohjeet DIY -säästöpossulle löytyvät alta:

 • tyhjä muovipullo, pesty ja kuivattu
 • Akryylimaali
 • sivellin
 • sakset
 • Vaaleanpunainen käsityöpaperi
 • Merkkikynä tai googly -silmät
 • Liimaa tai kaksipuolista teippiä
 • 4 muuta pullon korkkia
 • Käsityöveitsi (sopii vain aikuisille)

Ohjeet säästöpossujen tekemiseen lasten kanssa

Leikkaa saksilla kaistale vaaleanpunaista rakennuspaperia, joka sopii pullon keskiosan ympärille. Merkitse pieni kolikon muotoinen suorakulmio nauhan keskelle. Liimaa sitten paperi pulloon. Leikkaa suorakulmion ympäri niin, että pulloon ja paperiin tulee kolikkoaukko. Maalaa sitten pullon kansi vaaleanpunaiseksi. Kun kansi on kuiva, piirrä kaksi sierainta huopakynällä. Liimaa tai piirrä sitten kaksi silmää pullon etuosaan. Piirrä ja leikkaa kaksi korvan muotoa ja pitkä, ohut nauha vaaleanpunaisesta paperista. Kierrä nauhaa niin, että se muodostaa käpristyneen sianlihan. Kiinnitä korvat ja häntä. Liimaa loput pullon korkit pullon pohjalle jalkojen tekemiseksi ja maalaa ne tarvittaessa mustaksi.

Jäljittele yksinkertaisia ​​muovipullorasioita

Lapset tekevät kynäkoteloita muovipulloista

Muovipullot, vanhat tölkit ja tyhjät wc -paperirullat sopivat erinomaisesti lasten työpöydän siivoamiseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi alkuperäisten kynätelineiden tai tämän kaltaisen yksinkertaisen kynäkotelon valmistamiseen. Kynäkoteloon tarvitset kahden identtisen muovipullon pohjan. Ne on liitetty toisiinsa vetoketjulla, jotta pienet kädet pääsevät helposti sisälle. Voit maalata itse tehdyt kynät, kiinnittää ne tai jättää ne tyhjäksi, kuten esimerkissä, jotta näet sisällön paremmin. Nyt tarvittavat materiaalit viileän kierrätyspenaalin valmistamiseksi muovipulloista:

 • 2 vesipulloa (samaa kokoa ja merkkiä)
 • 1 vetoketju (tarpeeksi pitkä, jotta se mahtuu pullon ympärille)
 • kuuma liima
 • sakset

Materiaalit ja ohjeet yksinkertaisiin muovipulloista valmistettuihin kynäkoteloihin

Katkaise ensin pullojen kannet. Päätä, kuinka kauan haluat kotelon, ja leikkaa pullot sopivan kokoisiksi. (Muista, että jos teet kynäkotelon pidemmille esineille, kuten kynille tai tussille, tee yksi pullo pidemmäksi ja toinen lyhyeksi. Näin kynät sopivat yleensä kotelon pidemmän pään pohjaan ja lyhyempi pää mahtuu kynien päälle).

Varmista seuraavaksi, että vetoketju sopii pullon ympärille ja toisessa päässä on hieman päällekkäisyyttä. Kun päällekkäisyyksiä on riittävästi, teippaa päät alle niin paljon kuin on tarpeen.

Kuinka tehdä kynäkotelo muovipullosta Ohjeet

Aloita nyt liimaamalla vetoketjun toinen puoli pullon sisäpuolelle siten, että vetoketjun oikea puoli on ulospäin. Varmista, että vetoketjun jälki on noin 3 millimetriä pullosta, jotta vetoketju voi toimia vapaasti törmäämättä pullon reunaan.

Jatka vetoketjun liimaamista pullon reunan sisähuulen ympärille varoen, ettei liimaa pääse vetoketjun kiskoihin. Kun pääset loppuun, päällekkäin vetoketjukankaan päät vetoketjun toiseen päähän ja teippaa se paikalleen.

Aloita nyt liimaamalla vetoketjun toinen puoli toiseen muovipulloon. Aloita vetoketjun vapaasta päästä ja varmista, että pullo on asetettu oikein. Jatka liimaamista, kunnes vetoketjun toinen puoli on täysin paikallaan. Aseta tarvikkeet ja olet valmis.

Previous Post
Tee halpoja puutarhakoristeita itse – 15 DIY -ideaa
Next Post
Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti